1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Canli kaya alternatif

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Cosa58tr tarafından 2 Haziran 2016 başlatılmıştır.

  1. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Herkese slmlar
    Yeni baslayanlar arasindayim merak ettigim sey canli kaya sadece denizden cikartilan taslarmidir yoksa bol gözeneğe sahip benzeri bir tas da faydali bakterilerin yasamasi icin elverislimidir?
    Çünkü elimde bu bol gözenekli taslardan 15 kg kadar var.Resminide eklemeye calistim umarim dogru yapmisimdir.Yani demek istedigim ben bu taslari canlandirabilirmiyim bir cok forumlarda benzeri konular var ama benim icin ya soru yanlis sorulmus yada cvp tatmin edici degil.Eger canladirilabiliyorsa bunu nasil yapabilirim.
    80-45-35 akvaryumumun ebatlari 130 litre 60 litrelik 2. Bir akvaryumum daha var.
    Suyu RO ile hazirladim.
    Ps Fluval Sea PS1'sahibim 170L icin(Almanyada yasiyorum sanirim bu psten Türkiyede yok)
    tetra ex600 dis filtre var.
    2 adet florasan lamba Akvaryum dahilinde.
    Eksiklerim Argonit kum,dalga motoru,canladiramazsam kayalari canli kaya eksigi.aklima gelen eksiklerim bunlar, bunlarda olsa iyi olur tavsiyelerinizi duymak isterim.
    Akvaryumumda bir kac cift palyaco baligi, bakimi uygun ve basit olan omurgasizlar olsun istiyorum.
    Tavsiyeleriniz ve de yardimlariniz icin simdiden cok tesekkür esiyorum.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Kurulumunuz hayırli olsun.
    Hazır canlı kaya yada kürlenmiş kaya kullansanız daha iyi olur düşüncesindeyim.
     
    mutlu.arslan.944 bunu beğendi.
  3. Bol gözenekli kayalar ve kum bakteriler için yaşam alanı oluşturur. Ama kayaların çeşidi/bileşimi , su kimyasına, PH a etkisi, suya salınım yapacağı maddeler çok önemli. 550 lt akvaryumumda, suya yanlışlıkla damlayan 1 damla tangit, su dengesini sarstı hala uğraşıyorum ;) Daha önce denenmemiş kayalarsa bence riske girmeye değmez.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  4. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Canlı kaya şart değil ancak kayalarınız deniz akvaryumuna pek uygun değil. 15 kg bu kayalardan koyacağınıza 3 kg kaliteli kaya koyun da fazla iş yapar ;) Ayrıca deniz akvaryumlarında dış filtre uzun vadede faydadan çok zarar getirir.
     
  5. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Cvplariniz icin cok tesekkür ederim en iyisi normal canli kaya almak tabi bu elimdeki kayalarida petshop'a iade etmeye calisacagim gerci neden onlari aldigi mi bile bilmiyorum petshop'un kapanmasina az bir zaman kalmisti akvaryum icin eksiklerimi gidermek icin gitmistim ama istediklerimi bulamayinca petshop calisanlarinin hadi ama kapatacagiz baskisiyla yha buraya kadar geldim bari bunlari alipta öyle elim bos cikmayim diyerek aldim.Stres insana ne kadar sacma seyler yaptiriyor.
    Tekrar cok tesekkur ederim ...
    Eksiklerimi, elimde olanlari yazdim bu da olmali bunuda alsan ii olur gibisinden tavsiyelerinizi ve fikir desteginizi her zaman beklemekteyim.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  6. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Elinde ki akvaryumu dagitacak olan birisi bu kayalardan 12-13 kg kadarini bana satacak ama bu kayalar kurlenmismidir yada herhangi bi hastalik tasiyormudur diye süpheye düsmekteyim.Bur yerde okudugum kadariyla en dogru tasima seklinde dahi kayalarin uzerindeki canlilarin yasamlarini yitirdikleri yaziyordu.Birde internette buldum ama bayagi pahalima geldi ebatlari U28 cm, G 15 cm,Y 10 cm icin 30€ civari ödeme talep ediyor diger satici ise kilosu icin 4€ istiyor ebatlari hakkinda bilgim yok.
    Diger bi konu ise dis filtre bakimini harfiyen yapsam dahi uzun vadede yinede zarali olurmu cunku benim akvaryumumda sump yok bu yüzden filtrenin icine A.karbon kücük halka boru gibi olan filtrelerden ve deniz akvaryumu icin uygun elementli sunger filtrelerden koymak istiyorum vede bakimini harfiyen uygulama calisacagim.
     
  7. ünal57

    ünal57

    Mesajlar:
    497
    İsim:
    ünal
    Eksiklerinizi almadan önce burada almaya karar verdiginiz ürün veya canlıları paylaşırsanız size yol görteren hobici arkadaşlar olacaktır. Böylece daha dogru ve işe yarayan çözümler uretilebilir.
     
  8. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Canlilar olarak 1 cift palyaco baligi ve uygun karidesler,olursa ilerleyen zamanicerisinde yine uygun bir anemon
    Akvaryum 130L Sumpsız
    18w t8 aydinlatma
    Fluval Sea ps1 170L
    Isitici ve Dennerle Compact 130 RO cihazi sahip oldugum ürünler
    Eksiklerim dalga motoru canli kaya (kac kiloya kadar alsam???)aragonit yada mercan kirigi kum, tuzluluk oranini olcmek icin cihaz vede su icin testler. Bunlari bu hafta sonunda almaya calisacagim. Aklimda olan bunlar.
     
  9. Sponsorlarımızla irtibata geçmenizi tavsiye ederim ;)
     
  10. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Sponsor mu? Özür dilerim pek anlamadim.
     
  11. Ana sayfamızda Esnaf Forumları/Sponsorlar başlığı altında, bazı esnaflar/akvaryumcular var. Dükkanlarında hem kuru olarak alıp kendi akvaryumunuzda canlandırabileceğiniz, deniz akvaryumuna uygun kayalar; hem de suda duran hazır canlı kayalar mevcut.
     
  12. Cosa58tr

    Cosa58tr

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Ramazan Ulger
    Tesekkur ederim bilgi icin ama ben yurt disinda yasiyorum.
     
  13. Ona dikkat etmemişim, o zaman caribsea gibi (veya başka marka) kutulu, deniz akvaryumlarında kullanılmak için özel üretilmiş kayalar var. Bence onlardan alın, kendi akvaryumunuzda zaten canlanacaklar.
     
    Ontheway bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş