1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

acil yardım lütfen

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde kutay tarafından 1 Nisan 2010 başlatılmıştır.

  1. kutay

    kutay

    Mesajlar:
    36
    İsim:
    erdal yılmaz
    Arkadaşlar; acil yardımlarınızı rica edeceğim. Arkadaşlar benim balıklarım kuma sürtünüyolar ve acayip şekilde titreyip sağa sola kaçıyolar. Kusura bakmayın ama hani bökelek tutmuş hayvanlar olurya aynı öyle. Ne yapacağım balıklarım ölecek mi acaba ? Akvaryumcu parazit olmuş dedi parazit ilacı verdi. İki günden beri kullanıyorum. Bu hastalık neden olur tedavisi nekadar sürer ? Neler yapmam lazım yardımlarınızı rica edeceğim.:por:
     
  2. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Erdal bey, balıklarınız nedir, akvaryumcunuz ne ilacı verdi?
    Tankınız hakkında bilgi veririseniz , daha çok yardımcı olabiliriz. Tankın hacimi, balık sayınız, filtrasyon, dip çekimi aralığı, yeni eklenen balık, dekor, kum gibi bunları bilmemizde yarar var...
     
  3. kutay

    kutay

    Mesajlar:
    36
    İsim:
    erdal yılmaz
    Akvaryum 350lt dekor olarak kaya ve deniz kumu 7 tane yunus 4 tane kadanga 10 tane sarı prenses filtre eheım 2217. İlaç olarak azonun ECTOPARASITES TREATMENT DIŞ PARAZİT GİDERİCİ bir de filitremi ne şekilde sıralamam lazım ? TEŞEKKÜRLER.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Balıklarınızda parazit var akvaryumcunuz doğru söylemiş. Durup dururken balıklar parazit kapmazlar, bozulan su değerleri, hasta balık veya yeni balık, ısıya dikkat etmeden yapılan su değişimi, parazite hassas makrakanta veya vatoz tarzı balık bulundurmak sıralanabilir. Ne ilacı kullanırsanız kullanın önce su değerlerinizi düzeltmeniz gerek. Isınınızı birkaç gün 30 derece yapın ve ışıkları söndürün. Oksijeni bolca artırın. Su değişimleri çok önemli...Geçmiş olsun.
     
  5. kutay

    kutay

    Mesajlar:
    36
    İsim:
    erdal yılmaz
    Arkadaşlar filtre dizilişine cevap alamadım.:ay:
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mesajıma filtre diziliş fikrimi ekliyorum.

    En altta katı atıklar için seramik, kiremit kırığı vb, üstünde elyaf, üstünde sünger, üstünde ihtiyaç varsa kimyasal filtre malzemesi ( ilaç kullanırken hariç ) en üstte elyaf ( Elyaf abartılı değil )

    Sevgiler...
     
  7. kutay

    kutay

    Mesajlar:
    36
    İsim:
    erdal yılmaz
    Hocam su değerlerini nasıl düzeltebilirim ? Su değişimlerini nasıl yapacağım ? Daha yeniyim bu hobide. Kusuruma bakmayın. Balıklarım düzelir mi acaba ? saygılarımla...
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Elimiz klavyeye gittiğince, bilgimiz el verdiğince yanınızdayız. Eğer şartlar ve süreç doğru işlerse balıklar elbette düzelir. Su değerleri nasıl düzelir... Aslında su değerleri bir akvaryumda çok çabuk bozulmamalı tabi bu sizin genel akvaryum şartlarınız ve ekipman seçiminizle alakalı. Su değerlerini toparlamanın en iyi yolu iyi dinlendirilmi veya damacana içme suyu ile akvaryumun suyunu ilk periyotta % 30, birkaç gün sonra tekrar % 20 değiştirmekle mümkündür. Eğer bu süreçte ilaç kullanılıyorsa hergün % 20 yapmak iyidir.

    Bir hortum kullanarak suyu akvaryumdan alabilirsiniz. Hortumun bir ucu akvaryum içinde bir ucu suyu alacağınız bidonda olacak. Akvaryum dışındaki ucundan bir nefes çekerseniz su bidona akmaya başlar. Akvaryum içindeki hortumu su alırken tabanda gezdirin ki hem tortuyu pisliği alsın hem de parazit kistlerini toplasın. Değişeceğiniz suyun ısısı akvaryuma yakın olursa iyi olur. Tedavi sürecinde ısı 30 ve ışıklar kapalı olursa iyi olur. Balıklarında yemlerine sarımsak suyu emdirir verirseniz yakında akvaryumuzun sağlıklı fotoğraflarını paylaşırsınız inşallaah. :ay:
     
  9. kutay

    kutay

    Mesajlar:
    36
    İsim:
    erdal yılmaz
    Teşekkürler yardımlarınız için. Sanki biraz düzeldi gibiler.ısıyı 30 yaptım parazit ilacı kullandım ışıklarıda kapadım şu an azaldı sanki sürtünmeleri.peki ne kadar devam edeceğim bu şekilde ama sanki kadangamın birinde devam ediyo. Bir de bu balığın bir yanının rengi değişik gibi sanki bir yanının pulları kalkmış gibi.
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Isı dengelenmiş olarak % 20 su değişimi yapın bence. Oksijeni artırırsanız 30 dereceye çıkan ısı yüzünden düşen oksijen toparlanmış olur. Diğer pulları kabarık dediğiniz balığın fotoğrafını eklemeniz iyi olur.
     
  11. MertBali

    MertBali

    Mesajlar:
    2
    İsim:
    mert
    Cikletler deniz kumuna çok zor ayak uydururlar. Genellikle midye kırığı, küçük taşlar.. vb şeyleri severler. Kumu midye kırığı ile değiştirirseniz balıklar için daha iyi olur. Midye kırığının önemi ne dicek olursanız. Malavi cikletlerinde parazit fazla kalıcı olmaya biliyor. Taşa sürerek derilerindeki paraziti atabiliyorlar. Sizin deniz kumunuzun üzerindede deniyorlar zaten atana kadar sürtünürler. Parazit hafif hafif zarar verdikce balığınıza sürtünüp kaçmayı denerler.
     
  12. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Mert deniz kumuna zor ayak uyduruyolar derken ne demek istediğini tam anlayamadım.Burda fazla yemleme ve düzensiz su değişimleri , değişim yapılan su ısısı ile tankın su ısısının aynı olmaması her türlü hastalıklara davet çıkarır.
     
  13. MertBalim

    MertBalim

    Mesajlar:
    422
    İsim:
    Mert
    Abicim, demek istediğim kuşlar gagalarını taşa sürterek keserler kısaltırlarya. O hesap bunlarda parazitler, ölüderi..vb şeyleri midye kırığı küçük taşlar.. vb şeylere sürterek atıyorlar
     

Sayfayı Paylaş