1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Herkese tekrar merhabalar

Başlığı 'Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar' kategorisinde Marineros tarafından 29 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

  1. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Herkese tekrar merhabalar çünkü uzun zamandır tatlı su forumlarında ama izleyici ama yorumlayıcı olrak zaman zaman bulundum.
    Uzun zamandır planımda olan deniz akvaryumu planımın artık harekete geçme zamanı geldiğini düşünüyorum.
    Elimde 185lt tatlı için kullandığım akvaryumum var.forumlardan ve youtube üzerinden edindiğim bilgilerle bu akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirmek istiyorum.bu benim için işin en basit yanı.zor olan kısmı arkada bekliyor.elimde dophin in hem tatlı hem de deniz suyuna uygun dış filtresi var,r/o cihazım var,hoparın t5 deniz suyu(çok amaçlı) aydınlatması var,ısıtıcı var,matkabım,canavarım,şarjlı matkabım var,hırdavatçım çok yakın.sadece ps,test kitleri,dalga motorum yok.sumpı kendim yapacağım.sizlerden ricam aşağıya bir fotoğraf ekleyericam ve bu konuda yardım isteyeceğim.1 ay bir sürem var.bu sürede hem fikir hem de doğru malzeme temini yapıp işi oldu bittiye getirmek istemiyorum.
    Çok teşekkürler.

    [​IMG]
     
    Düzenleme: 29 Temmuz 2016
  2. Onurs

    Onurs

    Mesajlar:
    2.555
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Onur Sabuncuoğlu
    Sumpda bölme yapmayın bunun yerine bir tatlı su tamamlama.haznesi yapın. Sumpda bölmeler müdahaleyi zorlaştırır.
    Taşırma için cami delerek dıştan kutu yapıştırıp durso sistemi iniş yapın yoksa sesden duramazsıniz evde
    GERİ dönüş için cami delmeyin boruyu dirsek ile üstten akvaryuma verin geri sifonlama derdinden kurtulursunuz.
    Ekipman olarak kendiniz 1 su tamamlama ünitesi yapabilirsiniz.
    Dış filtreyi unutun onun yerine 4000 litrelik bir geri dönüş motoru alın sump inişin önüne elyaf koymaya bir kule yapabilirsiniz.

    Size asıl lazım olan şey bol bol canlı kaya , doğru konumlandirilmis güçlü iç akıntı ve gereksiz detaylardan uzaklaştırılmis temiz bir kurulum. Gerisini bakteri halledecek.

    Ps seciminede çok dikkat edin pahalı değil doğru Ps seçimi onemli
     
    Düzenleme: 29 Temmuz 2016
    seaman038 ve Marineros bunu beğendi.
  3. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Cevabınız için teşekkür ederim.anladığım kadarıyla yazayım,camı sadece geri dönüş için 1 adet deleceğim(işimi hızlandırır),sumpı yekpare yapacağım sadece en sağına su tamamlama bölmesi yapacağım,dış filtreyi ve pompasını da unuttum,4000 litrelik bahsi geçen pompa temin edilecek,durso sistemi yapılacak(bunu da araştırmam gerekli)ve şu kule olayını anlayamadım.elyaflardan mı kule yoksa onun için de satılan veya yapılan bir parça mı var?
    Son olarak bu akvaryuma uygun ps seçimi nasıl olması gerekir?
    Bazen kendim yapayım diyorum ama daha öncekilerde kendi yaptıklarım masraf olarak fabrikasyonu ikiye katladı :) o topa pek girmek istemiyorum.
    Tekrar teşekkürler.
     
  4. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    Öncelikle her şey umarım gönlünüzce olur sump kısmına ne koyacağınızı hangi cihazları kullanacağınızı belirleyin ve bu sump işini öyle yapın
    Su ekleme haznesini kesinlikle ayrı yapın çıkartıp temizlemesi çok pratik olur
    Eğerki sisteminize refigium dediğimiz fosfat ve nitratı almak adına kurulan bitki sistemidir bunu yapacaksanız bunlara karar verin
    Geri dönüş kısmına şaşırtma koymanızı tavsiye ederim ps den çıkan köpüklerin akvaryumda pislik uçuşur gibi bir görüntü oluşturacağını düşünüyorum

    Eğer ilk giriş kısmına iki bölmeli katlı bir sistem yaparsanız ilk kata elyaf ikinci kata gerektiğinde carbon veya sporax, biobal vs gibi şeylerde konulabilir dediğim gibi ilk önce sump kısmında neler kullanacağınızı kafanızda belirleyin sonrasında zaten kendiniz bir proje üretirsiniz matkaplar fakan mevcut belliki el hüneri var hayırlı olsun kurulumunuz
     
    Marineros bunu beğendi.
  5. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Merhabalar,zaten şu an için aklımda bir proje var.ama el elden üstündür.bin bilsen de bir bilene danışın demişler.bende sizlere danışmak istedim. Faydasını da fazlasıyla görüyorum.çünkü denenmiş,uygulanmış bir şeyi tekrar keşfetmeye çalışmak boşa zaman kaybıdır.
    Ben dediğiniz gibi şaşırtma kısmını projeye ekledim.ama şu su ekleme haznesini çıkarılabilir yapma kısmını anlayamadım.bunu portatif yapma gibi bir şansımız var mı acep?
    Refigium için de üzerinde durmam gerekecek.çünkü bende 3 adet tatlı su akvaryumu var ve bir tanesi komple high tech bitkili.bitki işi biraz zor.deniz akvaryumunda nasıl olur bilemiyorum. seçenekler varsa denemek isterim ama başka çare yoksa da yapacak bir şey yok :)
    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.kuruluma başladığımda yine buradan sizlerle paylaşacağım :)
     
  6. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    Su ekleme sumpun tanına sumpun genişliği ve yüksekliğinde ufak bir akvaryum yapabilirsiniz
     
    Marineros bunu beğendi.
  7. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Çok teşekkür ederim.peki benim evim denize çok yakın.1 km ya var ya yok.ilk kurulumda direk denizden aldığım suyu kullansam sonuç ne olur acaba?temiz yerinden doldursam bidona getirsem?
     
  8. seaman038

    seaman038

    Mesajlar:
    862
    Yer:
    Kayseri
    İsim:
    ahmet soner bal
    Denizden su alabilirsiniz tabi temiz bir yer olması önemli birde suyu alacağınız noktadan önce test ve tuzluluk kontrolü yapmanızda büyük fayda var
    Testler
    Mg
    Ca
    Nitrat
    Fosfat
    Kh
    Tuzluluğuda iyi bir refraktonometre ile ölçerek 2 günde bir miktar ro lu su ile seyrelterek 1023 ika 1025 arasına getirebilirsiniz sonra yine test yaparak eksik veya fazla olan değerleri katkılar kullanarak stabil hale getirebilirsiniz
    Tuzluluğu düşürürken bu değerler oynayacaktır fakat en dikkat etmeniz gereken kısım bakteri popilasyonunu öldürmeden hareket etmek ölüm amonyak patlamasına neden olacaktır
    Bunuda her su değişiminde bakteri kültürü ekleyerek dengeleyebilirsiniz
    Tabiki bu bakteri çakışmasına gelmeyecek anlamıda taşımıyor
    Yani kısacası kurulum zamanı değişmeyecek yine en iyisi herkezin uyguladığı yöntemde kalın bütün bunları denemiş birisi olarak tavsiyeler tabi karar sizin
     
    Marineros bunu beğendi.
  9. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Teşekkürler. Haklısınız amerikayı tekrar keşfetmeye kalkmanın bir anlamı yok :) bir şeyi sıfırdan yapmak daha az zaman alıyor.aksi halde yapılmışı onarmak daha zor.
    Peki,sizce dıy skimmer mı yoksa hazır fabrikasyon mu?fabrikasyonsa sizce 180lt bir akvaryuma en sessiz ve verimli marka(lar)hangisidir?
    Çok sağolun.
     
  10. Marineros

    Marineros

    Mesajlar:
    69
    İsim:
    Caner Adanır
    Tekrar merhabalar.o bahsi geçen 1 aylık sürenin sonuna geldik :) bütün malzemelerim tamam.
    Geçen 1 ayda değişen fikirler oldu,gelişmeler oldu.tatlı su akvaryumumu komple boşaltıp temizledim,akvaryumu delmek yerine askı tip Bubble Magus E3 aldım,şu an için sump olmayacak,tuz ölçer ve tuzumuz da hazır.yalnız kum olarak akvaryumcunun ısrarını kıramadım.ben aragonit istedim ama daha ince olan kumdan aldım.başarılı dedi ama bakıp göreceğiz.tuz ise sanırım r ile başlayıp s ile biten marka olması lazımdı :) sizce kalitesi nasıl?
    Ayrıca bakteri kültürü aldım işi riske etmemek için.canlı kayayı en sona bıraktım.çünkü alıp da direk akvaryuma koyamama durumu var.
    Aydınlatma olarak geçen yıl aldığım hazır armatür üzerindeki 4*28w t5 Floresanları kullanacağım.bunlardan ikisi mordu fakat ben bitkili akvaryum için onları söküp başka lamba takmıştım.herneyse...
    Şu an için kafamda pek bir peyzaj fikirleri yok ama siteden okumaya devam ediyorum.
    Kurulumu yine buradan paylaşacağım.
    Kolay gelsin.
     

Sayfayı Paylaş