1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Rw8 incelemesi

Başlığı 'Tuzlu Su Kimyası ve Ekipman Portalı' kategorisinde ZodiJackly tarafından 14 Mayıs 2018 başlatılmıştır.

  1. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Selamlar. Kullanan üyelerden jebao rw8 modelinin olumlu olumsuz fikirlerini alabilir miyim? Jebao genel olarak arama motorlarında ve forumda konuşulmuş ancak rw8 incelemesine ulaşamadim. Tesekkurler..
     
  2. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Problemimi anlatamadım sanırım ama rw4-8 ve diğer modellerin elektrik gidip gelmesinde bile motor bozulması söz konusu. Dedikodular arasında yani. Ve genelde bu tarz motorların bloğu garanti dışında. O zaman insanlar neden ısrarla jebao tercih ediyor. Yani biri çıkıp şu sebepten derse yeterli olacaktır. Ben gibi rw8 veya benzeri ürünler almayı düşünenlere de bir bilgi kaynağı olur.
     
  3. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
    Kullanıyoruz çünkü fiyat/performans ürünleri.

    Umursamıyoruz çünkü en kaliteli dersin belki Votrech'lerde ses yapıyor, şaft kırıyor, arızalanıyor.

    Elektrikli aletlerin hiç bir zaman garantisi yoktur.

    2 ürün al örnek; 1i 40db ses yapar biri 50db ses yapar. Herşeyi aynı dersin ama değil.

    Ayrıca Vortech bozuldumu 350 doların gidiyor, Jebao bozuldumu 70 doların gidiyor..

    Ne kadar ekmek o kadar köfte, bende Vortech kullanmak isterdim...
     
  4. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Aslına bakarsak benim merak ettiğim insanlar rw serisini ne kadar verimli kullanıyor? Yani tüm özellikleri sürekli kullanılıyor mu? Misal, 10 adet dalga modu var diyelim.. Durduk yere "yaw bugün a dalgasını çok verdim, birazdan b modundan vereyim mi" diyorlar? Bence değil.. Bunu tek modda çalıştırıp öyle devam ettiriyoruz.. Aynı modda, aynı güçte daha ucuz dalga motorları da var.. Sormak istediğim neden daha pahalısı değil, daha ucuzları?
     
  5. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Jebaoyu ilk wp serisinden beri kullanan birisiyim.Zamanında detayşlı olarak incelemelerimde oldu.Tüm serileri kullandım.

    Jebao ilk çıktığında Piyasada tunze, hydor ve vortec vardı. Bunların en uygun olanı hydor'du fakat 220v ile çalışan düz akıntı veren basit cihazlardı.Tunze ve vortec çok pahalıydı.Bunun yanında özellikle vortec'de parça sıkıntısı çoktu.Ürün yedek parçası bulunmuyordu.

    O dönemlerde 1 vortec parasına 4-5 tane jebao alınıyordu. Her jebao'yu 2 -3 yıl kullansak vortec parasına 10 yıl jebao kullanırız dedik.Sesi makul boyutlardaydı. Dc 24v olması güvenlik açısından iyiydi.Bir çoğumuz çinden sipariş edip aldık.

    Jebao kullan at mantığı ile üretilmiş bir ürün.En çok sorun blok arızası. Arızaların %90'ı blok arızası.Buda garanti kapsamında kabul edilmiyor.Genelde firmalar bu tür durumlarda şebeke dalgalanması sonrası bozulma diye rapor tutuyor.

    Jebaoda en çok sallama modu dediğimiz ve rastgele modu en çok kullanılan mod.Sürekli olmasada arada sırada bu ikisi arasında değişiklik yapıyorum.

    Jebao'yu birçok firma farklı kanallardan satıyor.Yedek parça sıkıntısı jebao'da da var. Yeni seri olan CP modeli aylar geçmesine rağmen hala gelmedi.İnsanlar 3 kuruşa köfte kazanını aldıklarını düşündüler ve yanıldıklarını gördüler.

    Jebao veya dc tüm cihazlar için mutlaka ufakta olsa şebekeyi düzenleyen bir UPS kullanmalısınız. Bu tüm cihazlar için önemli.

    Jebaoyu tüm dünyaya yayan fish*street sitesi bu işten çok para kaldırdı.Bu işleri kendiside fason yaptıracağını keşfedince kendi markası olan coralbox'ı kurdu. Coralbox şuan jebaodan kalite ve ses olarak daha iyi.Youtube videolarındaki ölçüme göre her yönden 1 tık önde.Ülkemizde satış yapan firma var.Fiyat olarakta uygun.Bu işi en iyi bilenlerden birisi olarak jebao yerine coralbox öneririm.

    Coralbox içinde garanti şartlarının aynı olduğunu belirtmekte fayda var. Kimse Çin malına garanti vermiyor.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  6. ka2n

    ka2n

    Mesajlar:
    4.306
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    Kaan AYDINOĞLU
    Yanlışınız var hocam. Akvaryum merkezi benim be bir iki arkadaşımın en azından 5 tane bozuk bloğunu değiştirdi.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  7. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Teşekkür ederim.
     
  8. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Ben bir firma üzerine konuşmadım.Fark ettiyseniz bir sürü farklı kanaldan satan firma var dedim ve isim vermedim.Ve bu tarz Çin ürünlerindeki genel garanti yapısını belirttim.Hatta önerdiğim markada da durumun aynı olduğunu belirttim.

    Burda amaç bu tür ürünlerin genel mantığını anlatmak. Firma karalamak değil ki zaten öyle bir durum söz konusu değil.Dediğiniz firma bu konuda hassas olabilir fakat toptan sattıkları perakendecilerde durum değişik olabiliyor.Bizde bu konuda sorun yaşadık. DC3000 motora rw-8 adaptörü koyup yollamışlar.Durumu motoru ben satın alınca fark ettim.Birçok yazışma oldu ama durum düzelmedi.Yazdıklarımda yanlış varsa buyrun.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  9. RW4 kullanıyor(dum)um. 1 senesini doldurmadan blok arızası yaptı geçenlerde. Yedek motor bloğu hiç bir yerde yok. Şu anda akıntı motorsuz idare ediyorum. İbrahim Beyin yorumlarına katılıyorum.

    Saygılarımla..
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  10. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Halen alsam mi almasam mi arasindayim. Malum bu blok arizasi dusunduruyor.. Dolarin da bu seviyede oldugu bir donemde..
     
  11. Sena

    Sena

    Mesajlar:
    370
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Sena
    Rw’lerin yedek parça durumu ortada ben olsam şansımı coral box’tan yana denerdim.
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  12. ZodiJackly

    ZodiJackly

    Mesajlar:
    274
    İsim:
    Ümit MARAŞLIOĞLU
    Aslina bakarsak şeytan diyor al standart bi motor litraja uygun, onlarin da boyutlari malum.. Şu anda da bi kac adet jebo kullanmaktayim, hepsi devasa ürünler..
     
  13. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
    Ümit bey,

    Boşuna bu kadar kafayı karıştırıyorsunuz.. Alın Jebao yada Coralbox bitsin işkenceniz :) Hepsi günün birinde bozulacak, ama 1 sene ama 2 sene...
     
    ZodiJackly bunu beğendi.
  14. Sena

    Sena

    Mesajlar:
    370
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Sena
    Kesinlikle. Al geç, bozulunca at gitsin :)

    Ben rw4 ile birlikte bir tane de Eheim’ın en basit versiyonlarından birini kullanıyorum. Durdurunca o da takılıyor mesela. O yüzden her ne kadar aşırı kalitesiz bulsam da Jebao ve dengi markalar fiyatına göre baya iyi.
     
    ikaros ve ZodiJackly bunu beğendi.
  15. ANIL/ÇANAKKALE

    ANIL/ÇANAKKALE

    Mesajlar:
    198
    Yer:
    Çanakkale/Manisa
    İsim:
    ANIL/ÇANAKKALE
    Merhaba elimde rw8 motor bloğu var. Bende siz değerli arkadaşlar gibi ya bozulursa diyerek fii tarihinde almıştım ama kullanmak nasip değilmiş. Şuan yeni kurulumda vortex kullanacağımdan işime yaramıyor. Size gönderebilirim.
     
    cystein bunu beğendi.
  16. Benim tanka fazla gelir sanırım RW8. Bir de bendeki kontrol ünitesi ile çalışır mı ki?
     
  17. Collector

    Collector

    Mesajlar:
    224
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Yağız
    Onlar eskidenmis kaan bey zamanında değiştiriyorlardı fakat daha sonra baktılarki baş edemiyorlar surekli blok arızası veriyor garanti kapsamı dısında bıraktılar suan parasıyla bile bulamazsınız yani zamanında satan sattı alan aldı suan urun destegi bulunmamakta.yani yeni bi jebao aldınız diyelim 1 ay sonra motor blogu arızalandı elinzde patladı demektir bozulmasın demiyorum fiyat persormans bakımında iyi urunler elbette bozulacak fakat parasıyla bile yedek parcaları bulamamak üzücü.

    Sorun tek bir firmada da değil bütün firmalar aynı.Zamanında nokia nasıl cok satıyordu cünkü alternatifimiz yoktu insanlar zorunluluktan alıyordu sonra iphone cıkınca neden herkez apple a döndü en büyük etken sattıkları ürünlerin arkasında durmalarıydı.Yani firmaların tamamında bu sorun var ben bugüne kadar türkiyeden garantili diye aldığım ürünlerin hiçbirisinin arkasında müsteri desteği göremedim açıkçası.

    He sizinkini yapmışlardır diğer arkaşlarınınkini yapmışlardır orasını bilemem ben şahsen yaşadıkalrımı anlatıyorum hangi firma olursa olsun hangi marka olursa olsun hep bir sorun çıkıyor bu yüzden yurt dısından getirtmek daha mantıklı kimseyede eyvallahınız kalmıyor böylelikle he garantisi olmuyor ama olsada noluyorki?Bakın mesela bi ara jns ca reaktörleri getirdiler çok güzel rektörler fakat motor olarak sicce1.5 kullanıyor ve ca reaktörlerinin motorlarının ne kadar sık arızalandığı yatak yaptığını biliyoruz ben açıkçası performansını çok beğendim fakat suan ürünü getiren firmada dahil türkiyede sicce 1.5 motor yok yani yine ithalatcı firma biz sattık gerisi umrumuzda değil mantığıyla hareket etti taaa almanyadan motor getirtmek zorunda kalıyorum.

    Bundan üç dört ay kadar önce ati flolar tamamen bitti karaborsadan aldık ondan önce salifert testler tamamen bitti firmayı arayıp ben bu floyu istiyorum dediğinizde ondan yok bundan var şuan diyorlar peki neden çünkü ithaları çekerken 300 tane ondan 20 tane bundan 500 tane şundan diye geliyor herkez tek bir markaya yüklenince ithalatçı firmada yaptığı anlaşmadan dolayı getirdiği diğer floları napıcak ? mecburen onlar bitene kadar bekliyor bizde ürün gelsin diye bekliyoruz kısır döngüye giriyor.

    Daha örnek istiyorsanız aldığım bubble magus dozaj pomasını sumpa düşürdüm garantisi varmı var ama benim hatam garanti kapsamına girmez dediler bende evet zaten girmesini beklemiyorum ben bozdum benim hatam sumpa düşürdüm dedim ana kartı yanmıs değişecek dediler tamam dedim.ha ithalat bu gün geliyor ha yarın geliyor diye diye sizce ne kadar sürdü ? tam 1 sene.1 sene boyunca firma 3 kere bubble magus urunlerini getirdi defalarca ithalat cekti fakat ana kart yok en sonunda ozür dileriz size yenisini gelen fiyattan verelim dediler tamam ben 1 hafta icinde gelir alırım dedim 1 hafta sora gittigimde dolar arttı diyip 50 lira farkı bile aldılar okadar yasadıgım mağduriyet olen canlılarımda bana kaldı tabiki.Uzun lafın kısası şuan için türkiyede ne yazıkki satılan ürünlerin arkasında duran desteğini sunan bir firma yok bana göre.

    Bende kesinlikle ibrahim bey gibi coralbox tavsiye ederim hem daha performanslı ürünler hemde bi umut zor ama belki bundan 3-4 sene sonra yedek parcalarınıda hala bulabiliyor oluruz öte yandan jebaonun bulunmadıgı kesin aldıktan sonrada 2 ay sonra motor bloğunun arzalanmayacağının garantisini kimse veremez arızalandığındada fishstreetten siparisini verirsiniz gelsin diye bekler durursunuz
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 22 Mayıs 2018
    8020_r31s, ZodiJackly, Sena ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  18. Rubbertooth

    Rubbertooth

    Mesajlar:
    841
    Yer:
    İstanbul
  19. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    akvaryummerkezi.jpg

    Belirttiğiniz firmanın kendi sitesinde açık bir şekilde blok arızasının garanti dışında olduğu yazıyor.Acaba rw serisinde mi sıkıntı var diye düşündüm fakat yeni seri olarak tanıtılan ürünlerde de aynı ifade kullanılmış Kaan.
     
  20. 8020_r31s

    8020_r31s

    Mesajlar:
    1.410
    Yer:
    İstanbul Anadolu
    İsim:
    ibrahim cengiz
    Kafa motorlarında da aynı bilgilendirme var.

    ak2.jpg
     

Sayfayı Paylaş