1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

xenia'lar

Başlığı 'Deniz Akvaryumu Kurulumu Forum' kategorisinde mustafa karaeli tarafından 9 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. mustafa karaeli

    mustafa karaeli

    Mesajlar:
    201
    İsim:
    MUSTAFA KARAELİ
    Herkese merhaba,

    Temel bey akvaryumu kurdum. 10 kg canlı kaya 4 tane palyaço 1 tane damsel (gövde mavi kuyruk sarı) koydum. Fotoğraf makinesinin usb kablosunu bulabilsem fotoğraf ta koyacaktım fakat bir sorun var galiba. Canlı kayaların birinin üzerinde 2 tane (satıcının söylediğine göre isimleri xenia'ymış) küçük xenia vardı. Fakat bu xenia'lar benim akvaryuma girince söndü. Acaba ışık yetersiz geldiği için mi söndüler yoksa nakil sırasında zarar görmüş olabilirler mi ? şayet böyle devam ederse xenia'ları kaybetme olasılığım var mı? Temel bey tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca akvanusya.com da sizin akvaryum videonuzu gördüm.gerçektende çok güzel bir akvaryum.videoda kullandığınız müzikte çok hoşuma gitti. Kimin müziği olduğunuda yazarsanız sevinirim.teşekkürler.
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    xenia'lar

    Öncelikle yorumunuza teşekkürler Mustafa Bey. Eğer xenia iseler genel olarak nakil sırasında diğer soft mercanlar gibi ilk önceleri kapanma eğiliminde olması normaldir. Bu durumu akvaryumun su şartlarına bağlamak doğru olmaz. Çok dayanıklı bir canlıdır ve açıkcası çok da enteresan bir canlıdır. Nice güzel kurulmuş akvaryumlarda yaşamamıştır ama bazen daha mütavazi akvaryumlarda çoşmuş bir canlıdır. Benim de açıkcası aşırı çoğalmasıyla baş edemediğim bir canlıdır. Kh değerini yükselterek gelişimini bir nebze durdurdum.

    Size kayalarla gelmiş elbette yaşatmaya çalışacaksınız. Fakat normalde yeni kurulmuş bir akvaryuma eklenmemesi gereken bir canlıdır. Bunun sebebi eski suyu seven ve hatta belli oranda atık tüketen bir canlı olmasıdır. Yeni kurulmuş bir akvaryumda yaşamamasına üzülmemek gerek. Kısaca olası kayıp canınızı sıkmasın sakın. Akıntıdan uzak ve ışığı olarak orta derceden biraz daha yüksek ışık alan bir bölgeye yerleştirin. Gerisini genel gidişat belirler inşallah. Balıklarınız hayırlı olsun, yem almaların da bir sorun yoktur inşallah ?

    Şarkıyı beğenmeniz ayrı bir gülümseme yarattı bende çünkü bazıları videoların müziklerini klasik müzik beğeniyor bazıları farklı tarzı benimsiyor. Ben de iki arada bir derede müzik seçimlerinden keyif alıyororum. Benim birçok akvaryum videom var. Balık ağırlıklı akvaryumdan biraz istemeden reefe doğru yönelme oldu. Affınıza sığınarak söz ettiğiniz şarkının hangi videoda olduğunu çıkaramadım. Linkten bakar bildirirseniz sevinirim. ;)

    http://www.akvaryumportali.com/forum/bunlar-benim-omrumu-yedi-t177.0.html
     
  3. mustafa karaeli

    mustafa karaeli

    Mesajlar:
    201
    İsim:
    MUSTAFA KARAELİ
    xenia'lar

    Balıkların yem yemesinde sorun yok.Sadece ilk geldikleri zaman uzuzn süre akıntı moyorunun önünde durdular.Şimdi geziyorlar.Ben xenia'yı bol akıntıya koymuştum akıntıdan alırım ölürlerse de yapacak bir şey yok. Videolara baktım benim bahsettiğim kim tutar sizi isimli video.ilglnlze teşekkürler.

    -------------

    M. D. 7
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    xenia'lar

    Akıntı karşısından almakla çok iyi yaptınız. Perculaların tipik adaptasyon sürecindeki hareketleridir ve normaldir. Yem almalarına sevindim. Sağlıkla beslemenizi dilerim.

    Şarkıyı söyleyen Herem. Şarkı adı: yamali. ;)
     
  5. mustafa karaeli

    mustafa karaeli

    Mesajlar:
    201
    İsim:
    MUSTAFA KARAELİ
    xenia'lar

    Her şey için teşekkürler. İyi akşamlar.
     
  6. Shadow

    Shadow

    Mesajlar:
    109
    İsim:
    Kerem Yücel
    Cevap: xenia'lar

    Temel abi konuyu hortlatacam kusura bakma. Konu kalabalığı yapmak istemedim. Akvaryuma 3d Arkafon yaptım 4 gün önce koydum akvaryumun içine. 2 gündür xenilarım cücük gibi oldu. Sümük gibi oldular. Nasıl canlandırırım veya canlandırabilirmiyim ?
     
  7. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: xenia'lar

    Kerem arka fon nasil, salinim yapacak bir malzeme mi veya yaparken kullanildi mi? Eger bunlarda sorun olmadigini dusunuyorsan ısıya bak kac oldu havalar ısınınca? Bunun yanında akvaryuma kH degerı ıcın katkı vb gırdın mı bu ara?
     
  8. Shadow

    Shadow

    Mesajlar:
    109
    İsim:
    Kerem Yücel
    Abi ısı 24 derece. Akıntıda xenia' lara vurmuyor. Herhangi bir katkı kullanmadım. Ama uzun zamandır su değişimi yapmıyorum. Tuzum kalmadı aklıma gelmiyor almak. Kullandığım malzemeyide alta link olarak veriyorum. Salınım yapmaz dediler ama sen daha iyi bilirsin abi.

    SÜPER FLEKS FUGA - Filli Boya

    Abi ayrıca balıklarda çok hareketsiz, oldukları yerde duruyorlar. Bunuda söyleyim dedim. Belki bir bağlantısı vardır sorunla...
     
  9. Shadow

    Shadow

    Mesajlar:
    109
    İsim:
    Kerem Yücel
    Cevap: xenia'lar

    Temel abi öldü galiba xenialar. Sende bişey söylemedin. Bende seni bekledim. Neyse sağlık olsun...
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: xenia'lar

    Bu ara biraz yoğunum ondadır. Fakat bu boya malzemesini hiç sevmedim. Su değişimi yapmamak belli dereceye kadar etkilemez ama Xenia sudan kullandığı bazı elementlere bağımlı canlıdır. Bu elementlerin tükenmiş olması ne yazık ki ölümlerini getiriyor.

    Kullandığın malzemenin etkisi de olabilir, aşırı fosfat ve silikon etkisi olabilir. Bunu nasıl ve ne amaçla kullandın?

    Balıklara bakalım, akvaryum ekipmanlarını ve genel bilgilerini yazarsan iyi olur.
     
  11. bulents

    bulents Özel Üye

    Mesajlar:
    5.572
    Yer:
    İstanbul
    Sevmeme sebebin markasındandır :)
    Şaka bir tarafa antibakteriyel ibaresinin kullanılabilmesi için antibakteriyel ajan koyulması gerekiyor. Salınım yapmasının yanında bakterileri öldüren bir ajan kullanılıyor. Akvaryumda kullanılması hayli sakıncalı. Temel in içgüdüleri haklı.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
     

Sayfayı Paylaş