1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sincap Balığı

Başlığı 'Yerli Canlılar - Biyotop Marinler' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 17 Ekim 2008 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sincap balığı
    Yaşam alanı Kızıldeniz'de mercan aralarıdır. Akdeniz'de mercan kayalığı olmadığından, mağraların gölge yerlerini seçerler. Gözleri iridir, bu onlara gece daha rahat yiyecek bulma imkanı veriri. Sığ suları tercih ederler. Akvaryuma uygun bir türdür.

    [​IMG]

    [​IMG]

    Yazılı hani:
    [​IMG]

    [​IMG]

    Kayalıklar, taşlı zeminler,taban kumu çamurlu zeminler ve deniz cayırlarıyla örtülü alanları tercih ederler. Ortalama boyları 20-25 cm cıvarındadır. Beslenme menüsünde genel olarak küçük balıklar, eklem bacaklılar, kafadan bacaklılar ve halkalı solucanlar vardır.
     
    TencoMelih bunu beğendi.
  2. bonsaireef

    bonsaireef

    Mesajlar:
    42
    İsim:
    Tarık Fincan
    Sincap balığı besledim. Harika bir balık. Görüldüğü gibi çok güzel bir rengi var.
    Küçükken gece balık avladığımızda bunlardan oltamıza gelirdi ve tadı güzel olmadığı için geri atardık. Halk arasında naylon balığı olarak geçiyor ama bizim orada porşet balığı deniyordu nedense. :)
    Çocukluğumdan beri bildiğim bir balık olduğu için deniz akvaryumuna başladığımda ilk düşündüğüm balık oldu. Mersinden bir tane yakalmıştım. Yakaladığımda 3 cm kadardı. Askere giderken verdiğimde 10 cm yi geçmişti(2 yılda).
    Küçüklerinden yakalamak istiyorsanız gece fener ve kepçe ile yakalamanız lazım. Çok sığ (dizinize gelen) taşlık ve kayalık yerlerde bulabilirsiniz. Feneri tuttuğunuzda ortalıkta dolaşırken rastlarsınız. Bununla birlikte Apogon imberbis ismindeki kırmızı kardinallerden de bulabilirsiniz. Ben bu ikisinden de besledim.

    Apogon imberbis'i gündüzde akvaryumunuzda görebilirsiniz ama asıl beslenmesini geceleri yapıyor ve gece yem atarsanız sorunsuzca beslenmesini sağlamış oluyorsunuz. Ama sincap balığı öyle değil. Gündüzde ortalıkta ona ait mağarasında görebilirsiniz ve beslenmek için gündüz dışarıya çıkıyor. Kuru yeme alışmasında hiçbir sıkıntı yok. Sanki hep akvaryum ortamında yaşamış gibi sorunsuzca akvaryumunuza alışıyor. Yalnız ona uygun ışık az alan mağaralar oluşturmanız lazım. Orada daha mutlu oluyor.

    Yerel türlerden bir akvaryum kurarsam ilk düşüneceğim balıklardan birisidir sincap balığı (naylon balığı). Yazılı hani ve wrasse de diğerleri.
     
    Courageous ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    wrasse türü sıkıntı yaratır bence. Yeni eklenen balıkların ilk gözlerini yerler. Çok agresif hızlı ve tacizci bir baık. Sincap balığı gerçekten güzel fakat bu yakalayacağımız yer yani bölge hangi deniz olacak ?

    Marmara ve Karadeniz'de yoktur sanırım ?
     
  4. bonsaireef

    bonsaireef

    Mesajlar:
    42
    İsim:
    Tarık Fincan
    Wrasse hep hayalimdeki balık. Harika renkleri var. Daha önce denedim ama strese girip beyaz benek çıkınca geri bıraktım. Dediğiniz gibi özelliği varsa hayalimde kalsın daha iyi.

    Temel bey, Marmara ve Karadeniz hakkında bilgim yok. Ben sincap balığını Mersin'den yakalamıştım. Ege'de de olacağını düşünüyorum.
    Çok güzel bir balık. Çok güzel de iletişim kuruyor. Kayaların delikleri arasından beni takip ederdi. 2 sene sonunda askere giderken çok üzülerek verdim.
     
    Courageous ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Tarık bey yanılmıyorsam tuzlu su tankınız var merak etmiyor değilim tanıtım yaparsanız sevinirim.
     
  6. bonsaireef

    bonsaireef

    Mesajlar:
    42
    İsim:
    Tarık Fincan
    Küçük, mütavazi bir tuzlu su akvaryumum var. En kısa zamanda paylaşmayı isterim.
     
    cirol bunu beğendi.
  7. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Ben buna benzeyen baliklar gordum cesmede benzerlikte olabilir emin degilim
     

Sayfayı Paylaş