1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Frontoza bakmak ve üretmek istiyorum, ilginize sunarim

Başlığı 'Tanganyika Balıkları Forum' kategorisinde ARAZ tarafından 13 Temmuz 2014 başlatılmıştır.

  1. ARAZ

    ARAZ

    Mesajlar:
    21
    İsim:
    Anıl Araz
    Herkese merhabalar, cok kucuk yastan beri bu hobiye duskunum. Bu yasima kadar sadece sari prenses ve yunus baliklari urettim. Suan elimde olan 100x50hx40 (200lt) lik bir akvarymum var. Ates agiz, mucevher, yunus ve sari prenseslerim var oyle izlemek icin bakiyorum. Uni ogrencisi oldugum icin haftada 2 gun evime geliyorum cumartesi ve pazar gunleri. Uzun zamandan beri aklimda frontoza bakmak ve uretmek var, internette arastirmalarima gore her yerde, en az 300-350 lt lik bir tank olmasi gerektigi yaziyor. Benimde suanki akvaryumumdan daha buyuk bir tanki eve yerlestirme gibi bir sansim yok. Ve her turlu techisatim mevcut, masrafdan da pek kacinan biri degilim. Ben evde yokkende yem verecek insan da evde mevcut oda olmadi, otomatik yemleme makinesi alirim. Bu imkanlarimla frontosa bakip uretebilir miyim bilgilerinize sunuyorum. Saygilar, tesekkurler.
     
  2. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Merhaba Anıl kardeşim, zamanında Frontosa beslemiş ve üretmiş biri olarak söylüyorum 200 Litre akvaryum'da zor olur, 40 cm genişlik zaten Frontosalar için sorun olur çünkü 35 cm'ye kadar büyüyen bir tür ve bir Frontosa başına 80 Litre su gereklidir. Ayrıca Kayalık bölgelerde yaşadığı için mağara ihtiyaçları duyar, zaten kayalarda litreyi düşürür bu da kötü olur. Gelişim ve üreme için en az 400-500 Litre şart, bu litre için 1 Erkek 4-5 Dişi uygun olur. Frontosalar için özellikle Erkek için bir köşeye büyük mağara yapmak şarttır.. Yani her frontosa'ya bir saklanacağı yer şart.. İstersen tekrar bir düşün çünkü büyük hacim isteyen bir tür üremesi de (Sarı prenses, yunus) vb balıklar gibi değildir zahmetlidir bir dişi yumurta aldıktan sonra 3 ay sonra tekrardan yumurtlar.. :)

    İyi hobiler, Sağlıklı balıklar...
     
  3. gencserkan

    gencserkan

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    serkangenc

    üstad selamlar.. bir tanıdığım iki adet erkek frontosa'sını bana hediye edeceğini söyledi, benim tank 120 lt'ye yakın..
    sadece ikisini şimdilik beslememde bir sorun olur mu.. balıklar 15 santim kadarlar..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    O tankta o boyda sadece 2 balık besleyecekseniz bile sorun olur
     
  5. gencserkan

    gencserkan

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    serkangenc

    yazık olacak balıklara.. bugün bu balıkları araştırırken, bir süreliğine bu tankta besleyip büyükçe bir akvaryum yaptırmayı bile düşünmeye başladım..
    çünkü teklif bugün geldi ve ben de normal olarak tamam dedim. ne bileyim 500 litrelere kadar büyük bir akvaryum gerektirdiğini..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  6. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Serkan bey sisteminizin tam olarak ne olduğunu içerisinde kaç tane balık yaşadığını bilmiyorum tâbi ama frontosa dediğimiz balıklar büyük balıklardır ve büyük hacim isterler. Bir de ikisi de erkek ise kavga etme olasılıkları oldukça fazla
     
  7. gencserkan

    gencserkan

    Mesajlar:
    4
    İsim:
    serkangenc

    benim akvaryum boş duruyordu.. alacağım arkadaşın kolonisinde yetişkin 9 yaşında bir erkek var ve bu iki erkeği rahat bırakmıyormuş.. o yüzden bana verecek.. bunlar yanlış duymadıysam 5 yaşlarında ve boyutları 10-15 santim civarında olmalı.. yani durum bu.. alırsam ve ölürlerse çok üzülürüm..


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     

Sayfayı Paylaş