1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Chelmon Balığı

Başlığı 'Kelebek Balıkları' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 16 Nisan 2016 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Arkadaşlar Chelmon tanklarda en çok kaybedilen balıklardan biri. Chelmon balıkları fiyat olarak çok pahalı balıklar değil ve bu noktadan başlayarak bu türü beslemek isteyenlere forum içinden tecrübe kaynak linkleri vererek anlama çalışalım. Ben şahsen 4-5 deneme yaparak bir Chelmon balığı yaşatmaya çalışan arkadaşlar biliyorum. Forumda elbette konu altına tecrübelerini yazacak arkadaşlar vardır ama ben de kısaca kendimce aklımdakileri yazmak istiyorum.

    Chelmon Balığı Satın Alırken?

    Chelmon.png

    Teoman abiyle yıllar önce ( Bu balıklar çok daha ucuz 40 Tl fiyata satılırken) aramızda konuşurduk, çabuk ve kolay ölen balıklar ucuza satılıyor acaba neden? Düşünürdük derdik ki kolay ölüyor tekrar alınsın, pahalı olursa tekrar 'kimse alıp tekrar denemez tabii' diye dedikodu yapardık.:D O zamanlar Göztepe'de bir petshop olarak isimlendirilecek bir mağazada direk kuru yem (Tetra bits) Chelmon balıkları hep olurdu. Fiyatı 150 TL olurdu. Biz de yahu 3-5 tane alıp öldüreceğine al bunlardan derdik. Kısaca bu halen geçerli olması gereken bir düşünce tarzı bence. Bazı ithalatlardan gelen chelmon balıkları ilk günlerde güzel görünse de dökülenleri çok oluyor. Balığı iyi seçmek değişmek ilk kural olmalı.

    Chelmon Balıkları Yem ve Zayıflama Sorunu

    Bu sorun yem almayan tüm balıklar için geçerli ama Chelmon seçici bir balık olmasıyla onun için daha da önemli. Etçil beslenen bir balık. Zayıflama sorunuyla ilgili tecrübelerin olduğu chelmon zayıflama sorunu konusuna göz atabilirsiniz.

    Chelmon Bakımı ve Beslenmesi

    Diyeceksiniz ki chelmon kolay yem alsa bakımı ve beslenmesinde ne var zaten bakarız! Bu doğru ama bizim baştan yaptığımız hatalar biraz da bu gelişmeleri belirler. Balığı aldığımız tankımız içindeki diğer türlerin uyumlu olmasından tutun, suyumuzun niteliğine kadar bilinçli veya bilinçsiz satın alımlar mevcut. Bu açıdan Chelmon bakımı ve beslenmesi makalesine göz atabilirsiniz.

    Chelmon Tank İçi Davranışlar

    Akvaryuma eklendikten sonra ilk 2 saat içindeki gözlemler chelmon balığının akvaryumdaki sonu ve geleceği hakkında fikir verir. Yaşamaya odaklı balığın tüm ilgisi tankı tanımaya çalışmak yanında rahat biçimde dolaşarak yem aramaya, kayaları inceleme şeklinde devam eder. Hatta arada diğer balıklardan tacizler gelse de oralı olunmaz araştırma devam eder. Su yüzeyine yakın bir yerde sabit durmaya çalışan chelmon balıkları, akıntıyla şuursuzca savrulanlar, yem araştırmasına yaklaşmayanlar, tacizlerden fazla ürken ve kaçarken diğer balıkların önüne atlayanlar genelde süreci atlatamayan balıklardır. Yağmur kardeşimizin videosunu izleyerek tank davranışı hakkında fikir alabilirsiniz.



    Deniz Akvaryumu Portalı
     
    Düzenleme: 16 Nisan 2016
    TencoMelih, sunderland, okannyildizz ve diğer 10 kişi bunu beğendi.
  2. Mehmet velioglu

    Mehmet velioglu

    Mesajlar:
    39
    Yer:
    Mersin
    İsim:
    Mehmet
    ARKADASIN VERDİĞİ YEM İN NE OLDUGUNU BİLEN, BİR FİKRİ OLAN VAR MI?
     
  3. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Mehmet bey balığı Sera krill ile besliyordum.Ama ben alıştırmadım, aldığımda elden kuru yem yiyordu zaten.Eğer chelmon aldıysanız bir an önce kum midyesi bulmanız gerekiyor.
     
  4. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Sevgili Yağmur kum midyesi dediğiniz şey tam olarak nedir ? bana fotoğrafını çekip veya internetten benzer bir şeyi yollayabilirmisin, sadece merak ettim.
     
  5. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    kum_midyesi_240107.jpg

    Özdemir bey kum midyesi denenler bunlar.Minik minikler.Bu aralar taze yakalanmışını bulmak nerdeyse imkansız.Metro marketlerde dondurulmuş deniz mahsülleri reyonunda bulunuyor.
     
    Düzenleme: 12 Eylül 2017
    Okurt bunu beğendi.
  6. Okurt

    Okurt

    Mesajlar:
    2.232
    Yer:
    Çanakkale
    Teşekkürler acaba doğru şeylerden bahsediyor muyuz diye sordum, aslında deniz kenarlarından rahatça toplanabilecek yaratıklar bunlar, önümüzdeki günlerde Ayvalık taraflarına gidersem bakacağım bunlardan...
     
    YMR_AY bunu beğendi.
  7. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Chelmonlar; bu midyelerin ağızlarını aralayıp tanka koyunca ilgi gösteriyorlar.
     

Sayfayı Paylaş