1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Aklımı oynatıyorum

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde ogiler tarafından 1 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Arkadaşlar bu sabah kalktım ve karides akvaryumumum suyu beyazlamıştı ve birçok karides ölmüştü.Ertesi gün birşeyleri yoktu.Sonra çok sevdiğim kaya karidesinide ölü buldum ve bilgisayarı açtım internet yoktu sonra discus akvaryumu temizlerken ampül içine düşüyordu aptal kafam kapatsana ampülü discusta bende yolcu oluyorduk neyseki düşerken yakaladım ama elimi çok kötü yaktı inanılmaz sinirlendim şu anda gerçekten başıma bir olay daha gelirse akvaryumları kaldıracağım.
     
  2. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Oğuz kardeşim ağzından kaç kere bu kelimeleri duyum. "Akvaryumları Kaldıracağım..."

    Gerçekten bu kadar kaldırmak istiyorsan kaldır.Ancak şunu bil ki bu kadar sinir iyi değil.En ufak şeyde akvaryumları kaldırma durumuna geliyor olsaydık şu anda benim evimde akvaryum falan kalmazdı.Lütfen böyle yapma.Senin iyi bir hobici olduğun kesin ancak böyle kelimeler yakışmıyor.

    Geçmiş olsun en azından bir sorun çıkmamış.Ampul düşseydi gerçekten ağır sonuçlar ortaya çıkabilirdi.Allahtan havada yakalamışsın.Geçmiş olsun,ne demişler Sakınan Göze Çöp Batar...

    Bu arada hangi karides türlerini besliyorsun? Bu aralar merak saldım bu hayvanlara,araştırmalar yapıyorum.Kendi yapımım olan 10 litrelik akvaryumumda beslemeyi düşünüyorum.
     
    YIKIKTEMO ve ogiler bunu beğendi.
  3. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Bu olumsuzluklar bi duş almanı gerektiriyo bence :) şaka bi yana geçmiş olsun şimdiden. Ben akvaryumlarıma müdahale ederken her zaman florosan veya aydınlatma ile ilgili tehlike yaratabilecek şeylerin fişlerini çekerim veya anahtarlarından kapatırım. Dikkat et mazallah, başına kötü bişeyler gelebilir. Ampül fişini topraklı yaptıysan bişey olmaz sadece sigorta atar ancak topraksız priz kullanıyorsan işte o zaman sakat..

    Sevdiğim bir söz vardır elektrik ve topraklı priz ile ilgili;

    Topraklamazsan; topraklanırsın. :stop: :ay:
     
    ogiler bunu beğendi.
  4. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Kiraz karideslerim vardı belki 200 300 kadar ama 50 60 tane kaldı kaya karidesim öldü caridina serratalarım 1 hafta önce sanırım yaşlılıktan öldüler:por::por::por: içimden bırakmak geliyor ama bırakamıyorum.
    Sinirden kafam çalımıyordu ki bir kere daha düşmüştü ampül ben suyla temas etmiyordum kendiliğinden düştü sigorta attı allahtan balıklara birşey olmadı.
     
  5. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Aman dikkat Oğuz kardeşim aman diyim elektrikle şaka olmaz :uyari:

    Kiraz karidesleri hangi semtten aldın.Biliyorum bu kadar sinirliyken biraz saçma gibi oluyor ancak merak ettim.Fiyat ve boyutları ile yazarsan sevinirim...
     
  6. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Akvaryumcularda 3tl gibi bir fiyata damızlık kırmızı olanlardan bulunabilir ama hobicilerden alırsanız çok daha ucuza gelir kaya karidesi 4tl gibi birşeydi caridina serratalar pahalı oluyorlar 10 tl gibi.Pendik ve Maltepeden aldım.Bir discusu öldürecek herşey başına geldi discusun ölmedi karidesleri kurtaracak herşeyi yaptım yinede kaybettim onları teorim kaya karidesi öldü epey büyük ve karidesler kolay bozulur bu yüzden suyu bozdu ve diğer karideslerde öldü.Valla ben ölecektim discus ölecekti ben ölünce karideslere anemonlara hermitlerime bakacak yok onlarda ölecekti ev mezarlığa dönecekti.:D
     
  7. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Katliamdan kaçılmış :D

    Şaka bir yana geçmiş olsun :(
     
  8. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Neyse artık ileriye bakmalı.
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Once gelinen noktanin sebebini bulmali. Bir sebeb var ve bu sebebin ilerde de ortaya cikmayacaginin senin tarafinda garantisi yok. Bence nerede yanlis yapildi bulmak gerek.

    Diger yandan yine dusuncelerime Guven arkadasimiz tercuman olmus konuya ilk mesajinda, o konuda yoruma gerek kalmamis.

    Cep mesaj...
     
  10. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    1990 yılında ilk akvaryumumu (akvaryum denirse elbette, bir fanustu) annem hediye etmişti. İçinde bir adet beta vardı. Bir kış, haftasonu 2 günlüğüne anannemlere gittiğimde fanusu (ve elbette balığı da) buz kalıbı içinde bulmuştum. "Bir daha balık malık beslemeyeceğim!" demiştim.

    Uzun sürmedi yeminim. Dayım bir akvaryum hediye etti. İçinde guramiler vardı. Olacak ya işte, ısıtıcı bozulunca suyu bir güzel kaynatmış. Guramileri sabah haşlanmış halde bulmuştum. "Bir daha akvaryum kurmayacağım!" demiştim.

    Aradan çok kısa bir zaman geçtiğinde kendimi melek ve tetra beslerken buldum. Kısa bir süre sonra da canlı doğuranlarım oldu. Birkaç lepistes almıştım, çok kısa bir süre içinde yüzlerce lepistesim olmuştu. Akvaryum rengarenkti. Dayanamamıştım, akvaryumcudan bir lepistes almıştım ve karantina uygulamadan (karantinadan marantinadan haberimiz yoktu o yıllarda, filtrelerin traktör gibi çalıştığı ve yeşil renkli olduğu yıllardı) akvaryuma saldım. Ertesi gün ölümler başladı ve bir hafta içinde lepisteslerimin tümünü kaybettim. "Bir daha balık malık beslemeyeceğim!" diye yemin ettim.

    Öldrdüğüm balık sayısını hatırlamıyorum. Ama ben her seferinde aynısını söyledim: "Bir daha akvaryum falan kurmayacağım!"

    Şu anda 5 adet akvaryumum var. Biliyorum ki, olanaklarım ölçüsünde hep akvaryum sahibi olacağım. :)
     
  11. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Bende öyleyim emin olun. :DBu arada akvaryum suyum beyezladı kaç karides var biliyorum yavru var çok 15 lt civarı akvaryum küçük bir filtre çalışıyor ve karideslerim durağanlaştı ölecek gibiler sorun ne anlamıyorum.:por:Işıklar açıkken herşey iyi ama gece kapatınca ve sabah kalkınca karides katliamıyla karşılaşıyorum teori ürettim gece bitkiler fotosentez yapmıyor co2 kullanmıyor suya daha çok co2 biriyor ve ph düşmesinden karidesler ölüyor suya sertlik arttırsın diye midye kırığı falan koydum belki gündüz ph 6.5 dolaylarında seyrediyor ve gece 6da aşağı düşüp karidesleri öldürüyor benim teorim.
     
  12. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Oğuz geçmiş olsun. Benide çok elektrik çarptı hemdeöyle 3-5 voltta değil :) Bildiğimiz prizden direk :) Bir keresinde de akvaryumun kapağı suya düştü 1 elim akvaryumdaydı, çarpıldım :)

    Bence syun beyazlaşması co2 den kaynaklanıyor. Çünkü bende çok fazla co2 verdiğimde su beyazlaşıyor hafiften. Bence gece co2 verme. Bir kaç günde böyle dene derim.
     
  13. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Suyu değiştirdim epeyce şimdi biraz berraklaştı.Bu arada o elektrik çarpmasından kurtuldum ama 1 saat sonra küçük bir elektrik çarpması yaşadım kaderimde varmış.:bilmem:
     
  14. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Oğuz kardeşim sen git bir duş al sonra uykuya dal.Ne oluyor bugün sana :bilmem:

    Tabi olacağın önüne geçilmez.Kaderinde bugün çarpılma varmış.Aman dikkat et :uyari:
     
  15. muratozturk

    muratozturk

    Mesajlar:
    120
    İsim:
    murat öztürk
    :D:D:D:D:D

    Oğuz daha dün dedim sana ne zaman uyuyorsun diye sende bana bi ara uyuyorum ama ne zaman bende bilmiyorum dedin sanırım ben ne zaman uyuduğunu buldum:D Büyük geçmiş olsun kardeşim
     
  16. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    :D:D Ben trafoların falan yanından geçmeyeyim en iyisi.


    :D:D:D:D:D:D
     
  17. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Uyu kardeşim uyu :D :D :D

    Elektrik ile ilgili herşeyden uzak dur.Akvaryumların yanına falan yaklaşma....
     
  18. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Bence tamamen dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Çünkü kendimdenbiliyorum :F
     
  19. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Akvaryumdan çarpmadı elektrik kaç voltur molttur bilmiyorum ama çarpıldıktan sonra kendime epey güldüm sersemledim birazama güldüğme göre 220 değildi 12 olabilir ama ıslak olunca acıttı. ilk defa çarpılmıyorum alışığım çarpılmaya benim bir masa lambası vardı kaçak yapıyordu her tutuşumda çarpılıyordum ama alışmıştım çarpıyordu ben tutuyordum :D babamıda çarptı attı onu:(
     
  20. osman_yc

    osman_yc

    Mesajlar:
    130
    İsim:
    osman yüksel


    Onur beyde kendimi gördüm bir an. Hemen her akvaryumsever o veya bu sebepten dolayı tövbe edip, sonrasında dayanamayıp kelimelerle anlatalımayacak güzellikteki bu hobiye yeniden başlamıştır. ben bu hobiye sırasıyla; kaplumbağa, beta, kılıç kuyruk, camgöz, japon, lepistes devam edip ve şimdi yeni bir tutku malawi cichlidleriyle devam ediyorum ve bu hikaye böyle sürüp gider. (olanaklarım ölçüsünde)

    Ancak Oğuz bey başta kendi sağlığımız gelir, ona çok dikkat edelim. her şey geri gelir kaybolan sağlık asla geri gelmez. Topraklama yapmak çok zor bir şey değil. Bir prizi topraklamak en fazla 10 tl mizi, zaman olarak 15 dakikamızı alır.
     
    ogiler bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş