1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Lepistes Kulübü'nü kapatmayı düşünüyorum

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde Onur G. HİTİT tarafından 9 Mart 2016 başlatılmıştır.

  1. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    DUYURU!

    2007 yılında kurduğum Lepistes Kulübü'nün internet sitesini (www.lepisteskulubu.org) kapatmayı ciddi ciddi düşünüyorum.

    Gerekçelerim:

    1- Benden başka ciddiye alan yok.

    2- Yönetimde yer almak için bin takla atanlar, yönetici olduktan bir süre sonra ortalıkta görünmemeye başlıyorlar. Bu birkaç kez böyle oldu. Hiçbiri yok. Günlerdir, haftalardır yoklar. Bu daha önceki yöneticilerde de oldu. Yönetimde görev alana kadar bin takla atıyorlar, kendilerine görev verilince de bir süre sonra foruma nadiren girmeye başlıyorlar.

    3- Siteye doğru dürüst giren yok. Bakıyorum da arkadaşlar Facebook'tan çıkmıyorlar, ama sitemize girmiyorlar bile.

    4- Yoruldum. Sıkıldım. Bunaldım. Maddi bir getiri hiç beklemedik. Ama götürüsü çok fazla. Bu kadar ilgisizliğin üstüne bir de maddi götürüler olunca insan kendini keriz gibi hissediyor.

    Sonuç: Bu bir ay içinde önemli fotoğrafları ve makaleleri bilgisayara kaydedip siteyi temelli kapatmayı düşünüyorum. Ha, siteyi devralmak isteyen varsa bilemem. Hiçbir maddi isteğim yoktur. İsteyene, hakkını verebilecek olana devrederim ve normal bir site üyesi olarak devam edebilirim.

    Onur G. HİTİT
     
    MESUT_KERİM, Alparslan, YIKIKTEMO ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tek tür üzerine forumlar çok faydalıdır ama genel talebi azdır, ülkemizde Lepistes hobiye başlangıç türü olarak görülür ve kısa sürede farklı türlere geçişler yaşanır. Genetik olarak aslında birçok türden çok daha fazla bilgi ve tecrübe isteyen veya sonu olmayan araştırmaya açık bir tür olmasına karşın bizde sadece başlangıç türü olarak görülüp genetik kısmı ile kimse ilgilenmez.

    Ülkemizde bir forum açmak her yerde olduğu gibi kolay ama kalıcı olmasını sağlamak çok zordur, birçok ilk kurulan forumlar dahi dayanamamıştır. Forumlar çok zekice yönetim ister, sürekli ihtiyaçlar ve gelişen koşullara önlemler almak, yazılımlar geliştirmek zorunda ve yine içeriğini özgünlük yanında güncel tutmalıdır.

    Masrafları mevcut kullanım oranınca artar, sürekli maliyet üye aktivitesi ile yükselir, teknik olarak idare edenlerin de PHP vb yazılım alanlarında gelişmesi gerekir.

    SMF yazılıma sahip forumlar iyi işler ama gelişmeler yanında düşük kalır bunları seninle konuşmuştuk Onur hocam. Bence sen güzel bir makale blog sitesi açmalısın, bu sana daha uygun. Yazım şeklin, Bilgin ve araştırma yönün buna uyun. Bu konuda sana destek olurum.

    Zorlamanın anlamı yok, zevk almıyorsan kararın doğrudur. Yönetici kısmına gelince yıllarca yaşadık aşağı yukarı durum öyledir ama buradaki gibi bir amaç varsa, amaç ortaya net koyulup yönetici arkadaşlar da buna sonuna kadar inanırsa bu sorun yaşanmaz, tecrübe ile sabittir.
     
    Onur G. HİTİT ve veysel bunu beğendi.
  3. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Aslında forumu iyileştirsem daha iyi olur. Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yazılımdan hiç anlamıyorum desem yalan olmaz. Google bazen indeksliyor, bazen indekslemiyor. Kafasına göre... Bize ait olan yazıları bazı siteler resmen araklıyorlar, Google aramalarında onlar ön sıralarda görünüyor. Bu da benim dellenmeme neden oluyor.

    Robot dosyası deniyor, Google Web Yöneticisi Araçları falan filan, kafam bidon gibi oldu. Bir öğrenemedim gitti şu işi.

    Şeytan diyor ki, bütün makaleleri falan at Akvaryum Portalı'na, n'olacaksa olsun...
     
    YIKIKTEMO ve royalmen bunu beğendi.
  4. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    bütün makaleleri güzel bir blogger sayfasında toplayarak domaini oraya yönlendirip kurtulursunuz bu dertlerinizden cebinizden de hiç para çıkmaz.
    Malesef forumlar dönemi yavaş yavaş kapanıyor yerine profesyonel bloglar gelmesi kaçınılmaz.
    Ne forumlar kapanıp gitti içlerinde ne makaleler ne projeler vardı hepsi yok oldu .Umarım sizde aynı hataya düşmeden bir an önce dediğiniz gibi bir blog ortamına toplarsınız faydalı yazıları.
    en azından bunca yıllık hem sizin hemde o foruma değer verenlerin gösterdikleri emekler silinip gitmemiş olur .
     
    Onur G. HİTİT ve APG Akvaryum bunu beğendi.
  5. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Blog var gerçi ama çok zaman ayıramıyorum. Forumların yerlerini bloglara bırakmaları konusunda ben de aynı düşüncedeyim. Gidişat öyle görünüyor. Epey yorucu olacak ama forumdaki makale ve görselleri indirip arşivleyeceğim. Ne olur ne olmaz...

    Ben son olarak şu SEO olaylarına bir bakayım. İyice bir tartayım en iyisi.
     
  6. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Seo olayı gerçekden içinden çıkılamayacak kadar geniş bir mesele malesef piyasasıda dolandırıcılar ile dolu bende bir dönem son kullanıcı ürünleri üretip satarken çok ciddi anlamda uğraşmıştım bu konu ile eğer ucunda ciddi bir para kazancı yoksa kesinlikle uğraşılmaması gereken bir konu olduğunu belirtmek isterim .
    Bunun dışında forumlar hobicileri tembelliğe iten , içeriklerinde zamanla doğru bilgilerin en az 100 katı yanlış ve kirli bilgi içeren yapılar haline geliyorlar. yapılar.
    Sizin gibi deneyimli hobicilere düşen deneyimlerinizi ve bilgi birikimlerinizi kullanarak elinizdeki makaleleri derlemek , detaylandırmak ve bunlara son halini vererek hobicileri nihayi doğru bilgiler ile aydınlatmak olacaktır.
     
    Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Forumlar yerini hiçbir şeye bırakmaz, blog sayfaları genelde okunup geçilir. Siz şartlara göre forum yazılımlarının güncellendiğini unutarak yorum yapıyorsunuz. 380 dolar yazılıma verip her yılda güncelleme lisansına ayrıca para ödeyerek forumu sürekli gelişen şartlara güncel tutuyorsun. Pek gelişmelere hakim olmadan yapılan yorumlar diyebiliriz, örnek olarak buranın forum alt yapısı her üyenin kendine forum üzerinden blog açmasına ve hatta portal uzantılı domainlere siteler veya bloglar açmasına hazır durumdadır. Forumun görünüm dahil kullanımı yeni nesil kullanımlara güncel olarak uyacaktır, forumlar yerini birşeye bırakmaz. Sosyal medya alanları için de forumları bitirir dediler ama ne oldu görüyoruz.:)

    Blog sayfasını sadece kişisel yazılarını depolayacağın ve insanların okuyacağı yer olarak görmelisin. Eğer blog sayfan insanların yazar veya aktif olacağı bir yer olursa forumdan farkı kalmayacaktır, hem masraf ve hem de işleyiş olarak.

    Seo zor iştir ve artık arama motorları da gardını almış durumda, yapılacaklar belli başlı şeyler.Eski Seo anlayışı artık çalışmıyor.
     
    Düzenleme: 9 Mart 2016
    corax ve Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  8. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Advanced aquarist bugün bu forumda dahil deniz akvaryumu hobicilerinin yazdığı yazıların %90 ına bilgi kaynağı oluyor desem abartmış olurmuyum sizce ? . Bu açıdan bakınca hiçde okunup geçilmediği veya foruma benzemediği belli oluyor bence.
    Ayrıca ben bu işlemlerin google gibi firmaların free blog servislerinde yapılmasından yanayım bu şekli ile hiçbir masraf veya bilgi gerekmeden isteğe bağlı olarak en fazla 1 domain alarak yılda 5 dolardan fazla masrafı olma ihtimali yok.

    Forumların malesef DIY proje paylaşımı ve günceler dışında faydalı bir yanı kalmadı ki DIY proje sayısı her geçen gün azalıyor. DIY kaliteli proje yapanlar zaten yurtdışı forumlarda dahil detaylı açıklama vermek istemiyor mesajatınca uğraşma ben sana yapayım moduna giriliyor.

    Temel abi öyle ise sana bir sorum var forumlar internetin bu döneminde sosyalleşme ortamı veya tembel hobicilere armut piş ağzıma düş ortamı yaratmak dışında ne faydası var ? Cevabını aradaki 3-5 yararlı işin istinaların kaideyi bozmayacağı gerçeğine dayanarak ver lütfen.
     
    Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Eğer senin verdiğin örnek olan blog istisna değilse bunlar da istisna değildir.:) Söz ettiğin yer gibi bir yer yarat bakalım Türkiye'de buyur.:)

    Forumların faydasını kendinden pay biçerek yorumlamayı dene bence, neden forumları kullanıyorsun?

    Basit örnek mesela, Burcu hanıma hem DIY ekipman veya insan gücü yardımını Türkiye'de hangi blog verebilirdi?
     
    Ontheway, Nadir, tristan_76 ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  10. Başka forumları da arada okuyan bir hobici olarak, Blog bir kenara, AKV. Portalından başka bir yerli forumun bu yardımı verebileceğini düşünmüyorum. 06.Haziran.2015 ten beri sadece 9 ay geçti, bu sürede edindiğim bilgi had safhada ve bana çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Kaynakları okuyarak ve tek başıma tankımda yaşayarak edineceğim birçok tecrübeyi, burada üye olan kişilerin yaşadıklarından eşzamanlı olarak edinebiliyorum. Bazılarını beraber çözebiliyor olmak ise ayrı bir mutluluk.

    Yabancı forumlarda bazı farklı bilgi paylaşımlarına rastlıyorum, bu da (çoğunlukla diyelim) bizim daha zor ulaştığımız birçok ekipmana, sisteme veya canlıya bizden daha kolay ulaştıkları ve bizim tecrübe edemediğimiz durumları tecrübe ettikleri için bence...
     
  11. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Katılıyorum.

    Beni bilen bilir. Akvaryumla ilgili forum sitelerinin hemen hemen tamamına yakınında yazıp çizmişliğim oldu. Kendi çapımda ünlü biri sayılırım. :) Ama birkaç senedir pek çok forum ortamından fena halde soğudum ve sadece Akvaryum Portalı'nda ve kendi forumum olan Lepistes Kulübü'nde aktif paylaşım yapmaya çalışıyorum.
     
    YIKIKTEMO ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  12. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Öncelikle yazdıklarımı ortaya hobi adına iyi şeyler çıkması veya mevcut emeklerin korunması noktasından bakarak yazıyorum. Bunları kurucularından olduğum İSAK ın forumundada yazmıştım o gün herkez forumumda forumum isteyen gelsin burada okusun derken bugün adını veya adresini hatırlayan varmı ? ne oldu orada yapılan binlerce DIY projeye veya yazılan binlerce çok kaliteli makaleye ?

    Temel abi senin cevabının baktığı yön neresidir?

    Peki Burcu hanım ya size doğru bir kurulumun nasıl olması gerektiği hakkında detaylı bir yazı derlenmiş olsada bunu okusanız o sorunların neredeyse hiçbirini zaten yaşamayacaktınız desem ?

    Bu yazılanlar sosyal ortamın pozitif etkisi . burada ve diğer forumlarda tanışıp evime misafir gelen gerçek hayatta görüştüğüm bir çok insan var benim bahsettiğim ortamın güzelliği değil hobiye reel katkısı .Bu sosyalleşmeye dayalı ortam aynı zamanda bir çok arkadaşın hala hobi hakkında basit konularda yeterli bilgi sahibi olamamasının da dolaylı nedeni bakınız başlıklara vede aralardaki postlara hep aynı sorular sorular sorular :D
     
    Burcu ve Onur G. HİTİT bunu beğendi.
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Detaylı makale forumlarda yazılamaz mı engel mi var Onur?:) Sen yaz ve gönder butonuna bas ve söz ettiğin makaleyi herkes okusun fark nerede, altına yazılanlarda mı?:D

    Makaleler bir ürünü, uygulamayı tanıtır ama uygulamadaki sonuç asla Her tankta aynı olamaz.

    İsak gibi birçok site dediğin gibi ya kapandı veya adı sanı kalmadı ama onların hatası söz ettiklerin değil, üretmemek, yeniliklere yelken açmamak, tartışamamak ve zamana ayak uyduran alt yapı yazılımına sahip olmamak.

    Sorulara gelince bence 100x5050 x ekipmanlı konuya sorulan sorular 200x80x90 x ekipmanlı konuya sorulanla aynı olsun sorun yok, bu iki akvaryum asla aynı cevaplarla başarılı olamaz, kendine has yanıtları ile ortaya çıkacaktır.:)

    İşte tam bu nokta kaliteli forum ortamını açığa çıkarır. Sonuca yönelik çözümler ve destekler, var mı yok mu buna bakmak lazım.
     
    tristan_76 bunu beğendi.
  14. Sizin eski tankınız ve yeni yaptığınız kurulum mesela hep beyenerek takip ettiğim bir konu. Tabiki bu 14 günlük kurulumu biryerlerden bulup okuyabilirim. Ama her tank ayrı canlı yüküyle ayrı bir dünya mantığıyla bakınca, sizin tankınızın yaşayacağı gelişme veya sorunları forum olmasa bulamayabilirim. Yaşanan tecrübeler bazen makalelerin bile değişmesine sebep olabilir.

    Mesela ben 250 nin üzerinde ıso 9001 kalite sistemi kurulum ve denetim yaptım. 3-5 çeşit kurulum şekli vardır bütün dünyada ispatlanmış, standart zaten aynı. Ama sistem oturunca bakıyorum hepsi firmaların bünyesine göre farklılaşmış...

    Şu güzel tartışma ortamı bile çok keyif veriyor, forumsuz olur mu hiç


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Nadir, tristan_76, veysel ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  15. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    :portaliseviyoruz:
     
    veysel bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş