1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Firmamız hakkında yapılan dezenformasyon ve karalama kampanyası

Başlığı 'Akvaryum Merkezi (Konsept)' kategorisinde Akvaryum Merkezi tarafından 6 Nisan 2016 başlatılmıştır.

  1. Akvaryum Merkezi

    Akvaryum Merkezi

    Mesajlar:
    385
    İsim:
    mert tez
    Sevgili arkadaşlar,

    Çoğunuzun bildiği üzere firmamız ile E - Akv firması arasında devam eden hukuki bir süreç mevcut.

    Diğer forumlarda, ilgili firma ve bazı kişiler tarafından firmamız aleyhine yürütülen dezenformasyon ve karalama çalışmalarından dolayı, hobici dostlarımıza sadece bu bu platform üzerinden ulaşabildiğimiz için konuyu tekrar gündeme getirme gereği hissettik. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı öncelikle özür dileriz.

    Bildiğiniz üzere firma, forum satın alarak, firmamızın söz hakkına engel olmak gibi bir çaba içerisindedir.

    Online satış siteleri mahkeme kararı ile kapatılmıştır. Ancak bu gerçeği örtbas etmek için kendi şahıslarına tarafımızca hakaret edildiği yalanlarını iddia ederek ve sürekli gündemde tutarak firmamıza karşı bir karalama kampanyası yürütmektedir. Amaçları, mağduru oynayarak firmamızı hobiciler önünde kötü duruma düşürmektir.

    diğer bir başka forum yöneticileri ile kol kola yürüttükleri bu kampanyayı şimdi de satın aldıkları forumu da taşımışlardır. Ancak güneşin balçıkla sıvanamayacağını er ya da geç tecrübe edeceklerdir.

    Konuyu daha fazla uzatmamak adına, firmamız hakkında efirma ve bazı kişiler tarafından yürütülen karalama kampanyalarına lütfen itibar etmeyiniz.

    Bu zamana kadar geldiğimiz ve ilerlediğimiz çizginin dışına çıkmayacağımızı buradan tekrar belirtmek isteriz. Bizlere destek veren herkese teşekkürü borç biliriz.


    Saygılarımızla
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 6 Nisan 2016
    TencoMelih, tristan, ka2n ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  2. muradtekin

    muradtekin

    Mesajlar:
    2.105
    Yer:
    Gaziantep
    İsim:
    Murat Tekin
    Mert bey, yanlış anlamayın tamamen objektif olarak yazıyorum forumlarda okuyorum yazmayacaktım fakat bu iş çok uzuyor gibi ben okuyunca kendimi kötü hissediyorum. Hobi de yeni olanı bilmem ama eski tüm hobiciler iki firmadan da alışveriş yapıyor düşünüyorum yani boşu boşuna insanlar birbirini kırıyor neyi paylaşamıyoruz ki hali hazırdaki hobici den çok yeni hobicilere ihtiyacımız var hobinin yayılmasına, şunları okuyan yeni hobici ne düşünür ne yapar acaba bunu düşünmek gerek herkes ekmeğini kazanır kimse açlıktan ölmez, rekabet de böyle ağır bir şekilde olmamalı ticari ahlakımıza aykırı diye düşünüyorum, bu sözlerim iki firma içinde geçerli tamamen tarafsız olduğumu belirtiyorum iki firmanın lehine bir şey söylemiyorum.

    Şöyle bir örnek vereyim çalıştığım fabrika, rakip firmanın ham madde ithalatının kırmızı çıkması ve fabrikanın durma noktasına gelmesi durumunda emanet ham madde verdi. Benim anlatmak istediğim bu umarım diğer firma da bu yazdığımı okur.
     
    TencoMelih, Aspikee, ka2n ve diğer 11 kişi bunu beğendi.
  3. Akvaryum Merkezi

    Akvaryum Merkezi

    Mesajlar:
    385
    İsim:
    mert tez
    Murat Bey,

    Dediklerinizde haklısınız, ancak bu durum karşınızdaki rakip ile de alakalı bir durum. Bu yüzden maalesef söz konusu olan mevcut durumumuzda size katılamayacağımızı üzülerek belirtmek isterim.
     
  4. gogol

    gogol

    Mesajlar:
    438
    Yer:
    Kartal-İSTANBUL
    İsim:
    gökhan göl
    Maçları nasıl yayıncı kuruluşdan başkası veremiyorsa bu da öyle bir durum herhalde...yani bişey paylaşamama değil.
     
    cimlikaya, Alparslan ve Akvaryum Merkezi bunu beğendi.
  5. Akvaryum Merkezi

    Akvaryum Merkezi

    Mesajlar:
    385
    İsim:
    mert tez
    Şunu da belirtmeliyim ki adı geçen firma da dahil olmak üzere daha önce bizi de bir çok merciye şikayet ettiler ve alnımızın akıyla çıktık. ama hiçbir zaman çıkıp forumlarda bunu reklam haline getirmedik veya karalama yaparak mağdur edebiyatı yapmadık. ve bundan hiçbir hobicinin haberi olmadı olmamalı da.
     
    TencoMelih, ka2n, Montimahir ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  6. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Açıkça söylemem gerekirse şahsi olarak firmaların bu şekildeki rekabetini garipsiyorum. Ticaretin içinde değilim ama ticaretin en tepesindeyim ve gördüğüm şu firmalar birbirleriyle savaşarak değil müşteri çoğaltarak ilerler bunun dünyadaki kıstasları ve gereklilikleri de bellidir.
    Şahsen sizinle olan alışverişlerimin hepsinden memnundum devamı da gelecektir Ama diğer firmayla da alışverişlerim oldu müşteri olarak memnun kaldığım sürece olacaktır da...
    Sizler farkındamısınız bilmiyorum ama bu savaş veya her neyse belli bir hobici grubunu kutuplaştırıyor sizden alan diğeriyle alışveriş yaptığında veya tamtersi kişiler ilerde kendini seçim yapmak zorunda hissedebilir. Bu başta sizler için sonra bizler için uzun vade de zarardır.
    Su akar yolunu bulur bu yolu da önce Hak sonra müşterileriniz belirler.
    Herkes için hayırlısı olsun diyelim...
     
    TencoMelih, corax, Alparslan ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  7. Akvaryum Merkezi

    Akvaryum Merkezi

    Mesajlar:
    385
    İsim:
    mert tez
    Mesut Bey,

    Sizler örnek verdikçe, bizler de gelişen olayları aktarmak zorunda kalıyoruz.

    Söz konusu firma, 2 elin parmağını geçmeyen diğer dükkancı arkadaşlarımıza aynen şu cümleyi kullanıyor:

    "Onlardan mal alan benden mal alamaz"

    Firma olarak bırakın hiçbir dükkancı arkadaşımıza, hiçbir hobici arkadaşımıza dahi bu cümleyi sarfetmedik. Artık gerisini siz anlayın içinde bulunduğumuz durumun :)
     
    ka2n bunu beğendi.
  8. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Mert kardeşim,

    Şuan mahkeme sürecinde olan bir durum var, davanızla ilgili kararı Türk Hukuk sistemi içinde çözecek.

    Bu konuda açıklama yapmak en doğal hakkınızdır.

    Şuan itibarıyla herkes bu konu hakkında fikir sahibidir. Burada kişilere cevap hakkı doğurmaması adına, Konu ile ilgili üyelerimizin görüş, istek ve öneri paylaşımında bulunmamasını kendi adıma rica ediyorum.

    Zaten bu ülkede bu hobi başından sonuna hem mantık hem işleyiş hem hobicilik hemde esnaflık adına yanlış ilerliyor. Bu hobinin içerisinde olan hobicilerin taraf olması gibi bir durumda olmamalı. Her kişi ektiğini biçer....

    Saygılar
     
    TencoMelih, corax, YMR_AY ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  9. Akvaryum Merkezi

    Akvaryum Merkezi

    Mesajlar:
    385
    İsim:
    mert tez
    Aynen öyle. Zaten biz de kalkıp forumlarda bu olayı duyurmadık. Söz konusu firmanın ulu orta bu konuyu forumlarda afişe etmesi, haksızken haklı duruma çıkma çabasından başka bir şey değildir. Adaletin kestiği parmak acımaz. Sonucunu hep birlikte göreceğiz. Ancak bu konu ile ilgili hobici arkadaşlarımızdan olumlu ve olumsuz düşünceleri duymak da gerek. Zira yapılan karalama kampanyası ile firmamız hakkında ortaya atılan dedikodulara ilk ağızdan cevap vermek ve bu cevapları hobici dostlarımıza duyurmak da ayrı bir görevimiz.
     
  10. Fatih BARLAS

    Fatih BARLAS

    Mesajlar:
    6.647
    Yer:
    Pendik
    İsim:
    Fatih BARLAS
    Müşteri memnuniyetinizle alakalı bir konu açabilirsiniz. Tavsiye olarak.

    Bu konu eksik bu ülkede... Geri kalanın söylediği sizi bağlamaz bizide.

    Ben bir hobici olarak istediğim yerden alışveriş ederim. Ama kalkıpta biri bana ukalaca sen oradan mal alıyorusun buradan alma diyemez. Yada müşteri (Velinimet) olarak gittiğimde kimsede trip atamaz. Atıyorsa kişiliğinden şüphe ederim.
     
    seaman038, TencoMelih, ka2n ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Esnaf tarafına değinmeden önce forumların alet edilmesi, kullanılması ve satın alınarak hakim olunmasına değinelim. Öyle forum olmaz diyip kızarak bir forum ortamı yaratmaya çalıştık. Hedefe aldığımız forumların bazıları kapandı ve kapanmayanlarında esnaf eline geçtiğini (Bizzat para karşılığı satın alındığı ifadeleri vb) artık görüyoruz, duyuyoruz vs.

    Ben böyle hayal etmemiştim. Yani dersi bizlerin vermesini ve düzelmelerini ve yine hobiye belki biraz faydalı olmalarını ama adımızı duyduklarında irkilip geçmişi hatırlamalarını isterdik. Bu şekilde kendilerini bitirmeleri hoş olmuyor.

    Bu konu açıldı ve belki de 15 düzenleme gördü, forum isimleri, şahıs isimleri ve uygunsuz kısımları düzeltildi ama görüyoruz ki diğer yerlerde tüm bu isimler aynen bırakılıyor, biz bunu yapmayacağız.:)

    Esnafların müşterilerinin bulunduğu platformalardaki bu konu ve çekişmeleri kime ne kazandırır, kimlerin fikrini değiştirir bilemem ama şu net ki kimseye yaramadığı kesin. Biz bunları istemiyoruz ama lütfen düşünün!

    Bir esnafın diğer forumlarda alenen adı yazılıyor ve kendince karalandıklarını düşünüyorlar. Cevap yazamıyorlar, yazabilse de forumun sahibinin zaten çekiştiği firma olduğu aklına geliyor ve yazmak istemiyor.

    Yazabileceği tek yerde savunma yapmak istiyor ve konu açıyor. Tamamen silip kaldırmak yerine A-P etikliği içinde kalması için düzenleniyor ve yayınlanıyor. Forum yönetmek zor arkadaşlar, birgün forum açacağımıza pişman olacağımızı bilmiyorduk.:) Forum yönetimi olarak düşün ne yapacağını!

    Kıçımızı yırtarak mümkün olduğunca anlı açık ve kimsenin malı olmadan bu şekilde devam etmek için elimizden geleni yapacağız.

    Sevgiler...
     
    Düzenleme: 6 Nisan 2016
    seaman038, TencoMelih, cimlikaya ve diğer 14 kişi bunu beğendi.
  12. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Bu hobinin hitap ettiği kitle genelde aklı başında idrak yeteneği yüksek insanlardan oluşuyor. Birçok hobici 1-1,5 yıldır gelişen olayların zaten farkında. Sizler ticari anlamdaki hak arayışınızı hukuk yoluna taşımışsınız zaten. Diğer anlamdaki hak arayışını yeri ise forumlar değil bence. Siz kendiniz için ne kadar iyiyiz de yazsanız veya insanlar sizin için ne kadar kötü de yazsa etkilenecek kişi sayısı %5-10 u geçmez. Hobici olarak sizden memnun kalmışsam arkadaşımı size yönlendiririm kalmamışsam memnun kaldığım yere yönlendiririm. Ki bunun örnekleri var biliyorsunuz. Olayın geneline bu açıdan bakarak müşteriye odaklandığınız ve en az mevcut durumunuzu koruduğunuz sürece inanın hiçbirşeyi dert etmenize gerek yok ;)
    Bu yazdıklarım sadece sizin için değil sponsorumuz olan olmayan bu alandaki her firma için geçerli :)
     
    seaman038, TencoMelih, Alparslan ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  13. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Yönetim olarak Portaldaki görevlerimizi ifa ederken herhangi bir şekilde zerre kadar rant beklentisi içine girmeden, çıkarsız ve menfaatsiz şekilde ülkemizdeki hobiciliğe katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizim için gönül işidir bu, profesyonelliğin noktasını üzerimizde taşımayız çünkü her ne kadar burada idari anlamda bir takım görevlerimiz olsa da neticede temelinde bizler de hobiciyiz ve zaten her birimizin sahip oldukları akvaryumları var bildiğiniz üzere. Portalda üyelerimizin ifade özgürlüklerinin önemli olduğunu, kanunlarla ve forum kurallarıyla çelişmediği sürece ve yine aynı şekilde ahlaken ve mantıken uygun niteliklere haiz olduğunu düşündüğümüz sürece asla engellemedik. Diğer yandan gayet doğal olarak bahsettiğim nedenler dışında kalan mesajlar konusunda taviz vermedik, ve bundan sonra da vermeye hiç niyetimiz yok.

    A-P ailesi üyelerinin, ilgili başlıkta yazacakları mesajlar konusunda ortalığı germeden, duyarlı ve yapıcı yorumlarda bulunmalarını istirham ediyorum. Aksi taktirde, sağlıklı bir diyalog ortamını ve huzuru bozacak içerikler konusunda gerekli müdahalelerde bulunmak bizim görev ve yetki alanımıza girdiğinden, sonuçlarını gerçekleştirebilmek adına atacağımız adımlar konusunda şüpheniz olmasın.

    Anlayışınızdan ötürü tüm Portal ahalisine şimdiden teşekkür ederim. Esenlikle kalın...
     
    seaman038, şeref24, keops ve diğer 8 kişi bunu beğendi.
  14. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Yalnız Erdoğan yönetimden başka da yazan yok :p :koptum: bu arada iki üyemiz memnuniyetlerini dile getiren birşeyler yazmışlardı arada onlar kaynadı bu konuda özür dileriz :)
     
    basma tulumba, Tolga34, Humility ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  15. Tolga34

    Tolga34

    Mesajlar:
    132
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Tolga Yılmaz
    Evet o üyelerden biri benim, altından senin çıkacağın aklıma gelmeliydi :koptum: Erdoğan bey gerekli açıklamayı yaptı tekrar aynı mesajı yazabileceğime dair, tekrar yazacağım bu sefer silmezsin diye düşünüyorum temo12
     
    mekatronik ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  16. burak ozu

    burak ozu

    Mesajlar:
    1.583
    Yer:
    Bursa
    İsim:
    burak özügeldi
    Hepsinden ote kendimi Portal ailesinin bir uyesi olarak gordugum icin, son gunlerde farkli platformlarda ve burada yasananlari okudukca gercekten gurur duyuyorum.

    Konu ile ilgili olarak ise bir hobici olarak her zaman dusuncelerimizi rahatlikla paylasmamiz gerektigini hatta bu durumda bunun sart oldugunu dusunuyorum ancak ilginctir yasananlar bende 'aman simdi konusmayayim yarin herkes ile alisverisim devam edecek. Sorun yasarim gerek yok' gibi bir endise uyandirdi.

    Bir cok firma ile hepimizin oldugu gibi alisveris yapiyorum bu durum kendi adima yarinda degismeyecek. Fakat bu gibi endise yasayan ve hobi ile ilgilenen yeni arkadaslarimizin zaten zor olan surecte, hobiden soguma ve uzaklasmadan oteye gecmeyecegi kanaatindeyim.

    Temel olarak objektif baktigimda hakli olanlarin, haksiz oldugunu dusundugum taraflarin varligi kesin ancak esas olanin bu yasananlarin hicbirinin bizlerin umrunda olmamasi gerektigi dusuncesindeyim.

    Tekrar gururla soyluyorum ki iyi ki Portal ailesinin bir parcasiyim ve bu durumun taraf olmayan bertaraf olur gibi bir izlenim yaratmamasini diliyorum.

    Saygilar
     
    Pennywise, YIKIKTEMO, zipkinteam ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  17. mekatronik

    mekatronik

    Mesajlar:
    2.993
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erdoğan
    Mesut süreci baştan yönetmekle ilgili bu, duruşumuzun herkes tarafından net şekilde bilinmesi iyi olur. Bizler işinde gücünde insanlarız ve kendi çapımızda hobimizi yapmaya çalışıyoruz ve ailemiz olarak nitelendirdiğimiz bir ortamda ortaya çıkardığımız küçük dünyalarımızdan kesitler sunuyoruz. Daha fazlası yok, olmadı hiç ve olamaz da. Sevgiyle ilgilendiğimiz ve hayatın getirmiş olduğu zorluklardan kaçış noktamız olan akvaryumlarımızı konuşmak varken, yeni teknikler, araştırmalar, tecrübeler varken kimse kimsenin kalbini kırmasın, üzülmesin diye uğraşıyoruz. Biz acaba Polyanna'cılık mı oynuyoruz ? Hayır, hiç te değil.

    Bahsettiğin iki arkadaşımızla irtibata geçtim ve gerekli açıklamaları yaptım, herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum fakat eğer akıllarına takılan ve sormak istedikleri herhangi bir konu varsa benimle rahatlıkla paylaşabilirler.
     
    Düzenleme: 6 Nisan 2016
    Burcu, emrah aytekin, MESUT_KERİM ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  18. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Konunun evveliyatı belli, bizde dahil bütün platformlarda hobiciler tarafından biliniyor bilmeyenlerde bu sekilde okuyup anlamaya degerlendirmeye calışıyor.

    Kişisel noktalara dokunulmadığı surece, bizim temenni ettiğimiz gibi mudahaleye gerek birakmayacak cümleler ve soylemlerle devam ettigi sürece bu sayfada mudahalede bulunmayacağız arkadaşlarımın söyledikleri gibi.

    Konu hakkında da kim haklı kim haksız bir yorum yapmayacağım sonucta yasal bir surec ile devam ediyor kişiler arasında bu konu.

    Herkesin hakkında hayırlı olmasını temenni ederim.

    Saygılar.
     
  19. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Sürekli değişik ortamlarda konusu geçtiği için bir açıklama yapmak gereği hissettim .
    Malum bu kadar çok eğitimli insanın olduğu bir hobide mahalle kahvesinden fazla dedikodu olması malesef bu hobinin acı gerçeği.
    Mercan dünyası malum firmaca satın alınmıştır. Yeni Sahibi bütün yönetici arkadaşlara görevlerinde devam etmelerini rica eden ve hiçbir şeyin değişmeyeceğini belirten bir mesaj da gönderdi ama düşününce hiç birimize mantıklı gelmedi
    Misalen ben birisi led tavsiyesi sorduğunda ecotech beş para etmez aqua reef aynı özelliklerde ve çok daha iyi cevabını verdiğim zaman o Forum sahibinin ürününü kötülemiş olacaktım .Her ne kadar bişey değişmeyecek dense bile hepimiz insanız kimse mevlana değil biri benim dükkanımda müşterime aos den mal alma daha iyisi yan dükkanda derse açıkçası keser sapını alıp kafasına geçiririm o an geçiremesem bile çok fena kinlenirim ilk fırsatta geçiririm bu insan olmanın en doğal içgüdüsel yanlarından birisidir.Aksini iddia edende yalan söyler.

    Dolayısı ile biz iyi niyetle başlansa bile zamanla hem bu tarafsızlığın kaybolacağı hemde aradaki iyi niyetin bozulacağını düşünerek ve kimseyi bir şeylere zorunlu hissettirmemek için forumdaki görevlerimizden ayrıldık nitekim forumdaki yöneticiliklerimizi bıraktığımız anda bizlerce siteden banlanan bir takım gizli ticari kullanıcılarda aynı gün geri geldi foruma. Forum yöneticiliği zor bir iş değil ama 30 yaşın üzerindeki işinde gücünde insanlar içinde bir yük olduğu kesin hatta açıkçası gönüllü amelelik diyebiliriz.Bu gönüllü ameleliği hobi için yapmak ile bir firma faydasına yapmak arasında gönülde çok fark vardır.

    Nitekim forumun satın alınması amacınında hobiye katkı değil rakip firmaya söz hakkı tanımamak ve hobiciler arası gruplaşmalara sebep olmak olduğu da "Silinen SATIŞ başlıklı yazıda" ortaya çıkmış bulundu.Ne yazık ki ülkemizde gönüllü işler hep bir fesat ile zedeleniyor.Bu noktada şuanda Portal kendini korumaya konusunda basarılı sekilde ilerliyor umarım bu bozulmaz.Bu yaşananlar bana deep in blue nun hazin sonunu hatirlatıyor. Kimseye burnundan kıl aldırmayan işi tekele döküp fahiş fiyatlarla müşteriyi çok zedeleyen ,kendi forumunu kuran bir firmaydı ama şimdi adını bile hatırlayan yok.
     
    ogeday_ylz, TencoMelih, cimlikaya ve diğer 15 kişi bunu beğendi.
  20. Collector

    Collector

    Mesajlar:
    224
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    yanlış bilmiyorsam bahsi geçen olay jebao marka ürünlerin satışıyla alakalı bi konu sizin firmanızın satıs hakkı varken x firmasının bende satıcam demesiyle alakalı bir olay.bir hobici olarak yazdığım bu mesajda her iki firmayada elbette söylenecek şeyler var.

    zamanında firmanızın öngörülü olarak jebao markasının türkiyedeki satış hakkını satın alması nedediyle kanunen zaten başka bir firma satamaz.Bu olayların 2 farklı nedeni olabilir 1.si ürünün kar payı yuksektir ucuza getirtilip pahalıya satılıp iyi kar bırakıyordur ve bu karı baska firmalarla rekabete girip aşşağı çekmek istememektir yada 2.si gelen ürünün üzerine zaten az bi kar payı koyulduğundan bununda haklı olarak bölünmesini istememektir alım satım fiyatlarını biz hobiciler bilemeyeceğimiz için bu durumun hangisi olduğu tamamen sizin vicdanınıza kalmıştır.

    burda bana göre yanlış iki firmadada değil jebao dadır satış hakkını tek bir firmaya vermeyip en başından isteyen alsın bizden satsın deseydi hiç bunlar olmayacaktı fakat bu olay böyle olmadı firma satış hakkını verdi ve şuan kanunen jebao marka ürünlerin satışını birtek forumumuzun sponsoru olan akvaryum merkezi satabilir bu gözle görünen bir gerçek x firmasınında bunun üstüne bende satıcam demesi(ki onların bissürü markanın satışı var zaten göz göre göre illede jebao da demelerini anlayamadım) her ne kadar dolaylı yoldan hobicilere yarıycak olsa bile görünen koşullar altında böyle davranmasını göz göre göre lades demesini anlayabilmiş değilim zaten bahsi geçen iki firma da gayet büyük köklü firmalar.

    birtek marka yüzünden bu sekilde tabiri caizse bende bende diyerek liseli kavgasına çevirmeleri bana göre biz hobicilerin gözünde her iki firma içinde marka değerini zedeleyen bir olaydır.Her iki firmayada oturup kendi aralarında daha fazla büyütmeden bizlere aksettirmeden çözmeleri nacizane fikrimdir çünkü az çok insanlar bu konu hakkında konuşurken "aç güzlülük işte sadece ben satıcam diyor" veya "x fimasıda okadar şeyi bıraktı göz göre göre jebaonun peşine düştü" gibi cümlelerle karşılaşıyoruz.

    bunun nedeni sizin ve x firmasının forumlarda konuyla alakalı başlıklar açıp bizim anlayamacağımız iç yüzünü bilemeyeceğimiz şeyleri ortaya atıp insanların ağzına sakız etmesidir

    her iki firma içinde hobiçi gözüyle tüm samimiyetimle eleştirimi yaptım umarım her iki firma içinde denizdeki bir kum tanesi kadar işe yarar bir eleştiri olmuştur

    saygılarımla sadece bir hobici..
     
    Düzenleme: 6 Nisan 2016
    corax bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş