1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Barlas Sps tankı BARREEF

Başlığı 'AP Portal Blog- Üye Tank Tanıtımları' kategorisinde Fatih BARLAS tarafından 3 Aralık 2013 başlatılmıştır.

  1. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Ben demeden siz söylemişsiniz, sizde ne olacağını ben de merakla bekliyordum aslında. Baya riske girmişsiniz, eğer yayılıcı bir tür ise.
     
  2. Erdal

    Erdal

    Mesajlar:
    4.010
    Yayılırsa 120 litre tank 2 gün alır tekrar kurmak ama ben yayılacağını düşünmüyorum 1 hafta 10 güne belli olur. İnsanların elini taşın altına sokması gerekiyor bazen sorunu çözmek için öyle s h o w edasında yazılmış süslenmiş yazılar yerine, yerinde farklı yöntemlerle farklı su değerleriyle mücadele etmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

    Bu hobi tahminlerden uzak bir hobi kimse net konuşamaz net konuşmak için o işin başına gelmesi ve çözümünü üretmek gerekiyor. O yüzden bir üsteki mesajda full geyik diye yazdım. Öyle s h o w edasıyla cevap ve tahmin yürütmektense yerinde incelemeyi tercih ediyorum.

    Riske girmezsek çözüme nasıl ulaşağız ki risk dediğimiz nedir 120 litre akvaryum biraz mercan biraz balık 1 günde yeniden kurulur bi kaya bi kum değişimine bakar ;)
     
    bin_meh ve veysel bunu beğendi.
  3. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Bende başlığa arada yazdığım için bu yazı ilgimi çekti biraz o geyik ve **** yazılar dediklerinizi biraz açıklarmısınız ?
    Bu yazdıklarımı şahsınıza terslik olsun diye yazmıyorum lakin birşeyi açık açık yazamayan insanlar benim kafamda hep bir soru işareti yaratır bu şekilde yazmak yerine şu yazı geyik geldi bana bunun doğrusu budur diye cevap yazacak bilgi veya tecrübeyi ortaya koyabiliyorsanız ne ala ama diyemiyorsanız bu tarz bir yazı yazmaktaki Amaç nedir?
     
    YIKIKTEMO, Alparslan, Ontheway ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  4. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Erdal bey, dediğiniz doğru. Bunu yaşamış olan kişilerin konuşması ve çözüm önermesi elbette daha olumlu sonuçlar doğurur. Öte yandan, işin geyik kısmının da bir amacı var. O da, işi gırgır veya saçmalığa vurarak da olsa, sıkıntıda olan bir dostumuza yanlız olmadığını hissettirmektir. Şahsım adına, tek kelime etmeden, sadece okuyup hiçbirşey söylemeden öbür sayfaya geçemem.. Yine kendi düşüncem, ortaya yararlı -yararsız farklı fikirler atmadaki fayda, birilerinin aklına birseyler gelme ihtimalini arttırmaktır.
    Saygılarımla,

    Alper
     
    YIKIKTEMO, Pennywise, Alparslan ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  5. harfuzmani

    harfuzmani

    Mesajlar:
    5.755
    Yer:
    Bursa
    Erdal kurduğun cümleler hiç olmamış!
    Rahatsız olduğun mesajlar var ise bunu açıkça sahibini kırmadan uygun cümleler ile belirtmen gerekirdi.Herkesi zan altında bırakan ve kırıcı cümleler kurmak portal adabına yakışmaz.
     
    TencoMelih, Pennywise ve YMR_AY bunu beğendi.
  6. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Arkadaşlar Lütfen yapmayalım.
     
  7. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Erdal eskilerdendir, hobiyi bilerek yapar benim gözümde.
    Aslında bir çok yazdığı cevaba katılmamak mümkün değil. Akvaryum günlüklerinde çoğu zaman hakara kikiri diye tabir ettiğimiz sayfalar çok oluyor. Günlükler kopuk kopuk kalıyor.

    Mesela benim bu günkü seviyemde Fatih'in konusunda güzel maşallah hımmm neden oldu ki gibi kelimeler dışında bir sey yazmam mümkun degil. Ne onun kullandığı sisstem elemanlarını bu gune kadar kullandım ne de onun verdıği emeği verebildim. Bunun dışında yazdıklarım oku kopyala yazdan başka bir şey olmaz.

    Erdal'da kanımca bu tip yazılardan bahsetmek istemiş.

    Fatih'te takip ettiğim kadarıyla bu işin sudan kaynaklandığı çözmüş ki irdeliyor devamlı olarak. Bu konuda farklı yorumlar tabi ki gelecek ama ustune basa basa ifade ediyor. Su vs su diye, kendi tank ve sisteminin hakimi olduğu icin bu konuda denemediği de kalmadı. Ozon reçine uv vs vs. Bunu da Fatih'in bakışından görmek lazım.
     
    suret, Erdal ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  8. Erdal

    Erdal

    Mesajlar:
    4.010
    Fatih in konusuna yazarken hep çekinmişimdir nedenini söyleyim kendi adıma. Fatih e birşey yazmak tereciye tere satmak gibi birşey benim adıma. Peki neden bu adam zaten 2 yıldır bu işi bilimsel yapıyor mu yapıyor bir çok konuda farklı malzeme ve materyel deniyor mu " evet " burada benim değindiğim konu net şekilde konuşulan konuşmalar yok şundan olamaz bundan olamaz 3 kuruş verdik 5 kuruşluk köfte alamadık vs vs.

    Eğer başına gelmemişse bırak yorumlama bilgi kirliliğine gerek yok akıcı ve sade olsun.

    Ben konuları okurken neden gereksiz şeylerle zaman kaybedeyim. Buraya üye olmayıp dışarıdan konu okuyan bir insan o kadar geyik muhabbetinin arasında istediği bilgiye nasıl ulaşır ? acaba sıkılır bırakır mı yoksa bilgiyi bulana kadar 20 sayfa çevirir mi ?

    Birde yazdıklarımı kimse üstüne almasın diye bir düşüncem yok, eğer s h o w edasıyla birşeyler yazılıyorsa doğru bilgiyi içeriyiorsa sonuna kadar arkasında durur fikirlerimi dile getiririm ama eğer bir yazı s h o w edasıyla yazılıyor ama sadece tahminlere ve basma kalıp deniz akvaryumu cümlerine dayanıyorsa buna karşı çıkma benim hakkım ve görüşümdür.

    En basitinden en son cyona hakkında bir arkadaşla tartıştık. Cyanonun rna sına hüçre çeperine kadar indik sonra o arkadaş ısrarla cyano yok bunu tüketmez vs dedi. Sonra haklıymışsınıza geldi neden böyle oldu çünkü bilgiyi doğru şekilde aradı araştırdı bilimsel boyutuna baktı. ( Basma kalıp forum yazılarının dışında araştırmasını yaptı )

    Adı üstünde forum tartışacağız fikir ayrılıklarımız olacak saygı çerçevesini koruduğumuz taktirde bir sıkıntı yaşamayız.

    Adres de vereyim En son Veysel in konusu hepsini okuyamadım adam yokken 2 saatte 2 sayfa ilerlemiş ortada ne var bilgi namına hiç birşey yok. Bırakın adamın günlüğünü neden kirletiyorsunuz. Dışarıdan birisi belki takip ediyor bir şeyler arıyor.

    Eğer elimizi taşın altına sokup bir şeyleri denemiyorsak akvaryumumuzu riske atmıyorsak hassas konulara katılım yaparken çok dikkatli olmamız gerektiğine inanıyorum.

    Hiç denedin mi 8 kh dan 15 kh a tankını çekip hangi mercan ne kadar sürede tepki veriyor hangisi tepki vermiyor veya red scoter bleny kendini akvaryumdan mı atar yoksa kendini kuma gömmeye mi çalışır 2 sinide yapamıyorsa kaç dk da bayılır gibi gibi.

    Özetlersek bir konuya birşey yazıyorsak daha önce mücadele etmemişsek sadece fikir beyan etmemiz gerektiğidir. Yoksa kesinlikle bunda olamaz şundan olabilir diye birşey yazmak pekde doğru birşey değildir ( Benim açımdan )


    Tamam Fatih uzatmayacağım söz ;)
     
  9. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Kardeşim hepinizi seviyorum.
    Burada benim bunları paylaşmam dediğim gibi çare arama kısmı değil, bu sayfam günlüğüm. Tankın gidişatını paylaşmak. Hem iyisiyle hem kötüsüyle. İnan kötüsü daha çoktur. Bazen vaktimiz olmuyor (İş güç gereği) detaya inmek için. Mesela şuan çok yoğunum anlatamam. :)

    Bende dahil hiç bir şey bilmiyoruz edası ile asla amatör ruhumuzu kaybetmeden paylaşımlarda bulunmak her zaman tercihimdir.
     
    MESUT_KERİM, Ontheway, YMR_AY ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  10. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    So What?
    İsterseniz yeterli akademik ve teknik bilginiz varsa ayrı bir başlık açsın mod arkadaşlar ve orada randy gibi moleküler kimya ve mikrobiyoloji konusundaki soruları yanıtlarsınız daha size hitab eden geyiksiz bilgi dolu konular olur nükleik asit yapılarınıda orada irdelerseiniz bende çok keyif alırım merak etmeyin forumda backroundu gayet sağlam doktor mühendis kimyager arkadaşlarda var .
    Ama ben burayı farklı bir ortam olarak değerlendiriyordum bu başlıklar farklı fikirler almak için değilse neden ?
    Ben başlığımda sehpayı paylaşıyorum misal farklı fikirleri duymak için paylaşıyorum her arkadaşın fikrine saygı duyuyorum kimden nasıl bir fikir çıkacağı veya öneri geleceği hiç belli olmuyor bunları pozitif değerlendirmek algı açıklığına bağlı biraz .ben sehpayı bilmediğimdenmi veya 5x10 kalasın şovunumu yapıcam ben işim gereği onun ne ortamda ne yük çekeceğine kadar biliyorum sebep dostların fikirlerini önerilerine olan saygıdır.

    yoksa biri tanka maşallah dese ne olur demese ne olur.

    yukarıdaki şov değilde nedir ?
    bana göre birşeyi net yazamıyorsanız Hiç yazmamanız daha doğru bir davranış olur.Tabi herkez kendinden meshuldür ister yazar ister yazarda yazar.ama nezaketsizce yazılan şeylere herzaman es geçmemek lazım.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  11. Erdal

    Erdal

    Mesajlar:
    4.010

    Adı üstünde forum tartışacağız fikir ayrılıklarımız olacak saygı çerçevesini koruduğumuz taktirde bir sıkıntı yaşamayız.
    Özetlersek bir konuya birşey yazıyorsak daha önce mücadele etmemişsek sadece fikir beyan etmemiz gerektiğidir. Yoksa kesinlikle bunda olamaz şundan olabilir diye birşey yazmak pekde doğru birşey değildir ( Benim açımdan )



    Okumak iyidir ama okuduğunu anlamak daha iyidir şuan arkadaşımızın günlüğünü bozuyoruz. Ben söyleyeceğimi açık ve net şekilde dile getirdim. Teşekkürler katılırsın yada katılmazsın saygm sonsuz.
     
  12. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Erdal bey bu tür bir eleştiri getirirken kişi geriye dönüp acaba ben bu tür davranışları bir kere bile olsun yapmışmıydım demesi lazım:)
    O zaman portaldaki konuları sadece okunacaklar,okuyup görüşleri yazılabilecekler ve amannn ne isterseniz yazın diye başlıklaramı ayıralım?
     
    YIKIKTEMO, Alparslan ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  13. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Erdal bey, açıklayıcı yazınız için teşekkür ederim. Bazı fikirlerinize katılıyorum, bazılarını paylaşmıyorum. Ancak tecrübe ve bu çerçevede oluşmuş bilgi birikimine derin saygım var her zaman, bunu birinci sırada beyan etmek isterim.

    Akvaryum konusu benim mesleğim olmadığından ve akvaryum sahibi olalı henüz 2 yıl filan olduğundan, konu üzerinde mesleki veya diğer tecrübeye sahip değilim, her fırsatta ifade ettiğim üzere..

    Evet, ingilizce forumları karıştırdığım zaman, bir thread altında muhabbet kısmının minimumda olduğunu (ancak hala var olduğunu) sık sık gözlemliyorum. Bizde ise detaylı paylaşımlar az. Bunun bir sebebi o forumların ait olduğu ülkede hobinin boyutlarının bizdekinden çok ötede olması, eşittir, bizdekinden çok daha fazla sayıda kullanıcının paylaşımda bulunması. Kendi forumlarımıza bakalım, detaylı bilgi paylaşımında bulunan kişi sayısı 20-30 civarı heralde. Türkiye'deki bütün tuzlu su formlarının toplamını kastediyorum.

    Diğer bir sebebi de, herkesin bu hobiyi bilimsel temellerine inerek yapma ihtiyacı hissetmemesi. O durumun son noktasında, olay akvaryum hobisi olmaktan çıkıp akvaryum bilimi haline gelecektir, bu durumda da tartışmaların tamamının hakem değerlendirmesinden geçerek yayınlanmış makaleler çerçevesinde yürümesinden başka bir alternatif, bence yoktur. Yani her öne sürülen düşüncenin (=hipotezin) yanına, onun bilimsel dayanağının da eklenmesi (makale cite edilmesi) gerekir. Forum kullanıcısı hobiciler olarak, işi bu noktalara getirmeyeceğimizi düşünüyorum.

    Bu noktada, ülkemiz koşullarında forumda denge noktası olarak nereyi belirleyeceğimize gelince, sanırım bunu belirleyecek olan, konuyu açmış olan arkadaşımızdır. En kötü ihtimalle (kötü de değil aslında) moderatörlerden lüzumsuz gördüğü mesajların silinmesini talep edebilir. Böylece bilgi içeren mesajların kalması sağlanabilir.

    Aslında, değerli içeriğe erişim noktasında, forum yazılımlarının da yetersiz olduğuna inanıyorum. Belirli konularda bilgi içeren mesaj veya tartışma şeklindeki mesaj silsilelerinin 'tag' lanabilmesi yada anahtar kelimelerle işaretlenebilmesi, arada yerli yabancı tüm forumlarda okumak zorunda kaldığımız ek mesajları elememizi sağlayabilir.

    Neyse konu başka yerlere geldi, ancak fikirlerimi yukarıda ifade edebilmişimdir umarım, uzun yazıyla zamanınızı aldığım için de kusura bakmayın lütfen, paylaşımlarımızın devam edebilmesi dileğiyle.
    Saygılarımla,

    Alper
     
    YIKIKTEMO, TencoMelih, Pennywise ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  14. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    Bizim neden bir Randy Holmesimiz yok kardeşim :)
     
    Erdal ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  15. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Olsun kardeşim. İnan canı gönülden bu tip mesleklerden hobiye katkı çok olur. Ben bunu defalarca belirttim.

    Mod. olmamız gereği bazen IP gözlemleme imkanımız oluyor. Ben kabaca bir istatistik tutuyorum. İnanın artık forumumuza Yabancı ülkelerden o kadar çok kişi
    ziyaretçi olarak geliyor ve konu okuyor ki aklınız çıkar. İnanın bu durum sadece Akvaryum Portalına mahsustur bu ülkede. Farkı hissetmek zor değil dolaştıkça.

    Örnek vereyim;

    Şaşırmayın, Amerika Virginia, İngiltere ve özellikle İrlanda ve Fransa, Rusya (Çok sıkı takipçiler var) , Endonezyasından Singapurundan tutta japonyasına kadar foruma gelen ziyaretçi var. İleri gitmek için biraz kafa yapımızı değiştirmeliyiz.

    Forum gelişmeye sizlerle devam edecek. Tabiki Forumda işleyiş şekil şemal değiştirilebilir. Bunun için çalışıyoruz.

    saygılar.
     
    TencoMelih, Pennywise, MESUT_KERİM ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  16. Hobi kelime anlamı: Hobi veya uğraşı, kişinin mesleği dışında boş zamanlarında severek yaptığı dinlenme, eğlenme, oyalanma amaçlı ve özel ilgi alanına giren işlerdir.

    Bilimsel hareket edersek daha başarılı olabileceğimiz bir Hobi bu :) Ben şahsen bazen deniz akv konusunda bilgi edinmek, yardım almak, araştırmak amaçlı; bazen de işten bunalınca kafamı dağıtmak amaçlı portala geliyorum. Dengeli olduğu sürece geyik de olur, ciddiyet de olur, bol bol bilgi paylaşımı olur. Şu şöyle olmalı, bu böyle olur demek bırakın portalda, hayatta bile mümkün değil. Niye sınırlandırıyorsunuz ki? Bence sayfa sahibi rahatsız olursa zaten müdahale edecektir. Yabancı forumları ben de takip halindeyim, bir farkı yok; bilgi de var muhabbette... Keyifli hobiler :)
     
  17. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Üretim, yem, techizat bakım tamir, dıy yapımlar, bilimsel makale gibi bir çok konuda ust seviye tecrübe ve makaleler var platformumuzda. Bu konulara kafa yoran bir kısım hobiye gönül vermek isteyenleri hobiye kazandıran bir kısım olarak ayrı ayrı meziyetleri olan bir topluluğuz.

    Arada mutlaka oldu ve olacaktır net cevap alamıyorum diye serzenişleri olan kişiler veya daha farklı istekleri olanlar, bunlar genelde araştïrma için vakit ayırıp okumayan tabiri caizse armut pis agzıma düş hesabın icinde olanlar. En büyük eksiklikte burada okumamak hazır olan bilgiyi almamak. Ancak konuların içinde defalarca tekrarlanmıştır bu tip dorular cevapları ile.

    Mutlaka okuyalım tecrübeleri alalim ki ileriye aktaralım.
     
  18. hakankamasoglu

    hakankamasoglu

    Mesajlar:
    821
    Yer:
    Acıbadem
    İsim:
    Hakan Kamaşoğlu
    Herkese Selamlar,

    Geyik, şovcu gibi ithamlar biraz çirkin kaçmış, nezaketten uzak portala yakışmayan sözler bence... burası aile ortamı diye biliyordum, yanılıyor muyum acaba bu aralar gibime gelmiyor da değil...
     
    YMR_AY, JOEBLACK73, Alparslan ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  19. ncpkskn

    ncpkskn

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Ncp Kskn
    Bu yosunun tedavisi Fox Face olabilir.
    Severek tüketeceği bir yosun türü bence.
    Magnetic foxface var bende bubble alg ve özellikle mavi pleksi üzerinde çıkan, geri dönüş borularının üzerindeki bu türdeki tüm yosunları tüketti.

    Foxface , tang türlerine göre daha fazla zararlı yosunu tüketen bir canlı.
     
    Montimahir, Erdal, Ontheway ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  20. Kızıldeniz Akvaryum

    Kızıldeniz Akvaryum

    Mesajlar:
    2.220
    Yer:
    MANİSA
    İsim:
    ilyas özden
    Kurduğumuz bir akvaryumda buna benzer bir yosun çıkmıştı.
    Belki garip gelebilir ama coral beauty angel silip süpürmüştü.
     
    ka2n, Erdal ve Fatih BARLAS bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş