1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Kurulum

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde tkarakus tarafından 29 Haziran 2016 başlatılmıştır.

  1. tkarakus

    tkarakus

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Turgay KARAKUŞ
    Merhaba arkadaşlar,
    Tatlisu bitki akvaryumunnda stajımı tamamladıktan sonra deniz akvaryumu kurmaya kararverdim. Hazırda bulunan akvaryum sehpama uygun olarak 110x40x40 yandan sumplı 10 mm extra clear camdan akvaryum yaptırdım ve siyah fonla arka ve sump kısmını kaplattım. Tunze 9004 protein skimmer edindim, nedeni ise sessiz oluşu ve elektrik sarfiyatinin destekledigi litreye göre az olmasıydı. Kafa motoru olarak NewaJet 800 kullandim ki nedeni araştırmalarıma göre sesiz olmasıydı. Dalga motoru olarak RW8 edindim. Kayalari CaripSea aldim, kum ise aragonit juleperla oldu. Twins su tamamlama cihazi aldim ve onada newjet 600 kafa motoru ekledim. Aydinlatma sistemini arkadasim yapiyor 118 adet toplamda w lik led var 72 si mavi 36 sı beyaz 20160629_210040.jpg 20160629_210110.jpg 20160629_210040.jpg dimli olacak ve aydinlatmayi bu sayede ayarlayabilecegim. Timerla beyaz ve maviyi ayri ayri kontrol etmeyi düsünüyorum. On filtre olarak sumpa sünger, elyaf ve biyoball ekledim. RO cihazina mixped ekledim ve suyu buradan sagliyorum tds degeri 2 olarak okuyorum. Tuz ise CoralPro kullandım, su degwri şuan 1024. Kurulumu yapalı yaklaşık 25 gün oldu ve diotom şu an başladı gibi. Gecen hafta kuş adasından resimlerde gözuken iki adet ne oldugunu tam olarak bilmedigim ama blennye benzeyen baliklardan yakalayarak ekledim, yaninda gene rsimlerde yer alan salyangozlari getirerek ekledim ve bir sorun yok gibi gözüküyor, yem yeyip mutlu gibi gözüküyorlar. Aranıza islerimden dolayı biraz geç katılmama rağmen fikir ve önerilerinize gereksinim duyuyorum. Ustalarin yardım ve yönlendirmelerini esirgemeyecegine şüphem yok. Mercan ve tropikal baliklara ne zaman geçecegim konusunda fikrim yok. Tesekkur ederim.
     

    Ekli Dosyalar:

    veysel ve Burcu bunu beğendi.
  2. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    Hoşgeldiniz bence çok başarılı bir kurulum olmuş cihaz seçimlerinizde gayet hoş görünüyor kum kaya ve rw8 gayet yeterli
    Tuttuğunuz balık yurt dışından alg eather goby ismi ile gelir aynı aileden aralarında pek bir fark yok kuru yemin yanında yosunda yiyerek beslenirler
    Gelelim snailllerinize yerli snailler çok hızlı yumurtlsmakla beraber suyun dışına çıkarak kabuk büyütürler ve bu durum malesef arkaya veya öne düşerek ölüm ile sonuçlanır
    Bir diğer dikkat edilecek husus hızlı ve çok fazla ürediklerinden sistemde yiyecek birşey bulamadıkları için ölümle sonuçlanıyor nitrat fosfat derken neden aramayın
     
  3. tkarakus

    tkarakus

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Turgay KARAKUŞ
    Yorumlariniz icin teşekkür ederim. Öncelikle salyangozlari denize tekrar iade edecegim, bulabilirsem alg eater sayisini arttiracagim şuan icin. Diotom surecinde su degisimi hakkinda bir bilgim yok , su degisimi konusunda ne gibi bir yol izlemem gerekir. Test kitlerine ayiracak butcem suan için olmaması bir süre bu sekilde ilerlemeye mecbur kiliyor beni. Armaturu kendimiz yapmamiza ragmen 1000 tl civarini bulacak gibi, buda biraz frenledi beni acikcasi.
     
    seaman038 bunu beğendi.
  4. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Turgay Bey kurulumunuz hayırlı olsun. Malzemeler de tankta güzel olmuş. Kuşadası dediniz nerede ikamet ediyorsunuz bende Torbalı'da oturuyorum Kuşadasına çokta uzak sayılmaz. İlk kurulumumda Tusan'dan 5 hermit bir miktar da salyangoz almıştım 4 sene oldu hermitlerden 2si hala yaşıyor sağlam canlılar tekrar gittiğinizde sizde alabilirsiniz. su değişimi için 2 haftada bir 15 lt su değişimi yapsanız yeterli gelir yada her hafta 6-7 lt gibi bir değişimde olabilir ama zamanla her hafta su değiştirmek zor gelecektir zaman zaman ayda bir değişime kadar gidecektir :) İzmir tarafında ikamet ediyorsanız özellikle bu sene soğutucuya ihtiyaç oluyor, bende Teco micro soğutucu olmasına rağmen 80lt'de 29-30 dereceleri görüyorum.
     
  5. tkarakus

    tkarakus

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Turgay KARAKUŞ
    Yorumlariniz icin teşekkür ederim. Eskişehirde ikamet ediyorum, sogutucuya sizin kadar ihtiyaç duyacagımı sanmıyorum, zira ev sıcaklıgı şuan 28 derece civari. Tusan neresidir, nerdedir, ne iş yapar açıkcası bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
     
  6. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Kuşadası dediğiniz yer izmir'deki değil mi? Ben izmir diye düşünmüştüm :)
     
  7. tkarakus

    tkarakus

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    Turgay KARAKUŞ
    Bizim güzelçamlıda yerimiz var (yazlık) kusura bakmayı simdi araştırdığımda gördüm tusanı, oysaki ben pet shop felan sanmıştım. Bizim ora biraz uzak ve ters gibi dediğiniz yere o yuzden hiç duymamışım. İnşallah bizim oralardada hermit ve conch vardir, araştiracagim. Tesekkur ederim.
     
  8. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Hayırli olsun.
     

Sayfayı Paylaş