1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Deniz Anası Akvaryumu

Başlığı 'Anemonlar ve Omurgasızlar Portalı' kategorisinde ogiler tarafından 21 Haziran 2010 başlatılmıştır.

  1. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Ay Deniz Anası Yetiştiriciliği
    (Sayın Batuhan Aydınoğlu'dan alıntıdır çeviri kendisine aittir.)

    Denizanası akvaryumu merak uyandıran hobidir. Bu incelikli güzel denizanaları halk tarafından oldukça ilgi görüyor. Artık jelliquarium adında imal edilmektedir. Özellikle ev ve ofis içinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
    Jelliquarium akvaryumlarında tasarımları çeşitlilik gösterir. Amaç deniz anasına zarar vermeden filtrasyonu sağlamaktır.
    Bu yuvarlak veya oval tankın içinde çember boyunca hareket eder. Düz akvaryumlar pek tercih edilmez çünkü sürekli asılı gibi durur pek hareket etmez.
    Coğu deniz anasında ısırgan hücre bulunur ve savunma makenizmasını sağlar.
    Deniz analarının dört temel grupları vardır. Bunlardan en tehlikeli olanı yangın mercan deniz anaları sınıfına girer.
    [​IMG]

    Ay deniz anası (Aurelia aurita ), deniz anası akvaryumlarında kullanılan en yaygın türdür.
    Bu deniz anaları genellikle sığ limanlar veya tekne yataklarında görülür. Yuvarlak çan şeklinde olduklarından kolayca tanına bilir. Ay denizanasına dokunduğunuzda genellikle güçlü bir acı hissetmezsiniz.
    Deniz anası erken yaşta cinsel olgunluğa ulaşır. Erkek kollarıyla spermlerini dişiye bırakır ve döleme gerçekleşir. Dişi daha sonra ekekten ayrılır ve yavruları uygun bir yere sabitlemek için zemine iner. Yavrulamak için en uygun yerleri su akuşının az olduğu yerlerdir.

    [​IMG]

    Deniz anası yavruları bir sütun sayesinde zemine bağlanırlar. Bu küçük deniz anası çok küçük yaşta yüzmeye başlar ve kendi başının çaresine bakar. Küçük yaşta çan şeklini alan bu deniz anaları doğum itibariyle savunma makenizması olan kırbaçlarıyla doğar. Fakat şimdilik hiçbir işe yaramaz. Sütundan ayrıldığından itibaren yetişkin bir deniz anası gibi hareket eder.

    [​IMG]

    2 Hafta içinde dört kırbacı gelişerek zehir akıtmaya başlar. Onlarca yüzlerce kolu olmasına karşın en tehlikelileri 8 adet ana koldur. Ve ortaya yakın yerde durur.
    Yeni doğan yavrular ilk günden beslenmeye başlar. Karidesle zenginleştirilmiş yem verebilirsiniz. Hızla büyütmek istiyorsanız günde iki,üç hatta dört kere besliyebilirsiniz. 60 ile 120 gün arasında 2 inç büyüklüğüne çıkabilirler.
    [​IMG]


    Yosun ile büyümede sağlanabilir. Yosunlanma akvaryumda ışığa bağlı olarak çoğaltabilirsiniz. Ay deniz anası ortamdan çabuk etkilenir. Oksijene çok az ihtiyaç duyarlar. Zor olan su değişimlerinde tuzluluk, pH ve sıcaklık, gibi değerleri birebir aynı tutmaktır.
    Taşıma veya yakalama gibi bir düşünceniz varsa asla kepçe gibi aletle yakalamayın. Bir kaba suyun içinde alarak taşımanızı sağlayın.

    [​IMG]

    En çok beslenme yeni doğmuş yavrularda yapılır zamanla beslenme azalır. 2-3 Günde bir besliyebilirsiniz erişkin bir denizanasını. Denizanasını artemilarla çok rahat bir şekilde besliyebilirsiniz. Kurulu bir düzenekle beslemek daha kolaydır.
    Deniz anası akvaryumunda ışık gerekmez ışık koyarsanız daha çabuk yosun yaparak beslemeyi zorlaştırır.

    [​IMG]

    Kaynak: aquarium-design.com

    Denizanası akvaryumları
    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkürler Oğuz. Akvaryum portalında alıntı izinli izinsiz yasaktır ama farklı bir canlı üzerine olması tanıtım anlamında güzel olmuş. Kalmasında sakınca yok. İlginç bir akvaryum olur deniz anasından orası kesin.

    Zararlı türlerine dikkat etmek lazım tabi.
     
    ogiler bunu beğendi.
  3. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Alıntı yasakmış bilmiyordum özür dilerim birkaç soru gördümüştüm deniz anası beslenir mi diye bende koyayım dedim.Neden yasak acaba alıntı? Çok güzel paylaşımlar yapılabilir.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Çok güzel paylaşımlarla doluyuz Oğuz bunu her katagoride ve her konuda görebilirsin. Eğer çok güzel paylaşım yapmak istiyorsan emin ol senin yazacağın ve sana ait olan her yazı alıntı olandan çok daha değerli ve çok daha senin ifadenle güzel olacaktır. Akvaryum portalı geldiği noktayı tamamen güncel ve yeni içeriğine borçludur. Bu yapıyı bozmak ve kopyala yapıştır mantığına dışa kapalı olma pahasına karşıyız. Bir platformun kendi içeriğini oluşturması en güzel yapıdır ve çok büyük emek ister.

    Bu güne kadar ortaya koyulan bu emek yükünü kopyala yapıştır konularla alt sayfalara yollamayı ne platforma ve ne de kendimize yakıştırırız.

    Sen yaz, sana ait olsun varsın yanlışlıkları olsun, doğrularını Mehmet yazar Ahmet yazar altına ama bizim olur.

    Sevgiler...
     
    ogiler bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş