1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Özel mesajlarda yasaklamalar

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde 8020_r31s tarafından 15 Şubat 2016 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Az önce arkadaşın birisi Ps motoru hakkında bilgi istemiş.Kendisini bu işi yapan bir firmaya yönlendirmek istedim.Bunu tabiki sponsorlara saygıdan açık açık yapmıyoruz.Özel mesajla bilgi vermek isediğimde o firma ismi yerine ********* işaretleri gördüm.

    Açıkcası akvaryumportalı mantığına bunu yakıştıramadım.Burası bilgi paylaşım yeri ise bu forumda açıkca yapılmasada her türlü bilgi özel mesaj olarak paylaşılması gerekir diye düşünüyorum.

    İnsanları sadece sponsorlara yönlendirmek ne kadar doğru bilmiyorum.Buna biz karar vermek yerine o kişinin karar vermesi daha doğru olur.

    Akvaryumportalının bu durumda olması diğer forumlardan farkı olduğu için fakat şuan diğer forumlara benzer bir uygulama görmek beni üzdü.
     
    kaninez, tristan ve ka2n bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Öncelikle sistem özel mesajda açık forumda sansürlü diye bir imkan sağlamadığı için özel mesajlarda da sansürlü, özel mesajda açmak mümkün olsa zaten açardık.

    Sansürlü olan firma isimlerine gelince iyi okumanızı rica ediyorum;

    İsmi sansürlü olan firmalar diğer forumlarda bulunan esnaflardır, forumlarda kaydı bulunmayan hiçbir firmanın isimleri sansürlü değildir. Başka forumda olan firmaların reklamlarını yapmayız.

    Forumlarda bulunmayan esnafların sansürü yoktur ama yönetim kontrolüne tabidir, organik olmayan isim geçişleri kaldırılır, yani gerçekten kişiye yardım, yahut sadece onda bulunan ürünler vb gibi.

    Uygulamanın aynen devam etmesi yerindedir.
     
    Vhitney, Humility, ka2n ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  3. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    İbrahim hocam senin bahsettiğin gibi bir durum yok Temel abi bahsetmiş kısaca. İlave olarak sahibinden com gibi sanal pazar gibi satış yeri linklerini de benimsemiyoruz. Benim konularımdan örnek verecek olursam buradaki akvaryumcu arkadaşımız Emrah,en yakın örnek Emre arkadaşımız akvaryum yaptırdı Tuncay bey isminde bir akvaryumcuya. Bunlar yazıldığında sansüre düşmüyor.

    Ben buradan akvaryum yaptırdığım yerlerin adlarını defalarca yazdım sansüre tabi değiller, bütün herkes sponsorlara veya farklı firmalara hobiciler arasında yönlendirme yapılıyor.

    Üzülmenize mahal gerektirecek bir durum yok.
     
    Humility, Pennywise, corax ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  4. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Gerekli açıklama için teşekkürler. Portalda bu tür olayların açıklamasının olması Portalı diğerlerinden her zaman 1 adım öne çıkarıyor.
     
    tristan, YIKIKTEMO ve veysel bunu beğendi.
  5. tristan

    tristan

    Mesajlar:
    174
    İsim:
    kutlu
    Bu forum her yönüyle farklı zaten ...
     
    Pennywise, Ontheway ve 8020_r31s bunu beğendi.
  6. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    İyi mi anlamda mi yoksa kötü anlamda mı kutlu bey
     
    tristan_76 bunu beğendi.
  7. emrah aytekin

    emrah aytekin

    Mesajlar:
    555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    emrah aytekin
    O isinde formulu var hocam,yazacaginiz yazinin aralarina _*,- koy yola gitsin tecrubeyle sabit...kendimide resmen ihbar etim:)
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Evet bu Türk usulu fomülü özel mesajlarda yapın ama forumda yapmayın.:)
     
    ka2n, Pennywise, veysel ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  9. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Bu formül benimde aklıma geldi fakat amaç olayı kısa yoldan halletmek değil yanlışlık varsa düzeltmeye çalışmak.Akvaryumportalı, ilanlara bakıp çıkmak istediğim bir site değil.Temel abi ve akvaryum portalı ekibi sevdiğim, değer verdiğim insanlar.Bu yüzden kısa yoldan çözmek yerine sorgulamayı tercih ettim.
     
    ka2n bunu beğendi.
  10. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    Bir firmanın haricinde başka hiç bir firma da olmayan bir ürünü, ya da burada ikinci elinin satıldığı bir ürünün yedek parçasını arayan bir hobicinin aradığı malzemeyi öğrenemediğine çok şahit oldum bu forumda. Hatta başlığın kapatıldığına (Mesela Two Little Fishies - Julian's Thing isimli bir ürünü arayan bir kişiye, aradığı şeyin bizde olduğunu söylemeye çalışan birisinin mesajı "reklam yaptığı için" silindi vs.. ) da şahit oldum.

    Evet sponsor değilim, sponsor olmama nedenimi zaten Temel abi biliyor, fakat sponsor olmayan birisinin isminin bu şekilde kapatılması ile Temel abi kusura bakma ama her zaman savunduğun veya iddia ettiğin gibi "biz ticari bir forum değiliz" iddianı kendi kendine çürütüyorsun. Ya da burada sponsor olan firmalar, aynı şekilde diğer forumlarda da sponsor, o zaman onların isimlerini niye gizlemiyorsunuz? Çünkü onlar burada sponsor ve ücret ödüyor, doğrumu? O zaman nerede bu "ticari forum olmama" durumu? Bu bana zarar vermiyor, yada beni motive etmiyor, yada hırslandırmıyor, eminim diğerlerini de öyle. Araya araya Bağdat bulunur, nasılsa bulacak o kişi.

    Ama bu şekilde bir yaklaşım "bakın diğer forumlarda sponsorsanız sizin isminizin esamesi okunmaz Portalda" mantığı bana doğru gelmiyor. Diğer bir deyişle bu forumun "iddia edildiği veya amaçlandığı temel kavramlara" uymuyor bence.

    Ne o hobici arkadaş aradığı şeyi aramaktan vazgeçiyor, nede bulamama ihtimali bulunuyor, gidiyor başka bir foruma, orada yazıyor ve öğreniyor. Bir forumun amacı insanları o forumda tutmak olmalı bence, ama bu hareket bile insanları başka forumlara yönlendiriyor bence.


    Görüşlerimin önemli olmadığını biliyorum, sonuçta ben sponsor değilim burada, ama yine de yazmak istedim ;)


    herkese hayırlı günler

    Azmi
     
    Cemİsapur ve 8020_r31s bunu beğendi.
  11. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Buyrun Sponsor olun.....
     
  12. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    Sponsor olmama nedenimi Temel bey biliyor Fatih bey, bu şekilde olduğu sürece de olmam zaten.
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Buranın bulunduğun diğer ticari site ile aynı olmadığını sen bizden iyi biliyorsun Azmi. Siz dahil olmak üzere süresi dolan esnafların yenileme için peşinden koşmayıp forumlarını kaldırdığımızı yaşamış birisin, siz takip edeceksiniz bunu. Amaç ticari olsa diğerleri gibi 10 kere arardık, bunu geçelim öncelikle.

    Bu forumdan sponsorluğunu sen değil biz kaldırdık bunu unutma, ticari kısmı ile sözlerinizi tartarak yapın. Ticari esnaf sponsorluğunu kaldırmayı yönetime teklif dahi ettim kabul edilmedi. Üyelerimiz zararlı sizin olduğunuz o yerlere gidip birşey aramasın diye düşünüldü.

    Buranın daha aktif olduğunu düşünüyor ve bizde kaydı olmayıp diğer siteye sponsor olmuş firmalardan söz ediyoruz unutmayın, burada da olup oralarda da bulunan esnaflardan değil, firma bize de değer vermiş olarak düşünürüz ama bulunmayan firmanın isimlerini ve yönlendirmelerini neden yapalım?

    Evet neden?

    Yönetim olarak almış olduğumuz bu kararın arkasındayız. Konu değer verme konusudur ve değer vermeyenin değeri yoktur.
     
    Düzenleme: 17 Şubat 2016
    Akvaryum Merkezi, ka2n ve Fatih BARLAS bunu beğendi.
  14. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    Neden olduğunu yazdıklarımı tekrar okursan anlayabilirsin Temel abi.

    En temel nedeni şu, burası bir forum! başka bir şey değil. Forum dediğin şey, paylaşım yapılan ortamdır. Net. Bu yüzdendir ki bilgi kısıtlanamaz.

    Ben yurt dışındayken, sana cevap vermedim/veremedim diyerek, ödeme 1 hafta geciktiği için bölümüm silindi burada hatıraltırım. Buna o zaman ki forumun en yetkili kişilerinden birisi de şahittir. Bölümümün silindiği bir forumun, GİTTİKÇE TİCARİYE döndüğünü, moderatörlerinden bazılarının, diğer firmalarının reklamını hatta ve hatta pazarlamasını bile yaptığı bir forumdan bahsediyoruz. Böyle bir foruma "ticari değil" demek bana çok mantıklı gelmiyor.


    Buraya tartışmaya girmek için yazmadım, zira tartışmıyorum, sakince, arkadaşça yazıyorum, Fatih beyin yaptığı gibi "iğnelemeye" gerek yok. Söyleyeyim Fatih bey, eskiden küfür edilen, nefret cümleleri kurulan firmalar eğer bir foruma sponsor olarak alınıyorsa, bunun tek açıklaması PARA dır. Eskiden "seçerek, araştırarak sponsor seçeceğiz" diyen bir forum yönetimi, "ruhsatı dahi olmayan" firmalarla dolduruyorsa forumu, bunun ana temel nedeni PARAdır. kimse bana forumdan, paylaşımdan vs. bahsetmesin lütfen.


    Eğer dobra dobra yazıcaksan bende yazayım, ama yazılar yine silinecek veya kaldırılacaksa anlamı yopk. Sen bana "Azmi gel sponsor ol tekrar, bir hata olmuş kaldırılmış, sana 1 sene de bedava, para almıyacağım" diyerek aramadınmı? Demekki bura da sorun farklı.

    Burada sorun diğer forumlarla olan tabiri caiz ise "sidik" yarışı.

    Bu sidik yarışı, başka türlü yönetilir, yapılır, rekabet edilir. Sponsorları tehdit ederek, - sen değilmydin bana "O forumlara sponsor olup, bu foruma olmayan her firma yok olacak Azmi"- yapılmaz. Ya da bu şekilde sindirilmeye çalışılarak. İşte bu noktada da insan inat ediyor. Senin gibi bende Karadenizliyim, işte Fatih bey, sponsor olmama nedenimde bu "inat" durumu.
     
  15. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Olaylara bakış açını değiştirmen gerek biraz. Ben yönetim odasına sponsorluk işini kaldıralım önerisi getirdim yönetimdeki tüm arkadaşlar bunu biliyor.

    Konu para diyorsun da para sizin işiniz Azmi kardeşim. Sponsor olarak katılan tüm firmaları forum üyeleri davet etmiştir, forum kimseye teklifte bulunmamıştır. Bunları iyi oku lütfen. Para diyorsun da 2 esnaf dışında hani para? Sırf sizin olduğunuz ve o ticari siteden insanları kurtaralım diye üyelerin sponsor olarak davet ettiği ve bizim de hayır demediğimiz firmalardan o üyemize şu kadarlık malzeme sen al forumda hediye et, sen de ihtiyacını al dediğimizi nereden bileceksin?

    Hani para Azmi? Bilmeden yazma ve bu şekilde olmayacağını düşünüp forumun da yıllık 3600 TL host ücretini yıllardır cebinden veren biri olarak ses çıkarmazken yönetimdeki arkadaşların forum kendini çevirmeli artık daha profesyonel olarak kurallar dahilinde sponsor ücretlerinin alınması gerektiği konusunda baskı yaparak bu şekilde karar aldığımızı bilmeden yazmamanı öneririm.

    Bu forum diğerleri gibi ticarilerin hükmüne asla geçmeyecek. 8 yıldır olduğu gibi gözüm.:) Sen bunları yazacağın yeri iyi bilirsin, oralar varken gelip burada bunlardan söz etme.

    Oralar gibi forumun her yeri burada reklam banneri dolu değil! Hani olay paraysa niye doldurmuyoruz bannerleri?
     
    Düzenleme: 17 Şubat 2016
    Akvaryum Merkezi bunu beğendi.
  16. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    Sizin içinizde ki kararlarınız yada konuşmalarınız beni ilgilendirmez ki? Benim işim de değil ilgi alanım da değil. Ben sizi şöyle yaptınız diye sorgulamıyorum, sorgulayamam. Ben dışardan gözlemlediğim ya da "bana olanları, söylenenleri" söylüyorum. Yazdıklarımın yalan olmadığını sende biliyorsun. O zaman işte o bahsettiğin iç konuşmalarınız beni ilgilendirmez oluyor. Çünkü ben yaşadığımı bilirim. Ayrıca madem böylesiniz benim forumumu kaldırma olayının nedenini söylermisin o zaman? 1 hafta 10 gün sana cevap yazmadığım için, (ki Endonezya daydım, o zaman Bülent abi falanda şahittir.) forum kaldırıldı. Neden olarak da, "sponsorluğa devam edecekmisin, edeceksen süren doldu ücret konusunda" tarzı mesajlara cevap vermediğim/veremediğimdi. Madem para önemli değil, sponsorluk ücreti önemsiz, neden böyle bir şey yapıldı? Dediğin gibi, forum üyeleri davet ediyor, ama bir noktayı atlıyorsun, siz masanın diğer tarafındasınız, biz diğer tarafında, Siz dışardan bakarsınız biz içini biliriz, hobicilerin "çok düzgün esnaf", "çok yardımcı oluyor", "bir tane yanlışını görmedim." diyerek savunduğu bir esnaf, bütün piyasadaki toptancılara, ithalatçılara taktıktan sonra dükkanını kapattı ve sektör değiştirdi. Demek istediğim şu, siz tabi ki esnafların iyi yanını göreceksiniz çünkü size iyi olmak zorundalar, siz müşterisiniz. Ama bilinki size o iyi davranan kişiler neler yapıyor neler.

    Bu foruma bende değer veriyorum. Bunun nedeni nide her zaman sana da söyledim, başka ortamlarda da söyledim. Farklı dedim. Ama sırf farklı diye de bu şekilde davranılan bir yere sponsor olacak kadar "dansöz" değilim.

    Bakış açısını HERKES değiştirmesi lazım, kimse dört dörtlük değil, seninde değiştirmen lazım :)

    Sana arkadaşca ve dostane söylüyorum, saatlerce telefonda konuştuğumuz Temel Sert'in ana savunduğu değerlerin birer birer yıkıldığını görüyorum bu forumda. İşte bu yüzden o "değer verdiğim" kısımda ki değer azalıyor. %100 eminim ve bir çok buranın müdavimi olan hobicidende aynı şeyi duyuyorum.
     
    8020_r31s bunu beğendi.
  17. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    kendini buna inandırıyorsun ama böyle olmadığını sana söyleyebilecek, "sadece bu forumda bulunan" en az 10 kişi çıkar.. 5-6 tanesini ben tanıyorum zaten :)

    diğer forumların ticarilerin hükmünde olduğunu düşünüyorsun ama herkes geliştiriyor kendini, değiştiriyor. Mercan Dunyasına ben dahil bir çok sponsor yıllardır ücret ödemiyor mesela. Sence onun farkı ne ? ticari değil işte senin iddia ettiğin gibi? ya da burada ki hobicilerin, moderatörlerin, madem bu kadar kötü, pis, kaka forumlar oralar, neden orada da paylaşımda (hatta buradan daha çok) bulunuyor? senin kendini geliştirmen, yada sorgulaman gereken konu, alan bu, hobicilerin neden orayı tercih ettiği senin için önemli olmalı, sponsorların değil. Sana sponsor olmayan ESNAFI kendine düşman belliyorsun(bunuda kendi ağzınla söyledin bana), işte senin yanlış yaptığın noktada bu gözüm..

    burada başkasını savunacak yada sidik yarıştıracak değilim. ben kimsenin avukatı değilim, ama sen "biz böyle değiliz" dersende, öyle olmadığınızı söyleme hakkım var. Benim demek istediklerim farklı şeyler, onlarında anlaşıldığını düşünüyorum. daha fazla yorulmamıza gerek yok.
     
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Değişen bir şey yok ben de, şöyle şeffaf düşünüyorum sadece forum büyüyüp rakibi kalmadıkça bu konular kaşınmaya başlanıyor. Esnafları biz sizin kadar bilemeyiz.

    Foruma sponsorlar kısmının açılması (ki yıllar sonra bunu yaptık) üyelerin ilan ve canlı ithalat listelerine bakmak için dahi olsa her yeri banner dolu, ve forumun yarısının bilgi kategorisinden çok aşağı doğru esnaf kategorisi olan yere gitmemesi içindi. Bunda da başarılı olduk.

    Henüz forum kendi masrafını çıkaramıyor bu net, buna rağmen tek bir banneri oralar gibi asmadık ve asmayacağız. Banner asma işi gerçekten değerini bulursa olabilir ve o da forumun kendini çevirmesi için yapacağımız bir hareket olur.

    Esnaflarımız ne yazık ki ücret konusunda olayı malzeme ile çözme derdinde, hep böyle oldu ama artık kesinlikle daha profesyonel olacak.

    Forumunuzun kapatılmasında art niyet yoktu, tıpkı dün Albatros Akvaryum ve Gökkuşağı Akvaryum esnaflarının bölümlerinin kapatılması gibi süreleri dolup geri dönüş yapılmadığı içindir. Konu para olsa ( Siz profesyonelce ödeme yapan esnaftınız) 10 kere arar devam ettirirdik. Daha profesyonel yürüsün kurallar olsun diye düşünüp dik durmayı deneyip o dönem beceremediğimiz bir gelişmeydi. Şimdi daha oturdu artık bu konular.

    Bölümüne ilgi göstermeyen, hobici soru ve taleplerine yanıt vermeyen esnaf forumları kurallarda yazıldığı gibi kapatılacaktır. Esnaf para ödeme yerine malzeme ve canlı teklif ediyor çünkü diğer yerde bu iş böyle yürüyor. Esnafı oralardan alarak hobici paylaşımı olan yere kazandırmak adına bu şekilde oldu ama hatalı bir yöntem oldu. Burada paradan söz edilmesi bu yüzden komedi gibi.

    Siz esnaf olarak ticari vs işlerini hak eden yere yazın ama daha kendi masrafını çıkaramayan yere gelip de maaşından hosta her ay düzenli ödeme yapan yerlere yazmayın. Birgün parları toplar masraftan hariç forum para kazanır da onu yarışmalarda harcamazsak bunları yazarsınız, şimdi susma zamanı gözüm.:)
     
    tristan_76 bunu beğendi.
  19. Azmi Sönmez

    Azmi Sönmez

    Mesajlar:
    161
    İsim:
    Azmi Sönmez
    susturdun yani :D hadi öyle olsun :)

    kalın sağlıcakla, benim demek istediğimi sen anladın, gerisi önemli değil,
     
    tristan_76 bunu beğendi.
  20. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hiçbir şey anladıysam Arap olayım Azmi. Konuşanlar her zaman var, o öyle demiş bu böyle yapmış. Forum ortamı işte bunlar hep olacak yıllardır bir de bunlarla uğraşıyoruz. Ticari micari diyorsunuz ortada yıllardır cebinden para harcayanlar var para yok ortada. Biri burası şunun forumu der forum sahibi denen esnaf bölümüm kapatıldı diye kızar, sonra o esnaf hep birbiri ile çıkarı olan esnaflar forumda sponsor der kim kimle sevişir bizim haberimiz bile yoktur.

    Azmi biz kendimizi biliriz ve bazen hatalı bazen doğru işlerle geldik bu noktaya. Bu forum en iyi şekilde bildiğin gibi diğer forumlara tepki olarak ortaya çıkmıştır, forum öyle olmaz böyle olur, iyi niyetli birini yasaklamak neymiş göstermek için var edilmiştir. Hedefe başarıyla ulaşılmıştır. Esnafların parası pulu da bunların önüne geçemedi ve geçemez de.

    Kendini çevirsin gerisini biz üye arkadaşlarla toplantılarda, yarışmalarda yemesini iyi biliriz.

    Siz büyük esnaflara düşen buraları yermek değil gerçekten sponsorluk adabına yakışacak şekilde büyültmektir. Bunu da hak eden yerlere yapacaksınız. Bilmem kim forum esnaftan ücret almıyormuş vs vs vs. Paylaşım noktası nedir, sahibi kim, amacı nedir, buralardan makale kopyala yapıştır yaparak, hobiciye faydalı hiçbir icraatı olmayan, üretimi desteklemeyen bu yerleri bana anlatma bence. Bu insanlar ülkemizde canlı üretim konularını ve bu tecrübelerini açıkça yazmayı buradan öğrendi Azmi, milyarlık ekipmanları yapıp çıkarmayı burada gördü. Bu forum kendini çevirecek ve bunun için sen beleşe değil kendini çevirmeye çalışana destek olacaksın, bunları geç.
     
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.

Sayfayı Paylaş