1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sevemedim

Başlığı 'Site Klavuz-İstekler' kategorisinde rappier tarafından 15 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

  1. rappier

    rappier

    Mesajlar:
    320
    İsim:
    Mecit BAĞCI
    Bir aydan fazla bir süredir forumun yeni hali ile karşı karşıyayız. İnsanlar genel olarak yeniliğe kapalı statikocu bir canlıdır bunuda biliyorum ama ben forumun yeni halini bir türlü sevemedim. Bilemiyorum belki geçiş sürecinin bir sonucudur ama yinede bu düşüncemi sizlerle paylaşmak istedim.
    Bu olumsuzluk öyle bir seviyedeki forumda mesaj atmayı bile istemez oldum. Kendimi zorlayarak bir konu açtım oda forum düzenlemeleri sırasında silinen mesajlar kervanına karıştı.
    Umarım en kısa sürede sistem oturur ve yine umarım bende bu yeni formata bir an önce alışabilirim.
     
  2. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Tabiki de uzun süredir alıştığınız bir temanın değişmesinin üzerinizde olumsuz etkiler yaratması normal.Ancak alışacağınızı düşünüyorum.Yeni halinin de pek kötü olmadığı söylenebilir.Kullanışlı ve göze hoş gelen bir tema.Umarım en kısa sürede alışırsınız.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Düşünceni dile getirdiğin bu konuda sana sonuna katılıyorum, belki şaşıracaksın ama evet sonuna kadar katılıyorum ama neyi ve nereleri yadigadigini yazmazsan afiki bir saoylemden oteye gitmez. Tarayicin nedir belki forumu yanlis tarayiciyla takip ediyorsundur. Yaklaşık olarak 1.100 lira masraf yapıldı ve getirmeden götürdü. Mecit Hocam bu işler böyledir ve aslında tastiklenmiştir. Bu formata geçmek için verilen mücadele ve öz veriyi anlatmaya gerek duymuyorum çünkü belkide kendi hatamız. Bu forum sistemi yarınlara daha geniş, daha profesyonel, daha oturaklı ve daha kurumsal olması için geçildi.

    Bir akvaryum hobi ortamı ve insanlar ilk haline alışıyor. Eski format ile kıyasladığımızda belki buranın artılarını saymakla bitiremeyiz ama bu artılar kullanabilenler için geçerli sanırım. Bizlerde sistemi tanımaya çalışıyoruz aslında ve hergün yeni bir ayar öğreniyoruz. İnşallah dediğin gibi zamanla hep birlikte alışırız.
     
  4. Aguila Negra

    Aguila Negra

    Mesajlar:
    442
    İsim:
    Serdar MUMCU
    Mecit bey,katılmasam da saygı duyarım ve hatta düzelmesine yardımcı da olmak isterim elimden gelirse.
    Biraz ip ucu lütfen :bilmem:
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. rappier

    rappier

    Mesajlar:
    320
    İsim:
    Mecit BAĞCI
    Temel Bey söylediklerinizi ve yaşadığınız sıkıntıları en iyi anlayacak kişilerden birisiyim. Daha önce başka forumlarda kullanıcı ve moderatör olarak yer aldım ve yaşanan değişikliklerden sonra benzeri sıkıntıları bende yaşadım.

    Geçiş dönemleri hep sıkıntılıdır. Ayrıca daha öncede söyledğim gibi insan oğlu statikocudur. Şu anda yaşadığım olumsuzluğun temelinde yatan neden aslında bu. Ayrıca kişisel olarak yaşadığım birkaç sorunda foruma mesaj yazmamı engellemiş olabilir ama yinede hergün düzenli olarak mesajları kontrol ederken yeni mesaj ve cevap yazmama olayını sadece bu iki nedene dayandıramam. Eğer öyle olsaydı forumu bakmazdım bile.

    Bence burada diğer sıkıntılar ortaya çıkıyor. Öncelikle menüler bana fazlasıyla karışık ve bir o kadarda renkli geldi.
    Kendi adıma bu foruma günlük sıkıntılardan uzaklaşmak, benim gibi hayatın sıkıntılarından kurtulmanın yolunu akvaryum hobisinde bulan insanlarla sohbet etmek için giriyorum. Hepimizin bir dünya sıkıntısı var ve bu site ve forum bu sıkıntılardan uzaklaşmak adına bulduğumuz sakin bir liman. Bu düşünceyle siteye giripte, karışık menüler içerisinde kaybolunca insan kendini rahatsız hissediyor.
    Blog olayları falan gereksiz diyemem belki ama benim için kullanışsız.
    Hal böyle olunca zaten statikoculuğun verdiği olumsuzlukla olaya yanaşınca bu diğer unsurlar işin tuzu biberi oluyor.

    İşin birde teknik yanı var. Bana göre forum için seçilmiş renklendirme gözleri rahatsız edecek derecede açık renklerden seçilmiş. Belirli bir süre forumu dükkatli inceleyince insanın gözleri ağrıyor. Bence renk tonları daha pastel ve biraz daha koyu tonlarda seçilmeliydi. Yinede bunların hepsi benim düşüncem bu düşüncelere katılmayanlarıda saygıyla karşılarım.

    Son olarak şunu belirtmeliyim... Site ve forum işiyle ilgilenmiş birisi olarak yaşanan olumsuzlukları ve sıkıntıları az çok tahmin edebiliyorum. Tüm bu sıkıntılar içerisinde hem maddi hemde manevi yönde çaba gösteren tüm forum yöneticilerine ve gönül verenlere çok teşekkürler.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Mecit Hocam acikcasi rahatsiz olduklarin icinden sadece renkle alakali olan kismi anladim. Temamiz zaten degismek uzere bu zaten gundemde.


    Fakat renkli menu ve blok sistemi kullanan icin onemli konular. Kisisel cekismelerinizin size etkisini hem bilemeyiz hem de bizi ilgilendirmez. Tabi yonetim bazinda degilse. Ilk mesajiniza gercekten katildim cunku zaten tema renk ve gorunumu hakkinda dusuncem oydu. Bu yuzden tema degisimi gundemdeydi ama bu son ifade ve gerekceleri anlayamadim.

    Akvaryum portali hicbir foruma benzemek zorunda degildir, kendi yapsi vardir ve kabullenenler bu ortamda bulunur. Tema degisir, renk degisir, blok degisir ama ozundeki kendi icerik ve dostluk ortami degismez.
     
    murer, cirol ve fth-94 bunu beğendi.
  7. rappier

    rappier

    Mesajlar:
    320
    İsim:
    Mecit BAĞCI
    Kişisel sorun dediğim olay site, forum yada buradaki kişilerle alakalı değil. Burada kendi yaşantımdaki sorunları belirtmek istemiştim. sanırım biraz yanlış anlaşılma olmuş.

    Temel Bey menülerle ilgili söylediklerime değinmemişsiniz. Menüler ciddi şekilde sıkıntı yaratıyor. Mesela dün yaşadığım bir sorunu sizlerle paylaşayım sanırım daha açıklayıcı olur.
    Forumda konuları takip ederken her zaman mouse roller'ı kullanırım. Dün foruma girdikten sonra bir yere bastım ve birşeyler oldu. Nereye bastığımı bilmiyorum ama mouse roller'ını kullanınca ekran yukarı aşağı gimek yerine sayfanın formatı büyüyüp küçülmeye başladı. roller yukarı hareket ettiğinde tüm sayfa büyüyor roller ağaşı çevrildiğinde sayfa formatı küçülüyordu. Düzeltmek için biraz uğraştım, baktım olmuyor komple bilgisayarı kapatmak zorunda kaldım. Kapattıktan sonrada bir daha açmadım.
    Bu olay yeni sistemin bir menüsümü bilmiyorum ama daha önce hiçbir internet sayfasında buna benzer bir olay yaşamamıştım.

    Renk olayını farketmiş olmanıza sevindim.

    Umarım verdiğim örnek açıklayıcı olmuştur.
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hocam renkli menü dediğin kısım neresi anlayamadım ? Tema rengi zaten pastel renk değil mi şu anda ?
     
  9. Aguila Negra

    Aguila Negra

    Mesajlar:
    442
    İsim:
    Serdar MUMCU
    Mecit bey,
    kullandığınız tarayıcı ve farenizin orta tuş ayarlarını kontrol edermisiniz?
    Fare tuşlarınızdan biri büyük ihtimal orta tuş(tekerlek)zoom a ayarlanmış.
    Yani o şikayet konusu özellik forum geneline ait değil.
     
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Mecit abi bu zoom konusunun forumla yakından uzakan hiç ama hiç alakası yok. Acaba bu işlemi yaparken CTRL tuşunada basıyormuydunuz veya takılı kalmış olabilirmi ? Ama büyük ihtimalle Serdar abinin dediği gibi maouse ayarları değiştirilmiş olabilir...
     
  11. rappier

    rappier

    Mesajlar:
    320
    İsim:
    Mecit BAĞCI
    Temel Bey menülerdeki karışıklık ile renk olayının birbirinden ayrı tutuyorum. Menülerdeki karışıklık olayının renkle alakası yok. Sadece kullanım için gerekli ana menülerin yanında extra menülerde var. Mesela bu konunun en üst kısmını ele alalım.

    Ana Sayfa Forum Blogs Son Mesajlar Portal Atlas Bitki Rehberi <<< çok sayıda menü

    birde alt menüler var. mesela şu anda forum altında

    Yeni Mesajlar Özel Mesajlar Yardım Takvim Topluluk Forum Eylemleri Yararlı Linkler

    Yukarıdaki menülerde mesela takvim ne işe yarar, topluluk ne içindir yada forum eylemleri ne ??
    Benim anlatmaya çalıştığım sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bilemiyorum belki sizler tüm menüleri sürekli kullanıyorsunuz ben beceremiyorum :sopa:

    Renk olayına gelince şu an kullanılan renkler pastel ama pastel renklerin açık tonlarından. Zaten forumun genelinde kullanılan renk beyaz, beyazın üzerine açık ton pastel renk kullanılınca biraz rahatsızlık verici oluyor. Zaten Temel Beyde olayın farkındaymış renk olayı yakında değişir diye düşünüyorum. Daha koyu bir renk seçimi daha doğru bir seçim olur diye düşünüyorum.

    Mouse olayında ben herhangi bir tuşa basmadım. Hal böyle olunca forumda yanlış bir yere bastığımı düşündüm. Belkide sizlerin dediği gibi siteye giriş öncesinde bir yerlerde hata yaptım. Olay üzerine gelince bende sıkıntı forumdan kaynaklandı diye düşündüm.

    Sonuç olarak ben yaşadığım bir sıkıntıyı dile getirmeye çalıştım.
     
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hiç birşey anlamadım hocam. O kısımlar zaten orjinalden var biz koymuş değiliz. Ben sanırım sizi anladım hocam, aynen devam etmeliyiz olduğu gibi. Tema renk anlarım ama geri kalan öneriler anlamsız açıkcası. Bu düşünceleri önemsiyoruz bunu her zaman belirttik ama eğer üyelerin kendi kullanım şekillerini değiştirdiği, seçtiği, kullanım kolaylığı getiren kısımlar niye var dersen ben buna cevap yazamam malesef.
     
  13. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Mecit abi fikirlerine saygı duyuyorum ama renk konusu dışında diğerlerine katılmıyorum. Zevkler tartışılmaz. Renk sorunu için de çalışmalar sürmekte yanılmıyorsam.
     

Sayfayı Paylaş