1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bitkiler için hamur mayası????

Başlığı 'Bitkili Akvaryum Portalı' kategorisinde muratozturk tarafından 6 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. muratozturk

    muratozturk

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    murat öztürk
    Merhaba
    Geçtiğimiz günlerde bi botanikçi akvaryum bitkileri için gerekli bazı maddeleri hamur mayası çözebilir ben bitki köklerinde denedim ve olumlu sonuçlar aldım akvaryumuna bir kaç tane toz maya atıp deneyebilirsin dedi sizce doğru olurmu ?
    Ayrıca tavuk gübresini bir kovada suyla karıştırıp bir kaç ay fermante ettikden sonra süzerek harika bir gübre elde etmiş bununda akvaryumda kullanılabileceğini söyledi aynı teknikle derelerden toplanacak yosunlarıda gübreye dönüştürülebileceğini anlattı siz ne dersiniz?
     
  2. ozcan13

    ozcan13

    Mesajlar:
    566
    İsim:
    Özcan Kayahan
    Benim akvaryuma maya kaçınca camdaki yosunlardan eser kalmadı.Birde sazlarım bitmek üzerelerdi.Yeniden çıkmaya başladılar.Tabi bunların üstünde mayanın etkisi var mı tartışılır...
     
  3. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Hamur mayasının içerisinde bakteriler var ve karbondioksit bakterileri galiba bu şekilde mayalı sistemlerde karbondioksit kullanılıyor ama bunu akvaryuma kaçması bile tehlikeli bir durum olurken biz nasıl koyacağız ki akvaryuma ?

    Tavuk gübresinden daha iyi bir şeyde var torf diye düşünebiliriz. İstediğiniz kadar bekletin gerçekten güzel bir gübre olur. Ama akvaryumunuzda Murat Abinide tabiri ile taban değil bomba kurarsınız o mineral değerini absor edemeyecekleri için akvaryumunuzda inanamayacağınız kadar yosun elde edersiniz.Ama az miktarı neden olamasın ki.

    Yosunlar hakkında hiç bilgim yok. Ama canlılık özelliğini kaybeden yosunlar su değerlerini bozacağını düşünüyorum. O yüzdendir ki derelerde yosunlar öldüğü vakit dere tüm yosunları sudan uzaklaştırır. Bilirsiniz ki dere suları üzerinde bir ceset bile barındırımaz. Eskiler hep öyle söyler.

    Ama üstadlarımız size daha fazla yardımcı oalcaklardır.
     
  4. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Özcan abi mayadan sonra su değişimi yapmışda olabilirsin. Onunda etkisi tam olarak anlaşılmaz ama yeni su yeni minerallerdir. Ve bence o yenilik büyük miktardaki su değişiminden.
     
  5. muratozturk

    muratozturk

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    murat öztürk
    Bunları anlatan adam maya bakterilerinin akvaryumdaki bir çok atığı tüketerek döngüye katacağını söylemişti sanırım sizin yosunlar bakteriler tarafından yok edildi.


    tavuk gübresi ve dereden toplanan yosunlar suda bekletiliyor kabın ağzı kapalı ama arada bir havası alınıyor bu arada hızlandırmak için içine maya eklenebiliyormuş.
    ayrıca direk olarak değilde bizim sıvı gübre kullandığımız gibi kullanılacakmış .
    benim merak ettiğim maya bakterilerinin gerçekden akvaryumlardaki atıkları tüketip tüketemeyecekleri eğer böyle olursa biz akvaryumda direk olarak suda erimiş co2 üretiriz aynı zamanda balık dışkıları veya diğer katı atıklarda kendiliğinden döngüye katılır
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Aslında o güzel bir fikir ama mayaları kontrol etmek gerekir karbondioksit artarsa balık kalmaz kontrol altına almak imkansız olur. Sıvı gübre yapımlarını hiç bilmiyorum o yüzden o konu hakkında birşey diyemeyeceğim. Ama gerçekten mayanın kontrolünü saplamak zor olacaktır. Akvaryumun içerisinde karbondioksiti canlılardan başkası üretemez.
     
    murer bunu beğendi.
  7. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Merhaba Murat bey

    Size bu bilgileri veren botanikçi tanıdığınız mı acaba? Ben çünkü hayatımda hiç böyle saçma birşey duymadım kusura bakmayın.Toz maya akvaryuma atıldığı bitki onu nasıl kullanıcak çok merak ediyorum.Suyun halini düşünmek bile istemiyorum.Bir kaç tane toz maya demek o akvaryumu mahvetmek anlamına gelir.Eğer kastedilen 1-2 kaşıksa gene kurtarır bir yanı yok.. Tavuk horoz gübresi falan yani duydukça yurdumun insanın yaratıcı gücüne hayran kalıyorum.Saksı bitkisi ile akvaryum bitkisinin ortamını bir tutmak nasıl mümkün olabilir anlayamıyorum. Yosundan geçilmez o akvaryum ki Doğuş çok güzel bir şekilde açıklamış..

    Sazlar ölüp ölüp dirilirler suya adapte olmaları yeterli.. Suya dökülen mayalı suyun hiç ama hiç bir etkisi olamaz.. Siz tankınızı temizlemek için yapmış olduğunuz müdahaleler ile o yosundan kurtulmuşsunuzdur.
     
    ozcan13 bunu beğendi.
  8. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Volkan abi son noktayı koymuşsun. :) Gerçekten düşünmek çok zor akvaryumun halini. Peki şu sıvı gübrelerin nasıl yapıldığına dair bir bilgisi olan arkadaş var mı ?
     
  9. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Bunlar kimyasal konular ve çok hassas teraziler kullanılıyor.Kocakarı ilacı yapar gibi yapıp satan dolandırıcı ve kendine akvarist diyen kişilerde var.Bu alemde bir tek kişi var ismi Tunç SÖNMEZOĞLU.. Onu tanırım başkasını bilmem..
     
    murer ve turqer bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş