1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Newa more 50r ile ilk adim

Başlığı 'Nano Reef Akvaryum Kurulumları' kategorisinde Vlkn7 tarafından 9 Mart 2018 başlatılmıştır.

  1. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Herkese selamlar.
    Yeni evleniyorum mustakbel esimle hayatimiza eslik edecek canlilar ararken tuzlu su akvaryumunu kesfettim. Bir kac aydir forumu okuyorum kisa sure once de uye oldum.

    Basliktan da anlasilacagi uzere hazir set olan bir newa akvaryum edindim. Baslangic icin kucuk hacmin cok zor oldugunu okudum ancak evimizde yer olmadigindan mecburi bir secim oldu ama azimliyim, azimliyiz :)

    Malzemelerim
    Coral pro akvaryum tuzu
    Hydor karolina 1600 dalga motoru
    Red sea aragonit deniz kumu
    Akvaryumun hava tasli ps, isiticisi led aydinlatmasi mevcut.

    Yarin ilk adimi atip suyu doldurmayi dusunuyorum ve sorularima geciyorum.

    1) Malum yeni evlilik zor aritici alamiyorum hangi damacana suyunu tavsiye edersiniz?
    2) Forumda bu konuyu gozden kacirdim sanirim kumu koymadan yikamalimiyim?
    3) Tropic marine expert test kiti almayi dusunuyorum benim icin uygunmudur sizce? Basit kavrama yada baslangicta gerekli degerleri gorebilmek acisindan.
    4) Canli kayayi su ve kumdan 3,4 gun sonra eklememi tavsiye etti akvaryumcu siz ne dersiniz?

    Merak ve heycanla cevaplari bekliyorum :))
     
    Erdal, Rubbertooth, seyyahFatih ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Hayırlı olsun evliliginiz de kurulumunuz da...

    1)Arıtma cihazı alın derim, başka biseylerden kısın bütcenizi, mesela test kitleri baslangicta cokda mecburi degil, test kitlerini erteleyip bir aritma edinin, 200 lira civarinda yeterli aritmalar var...

    2)Canlı kum kullanmayacaksaniz; tozu arinana kadar yikamanizda fayda var

    3)Uygun bir baslangic test seti ama butceniz kisitliysa bunun yerine aritma almak daha mantikli

    4) dogru demis, bence de baslangicta koymaktansa 2-3 gun sonra koymak daha mantikli...
     
  3. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan

    Aritma icin marka model soyleyebilir misin? 200 lira butce acabilirim sanirim
     
  4. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
  5. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Bu cihaza bakayim muadillerinede o sira yeni onerilerde gelecektir.
    Birde yakalamisken sorayim benim gittigim akvaryumcu gokce adadan kaya cikarmis ve suan kendinde kullaniyor oradan bana verecegini soyledi normalde satmiyor ancak cok israr ettim bana satacak kilosu 40 tl fiyat verdi konuya hakim olmadigimdan ne yapsam nasil yapsam bilemedim bir fikir verebilir misin?
     
  6. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Bahsi geçen akvaryumcuya bir daha ugramayin:sopa:
     
    ZodiJackly ve Moliro bunu beğendi.
  7. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Simdi o akvaryumcuya ugramazsam butun planlarim degisecek. Tabi ki israrla kaziklanmak istemem istanbul pendik de yasiyorum tavsiye edeceginiz bir yer var midir?

    Yavas, sabirli ve saglikli ilerlemek istiyorum.
     
  8. corax

    corax

    Mesajlar:
    1.472
    Yer:
    Ankara, Turkey
    İsim:
    Özkan Taşkıran
    Gökçeada kayası nedir bilmem ama yerli kaya sonuçta kg 8-10 TL dir taş catlasa..40 TL?? 3 kg Fiji almak 5 kg o kayadan almaya eş değer ama Fiji ler daha efektif.

    İstanbul u bilmem ama yerli kaya alacaksınız 5 kg aldınız diyelim 50 TL.Hadi 50 de kargo tuttu diyelim..100 TL cebinizde kalir..;)
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  9. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Fiyati yuksek buldugumda savunmasi hazir akvaryumdan olmasi kendi takibinde ve uzerinde canlilariya gelecek olmasi oldugunu soyledi ve bende 3-5 yer gezdikten sonra tek cevabi buradan aldigimdan fiyati kabullendim dogrusu.
     
  10. seyyahFatih

    seyyahFatih

    Mesajlar:
    68
    İsim:
    fatih
    Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun. Ben de 1buçuk yıl Newa more 30r kullandım. Sonra tank ı büyüttüm ve pişman oldum şu an tekrar newa ya döndüm. Naçizane bir kaç şey de ben söylemek isterim.
    Ps si gayet başarılı ve yeterli, ısıtıcı ve filtresi de gayet başarılı. Görsel olarak ta çok beğeniyorum fakat tek eleştiriyi ışık konusunda yapabilirim. Beyaz rengi biraz fazla baskın. Bütün ışıklar açıkken mercanların tam rengini görmek zor olabiliyor, genelde kahverengiye yakın oluyor mercan renkleri. Belki ilerde ışığı geliştirme ihtiyacı duyabilirsiniz mesela Mavi led ekleyebilirsiniz ama bu haliyle de kötü sayılmaz her türlü ihtiyacınızı karşılar basit mercanlarda. Bir de dalga Motoru eklemek gerekiyor sisteme tabiki. Bunların dışında uzun soluklu olması için bir kaç ta naçizane öneride bulunmak istiyorum.
    1- bence kayaları ve kumu mutlaka en kalitelisinden alın gerekirse yapacağınız son imkanlarınızı zorlamak olarak görün ama burada kesinlikle kısmayın sonradan pişman olduğunuzda Kaya ve kumu değiştirme şansınız olmayacaktır çünkü sisteme çok fazla zarar verirsiniz. Kayalar bence kesinlikle Fiji ve hoşunuza giden şekillerde olmalı çünkü akvaryumunuz zaten küçük, Kaya dizaynı göz zevkinize mutlaka hitap etmeli. Kum da tavsiyem mercan kırığı. Ben 1,5 yıl yerli Kaya kullandım her zaman nitrat sorunum vardı. Şu an Fiji Kaya ve mercan kırığı kum kullanıyorum şükür böyle bir sorun yaşamıyorum.
    2- bence kum ve Kaya çok güvendiğiniz birisinden değilse canlı olmamalı. Zararlı canlılarla çok fazla uğraşmıştım.
    3- ro cihazı almanızda fazlasıyla fayda var zaten hazır su ile belli süre sonra aynı masrafa denk geliyor ve zarara geçmeye başlıyorsunuz. Dedikleri gibi test çok gerekli değil başta onun yerine ro cihazı alma şansınız varsa hiç düşünmeyin.
    4- ben 2 haftada bir 5 litre su değişimi düzenli olarak yapıyorum, size de tavsiyem bu yöndedir, tuzunuzu da kaliteli kullanmayı unutmayın :)

    İnşallah uzun soluklu zevkli bir tank olur, tekrar hayırlı olsun...


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  11. Onur Yavuz

    Onur Yavuz

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    Onur Yavuz
    merhabalar bir yildir newa more 50 ile devam ediyorum.her hafta 10 lt su degisimi ile surduruyorum.canli yukum biraz fazla diye 10 lt su degisimi yapiyorum.ro su deil erikli su ile su degisimi yapiyorum.canli fiji kaya ile kurulum yapmistim oyle bi sansiniz varsa onu degerlendirin.hayirli olsun akvaryumumun resmini paylasiyorum umarim daha iyisi sizin olur. Screenshot_20180227-114433.png
     
  12. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan

    Akvaryum nedir ne degildir diye bi kurdugumda mavi ledler banada zayif gelmisti onun uzerinde zaten dusunuyorum demek ki cozum bulmam gerekiyormus tesekkurker.
    Fiji kayalar gorsel olarak hosuma gidiyor ancak 1 yerde buldum oda cok pahali geldi.
    Ev ve is arasi 2,5 saat yol gittigimden hafta ici pek bir yere ugrama sansim olmuyor bu konuda forumdan istanbul ici kaya bulabilecegim bir yer tavsiyesi bekliyorum acikcasi.
    Birde baslangicta katki kullanayim mi? Malum akvaryumcu katkiya gerek yok birak dongu kendi isini kendi halletsin demisti.
     
  13. seyyahFatih

    seyyahFatih

    Mesajlar:
    68
    İsim:
    fatih
    Fiji pahalı maalesef, ben alışverişimi genelde hobicilerden bir de Kızıldeniz akvaryumdan yapıyorum. Ellerinde var mıdır bilmiyorum ama ilanları falan takip etmenizde fayda var. Aslında bende Fiji Kaya var bir parça ama size küçük gelecektir siz biraz araştırın.
    Başlangıçta bakteri kültürü tabiki işinize yarayacaktır ama olmazsa olmaz değil. Sadece süreci hızlandırır ve daha kaliteli popülasyon oluşturmaya yardımcı olur. Ama doğal süreci bekleyerek te aynı sonuca ulaşabilirsiniz ben olsam katkıya para harcamazdım (en azından başlarda). Diotom sürecini araştırmışsınızdır mutlaka. Bir iki parça yem atıp diotomun oluşmasını bekleyin sistem tam Çalışır şekilde, gerisini zamana bırakın bence.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  14. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Gökçeada kayası alınacaksa hafif olanları tercih edin güzel kayalar çıkar yerli kayalardan da.
    Ancak fiyatí iyi takip edin fazla pahalı olmayan kayalardır.
     
  15. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Benim konustugum akvaryumcu kayalari gosterdi ve baska yerden alacaksam da forumda da okumustum gorundugunden hafif olmasina ve bol gozenekli olmasina dikkat etmemi soyledi aslinda bilgi verirken forumda yazanlarla ayni seyleri soyluyor bir carpitma yok ama fiyat olarak biraz pahali sanirim :)
    Mesela 2 farkli percula gosterdi yerli bizim uretim 45 lira ithal olana 100 lira dedi
     
  16. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Tavsiye uzerine ilanlari takip edecegim. Tesekkur ederim.
    Zamanim var onun icin bakteri kulturu girmeyi dusunmuyorum her zaman dogalliktan yanayim. Gerci tuz aldigim yer amomyak giderici ve faydali bakteri attirici yazan birsey verdi elimde mevcut adini unuttugumdan markasini suan yazamadim evde bakarim daha saglikli fikir alisverisi yapabiliriz.
     
  17. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    15274136774901196474457.jpg

    Akvaryumu 01.05.18 de kurdum 10 gun sonra camlarda ve kumun camdan gorunen yan kisimlarinda diatom baslangici oldugunu dusundugum olusumlar basladi ve temizlik ekibi girildi resimde de goruldugu gibi canli kaya kullaniyorum uzerinde bir yasam formu var. Sorularima gececek olursak,

    1- diatom oldugunu dusundugum olusum hemen hemen temizlenmesine ragmen amonyak 0,05 cikiyor surekli ve kismi olarak kahverengi algler tekrar olusuyor biraz daha beklemelimiyim ne yapmam gerek?
    2- camlarda yogun sekilde pireye benzeyen beyaz canlilar olustu sanirim bunlar pot ve olusumu iyi birsey net bilgi sizden alirsam daha saglikli olacak.
    3- akvaryumcuda heycandan foregobby almistim ve kaybettim 7 gun yasadi ve bir sabah olusunu denizyildizlarindan kurtardim bu suyu etkilemis olabilir mi?
     
  18. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Ayını doldursun akvaryum, amonyak var ise çevrim daha bitmemiştir. Sabír etmek lazím. Temizlik ekibi de var yavaş yavaş temizlerler diyatomu.
     
    Vlkn7 bunu beğendi.
  19. Vlkn7

    Vlkn7

    Mesajlar:
    45
    İsim:
    Volkan
    Bugun itibariyle su degerim

    Amonyak:0
    Nitrit :0
    Nitrat: 20ppm
    Kh:9
    Ph:8.2
    Tuzluluk:1024
    Sicaklik:26

    Artik balik koyabilir miyim? Iyiden iyiye sabirsizlaniyorum :)
     
    veysel bunu beğendi.
  20. veysel

    veysel

    Mesajlar:
    15.828
    Yer:
    ankara (aydın)
    Ufak bir su değişimi yap, bir hafta daha bekle palyaço balıklarını sal gitsin.
     
    Vlkn7 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş