1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Hollanda'da Yapılan Ankara Patlaması Sosyal Deneyi

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde Alparslan tarafından 16 Mart 2016 başlatılmıştır.

  1. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken


    Elin milletleri bizi hiç umursamıyor bizimde bunları hiç umursamamamız lazım.
    Türk milleti olarak fazla duygusal davranıyoruz, geçenlerde Fransa'da terör olayı oldu hepimiz fransız olduk bu kadar duygusallıkta iyi değil neticeye siz karar verin...

    image001166.jpg
     
    Efe Zorba, Birol34, Yasin1453 ve diğer 6 kişi bunu beğendi.
  2. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Tarih boyunca böyle oldu malesef. Bizim bizden başka dostumuz yok...
     
    TencoMelih, mekatronik ve Alparslan bunu beğendi.
  3. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan

    Uluslararası ilişkilerde dostluk diye bir kavram yoktur, ortak çıkarlar ve menfi ilişkiler vardır. Bu durum sadece bize has değil onlarda da öyle, yurt dışına gidenler az veya çok gözlemlemişlerdir bahsettiğim tespiti. Diğer yandan özellikle batı toplumunun tarihten gelen ve hala kapatılmamış bir hesabı var bizimle, kafalarında oluşturdukları dünyada Türkiye'nin asla güçlenmemesi lazım. Bunun için de ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, yapmaya da devam edecekler. Çünkü ortaya çıkaracak sonuçlar bakımından tamamen dengesiz ve öngörülemeyen bir milletiz. Bu durumda bize düşen görev gayet doğal olarak hem kendi gücümüzün bilincinde olmaktan ve hemde milletçe birlik olmaktan, tek yürek olmaktan geçiyor. Etnik kimliğin önemi yok, önemli olan bu topraklara ait olmak, vatanı ev, milleti can bellemek. Gerisi hikaye.

    Videoda adam diyor ki ; '' Banane, beni ırgalamaz ''. Ee başka ne bekliyorsunuz ki, normal bir durum bu. Tersini düşünen hayalcidir, fazla iyi niyetlidir veya bir takım farklı çıkarları/planları vardır. O yüzden çuvaldızı başkasına batırmadan önce iğneyi yemek lazım. İğne nedir ? Cevap basit ; Bu ülkeye ihanet edenlerin bu topraklarda yaşamaya hakkı yoktur.

    İnsanları çeşitli sınıflara ayıran ve kafatasçı zihniyette bir yapıda değilim, hiç olmadım. Benim derdim, ocağım bellediğim vatanıma ateş düşürenlerle, canım saydığım mazlum milletimin canını alanlarla. Yoksa yabancı bir ülkede yapılmış ''son derece bilimsel ve toplumsal'' bir analiz goygoyu ;), açıkçası beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben bunu zaten biliyorum çünkü herhangi bir ülkeye gittiğimde '' I am Turk '' dediğim zaman yüzlerinin rengi değişiyor.

    Beyaz puntolar bu ülkenin değeridir, kırmızı olan ise kişinin kendisini bağlar. Sarı punto için temenniye katılıyorum, Allah'ın taktiridir. :D

    Not: Mesajımın tamamında herhangi bir siyasi içerik veya atıf yoktur. Buna rağmen rahatsız olduğunuz bir nokta olduğu taktirde tamamını da silebilirim. Yazımın amacı dış ülkelerden bize bakış açısıyla ilgilidir. Şahsi değerlendirmelerimdir, aksini iddia edenler olabilir, yazılanlar kimseyi bağlamaz.
     
    Düzenleme: 16 Mart 2016
    TencoMelih, ka2n, relooper ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  4. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Erdoğan abi aynen katılıyorum ama maalesef daha tam bilinçli bir toplum olamadık.
    Bilinçli toplum olmak için ara sıra böyle videolar paylaşıp kendimizi güncellememiz lazım, yoksa o cu, bu cu olmaya devam ederiz...:cool:
     
  5. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Her ülke kendi içerisinde milliyetçidir. Özellikle avrupa ülkelerinde bu ırkçılık seviyesindedir. Tabi bir de müslüman bir ülkeden iseniz vay halinize.
    Terörün dini, dili, ırkı yoktur diyene seyrettirmek lazım bu filmi.
    Dünyadaki tüm terör saldırıları müslümanlar tarafından yapılıyor gibi bir algı oluşturuldu insanların kafalarında. Tabi sierre Leone' de, nijeryadaki terörist gruplar için de, ölenler için de tepki yok.
    Onlar da müslüman olmasa da siyahi. Sorunun kaynağı bizim bu tip olaylara bakış acimizin bozulmuş olması.
     
    Alparslan bunu beğendi.
  6. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Ben bu sözü devletler bazında söylememiştim Erdoğan. Bizi sevmiyorlar, demek istediğim buydu. Söylediklerine katılıyorum...
    İngilizlerin söylediği gibi; "İngiltere"nin ebedi dost ve düşmanları yoktur, değişmez çıkarları vardır." Durum sadece devletler bazında değil malesef. İnsanlar içinde geçerli bir söz. Çıkarımızın bittiği yerde, dostluklarda bitiyor.
     
    Alparslan ve mekatronik bunu beğendi.
  7. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Nadir abi ilk mesajındaki anafikir konusunda hemfikiriz, alıntı yapmamın nedeni ise ifadeyi bir miktar açmak ve kendi kişisel deneyimlerime dayalı görüş belirtmekti. Verdiğin örnekleme ise konuyla mükemmel uyumlu olmuş, aslında tam bu noktada bizi onlardan ayıran en önemli unsurlardan birisi ortaya çıkıyor fakat artık bundan sonraki yazacaklarım burada konuşulmaması gereken konular olduğu için kısa keseyim ben. Umarım bir gün bir yerlerde karşılaşma imkanımız olur ve düşüncelerimizi daha uygun bir şekilde paylaşabiliriz.

    Ve evet, bizi sevmiyorlar. Hepsi değil kesinlikle, farklı ülkelerden dostum diyebileceğim insanlarda var ama maalesef geneli böyle. Yüzlerce yıllık kuyruk acısının ve kara propagandanın eseri, üzücü bir durum.
     
    Nadir bunu beğendi.
  8. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Bilinçli toplum olma konusunda haklısın Alparslan. Toplumsal anlamda tepkimizi yeterli oranda gösteremiyoruz. Bazen gereksiz yere anormal reaksiyon gösterirken, aslında gerçekten önemli konularda sesimiz cılız kalıyor veya tepkimizi farklı boyutlara taşıyoruz.

    Sen yine video paylaşmak istiyorsan paylaş tabii, izleriz neticede. Fakat bizim problemimiz videolarla pek çözülecek gibi değil. Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşmamak, örfü adeti bilmek, cedde hürmet ve her halukarda eğitim şart.

    Ben, tüm olanlara rağmen geleceğe umutla bakıyorum. Bakmak zorundayım çünkü arkamda benden sonra devam edecek neslim büyüyor.
     
    Alparslan, basma tulumba ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  9. Nadir

    Nadir

    Mesajlar:
    700
    Yer:
    Karabük/SAFRANBOLU
    İsim:
    Nadir AYAĞ
    Anladım Erdoğan, inşallah. ;)
     
    mekatronik bunu beğendi.
  10. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Kırmızı pazartesi romanını okumanızı tavsiye ederim :)
     
    mekatronik bunu beğendi.
  11. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Adamların bizi sevmesini nasıl bekleyebilirsin sen Yunanlıları seviyor musun Avrupalı dediğin adam cahil değil kendi tarihini kültürünü geçmişini biliyor okuyor dolayısı ile Osmanlıyıda Türkiye yide Ve Türk milletini her koşulda sevmez bunun bir nedeni din İse diğer nedeni tarihi savaşlar ve politik gelişmelerdir Öyle çok irdelemeye gerek yok tarihimiz her şeyi açıkça yazar yeter ki okumayı bilelim bu millet 1000 yıldır Avrupalılar Ve de hıristiyan birlikleri ile kıran kırana bir savaş içerisinde bugün sadece savaşın şekli değişmiştir onlar bizden çok ileride oldukları için artık cephede kaybedecekleri savaşlar yerine geliştirdikleri modem psikolojik müdahaleleriyle bizim gelişimimizi engelliyorlar bu kadar basit burada beni sevmiyorlar diye oturup kız çocukları gibi ağlamak yerine aynı gelişimi bizim de yakalamamız aynı şekilde bizim de toplumumuzun bilim ve kültür alanında gelişmesi gerekir bu kadar basittir .
     
    nhtkmn, Alparslan, Pennywise ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  12. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Vay Onur başgan, döktürmüşsün ya!
    +1
     
  13. emrah aytekin

    emrah aytekin

    Mesajlar:
    555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    emrah aytekin
    Alpaslan burda herhangi bir sıkıntı yok bence, sen bide youtube paylasilim bir videoda yapilan yorumlari gorsen...video su meshur aksaray esnafinin turiste yaptigi saldiri ile ilgili yapilmis yorumlarda neler yazmamislarki bir tek turkler insan eti yiyorlar demedikleri kalmis
     
  14. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Aynen abi o malum sitelere bende girip bakıyorum, dediğin gibi bazı yabancıların çok ölçüsüz ve abartılı yazıları var, ama onlarla muhatap olup hiç bir yazı yazmıyorum çünkü sabır ederek önümüzdeki bu kötü günlerden kurtulup Türkiye, Türk milleti dünyada hak ettiği yeri bulacak ve buna eminim.
    Bilindiği gibi İstanbul Üniversitesi 3. sınıf tarih bölümünde okuyorum yeterince tarih bilgim var, gönül isterdi ki daha çok şeyler yazmak fakat biliyorsunuz bizim forum siyasi bir forum değil o yüzden fazla detaya girmeyelim. Bu videoyu koymamda ki gaye kıssadan hisse çıkarmak...:)
     
    emrah aytekin bunu beğendi.
  15. basma tulumba

    basma tulumba

    Mesajlar:
    2.556
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Burhan Mutlu
    Yav arkadaş, bizim kendimize itiraf edemediklerimizi mübalağa yaparak bize yaftalıyorlar. Neden bu kadar ciddiye alıyor ve alınganlık ediyoruz, anlamıyorum. Takmayın arkadaşım. Biz ezik miyiz, illa Avrupalının bizim için ne düşündüğünü takıyoruz? Ha bizi bu şekilde aşağılayan Kenyalı olsa, ulen kendine bak deriz! Ama yapan batılı olunca alınganlık yapıyoruz. Niye? Çünkü adamların gücünü kabul ediyoruz. O halde daha güçlü olalım ve sallamayalım adamları? Bunu nasıl mı yaparız? Kendimizi tanıyarak ve hatalarımızdan ders çıkararak. Abi düşünün ya tüm avrupayı gelinliği ile bisikletiyle geçen bir kadın vardı, Türkiye'de ne geldi başına? Hatırlıyor musunuz?
     
    harfuzmani, Alparslan ve corax bunu beğendi.
  16. Tetralaracr

    Tetralaracr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Acar
    İlginç ya. Adamlara bak. Ağzım açık kaldı.
     
  17. canergkts

    canergkts

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Caner
    Çok ilginç harbiden ya.
     
  18. akvaryumtayfun

    akvaryumtayfun

    Mesajlar:
    44
    İsim:
    Tayfun
    Başka ülkeler bize bu kadar ilgi göstermez. Türk'ün tek dostu Türk.
     

Sayfayı Paylaş