1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sump Hakkında

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde Maxiiim tarafından 19 Ağustos 2018 başlatılmıştır.

  1. Maxiiim

    Maxiiim

    Mesajlar:
    39
    İsim:
    Gm
    Arkadaşlar merhaba. Aynı konuyu tatlı su forumuna da açmıştım fakat portalda artık orayla ilgilenen yok. 1 hafta kadar önce yeni 560 l bir tank satın aldım. Ama gerek sump sistemini daha önce hiç kullanmadığımdan gerekse bilgi açlığımdan pek bir fikrim yok sistemle ilgili. Aşağıya resmini ekleyeceğim sump ile ilgili birkaç sorum olacak :
    1-) Sump kulesindeki bu 3 borudan hangisi ne işe yarıyor ?
    2-) Sump yeterince işlevsel midir değiştirilmesi gerekir mi ?
    3-) Nakliye sırasında sumpın ön camını kırdım. Çatlak değil baya uzun kırık. Bu cam tamamen değiştirilmeli mi yoksa dıştan yama mı yapılmalı ? Değiştirmem gerekirse camı nasıl sökebilirim ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
    [​IMG][​IMG][​IMG]




    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  2. hiter

    hiter

    Mesajlar:
    455
    Yer:
    Mersin
    İsim:
    Fuat BALKAR
    Bunlar iniş boruları dursonun. İkisi ana ve yedek iniş üçüncü en yukarda olan emniyet inişi. En sağdaki sump kısmı tatlı su tamamlama diğer iki bölmenin biri ps diğeri de kalan ekipmanlar yada reaktörler için ayrılmış. Eğer cam kırıldıysa su doldurmadan çözüm üretmen lazım sump yeterli duruyor. Kırık nerede bu arada ben göremedim kusura bakmayın
     
  3. Maxiiim

    Maxiiim

    Mesajlar:
    39
    İsim:
    Gm
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ortadaki en uzun olan boru cam yüksekliğinden daha yukarıda. Sistemi almaya gittiğimde sump motorunun ucuna dış filtre hortumu bağlıydı. Ve ortadaki en yüksek borunun içinden geçerek suyu akvaryuma veriyodu. Takılı olan bitek o vardı zaten. Resimler kırıktan önce çekildi. Resimlerde gördüğünüz ön cam kırıldı direkt. Camları ayırmaya başladım bile. Hepsini ayırıp temizleyip tekrar toplamayı planlıyorum. Anladığım kadarıyla resimlerde görülen en sağdaki bölgeye filtre malzemeleri koyacağım. En sola da sump motoru. Su girişi tanka en sağdaki bölmeden oluyor.


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
    hiter bunu beğendi.
  4. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Ortadaki boru normalde emniyet inisi icin yapilmis ama sonradan amaç dışı kullanım için ucuna parça ilave edilip uzatilmis boru, anlattiginiz dis filtre vs bisey takmak icin yapilmis muhtemelen, cok bilincli yapilan bir kullanim oldugunu dusunmuyorum, duruma uydurmuslar gibi..
    Normalde orta boru camin ustunde olmaz ve emniyet inisidir, ilave boruyla yukseltip sistemi bozmuslar
     
  5. Maxiiim

    Maxiiim

    Mesajlar:
    39
    İsim:
    Gm
    Sistemi olması gereken hale getirmek istiyorum. Ortadaki borunun ek yerini bulamadım çıkartmak için. O boruya ne yapıp sistemi eski haline getirmemi önerirsiniz? Boyu ne kadar olmalıdır ?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  6. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Foto da ek yeri gorunuyor, yapistirarak uzatmislar gibi gorunuyor, ucundan kesmeniz gerek ama tam oradan kesemezsiniz muhtemelen, biraz daha alttan kesip olmasi gereken yuksekligi ayarlayip tekrar yapistirip uzatmaniz gerekebilir. Yuksekligi diger 2 borudan yuksek cam yuksekliginden alcak olacak.
    Sistemin ana mantigi şu; normalde diger iki borudan inis olacak sadece bu iki borudan birinde tikaniklik vs gibi bir hata olursa su yukselecegi artacağı icin bu sefer ortadaki emniyet inis borusundan su akmaya baslayacak
     
  7. Maxiiim

    Maxiiim

    Mesajlar:
    39
    İsim:
    Gm
    Boruların hepsini çıkardım yenilemeyi düşünüyorum. Boruların hepsinin çapları aynı mı olmalıdır ? Üstü deliksiz boru en altta olacak. Delikli boru su seviyesi civarlarında olacak. Emniyet ise su seviyesinin biraz üzerinde olacak değil mi ?


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
     
  8. Moliro

    Moliro

    Mesajlar:
    678
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Cengiz
    Detayli bi konu bu; Forumdan "durso" diye aratirsan bircok konu var, biraz oku cozeceksin
     

Sayfayı Paylaş