1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bot nedir?

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde Erdo15 tarafından 27 Temmuz 2015 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Bot, bilişim dünyasında "robot" anlamında kullanılan yaygın bir terimdir. Pek çok bilgisayar işlemini yarı-otomatik olarak yapabilen robotlar bilişimin tüm alanlarında kullanılır. En ünlü oldukları alan, arama motorları tarafından kullanıldıkları endeksleme teknolojisidir.

    Akıllı ajan teknolojilerinin İnternet ile birlikte hızla yaygınlaşması, İnternet robotu ya da kısaca bot olarak adlandırılan ve özel olarak Internet üzerinde hareket göstermek üzere geliştirilen bir ajan yazılımı grubunu ortaya çıkarmıştır. Bu grupta esasen web tabanlı arama motorlarının çekirdeklerinde yer alan örümcekyazılımları ve özel amaçlı tarayıcı yazılımlar gibi değişik türler de yer alır. Kesin bir çizgi olmamakla birlikte, Çek dilinde anlamına gelen robota kelimesinden türeyen robot kelimesinin kısaltılmışı olan bot kavramı, akıllı ajan yazılımlarının internet üzerinde etkinlik gösterenlerine verilen bir ad olmuştur. Belki de bu adlandırmada, gerçek dünyada robot davranışı olarak adlandırılabilecek türden davranışların sanal dünyadaki karşılığı olmaları beklentisi etkili olmuştur.

    Günümüzde pek çok değişik bot türünden söz edilmektedir. Ticari, veri madenciliği, e-posta, oyun, kamusal, haber grubu, sohbet, alışveriş, hisse senedi, yazılım vb. gibi, hedeflenen bilgi türüne göre adlandırılan pek çok bot tür mevcuttur. Bu türlerin hemen hepsi karakteristik olarak otonom bilgi ajanları/arabirimleri olarak ve özellikle Internet üzerinde faaliyet göstermek üzere tasarlanmış ve geliştirilmiş yazılım türleridir.


    Benim üstadlara sorum şu portaldaki botlar yönetici kontrolündemi çünkü mesela benim açtığım konu bugün silindi bunu yöneticilermi yaptı yoksa zararlı bir bot mu?
     
    corax ve Karakus bunu beğendi.
  2. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Erdoğan bugün senin açtığın konu silindi çünkü, Alkol kullanımına ilişkin bir anket acmissin. Yaşın 15 Bu konu seni neden meraklandiriyor? Özelden uyarı yapacaktim ama buradan uyarı yapmış oldum.
     
    YIKIKTEMO, ka2n, Erdo15 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Tütün kullanımı ile ilgi anket olunca benim aklımada böyle bişey geldi yanlışım için özür dilerim ben sadece biraz çeşitlilik olsun istemiştim yani yaşım 20 falan olsa konu silinmez miydi?
     
  4. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Konunu ben sildim altinda neden silinecegine dair mesaji yazdim bir sure sonrada sildim. Söylemek istediğim bir sey daha var bir suredir takip ediyiruz mesajlarinin bir cogu dışardan kopyala yapıştır şeklinde. Burda oldugu gibi. Burası kopya eden degil kopya edilen bir platform. Paylasimlarinda bunu da goz onunde bulundurursan seviniriz.
     
    azalea07, YIKIKTEMO, ka2n ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  5. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Tamam fakat alıntı olmayanların altına alıntı değildir diye yazdım. Şuan gerçekten kendimi batmış gibi hissediyorum belkide portal da bu kadar aktif olmasam herkes için daha iyi.....
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 27 Temmuz 2015
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Gençleri kazanmak ve hobiye güzel katkılar yapacak şekilde yetiştirmek adına geçmişte güzel örneklerimiz var ama basit her akla gelen şeyler için konu açmana belli sınırlar dışında izin veremeyiz. Alıntı 'A.P' içinde yayınlamak kayıtsız şartsız yasaktır.

    Biraz daha okuyarak ve daha az yazarak ve yine biraz daha fazla diğer sosyal faliyetlerine ağırlık vermen iyi olacak. Bu dengeyi kendin kurmalısın, yönetime bırakmamalısın.
     
    MESUT_KERİM ve Erdo15 bunu beğendi.
  7. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Çok teşekkür edrim Temel abi gençleri çok iyi anlıyorsun ;) aslında yazmamın tek sebebi forumda saygınlık kazanmaktı bazen kendimi forumda yokmuş gibi hissediyorum fen öğrencisi olarak foruma bişey kazandırmak istedim fakat galiba başarısız oldum yönetim gerçeken çok sıkı moderatörler her yerde elbette tecrubesi olan birisi olarak moderatörleri iyi anlıyorum fakat botları filtrelemenizi öneririm herles sıza bilir;)
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Saygınlık kazanmak için fazla yazmak veya konu açmak zorunda değilsin. Akvaryumuna dair gelişmeleri ve akvaryumumu yürütmek adına yaptıklarını paylaşman ve az yerinde mesajlar yazarak daha çok saygınlık kazanırsın. Seni burada tutmak adına arkadaşlar evet seni idare ettiler bunu ben yakından takip ettim ama artık aramızda kalmak için daha oturaklı davranmak durumundasın.
     
    veysel, Erdo15 ve ka2n bunu beğendi.
  9. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    O gençler biride bendim. Eski konularıma bakarsan senin durumundan pek bir farkı yoktu. Senin konuları gördükçe aklıma geliyor o günler. Değerini bilmek lazım. Benim zamanımda olan çogu kişi belli nedenlerle uzaklaşmak zorunda kaldı hobiden. Nerdeyse bir nesil değiştirdim portalda. Burada büyüdüm sayılır. Keyfini çıkar doğru yerdesin. En azından 3-4 ay sikilmadan okuyabilecegin konu birikimi mevcut. Keyfini çıkar.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    veysel, MESUT_KERİM, Erdo15 ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  10. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Biliyorum fakat kendi konuma soru sormama rağmen cevapsız sorular liste oldu artık birde Temel abi konularımı okuduğunuzu bilmiyordum tesekkür ederim :)

    Bende burda yalnız olduğumu sanıyordum bir ara göz atarım neler yaptığınıza ;)
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Konuna ilgi olmamasının tek nedeni yukarıda yazılan hataların ve her yere bir şeyler yazman. Ben bu yüzden Konunu takip etmiyorum mesele ve etmeyi de düşünmüyorum.

    Peşpeşe gereksiz mesaj yazılan konuları kimse takip etmez.
     
  12. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Her türlü araştırma var. Gübre yaptım, balıklara gitar çaldım, kimse bilmiyormus gibi makaleler yazdım. Ama hepsinin ortak noktası ben yaptım. Zamanında bitkili akvaryumlar moda idi. Güzel günlerdi. Canım sıkıldıkça okurum.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  13. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Anlıyorum ozaman bir süre ortadan kaybolmam gereliyor sizide anlıyorum Admin olmak kolay değil açık sözlü birisin Temel abi. Bu bana tecrube oldu artık çok sık yazmak ve konu açmak yok o halde ben bir süre ortadan kaybolup kafa dinleyecem ;) ama tabi beni anlamanız gerekiyor genç ve hırslıyım canlıların yaşamasını istiyorum ve onlara bişey olmasından korktuğum için bu kadar sık soru soruyorum......
     
  14. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Erdoğan çok konu açmak ya da çok yazı yazmak değil dert. Uzaklaş diyen de yok aslında. Çok yazı yazmak ya da çok beğeni almak mı sence önemli olan. Eski tip repe rep forumlarını hatırlıyorum böyle durumlarda. Sanırım senin tevellut yetmez. Ama burası kimin fazla yazdığına, kimin fazla konu açtığına, kimin fazla beğeni aldığına bakmaz. önemli olan senin ve diğerlerinin akvaryumdan aldığı keyifdir. Bu platformda özgün içerik ve Uygulama önemlidir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakilmaz.
     
    ka2n bunu beğendi.
  15. Erdo15

    Erdo15

    Mesajlar:
    965
    Yer:
    Kıbrıs
    Yani çoğu yazdığım konu kendime ait bunları yazmamın bir diyer sebebi portalı zenginleştirmek aslında fakat görünüşe bakılırsa fazla ileri gitmişim ve farkında olmadan üyelerin sinirlerini bozmuşum siz super moderatörsünüz sizen ricam şu tüm fazlalık konularımı silmeniz hatta bu konuyu bile silin geriye birtek pico reef başlangıç kalsın
     
    Düzenleme: 28 Temmuz 2015
  16. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Bunu demiyorum Erdoğan.
    Bu konu gereğinden fazla uzadı, konuyu kapatıyorum. Yazdığın ya da açtığın diğer konulara mudehale edilmedi. 1 konun kapatıldı ve taşındı sadece. Sen de bunun nedenini sordun cevap verildi, başka üyeler ve yönetimden arkadaşlar da konuya cevap yazdı. Gereksiz içerikler genel olarak temizlenecek zaten yakında. Benim yukarıda yazılan süper moderatör ibaresine takılma. Yazdığım tavsiyeleri abi, arkadaş tavsiyesi olarak gör.
    Portalda en fazla dikkat edilen konulardan birisi imla kuralları, yazım yanlışları. Ancak son zamanlarda bu konularda da tatil, sıcak rehavetinden içerik düzenlemeleri de aksadi. Yakında bu konuda da gerekli uyarılar genel olarak yapılacaktır. Sonra kimse bana gelmesin vay benim konum silindi vay bende A.P. bot yazıyor diye :)
     
    nhtkmn, veysel, MESUT_KERİM ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş