1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tuzlu Su Kurmaya Geçiş 820 LT

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Devrim tarafından 21 Mayıs 2015 başlatılmıştır.

  1. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Merhaba;
    AP uzun zamandır takip ediyorum ve tuzlu su konusunda çok şey öğrendim, makale ve yazılar bana bu süreçte çok yardımcı oldu emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ederim.
    Elimde hali hazırda kendi el emeğimle yaptığım 180x70x60 ölçülerinde kule sump inişli tatlı su akvaryumunu tuzlu suya çevirmeye karar verdim, lakin bu kolay olmuyor temo27 öncesini saymazsam 2008 yılından bu güne akvaryum hobisi ile uğraşıyorum bu tankta tropheus besledim şimdi gelelim soruyatemo29temo29

    En önemlisi ve bir türlü karar veremediğim şey pstemo27temo27 akvaryum sump ile birlikte 820 litre taş ve kum hariç şimdi buna göre ps seçerken taş ve kum hacmini düştükten sonramı seçmeliyim yoksa total hacme göremi ve yanlışım varsa lütfen düzeltin ps motoru akvaryum hacminin min 3 katı olması gerekiyor. Bu durumda total litreye göre 2500-3000 l/h bir pompa yeterli buna göre bu iki ürün arasında kaldım yardım ederseniz sevinirim
    a) Marina Sources Protein Skimmer CS 200(6540 Hailea Çırpıcı)
    b) Aqua Medic Turboflotor 1000 Bioball Hazneli 500-1000 Lt
    ilk kurduğum zamandan bir resim birde akvaryum yapalı 5 sene olacak silikonlarını elden geçirmeye gerek varmı?

    Görüş ve yorumlarınız benim için çok önemli lütfen yorumlarınızı esirgemeyin.
    SDC108821.jpg
     
    Alparslan, YMR_AY, MESUT_KERİM ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Hayırlı olsun kararınız, dediğiniz ps ler motorları bakımından eski tip diyebiliriz. Bunların yerine bm curve 29 veya 36 yı inceleyebilirsiniz. Fiyat bakımından daha uygun. Sulikon kontrolu fena olmaz.
     
  3. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Veysel bey;
    Öncelikle teşekkür ederim, bm curve 29 fiyatı 803 tl fiyatı iyi lakin yüksekliği benim sehpaya girer ama müdahale esnasında bana çok sıkıntı vermesinden korkuyorum bununla beraber
    Marina Sources Protein Skimmer CS 200(6540 Hailea Çırpıcı) bu ürünün motoru tüketim olaracak çok harcıyor benim için tek eksi yönü bu gözüktü
    Aqua Medic Turboflotor 1000 Bioball Hazneli 500-1000 Lt bu ürünün ölçüleri tam olarak beli değil lakin aqua madic in sitesinde yaptığım araştırmaya göre yüksekliği iyi gibi duruyor.
    Bu iki ürünün fiyatı şu anda bir yanlışlık yok ise 540 tl civarında (şimdi siz diyeceksiniz sen aslında kararını vermişsin ne diye soruyorsun diye:sopa: )

    Benim için önemli olan bu ürünlerden biri işimi görürmü ve ileride bunların motorlarını değiştirilebilirmi?
     
  4. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Kısıtlı alanlar sıkıntı yaratabiliyor, anladığım kadarıylada çoğu marka incelenmiş uyanlar bunlar gibi. Ama mobilya tabanında tadilat yapıp yükseklikten kazanılırsa ps konusunda da çeşitlilik artar.
     
  5. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Haklısınız, yaklaşık olarak üç aydır araştırma içerisindeyim ve araştırmaya' da devam ediyorum, akvaryumun altının 65-66 cm yüksekliği var alt kısmı kesip sump' u tabana koymak istesem bu seferde demir profiller engel teşkil ediyor. Genişlikten ve boydan sıkıntım yok eski sumpu revize edip yeniden kullanmayı deniyeceğim olmadı yenisini yaparım lakin aynı şeyi sehpa için diyemiyorum.
    Bu ve bu gibi sorular aklımda dönüyor duruyor, tabiki hiç tecrübem olmadığı için aklımdaki en büyük soru ps
     
    veysel bunu beğendi.
  6. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Alınacak hesaplı ve kaliteli ekipman zarardan döndürür. Sump ve dediğim gibi mobilya tabwn tadilatı ie aşılır bu sorun.
     
  7. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Ps üstünde 5 cm kalsa yeterli olur hazneyi çıkartmak için ben ati 250 is model skimmer öneririm o akvaryuma çin malına açıkça düşmanımdır bu hobide :)
    Ps en önemli parça birtek bu ekipmanda paradan sakın kaçmayın pişman olursunuz 850 lt ilk başlangıç için büyük bir akvaryum sürdürülebilirlik maliyetlerini hesapladınızmı? Hazır silikonları elden geçirirken akvaryumuda biraz küçültmeyindüşünebilirsiniz. Zaten mercan olacaksa 60cm derinlik fazla aydınlatma maliyeti demektir sizin tank mercan bakayım deseniz 8x80watt flo ister :)
     
    Devrim ve ogurcay bunu beğendi.
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Çin malına düşman olmayın derim, şuan bazı markalar, alternatif ürünler hem kullanım hemde ömür ve verimlilik açısından öne çıkan ürünler üretiyorlar.

    Ati bile yeni motorlarında jebao marka motor kullandı. Avrupa pazarında üretilen bir kaç marka dışında kalan markaların bile sıkıntılı yanları ve kronik arıza yaratan yanları bolca mevcut.
     
    Devrim ve Onurs bunu beğendi.
  9. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Şu anda evdeyim 66 cm tabandan profil arasıymış tabandan tavana 70 cm mış :) bu durumda curve 29 olacak temo4 sump eni kurtarmıyor onuda sumpun arkasındaki su dinlendirme tankını yana çekip geniş bir sump yapıcam 85x45x40 UxGxY şeklinde yapsam iş görür diye düşünüyorum

    Onur bey, bu akvaryumu küçültmeyi pek düşünmüyorum. Florasandan ziyade power led düşünüyorum başta maliyetli olacak ama olsun. Meslek icabı elimizden geliyor Allaha şükur. Ayrıca Çin malı deyip geçmeyin onlardan ne istenirse onu yapıyorlar kaliteli iste kaliteli yapıyorlar ucuz iste ucuz ne kadar ekmek o kadar köfte:)
     
  10. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Hoş geldiniz yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
    Yapa bilirseniz şayet, mobilya tabanında ki yükseltme tadilatı sizi rahatlatacaktır, akvaryum litresi bayağı yüksek bu tadilat iyi bir ps kullanma imkanı sağlar...
     
    seaman038 ve Devrim bunu beğendi.
  11. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Teşekür ederim, 70 cm herhalde yetecektie. Aklımda hep tabanla profil arası kalmış 66 cm 4 cm profil boşluğu ile birlikte 70 cm buluyor
     
  12. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Kararınız hayırlı olsun:) Acele etmeden dikkatlice ölçümleri ayarlayın.Yarın bendeki ölçüleri yazarım size.Bende sumpa ps yi yerleştirmede çok zorlandım.Şimdide temizlik yapacağım zaman sumpı komple boşaltıp dışarıya çekiyorum ps ancak çıkıyor.
     
    Devrim bunu beğendi.
  13. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    O araya sump olur ve 70 santim yeterli gelir...
     
    Devrim bunu beğendi.
  14. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    ben karşıyım derken nedeninide söylemek lazım tabikide benim akvaryumdaki ps dahil bütün motorlar jebao.
    ama zamanla şunu farkettim ucuza aldığım motorlar şuanda elektrik sarfiyatından kaliteli motor ile aynı fiyata geldiler.
    üstelik mesela dalga motoru sesi beni yıldırdı tunze almadığıma şimdi okadar pişmanımki ATI ps deki jebao mototra sözüm yok o gerçekten kaliteli.
     
    veysel ve Devrim bunu beğendi.
  15. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Dalga motoru olarak jebao rw serisi de fevkalade...:)
     
    Devrim bunu beğendi.
  16. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Teşekkür ederim, açıkçası hiç acele etmiyorum bu akvaryumu tatlısı için kurduğum da tam yedi ayda tamamladım gerçi bunun 3-4 ayı plan programlama ile geçti. Sizden ölçüleri bekliyorum tekrar teşekkür ederim.
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  17. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.
    Bende sizin ölçülerden biraz daha büyük yaklaşık 1 tonluk (sumpla birlikte) bir tatlı su tankını tuzluya çevirmeye karar verdim. Bende de dolap yüksekligi 62 cm o yüzden tadilat yapılacak . Bende AP arkadaşların önerileriyle curve 29 ps ye kara verdim. Aydınlatma olarak 6×80 yada 8×80 t5 olacak sizin ölçüler bana yakın oldugundan sizi takipteyim. Bizin iş biraz maddiyat yönünden sindire sindire yapılacak
     
    Devrim bunu beğendi.
  18. Devrim

    Devrim

    Mesajlar:
    48
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Devrim Aygün
    Açıkçası benimde sizden aşağı kalır yanım yok maddi yönden beni üç malzeme zorluyacak kaya, PS ve aydınlatma bakalım hayırlısı ile bitiriz inşallah
     
  19. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Karar verilmiş simdiden hayırlı olsun. Dolap yuksekliginiz bircok ps icin yeterli. Ancak soylemek istedigim asil sey bu hacimde orta yükle en az 25 lik govdesi olan bir ps dusunmeniz olacak. Daha az litrajda ati 200 yetmezken 250 nitrat sorunumu çözdü. Mumkunse tabii.
     
    veysel bunu beğendi.
  20. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Devrim bey sabah ölçüm yaptım.Dolap yüksekliği 75 cm, sump yüksekliği 40 cm.Ps yi çıkartırken hem dolabın içindeki kasaya takılıyor hemde dolabın ön yüzeyindeki bölgeye. Resimde işaretlediğim yerin genişliği bende 10 cm.O yüzdende sumpı çıkarmadan ps yi söküp alamıyorum.

    SDC108821.jpg
     
    Devrim bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş