1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Portal Yönetiminden Ne Kadar Memnunuz

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde MESUT_KERİM tarafından 25 Mayıs 2016 başlatılmıştır.

?

Portalın Yönetilişinden....

  1. Çok memnunum

    oy sayısı 13
    28,9%
  2. Memnunum

    oy sayısı 27
    60,0%
  3. Eh işte

    oy sayısı 3
    6,7%
  4. Memnun değilim

    oy sayısı 2
    4,4%
  1. ka2n

    ka2n

    Mesajlar:
    4.306
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Kaan AYDINOĞLU
    Napsın kaan mı istifa etsin yani sn Özdemir :D
     
    YMR_AY, Humility, mekatronik ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. Collector

    Collector

    Mesajlar:
    224
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    + Yönetimin tarafsız olması
    + Yönetimin üyelere yakın olması
    + Yönetimin gerektiğinde çok hızlı birşekilde bizlere destek sağlaması
    + Hiç istisnasız üye,sponsor veya yönetimden biri hata yaptığında anında karşılığını bulması

    - Yönetimin aşırı iyi niyetli olması.
    Herşeyin fazlasının zarar olduğu bir gerçek.Portala üye olanda olmayanda aynı şuan hiçbir farkımız yok.Üyelik açıp ilk mesajda ilan açıp burayı ticarathane sananlar,bir üye ol butonuna basmayıp yıllarca sömürenler,googledan derdini aratıp bulup okuyup çıkanlar vs vs.Bu gibi olayların önüne geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim,şayet bir üye olarak portalın beni üye olmayandan bir adım öteye koyup ufakta olsa bana bi + sı olması lazım.Anlıyorum düşünce herkez faydalansın ama bi arkadaşa bakıp çıkanla aynı kefeye konmak beni rahatsız ediyor.
    Kendi adıma konuşacak olursam burda bukadar insan gönüllü olarak hiçbir maddiyat beklemeden iş yapıyor bu işi sadece yönetim değil biz üyelerde yapıyor.Paylaşımlar,öneriler,tavsiyeler bilgim dahilinde bende elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum belki ben yıllarca edindiğim tecrübeleri oraya yazdığımda google dan bakıp gelip okuyup giden birine katkıda bulunmak istemiyorum ? Bunun paylaşımcılıkla bir ilgiyi yok ben hertürlü paylaşırım fakat en azndın üyesi olduğum portal ailesine bir katkıda bulunsun bir çakıl taşıda o atsın havuza sonra istediği kadar alsın.Yani burda kendimi değil portalı düşünüyorum ben ve yine söylüyorum kendi adıma buradaki insanların emeğinin çalınmasına karşıyım.
    -Portala hareketlilik katmak
    Yönetim ne zaman konusu geçse yarışmalar yapılacak vs deniyor fakat iş faaliyete gelince yok.Düzenli olarak yarışmalar yapılmalı fakat ödüller aç kurtların dikkatlerini çekicek kadar kabarık değil bizbize eğleniceğimiz kadar ufak tefek şeyler olmalı ki portala haretlilik getirmek esas hedef olsun.
    Bu yarışmalar kesinlikle çok sıkı denetlenmeli hediye ne kadar ufakta olsa tatlı bir rekabet dönüceğinden işe hile hurda karışmamalı hesap açıp açıp kendine oy verememeli şahıs,düzenli ip takibi yapılıp yarışmalarda yaşanacak tadımızı kaçıracak hereketlerin önüne geçilmeli.
    Yarışmaya katılmak için üye olanlar yarışmalara dahil edilmemeli belli bir mesaj sınırı konulmalı fahat bu mesaj sınırını doldurmak için saçma sapan mesajlar atanlar yine yönetim tarafından belirlenip yarışmaya katılımları engellenmeli.
    -Üyeleri kaynaştırmak
    Hepimiz biliyoruzki bu hobi tek başına hiçbir zevki olmayan doslar edince zevki artan beraberken keyif veren paylaştıkça keyfi artan bir hobi.Bak buda benim akvaryumum diyip telefondan fotoğrafını göstermenin yada bir konu hakkında yarım saat çay içip muhabbet etmenin neşesi ve hazzı hangi balıkta var ? Bu durum göz önüne alınarak toplantılar sıklaştırılmalı.
     
    YMR_AY, şeref24, YIKIKTEMO ve diğer 9 kişi bunu beğendi.
  3. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Yağız bey en yapıcı eleştireleden bri oldu bu teşekkür ederiz.
     
    şeref24, Collector, mekatronik ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Evet çok güzel bir yazı olmuş.
    Bu bize aslında konunun bizim için gerekliliğini ortaya çıkaran bir yazı.

    + Yönler için teşekkür ederiz. Burayı geçiyorum.
    - yönleri ele alırsak
    İyi niyetli olmak aslında göreceli. Sana iyi davramis olabiliriz ama aksini de iddia eden çıkar. Evet portal tüm internet alemine açık. Sebebi şu biz portal olarak boş üyelik peşinde değiliz. Yazacak adam 2 gün okur sonrasında üye olup yazar. Bu mantıkla üye olmaya insanları zorlamak gibi bir niyetimiz yok. Haa dersen ki ben niye o arkadaşlar ile aynı kefedeyim. Hayır değilsin. Yarın birgün burada yapılacak herhangi bir organizasyonda sen de katılımcı olursun böylelikle çok güzel insanlar tanımış olursun. Hiç üye olmayan birisi sence bunu yapar mı?

    Bu konu ile ilgili yazdım zaten üyeler aktif olmazsa burası blog olur ve hiç de arzu edilen bir şey değil. Bu sebeple her katılımcı üye bizim için değerlidir.

    Yarışma konusunda baştan ayağa haklisin. Biz organize edemedik. Farklı bir şey olsun diye diye hiçbirşey yapmamış olduk.

    Yerel buluşmalar forum yönetiminde olmak zorunda değil. Ama bu konuda tam destek veriyoruz. Geçen sene sonuna doğru tantuni yedik 8-10 kişi çok da güzel oldu. Ama bu daha da arttırılabilir.
    Yine geçen yıl kahvaltı organizasyonu yaptık yönetim harici Teoman abi ve Aşkın abi geldi. Alpi o sirada moderator muydu bilmiyorum.
    Geleneksel toplantılar ise her sene aynı şehirde yapılması diğer şehirlerdeki arkadaşlar için haksızlık oluyor diye kaydırma yaptık. Ancak bu da katılım sayısını etkiledi. Geçen yıl Ankaraya giden Ankaralı harici kaç kişi vardı ?

    Sen yazmissin ama satış konusunu burada açalım biraz. İlk mesajı adamın ilan olabilir. Neden?
    Adam tankını bozuyor diyelim ki. ne yapacak illa ki mesaj yazma zorunluluğu yapsak takibi çok zor olur. Bakıyoruz adam ısrarla satış konusu açıyor ve radar burada devreye giriyor.
    Son örneği kayseriden Soner. Uyarıldı ama şimdi çok daha aktif üye. Ve bu durumdan biz oldukça memnunuz. Ama ğbenim arkadaşım Koray burada satış konusu acamaz çünkü aktif üye değil. Tarafsız mıyız değil miyiz diğer arkadaşlar belki daha iyi anlar
     
    Montimahir, şeref24, Collector ve diğer 4 kişi bunu beğendi.
  5. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    ben şahsım adına adaletli davrandıklarından eminim eğer beni birilerinin gazından korumasalardı ve geçenki olay gerçekleşmiş olsaydı durum çok vahim olacaktı sakin kafa ile düşünüp ne oldu şimdi dediğimde bana tüm yönetimin nasıl bir iyilik yaptığının farkına vardım ve sonsuz minettarım hepsine tek tek teşekkür ederim
    Portal ailesi içerisinde olmak isteyen kişiler zaten oluyorlar olmak istemeyenler ise zaten yoklar insanlar yazar yazmaz okur okumaz anlar anlamaz bildiğini zanneder ve ısrar eder hepsini gördük bu hobide 12. Senem elimden kaç canlı geçti bilmiyorum geçmişte uzun yıllar ticari faaliyetimde oldu heralde 2000 koli canlı açmışımdır achiles tang ph ve aşırı ışıktan kalp krizi geçirdiğinde suni tenefüs ve kalp masajı yapıp canlandırdığım bile oldu ve o balık hala sahibinde ibrahim beyde durur 5 sene oldu heralde kısacası biz ne biliyosak anlatmaya hazırız bildiğimizide zannedip paylaştığımız şeylerin yapılan tartışmalarda eksik bildiğimiz kanaatine vardığımız bir çok konuda olmuştur
    Yazarsın bildiğin zannettiğin şeyi ama eksik biliyosundur seni tamamlayanlar olur tam doğruyu yerleştirirsin kafana al sana biliyorum diye kasılanların eksik kalacakları taraf
     
    şeref24, mekatronik, ka2n ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  6. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Bu olmazsa zaten çok bildiğini zanneden herkes çok bilmeye devam eder. Körler sağırlar birbirini ağırlar.

    Burda olma amacım bu. Bilmeyenlere anlatmak. Bilmediklerimin bana anlatılması. Mümkünse hatta, birilerinin beni düzeltmesi. Yönetimdeki kişilerin maddi manevi çıkarları yok. Ama burda verilen bilgilerden ticari bakış açısı grubu da fayda sağlıyor mu? Evet. E bırakın sağlasınlar. En azından doğru bilgi ile hareket etsinler. Mal-hizmet satacakları kişilerin canı yanmazsa doğru düzgün bilgi verebilirlerse bundan ülke kazançlı çıkar, unutmayalım ki bu iş ithalata dayalı. Ölen her canlı ülkenin giden parası da demek aynı zamanda.
    O yüzden gelip (bu veya baska forumda ) paylaşmak yerine hatalı uygulamalara bıyık altından gülen ustadlar varsa onları da kınıyorum. Bilgileri ticari değer taşıyor olabilir ama artık dünya çok küçük. Saklayan değil paylaşan yükünü büyütüyor. Yönetime ben geleyim esas o zaman görün beni diyenler varsa, bu bakış açısı her ne kadar ülkemizdeki politik yöneticilerde devam ediyorsa da, dünyada bitti. Şimdi devir win-win devri.
     
    YIKIKTEMO, seaman038, veysel ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  7. Humility

    Humility

    Mesajlar:
    138
    Mesut abi ve diğer yönetici abiler, öncelikle böyle bir anket açmak bile takdire şayan bir davranış. Kişinin kendi hatalarını varsa görmek istemesi ve herhangi birimiz söylediği için dikkate alarak iyileştirmelere gidilmesi şahsım adına söylüyorum büyük bir erdem, aynı zamanda buradaki bazı yönetici abilerim için söylüyorum gördüğüm bazı hususları özel mesaj yoluyla da yazıp cevaplanması bizleri rahatlatıyor. Portal yönetimi olarak gerek Mesut abi, Veysel abi ve Erdoğan abi olarak hususi taleplerimi en kısa zamanda ve açık bir şekilde cevaplamışlardır. Bu bile memnun kalmak için yeterlidir benim için. Diğer bir yandan tarafsız kalınması zaten burada oluş sebebimizdir.
    Portalda paylaşımların yapılması konusunda ilan veren şahıslar eğer bir konu paylaşmamışsa buna izin verilmemesi taraftarıyım. Bu durumun hem güven hem de alınacak ürün için iyi bir referans olacağı kanaatindeyim.
    Bir sıkıntımız olduğunda hususi cep numarasını verip konuya açıklık getirmek için samimane bir tavır gördüğüm için tekrar teşekkür ederim.
    Saygılarımla.
     
    şeref24, ka2n, tristan ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Önemli yazılar ve düşünceler eklenmiş teşekkürler, bir çoğu doğru öneriler ama bazı gerçekler var. Elbette ziyaretçi ile aktif katılımcı bir değil ama genel bakışta ne fark var sorusunun cevabı da kolay değil.

    Çok düşündük aslında ama ziyaretçiye kısıtlama sadece ve sadece üye sayısı artırır ki bas bas bağırdık yıllarca bu bizim umurumuzda değil. Katılma arzusu olan tıpkı sizler gibi katılır zaten.

    Ben çözüm buldum aslında ve uygulamaya geçiyorduk az daha, bu çözüm foruma sadece davetli üyelik sistemi ile üye olunacaktı. Sadece üye davet etme hakkı veya kuponu diyelim olanlar istediği kişi veya kişileri üye yapacaktı. Forumu başka kimse göremeyecekti. Bu sistem halen tartışılabilir ama inanın ziyaretçi kısıtlaması işe yaramaz.

    Dertliyiz arkadaşlar ve bunu çok samimi yazıyorum.:)

    İçeriği bu kadar çalınan, çakma benzer isimlerle adı taklit edilen (akvaryumportali.wordpress, akvaryumportali net, akvaryumport, akvaryumportali.blogcu, akvaryumportal ve dahası), bunun dışında istemeden bu forumun içerik olarak çalınıp ortaya bir sürü blog sitesi çıkaran başka yer yoktur bu ülkede.

    Kaynak yok, hatta sahiplenenler var, bu konuda terbiyesizlik inanılmaz boyutta. Yılmadık hak eden yerini bulur dedik ve hakkımızı helal etmeden sabırla bekledik.

    Bazen katılımın çokluğundan, bazen azlığından, bazen başka yerlerle kıyaslama yapıyoruz doğaldır da ama unutmayalım ki yazıştığımız portal bu ülkenin ençok izlenen, ençok günlük mesaj ve konu açılan hobi sitesidir, işin ilginç yanı tatlı su forumlarının dahi üzerindedir. Günlük en az 2500 kişi yazdıklarınıza dağılım göstererek okuyor. www.alexa.com herşeyi şeffaf sergiliyor. 28 günde sizi çok kişi tırtıklamış akıllı olun.:)

    Bu konular faydalı, yazılanlar değerli, durmuyoruz, arzulu bir arka plan destek ekibi var ve tv sitesi, video depolaması derken sizlerle daha da büyüyeceğiz. Ne diyor Mahir hoca? Sadece hobi........

    image.png
     
    Düzenleme: 27 Mayıs 2016
    burak ozu, Collector, harfuzmani ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  9. Cyberx26

    Cyberx26

    Mesajlar:
    397
    Yer:
    Eskişehir
    İsim:
    Barış Akın ÖN
    Aranıza katılalı çok fazla olmadı, aslında üyeliğimi 2012 de açmışım ama o dönemde hayalini kurduğum reef akvaryum projem gerçekleşmedi. Dolayısıyla forumu hiç takip etmedim. Hayallerimi gerçeğe dönüştürmek için elime fırsat geçince portalı sıkı sıkı takip etmeye başladım. Sonra konu açarak yardım istedim, güzel yönlerdirme ve tavsiyelerle önemli parçaları topladım. Daha sonrasında kurulum konumu açtım. Tüm bu süreçte gerek yöneticiler olsun, gerek üyeler olsun bana çok yardımcı oldular. Hem yöneticilerden hemde üyelerden çok memnunum, umarım bu çizgi bozulmaz. Yöneticiler kadar biz üyelerede bu konuda çok iş düşüyor.
     
    sernur83, seaman038 ve Pennywise bunu beğendi.
  10. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Ziyaretçilerin içeriğe erişiminin kısıtlanması, üye olmalarını sağlayacak. Böylece üye sayısı ve dolayısıyla aktif katılımcıya dönme "potansiyelinde" artış olacak diye düşünüyordum. Yukarda bahsedilen yöntem aktif katılımcı olabilecek kişilerin üyeliğe seçilmesini sağlıyor. Peki bir de şöyle bakalım. Bu kişiler aktif katılım yapma niyetindeyseler, şu anki davetsiz sistemde de zaten aynısını yapmayacaklar mı? Önlerine "kendini davet ettirecek birisini bul" diyerek, ekstra bir engel koymuş olmuyor muyuz?
    Faydası, ilan vb amaçlı gir-çık yapanları engellemek ise, ilan bölümünde konu açabilmek için bir üyeden olur alabilmek gibi (bir nevi invite) bir ara çözüm bulunabilir belki.
    Özetlersek, ben üye sayısının artmasını aktif katılımcı potansiyelinin artması olarak görüyorum. Üye olmadan görülebilecek şeylerin sınırlanmasını da "üye olmaya" zorlayan bir faktör olarak. Dolayısıyla sanki davet sistemi ile çelişiyor bu durum. Davet sistemi içeriye girmeyi zorlaştıracak bir yöntem gibi görünüyor. Hiç tanıdığı olmayan bir kişiyi kim davet edecek adam "ne uğraşayım ben" diyecektir gibi geliyor.... Giriş engeli koymak, üye olmayanları hafiften kısıtlamaktan daha radikal bir tedbir gibi sanki...
    Bilmem ki hangisi aktiviteyi artırmak anlamında işe yarar..? Aktivitenin içeriğinin bana göre çok önemi yok, paylaşılan her satır, bugün veya sonra, birilerine birşeyler öğretme ihtimali taşıyor neticede. Forum yönetiminde tecrübesi olan sizlersiniz, gözümden kaçan, farkında olmadığım noktalar vardır elbette..

    Son olarak, daha önce forum aramalarını kolaylaştıracak bir "değerli bilgiyi işaretleme" yönteminden bahsetmiştim. Üye olanların faydalanabileceği kritik bir araçtır bana göre. Bir konu içinde işe yarar bulunan post'ların sorgularda öne çıkmasını sağlamak şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam. Neden üzerinde durulmadı bilmiyorum.
     
    seaman038, Burcu ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ben o konuyu kaçırmışım ve bugün kesin bakacağım buna.

    Web yazılımlarını azçok bilenler yazacaklarımı ve çektiklerimizi daha iyi anlayacaktır. Biz tüm veriler anlamında rakiplerin çok önünde olduğumuzu zaten gayet net biliyoruz ama geçmiş yaşananlar olmasa portal potansiyeline yaklaşmak hayal olurdu.

    Bilmiyordum, hata forumlarda armatürü Karaköy'den al dediğim için ve hatta imla yüzünden beni forumlar esnaf abilerine kıyak için banlamıştı. Kızgındım, bir yer hayal ettim, insanlar akvaryuma işedim diye yazabilmeli dedim. O dönem SMF yazılıma ittiler biliyor dedik tavsiye eden ama çok geçmedi yarınlara çıkarmayacağını öğrendim. Vbulletin dediler, 500 usd lisans teknik vs derken geçtik. Bu arada 5 sefer tüm indexler gitti, forum haftalarca kapalı kaldı. Xenforo lisansa aynı masrafla geçtik, eski iç linkler açılmadı, yazılarda Türkçe karakterler ?-x-; gibi işaretlerle doldu forum ve emekler çöp olmuştu, pes ediyordum.

    Ya bu makam şöförü imla, makale yazma yanında php yazılımı da öğrenecekti veya kabuğuna çekilip balıklarına kendi başına karpuz yedirmeye devam edecekti. 2. yolu seçtim ve bunlara bir de Seo uzmanlığı ekledim ki bugün birçok siteye Seo desteği veriyorum. Gecelerce eski konuları düzenledim ve hala devam ediyorum.

    Söz ettiğin öneri faydalı ise olmuş bil.:)
     
    burak ozu, MESUT_KERİM, harfuzmani ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  12. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Konuyu tartıştığımız başlıkta başka fikirler de gelmiş, bu fikre yönelik detaylandırmalar yapılmış, tamamını okudum tekrardan, ben de unutmuşum neler tartışıldığını.
    Ve bu tekrar okumadan sonra faydalı olacağına kanaatim iyice arttı. Her konu başlığında forumların doğası gereği, misal, 5 gerekli bilgi 150 tane de laf kalabalığı mesaj varken, böyle bir aracın şimdiye kadar neden kullanılmadığını anlayamıyorum.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  13. Pennywise

    Pennywise

    Mesajlar:
    10.587
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Levent Yaşar
    Asıl düşündürücü olan 34 kişinin oy kullanması. Bu kadar kalabalık diye bahsediyoruz ama bu ankete katılım çok az. Ve yorumlar da bana göre çok az geldi. Evet arkadaşlar özellikle beğenmediğiniz yönlerden daha çok fayda sağlarız.
     
    Alparslan bunu beğendi.
  14. Birader

    Birader

    Mesajlar:
    311
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Erkan Keser
    Erken seçim talep ediyorum. :) Temel abi tek başına gelmezse koalisyon görüşmeleri yaparız. :koptum:
     
  15. Ontheway

    Ontheway

    Mesajlar:
    2.848
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    Alper ALT
    Geçen sene açtığım ankete de yalvar yakar 30 kişi katılmıştı. Bu anket onu geçti tebrik ederim :)
     
    Pennywise, Alparslan ve seaman038 bunu beğendi.
  16. Collector

    Collector

    Mesajlar:
    224
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    Üye sayısının artması yada günlük üye girişinin artmasını istememin birçok sebebi var bunlardan birkaçı üye olan elbet birgün yazar insanoğlunun üşengeçliği malum.Peki neden illaki üye olmalı ? Bunun benim açımdan farklı sebepleri var fazla üye sayısı demek daha fazla maddi getiri demek buda her ne kadar yönetimin umrunda olmasada açık konuşmak gerekirse yönetimde üyelerde gelip geçicidir burda önemli nokta domain in yere daha sağlam basmasıdır.Portalın çok rahat kendi ihtiyaçlarını karşılaması gerekir ayrıca üye sayısındaki artış demek potansiyel aktif kullanıcıların artmasına sebebiyet verecektir,buda dolaylı yoldan daha çok sponsor bizlere daha çok seçenek,daha çok aktif kullanıcı,daha renkli bir portal sağlar.
    Bu yöntem BENCE fotoğrafları kısıtlama gibi 2. sınıf site yöntemi yada drek davetiye gibi çok uç bir yöntem olmamalı öyle bir yöntem olmalıki insanların rahatça girip yine yönetimin istediği gibi istediğini okuyp çıkabilecekleri kadar esnek fakat üye olmaya,giriş yapmaya antipatik olmadan teşvik etmeli.Bu noktada benim şöyle bir önerim olacak:
    Diyorumki acaba sadece ilanları üye girişi yapmadan göremesek ? bu durumda herkez yine istediğini okur fakat bu neden pahalı diye soran yurdum insanı ilanlara bakmadan cıkmaz diye tahmin ediyorum.Herkezin muhakkak ya satacağı yada kafasındaki fiyata göre aradığı birşeyler yada sırf zevk için ilanlarda gezmişliği vardır.Bunu uygularken tabiki portala maddi desteğini esirgemeyen sponsorlarımız bunun dışında tutulmalı yani sponsor ilanları herkez tarafından görüntülenebilirken sadece üyelerin açtıkları ilanlar gizlenirse kimse mağdur olmamış aynı zamandada itici olmadan insanları kendi istekleriyle üye yapmaya teşvik etmiş olur.Buda üyelerle üye olmayanlar arasında somut bir fark yaratırken,üye olmayanları kendi iradaleleriyle üye olmaya zorlar.Sonuç olarak dolaylı yollardan herkez kazanmış olur.

    Özür : Gençliğimizi telefonla konuşmanın çok pahalı olduğu mesajların karakterlerle sınırlandırıldığı sesli harfleri kullanmamak zorunda bırakılıp tek elle mesaj yazan bir nesilde büyüdüğümüz için biz 90ların çocuklarının imlalaları çok iyi değil elimden geldiği kadar dikkat ediyorum :)
     
    şeref24, YIKIKTEMO, Pennywise ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  17. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    İnsanları anlamıyorum, herkes bu geminin içinde tüm anketlere katılmamaları tuhaf...
     
    Pennywise ve Ontheway bunu beğendi.
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Beğeni butonu kısmını araştırıyorum gayet mantıklı görünüyor. İlanları ziyaretçilere kapatmak da fikir olarak çok çok güzel bunu düşündük aslında ve kısıtlamalı forumda farklı amaçla da olsa uyguladık ama ne yazık ki bu gibi forum bölümlerini ziyaretçilere kapatmak üye kazadırır gibi görünse de aynı oranda kaybettirir (index sorunları). Botların görmesi, ziyaretçilerin görememesi üzerine araştırma yapacağım.
     
    seaman038 ve Collector bunu beğendi.
  19. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    portalda üye olarak,konulara katılarak insanlarla muhabbet ederek yeri geldiğinde şakalaşarak kısacası keyf alarak oluşan bir olgu bu üyelik olayını kabullenmek
    ben hiç bir vatandaşın üye olarak ilanları görebilme özgürlüklerinin kısıtlanmasından yana değilim belli bir konu veya msj sayısınında olmasına gerek yok bence oradaki ince çizgiyi yakalamak lazım !!!
    Konulardaki olaylara insanların katılıp katılmamalarının tamamen kendilerine fayda ve zararları ile alakalıdır.
    örn: bir kişi tank tanıtımını yaptı yazmaya başladı.
    yeni kurulumum vol 2
    - malzemeler: yazmış çihazlar bomba
    - kum: caribsea
    - aydınlatma : bilmemne gen 2 led 50 watt
    - ps iyi marka litreyede uygun
    - geri dönüş falan filan a dan z ye on numara
    - alta bir yorum geldi soru : ( hocam kullandığınız cihaza göre su seviyesi nedir )
    - cevap : 30 cm
    - hocam kullandığınız cihaza göre üretim kritalleri 22-24 cm bu şekilde ince ayar yapamassınız +1
    - kaya dizaynınız çok hoş lakin çok yaymışsınız kumdaki azot döngüsünü ve canlılığı engelliyosunuz bir iki görsel
    - cevap : yeni bir görsel (böyle nasıl )
    - harika emeğinize sağlık +1
    daha çok örneklendirebilirim:) sonuçta kazanan kendi oldu konuyu bağlarsam kişiyi tanıdım sistemini,hangi sıklıkla su değişimi yaptığını,hangi marka katkı ve ekipman kullandığını,kaç saat aydınlatma yaptıgını,baling mi? kullanıyor reaktörlemi dönderiyor , karantina tankı var mı?

    gün geldi balıklarımdan öldü yellow tang ben onsuz yapamam girdim ilanlar kim var orada yellow tang satan (mesut abi markalaştıracam seni ) mesut marka:) var mesut abinin canlısını gözüm kapalı alırım o canlıyı eh o zamanda +10 bana ha ben böyle portaldan gözüm kapalı canlıda,malzemede 40 tane adamdan gözüm kapalı alış veriş yaparım fayda zarar ilişkisini insanların iradelerine bırakmak lazım zaten ilanlar bölümünde alım-satım ile ilgili ilan kurallarını okuyanlar yönetim ve site ile alakasının olmadığını üyelik yaparak kabul etmiş durumdalar tekrar söylüyorum bu yönetimin amacı her üyesini ayrı ayrı korumak istemesi olayından başka hiç bir düşünce içerisinde değildir saygılarımla...
     
    YIKIKTEMO, Pennywise ve MESUT_KERİM bunu beğendi.
  20. yagmurlugeceler

    yagmurlugeceler

    Mesajlar:
    95
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    ÜMİT AKBULUT
    Selamlar
    Sürekli olarak yazmasamda arada bir katılımlarda bulunurum.sosyal hayatta çok fazla konuşurum fakat forumda pek öyle değilim .Bazen yönetime kızarım sanki taraf tutuyorlarmış gibi gelir yalan yok . Ama düşününce kendimi onların yerine koyduğumda ben olsam ne yapardım dediğimde hak veririm.Sonuçta tek bir kişi ile ilgilenmiyorsunuz büyük kitle ve en kötü tarafı insan ile uğraşmak bana göre enzor ve en yorucu iştir allah yardım etsin sizlere.
     

Sayfayı Paylaş