1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Beslediğinizin Canlılarınızın Nesi Sizi Çekiyor ?

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde volkantr34 tarafından 15 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhaba arkadaşlar

    Hepimiz çeşit çeşit balıklar besliyoruz.. Hepimizin bir türe müptelalığı var illa ki.. Tür değiştirmiş olsakta hep aklımızda bir tür hep vardır.. Ben açıkçası son zamanlarda çok konuşulan Tropheus'tan esinlenerek bu konuyu açma isteği duydum.. Hazır açmışkende herkesin beslediği balıklar hakkında fikirlerini almak istedim.. :)

    * Beslediğiniz balığın nesi sizi cezbediyor , ne gibi davranışları daha çok hoşunuza gidiyor ?

    * Beslediğiniz balıkları diğer arkadaşlarımızın beslediği balıklardan ayırdığınız size göre olan sebepler neler acaba ?

    Sohbet mahiyetinde katılımınızı merakla bekliyorum arkadaşlar.. :) Teşekkürler
     
  2. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Volkan hocam güzel bir konu açmışsın teşekkürler.Tropheus türünü beslemeye karar vermemdeki en büyük sebep yaşam tarzları hiyerarşik düzen kolonide herkez haddini ve yerini bilmesi.Aşırı derecede hareketli oluşları ve en çok sevdiğim özelliklerinin başında gelen yavruları aynı tankta bakılabiliyor olması.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Benim hobiye başladığımdan beri Forontozalara merakım var. Asil duruşları beni kendilerine çekiyor. Şu son zamanlarda ise tropheus merakı saldım. Hadi hayırlısı bakalım gidiyoruz bir yere hayırlısı olsun...

    İsmail abi birde tropheuslar yavrularını yemiyormu ? Diğer koloni üyeleride dahil olmak üzere ?
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Rica ederim İsmail'cim.. Gerçekten merak ettiğim bir konuydu.. Çünkü herkesin favorisi farklı ve herkesin o balıkta gördüğü olaylar farklı yorumlanabiliyor.. Bende bunu merak ediyorum.. Tür araştıranlarada faydası olabilir.. Ama ben daha detaylı istiyorum.. Agresifler mi sertler mi ? Aynı tankta yavru alınabiliyor mu ? Bu canlılarda sizi çeken başka özelliklerde olması lazım.. Onlar için hazırladığınız yaşam alanlarının şekli şemaline bu balığı daha çok mu yakıştırıyorsunuz ? Seçenek çok yani..

    Bu kadarı kesmedi beni İsmailcim :) Beni bu anlatımla tropheus'çu yapamadın.. Ama hala fırsatın var.. :) Bakalım diğer türleri besleyen arkadaşlar neler anlatacaklar yada aynı balığı daha farklı nasıl anlatacaklar.. Senden daha fazla detay bekliyorum..
     
  5. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Benim tek aşık olduğum balık Discus'tur, yani kafam şu sıralar bozulmuyor değil, her an tanka bir çift Süper Red Melon alabilirim. :) Yakışır sanırım bu tanka?

    Şimdiki balıklarım ise en sevdiğim yanları toplu olarak tankta volta atmaları, buyrun canlı canlı. :D

    [​IMG]

    [​IMG]



    Bu kamçı kuyruk altın kedi balığımın ise, yemleme esnasında helikopter gibi halı sahaya iniş yaması. :F

    [​IMG]

    Buda kalkışa her zaman hazır olan helikopter.:F
    Hee Volkan helikopterin altındakilerde Glossotigma oluyor, bilmem anlatabiliyormuyum, İsmail'e taş ha, ben seni tabancı yapayımda gör.:F:F:F:F

    [​IMG]

    Başka arkadaşların, beslediği balıklara gelince, zevkler ve renkler tartışılmaz.:ay:
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tuzlu su melek ( Angel fish ) balıklarını sanırım karakterleri yüzünden seviyorum. Esareti zor kabul etmeleri, inanılmaz yaşam mücadeleleri, alıştırınca fino köpeği kadar insana yakın olabilmeleri, suyun dışına yarısını çıkarıp elimden besin almaları ve kendine güvenlerini çok seviyorum.

    [​IMG]
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  7. Aguila Negra

    Aguila Negra

    Mesajlar:
    442
    İsim:
    Serdar MUMCU
    Ben dip balıklarından hoşlanıyorum,nedenini de bir veya bir kaç cümle içine sığrabileceğimi sanmıyorum.
    Bir şekilde cezbediyor işte.
    Deniz canlılarında da (doğa da )durum böyle,köpek balıklarından ki onlar da kedigiller familyasından oluyorlar,hemşire köpekbalığını seviyorum.
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  8. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    volkantr34 bunu beğendi.
  9. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Ben şu anda endler, lepistes, çöpçü ve cüce vatoz besliyorum balık olarak. Bu canlıların beni çeken yönleri; boylarının küçük olması, bakımlarının kolay olması, sakin yapılı olmaları, bitkili akvaryumlarda bakılabilmeleridir. :)
     
    volkantr34 bunu beğendi.
  10. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim.. :) Bende nedenlerimi yazarak konuyu devam ettireyim bari.. Bende tankımda bir kaç tür balık besliyorum.Dip balıklarından olan corydorasları seviyorum.Çünkü sürü halinde yüzmeleri , yem yerken kumu eşelemeleri , barışçıl olmaları , aniden su yüzeyine çıkıp hava alıp tekrar inmeleri , eğer yaprak varsa hava alana kadar tekrar tekrar denemeleri :) , yeri geldiğinde burnunun dibinde ki yemi farkedememeleri ve üreme şekilleri değişik geliyor.

    Vatozları seviyorum.. Erkeklerin çekişmelerini izlemek , kafalarının kenarlarında ki boynuzları çıkarıp birbirlerine takmaları ve üstünlük taslamaları , yeri geldiğinde diğer balıklarada agresif tavır sergilemeleri , renkleri , çeşitleri , onlarında üreme yöntemleri ve babanın üstlendiği görev beni cezbediyor.Dengesiz olmaları hoşuma gidiyor. :) Bu 2 türünde tankın dibinde sürekli hareket halinde olmaları ayrı bir hareket katıyor ve dipteki yem artıklarını temizlemeleride cabası..

    Sae , cae ve flying foxlarıda seviyorum.. Onlarında sürü psikolojisine sahip olması.. Çok hareketli olmaları , kendi türleri ile ne ayrı ne gayrı durabilmeleri , oyuncu olmaları , tankta ki yosun ve bitkilerin üzerinde ki tortuları "aman bitkiler temiz kalsın" der gibi temizlemeleri çok hoşuma gidiyor.

    Karideslerim ise bir yanımın kurtulmaya çalıştığı ama bir yanımında olmazsa olmazlarından olan tankımın temizlik ekibinin diğer önemli üyesi.. Durmadan üremeleri , son derece zararsız olmaları , bunun yanında tanktaki dengenin devamlılığında boylarından büyük yükümlülüklerinin olması ve bunu severek yapmaları , çok ufak canlılar olmasına rağmen haklarında bilinmeyen çok şey olması onları nazarımda farklı kılıyor.

    Ramirezileride seviyorum.. Gerçi onları daha yeni yeni tanıyorum.. İzlediğim videolarda yuvalarını , yavrularını dişi ve erkeğin koruduğunu görünce ayrı bir yerleri oldu gönlümde.. Renklerinin güzelliği , diğer türlere olan barışçıl özellikleri , kendine eş bulup , eşinin yanından ayrılmaması birden bire hızlanıp birden bire durarak yüzmeside onu ilginç kılan diğer özelliklerinden..

    Endler ve lepisteslerim bu hobiye ilk başladığım balıklarımdı.. Endler'sleri tanıyalı 2-3 sene olması , renklerinin canlılığı , kanımca lepisteslere göre daha dayanıklı olmaları , lepistes vücuduna sahip olup daha farklı kuyruk şekilleri olması , şansa sarı kırmızı renklerine sahip varyetelerin devamlılığının gelmesi ve canlı üreme yetilerinden dolayı tankımda sürekli bir devamlılığın sağlanması onları özel yapan sebepler olarak sayabilirim. Kılıçkuyruklar'ında kurlaşmaları ve süratli olmaları onları özel kılıyor.. Plati'nin pek bir özelliği olmamasına rağmen nedense tankımda her zaman bulunurlar.. :)

    Neon'ları herkes gibi bende renklerinin güzelliği ve sürü halinde biryerden biryere gitmelerini sevdiğim için besliyorum..

    Ve bu balıkların hepsi Onur hocamında dediği gibi bitkili tankta kolayca bakılabiliyorlar.. Tankımın her köşe ve seviyesinde sürekli bir hareket ve renk cümbüşü var.. Ölü noktası yok anlayacağınız.. O sebepten ben bu takımı çok seviyorum..

    Saygılar :)
     
    Aguila Negra, murer, YIKIKTEMO ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  11. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Bende yeni akvaryum için karar kaldım. Mavi prensesleride veriyorum. Yerlerine 15 adet yavru Moscow Green lepistes ve 2d 2e (5-6 cm ) albino gold alıyorum. 140 lt tankta sadece bu iki türü besleyeceğim. Yavruları sürekli satılan ve çok yaygın türler olmadıkları için beni çekiyor.

    Bu arada Volkan abi bu 5-6 cm Albono gold cüce vatozlardan kaç ayda yavru alabilirim ortamı sağladıktan sonra ? Akvaryumun hacmi 140 lt. Yaptığım araştırmalar sonu bu iki tür birbirinin yumurtalarına ve yavrularına zarar vermiyorlar.
     
  12. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Valla Fatih'çim o boyda vatozdan yavru alabilir misin bilmiyorum.. Daha bende yavru alamadığım için sana fazla yardımcı olamayacağım.. Fakat forumda vatoz üretimi hakkında Tuna Soylu beyin son derece değerli paylaşımları mevcut.. Okumadan geçme derim..
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Açıkcası tatlı su akvaryumu kurarsam karides kesinlikle ilk tercih olacak. Hobiye renk kattıklarını düşünüyorum. Özellikle bu canlıların birer akvaryum çalışanı olduğunu da düşünüyorum.
     
  14. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Aynen öyle Temel abi.. :) Temizlik ekibi tatlı su tankının bence olmazsa olmazlarından.. Karides ve çeşitleri bu işi hem gayet güzel yapıyorlar hemde görsel olarak bence gözede hitap ediyorlar.. Onlar benim zararsız tatlı su haşerelerim :)
     

Sayfayı Paylaş