1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Tarık K. Nano Akvaryum

Başlığı 'Nano Reef Akvaryum Kurulumları' kategorisinde Tarık KÜÇÜK tarafından 14 Ekim 2016 başlatılmıştır.

  1. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Merhaba Portal ailesi,

    Önceki tankımı evlenip kendi evime geçeceğim için büyütmeyi düşünerek dağıtmıştım. Bu geçen zamanda evlenip ikiz bebek sahibi bir baba oldum. Evdeki akvaryum eksikliğini gidermek için düşüncede büyük bir akvaryum hayali kurarak daha sonra evde akvaryuma uygun hiç bir yer bulamayıp yatak odasında makyaj aynasının yanında ufacık bir yer için olur raporu aldım :) Bende küçük bir tankla büyük işler başarırım gayretiyle koyuldum işe.

    Tankım; 40x40x50h ölçülerinde arkadan yarım sumplu. Yarım yapmamın nedeni zaten küçük olan alanı daha aktif kullanmak. 25x15 olarak sump ayırdım bunun içine ps vs sığdırıyordum.

    Kum olarak eski tankımdan kalma Mercan kırığını kullandım. Bir çok defa yıkanıp güneşte kurutuldu.

    Kaya olarak eskiden kalan bir kaç parça ölmüş kaya ve 5 kg daha spagetti kaya ekledim (tabi güzelce yıkayarak. Çok fazla kırmızı su akıtıyor yıkarken)

    Ps ilk başlangıçta BM Nac QQ kullanmaya başladım çok verimli görmediğim için daha sonra sığar belki heyecanıyla Nac 3.5 aldım ama sump camını çapraz yapıştırmışlar bu nedenle Nac 3.5 sığmadı. Bende Hydor Slim Skim 250 aldım ve şu an çok memnunum. PS'yi sump kısmına koymayıp sump karışısına koydum bu durumda sump içinde bana hem ısıtıcı hem kafa motoru hem mongrove koymaya yer açıldı.

    Dalga motoru olarak Hydor Nano kullanıyordum ama o da çok etkisiz gibi geldi 1 adette Resun nano motor koydum o da pek hoşuma gitmedi son olarak 12V adaptörle kullanarak RW8'de karar kıldım.

    Yaz sıcaklarında su 32 derecelere çıkmıştı, soğutucu arayışına başladım ve Resun Micro buldum hem fiyat uygundu hem kendi küçüktü çok cazip geldi balıklama atladım aldım. Meğersem peltier sistemli bi soğutucuymuş çok fazla işime yaramadı 2 derece anca düşürdü su 30 dereceye indi. Baktım olmayacak o soğutucuyu satıp Resun CL280 aldım şu an çok memnunum su 26 derecede sabit. 27 dereceye çıktığında 3 dk'da 26'ya geri düşüyor.

    Aydınlatma konusu yılan hikayesine döndü çok başımı ağrıttı. Çinden aldığım 18x3W (belki 3W değildir bile) ışığı akvaryumun üstüne güzel bir sarkıt avize alıp taktım. Ancak bir kaç hafta sonra ışığın driver'ı yandı ve bugün alırım yarın alırım derken epey süre geçti bende idareten eski ufak tanktan kalma 18x1w ledi bağladım. Bu dönemde anemonun renkleri iyice gitti bembeyaz oldu ölmesine göz yummamak için elektrik maliyetini umursamayarak metal halideye geçme kararı aldım. Armatürü Pelsan'ın 150W'lık dış mekan armatürlerinden aldım çok fazla para vermek istemedim Pasific Sun vs markalara. Lambayı da fish-street'ten Purple Blur olarak geçen 15K olarak sipariş verdim (siparişte Türkiye yerine Turks and Coicos Island seçince karayiplerden paketi çevirmek baya uğraştırdı :D ) Lambada bi şekilde elime ulaştıktan sonra bağladım hemen ve eski tankta neden MH kullanmadım diye pişman bile oldum. Suyu ısıtıyor kabul etmek gerek ama her güzelin bir kusuru vardır yapacak bişey yok.

    Çin malı lambanın arızalı olduğu dönemde ikizler doğdu o arada da tankta 1 yellow tang 4 percula vardı bi kaç gece ışıklar açık yattık balıklar uyuyamadığı için 24 saat içinde hepsi beyaz benek olup öldü. Bir süre balıksız sadece mercanla devam ettim bu aralarda da mercan eklemeye başladım tankı doldurdum. MH'nin mercanlardaki etkisi gerçekten çok fark ediliyordu. Sonradan tanktaki pod popülasyonu muhteşem derece artaraş zoa fraglarını yemeye başladılar 3 frag taşı tamamen tükendi. Bu nedenle mandarin arayışına başladım hemen bulamasamda İbrahim abiden tedarik ettim daha sonra. Mandarin şu an mutlu mesut yaşıyor bütün potlar onun yiye içe yaşıyor. Mercan alımını tamamladım artık 1 balık daha alacam diye karar almışken Powder blue aklımdan geçti ama geçmişteki kötü tecrübeden dolayı bundan vazgeçip Powder Brown ayırttım :D Powder satıcıda beklerken tanka bir kaç frag sps daha ekledim ve geçen hafta powder'ı gidip aldım. İştahı yerinde çok çekingen de değil hatta meraklı bir canlı.

    Şu an fosfat yüksekliğinden olabileceği söylenen camlarda çabuk yosunlanma sıkıntım var. Onun için de ya yosun duvarı yada biopellet reaktörü yapacam.

    Çok yazdım çok anlattım bu kadar laf şimdilik yeter tanktan fotoğrafları paylaşayım. Bu arada tank içi çok dağınık duruyor yeni bir düzenleme yapmam gerekiyor bunun farkındayım.
     

    Ekli Dosyalar:

    YMR_AY, veysel, Oktay Kuştutan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Jeddite

    Jeddite

    Mesajlar:
    97
    Tankiniz tang icin cok kucuk. Canlinin sagligi acisindan buyuk bi tanka gitmesi hem canli hemde kendi vicdaniniz acisindan daha rahatlatici olabilir.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  3. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Son güncellemeden sonra sonunda tankı değiştirebildim ve 60x60x50h dursolu tanka geçtim. Dursodaki tecrübesizliğimden dolayı bir süre ses konusunda sıkıntı çektim ancak daha sonra portaldaki konuları yeniden okuyunca sesin nasıl kesileceğini öğrendim. Şu an hiç ses yok çalışma gayet güzel. Sistemi tanıtacak olursam;

    60x60x50h ana tank
    40x40x30h sump
    Reef Octopus 100SSS PS
    Jebao DCT4000 geri dönüş motoru
    Jebao RW8 dalga motoru
    150w 15k Purple Blue Mh Lamba (Fosforlu renkler için Royal Blue led eklenecek)
    Caribsea Kaya

    Kurulumda diğer tanktaki canlıları hızlı aktarmak için 1 kutu Start-up kullanıldı. Katkı olarak sadece su değişiminden su değişimine Colorx giriyorum. MH lamba mercanlarımı gelişimi için çok iyi geldi sadece fosforlu renkleri belli etmiyor bu nedenle yanına bir kaç adet royal blue led eklemesi yapacağım. Çocuklardan fırsat buldukça ilgilendiğim için hala kabloları toplayamadım onun için de ilerleyen zamanlarda bir pano yapmak istiyorum. Canlıların durumu şu an iyi mandarin de dahil hepsi keyifli belki biraz zaman sonra clown ball olması için 8-10 adet percula alabilirim. Zamana yayarak almak istediğim diğer balıklar ise Sailfin tang, Naso tang ve Blue tang. Tankın fotoğrafını uygun bir zamanda paylaşacağım.
     
  4. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Merhaba,
    Bu problem neden olmuş olabilir? Daha önce tek köktü şimdi üstten köke doğru bölünmeye başladı ancak kökte erime gibi bir durum söz konusu.

    IMG_1093.JPG
     
  5. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Radium 20K lamba aldım ancak balastla uyumlu değil mi anlamadım sabah fişe taktığımda çalışmadı bende fişten çekip bıraktım akşam iş çıkışı bakacağım. Ayrıca MH lambayı kaldırmak için Kessil A360WE sipariş ettim Amerika'dan yola çıktı.

    Tanktan güncel kareler:

    profil.jpg
    portre.jpg
     
    YMR_AY ve veysel bunu beğendi.
  6. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Akvaryumdan güncel fotoğraflar paylaşayım. Kaya dizaynını değiştirdim ama yine istediğim gibi olmadı fırsat bulduğumda tüm mercanları çıkarıp kaya dizaynını yeniden yapacağım, 1 kafa ricordea vardı akıntıyla tutunduğu parçadan ayrıldı kayaların altına arasına bi yerlere kaçtı epeydir göremiyorum umarım yaşıyordur onu da bulurum. Bu arada odada muhteşem bir nem var bir türlü başa çıkamıyorum %85'leri görüyor nem oranı. Öğlenden akşama kadar pencere açık işten geldiğimde %55-60 arasında bir seviyeye inmiş oluyor ama pencereyi kapattığımızdan gece yatana kadar yeniden %80'lere çıkıyor tavan berbat durumda. Bir kaç kez bezle sildim çıktı ama yeniden aynı problem oldu.

    IMG_147.jpg

     

    Ekli Dosyalar:

    veysel ve Alparslan bunu beğendi.
  7. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Akvaryum güzel görünüyor.:nazar:
    Neyse yakında havalar düzelir ısınır da nem olayından kurtuluruz...:)
     
  8. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Ben tavandaki kumların fotosunu çekmeye utanıyorum:oops:
     
  9. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Valla eşimle bu yüzden tartışmak rutine bindi artık :) İsonem MS 82 diye bir ürün varmış nemli yüzeyler için iyi sonuç veriyormuş bi ondan deneyecem.
     
  10. resifadam

    resifadam

    Mesajlar:
    431
    O ürünü tavsiye ederim küfü nemi yok ediyor

    SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  11. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Portalın güzel insanları benim bir anemonum var. Kendisi aslında fosforlu yeşil pempe bubble anemon ancak bana geldiği ilk gün bubble halini gördüm sonra tank aktarma vs derken fosforlu rengi gitti ve iyice küçüldü gitti canlı. Bu yavrucak için ne yapabilirim eski formuna gelmesi açısından?

    Eskiden böyleydi:
    20160521_202523.jpg 20160521_202534.jpg

    Şimdi böyle yavrucak:

    IMG_127666.jpg
     
    veysel ve samurai bunu beğendi.
  12. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Kessil'e hemn bir DIY çalışmayla goosneck adaptör yaptım oldukça da sağlam oldu. İhtiyaç olan 1 adet M10 Krom İmbus cıvata, 1 adet M10 Krom kör somun, 1 adet Krom rondela, 1 adet teneke kutu içecek ve bant.
    İsmi lazım olmayan dandirikten bir market markası kolayı aldım bi güzel içip kutusunu kestim ortadan cıvatanın geçeceği şekilde delik açıp kıvırdım, kıvrımın ucuna da goosneck'e girecek şekilde yine deldim ve cıvata da dahil komple bantla sardım renk uyumu olsun diye. Aparatı goosneck'e geçirip rondelayı da koydum ki iyice sıkışsın sağlam tutsun diye, üstüne de kör somunu taktım mis gibi oldu.

    images.jpg indir (1).jpg indir.jpg

    IMG_1531.JPG

    Sanki bu sefer de biraz yüksek oldu.

    IMG_15322.jpg
     
    veysel, corax ve Alparslan bunu beğendi.
  13. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Gooseneck ve cama tutturma aparatlarıni nerden sagladiniz?
     
  14. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Lambayla beraber aldım onları da, orjinal Kessil onlar. Ama dıy yapayım derseniz cam aparatını nasıl yaparsınız bilemedim ama goosneck'i kubar boru diye aratırsanız çıkıyor 15 TL gibi bişey.
     
    corax bunu beğendi.
  15. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Ok teşekkür ederim..Bakayım ben..Aslinda Aliexpresste mevcut ama geliş 30 günden erken olmadığı icin beklemek istemiyorum.
     
  16. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Goosneck olmasada olur derseniz yabancı bir forumda siyah sigma profille güzel bir askı çalışması görmüştüm kessil için onu da araştırabilirsiniz.
     
  17. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Reef Central'de biraz araştırma yaptım genelde A360WE kullananlar akvaryumdan 20-25cm yüksekte tutuyor lambayı ve rengi %100, yoğunluğu maksimum %50 tutup aylık en fazla %5'lik yoğunluk artışı yaparak ilerliyorlar ve hiç biri yoğunluğu %100 kullanmamış. Sadece %100 olarak günde 3 saat kullananlar olmuş o da tepe noktasında. Ben tamamen gelişi güzel renk yoğunluğu hoşuma gittiği gibi ayarlıyordum ama yanlış yapıyormuşum. Mercanların adapte olup büyüme eğilimine girmeleri için yavaş yavaş arttıtımı yapmak gerekiyor.
     
  18. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Dün milka fragı hammer'in üstüne düşmüş hammer'da ağzına denk gelen yeri bi güzel yemiş maşallah

    IMG_1537.JPG
     
    veysel bunu beğendi.
  19. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Kessil'den sonra Canlılarda renklenme oldukça iyi. Şu an %35-40 yoğunluk %40 gibi renk uyguluyorum. Birdnest'trn sonra anemonun da sanki ağız kısmında fosforlu yeşil renk gelmeye başladı. Lps'lerde ise anlam veremediğim bir şişme söz konusu
    IMG_1581.JPG IMG_1582.JPG
     
  20. Tarık KÜÇÜK

    Tarık KÜÇÜK

    Mesajlar:
    1.889
    Yer:
    İzmir
    İsim:
    Tarık KÜÇÜK
    Taşınma sonrası su anca kendine geldi. Bir kaç sps kaybıyla atlattık taşınmayı, su değerleri geçen hafta aşağıdaki değerlerdeydi ve nitratın fazla çıkmasının sebebini değişim yaptığım sular olduğunu fark ettim. A101'den aldığım 5lt'lik suyu yeni tuzlandırıp ölçtüğümde nitrat 25 çıkıyor, muhtemelen nitratım bu nedenle arttı. Dün RO cihazı aldım bugün kurulumunu yapacağım inşallah. Kalsiyum ve magnezyumda bir haftada düşüş olduğunu fark ettim, önceki hafta yaptığım testlerde Ca:420, Mg:1280'di. Bunun sebebi hala bulunamadı.

    Tuzluluk: 1024
    Fosfat: 0.03
    Nitrat:10-25
    Kalsiyum:410
    Magnezyum:1180

    Tanktan güncel kareler:

    IMG_28632.jpg IMG_28642.jpg IMG_28652.jpg
     
    muhoni, veysel, YMR_AY ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş