1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Çay balığı

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde fryta tarafından 26 Ekim 2017 başlatılmıştır.

  1. fryta

    fryta

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Fryta
    Merhaba. Forumda yeniyim. Yaşadığım şehirde yazları büyük ölçüde kuruyan bir dere var. Kardeşlerim tatilde geldiklerinde küçük bir su birikintisinde iki tane çay balığını elleri ile yakalayıp eve getirmişler yeğenimi mutlu etmek için. Onlar gidince yaklaşık iki aydır balıklara ben bakıyorum. Ancak bu balıklar ne yer hala tespit edemedim zira peynir dışında hiçbir yiyeceğe doğru düzgün bakmıyorlar bile. İki farklı yem aldım dip yemi ve japon balıkları için üretilmiş içinde karides buğday balık ununun olduğu yeşil ve turuncu bir yem. Bunları yediklerini çok nadir görüyorum. Balıkların biraz büyüdüklerinden yola çıkarak acaba suda eriyince mi yiyorlar diye düşünüyorum. Suya mısır ekmek incir havuç vs attım ama yemediler. İki üç günde bir suyun üçte birini yeniliyorum Daha önce hiç balık beslemedim. Bu balığın ismini bilen var mı ve bu balık ne yer. Zira akvaryum balığı olmadığı için götürdüğüm petshoplarda kimse yardımcı olamadı. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

    48A7C2CE-BFDF-423B-A015-5128ACCC659A.jpeg
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 26 Ekim 2017
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  2. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Bu hikaye beni 30 yıl öncesine götürdü :) Sanırım 7-8 yaşlarındaydım dereden yakaladığım bu balıkları büyükçe bir kavanozda hemen hergün su değiştirerek yaklaşık 2 ay yaşatmıştım. Bu gayretim babamın hoşuna gitmiş ve bana bir akvaryum almıştı temo11 O kadar mutlu olmuştum ki akvaryumun eve geldiği günü hala çok net hatırlarım:rolleyes: O günden beridir de akvaryumlarım hep oldu :)
    Sorunuza gelecek olursak bu balıklar gümüş balığı. Alışabilirlerse pul yem yiyebilirler. Ama siz ekmek de verebilirsiniz bildiğiniz ekmek ;) Ama gönde 1 -2 kere az az verin ki suyu bozmasın.
     
    cystein, fryta ve Burcu bunu beğendi.
  3. fryta

    fryta

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Fryta
    Çok teşekkürler söylediklerinizi en yakın zamanda deneyeceğim.
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş