1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Yeni Üye ve Bazı katagoriler Hakkında

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde Akvaryum Portalı tarafından 16 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. Akvaryum Portalı

    Akvaryum Portalı

    Mesajlar:
    115
    İsim:
    Akvaryum Portalı
    Merhabalar;

    Yeni bir düzenlemeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Aslında amacımız emek anlamındaki bazı paylaşımları kendi bölümünde korumak ve foruma gerçek manada paylaşım olarak katılan arkadaşlara açmaktır. Bu sonuçla yeni bir düzenleme denemek istedik.

    Bildiğiniz gibi ilke olarak üye sayısından çok paylaşımcı üye diyoruz her zaman. Bu sonuçla ' DIY Filtre Portalı ' ve 'Tuzlu Su DIY' yeni üyelere belli bir mesaj sayısına kadar ( Müdavim Üye Statüsü ) alana kadar görünümlerine kapalıdır. Yeni üyelerimiz yeni açılmış olan 'Yeni Üye DIY Filtre ve yine ' Yeni Üye DIY Deniz ' katagorilerini bu süre zarfında kullanacaklardır.

    Bu bölümler ziyaretçilere özel bölüm olarak görülmektedir aynı zamanda.

    İlave olarak 'Tuzlu Su Kurulum Portalı ziyaretçilere kapatılmıştır.

    Şartlar yerine getirilmiş ise yeni üye ibaresi 75 mesajda otomatik kalkar ( Kişiye Onay verilirse )

    Keyifli forumlar...
     
    zgrkaralar, murer, YIKIKTEMO ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Temel abinin ayrım olmayacak dediği oldu yani ? :)
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tam anlamadım Erman dediğini açıkcası.

    Ayrımdan ziyade biraz da mantık olarak düşünmek gerekiyor. Aslında benim isteğim forumun tamamen davetiyeli üyelik sistemine geçmesiydi. Bunun bazı artı ve eksileri yönünden önerilmedi ama ziyaretçiye birkaç bölümü kapatmanın manasına bakarsak; Ziyaretçi içeriği görmesin, kopyalanmasın, emeğe saygısız kullanılmasın vb sıralanabilir. Aslında bunun sakınılacağı çok katagori var ama en azından beden gücü olan emeği korumak istedik.

    Ancak buradan çıkan sonuç nedir ?

    Sadece o bölümü görmek için alınan üyelik hepsi bu. İyi ama forumdan bir kayan yazı geçiyor...' Üye sayısından çok kaliteli ve paylaşımcı üye ' Sadece üye sayısını artırır belki çünkü üye olmak yetecek, ziyaretçi olarak sıralanan işlemleri yapanlar kolay şekilde üyelik alarak yapacak demektir. Oysa amaç üye sayısı değil...

    Bu yüzden forumun çok değil bu 3 bölümünü en azından özel tutup gerçek manada paylaşıma katılanlara açmak mantıklı olsa gerek diye düşündük.

    Şeffaf olarak bakılırsa buralarda fikir yükü, emek yükü ve yaratıcılık unsuru ile dolu. Bunu korumanın zararı olmasa gerek.
     
    mustafa karaeli bunu beğendi.
  4. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    sonuçta ayrım oluyor :) onu demek istedim. öyle yada böyle. ? Önemli olan neden olduğu değil benim için ne olduğu. Kararlarınıza saygılıyım sadece belirtmek amaçlı yazdım yorumumu. Kaldı ki zaten müdavim üyeyim. Dert yok yani benim için.. Hep aynı şeyler oluyor forumlarda yıllardır. Hiç değişen bişey yok. Aslında forumların böyle olmasının sebebi de belli. İnsan psikolojisi. Paylaşma sömür zihniyeti. FOrum ne amaçla kurulursa kurulsun; illa birileri gelir; sömürür gider. Photoshopla yaptığım çalışmaların üzerindeki imzamı paintte beyaz bant çekip ismini yazıp yayınlayanlardan tutun da; phoshop programını nasıl kullanıldığına dair çektiğim videolu anlatımın başına koyduğum site isminin sonradan değiştirilmesine kadar herşeyi gördüm senelerdir. Dediğiniz sistemi de ben kaliteli resimler forum başlığımızda kullanıyordum. Ondan bahsettim yani forumlarda yıllardır kullanılır bu sistem diye.
    O kadar uzun açıklama yazmışsın ki abi, benimde uzun yazasım geldi. :)
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Açıklama da denemek istedik diye belirtilmiş. Öyle yeni üye forumu veya yeni üyeler foruma alışana kadar bu forumda yazacak gibi bir mazeret taşımadığı açık. Bunca katagori tüm ziyeretçilere dahi açık bulunuyor.

    Beden gücü emeği yanında birçok yeni uygulamalar deneniyor konular içerisinde.

    Burayı lütfen iyi okuyalım;

    Buradan yeni bir fikri, yapımı, uygulamayı, çizimi görüp ve okuyup başka forumda aklıma şu fikir geldi arkadaşlar ne diyorsunuz diye konu açılıp altına süper helel olsun diye devam eden mesaj ve konuların linkini ekleyelim dilerseniz ve nacizane bu 3 bölüme yapılan bu uygulamayı o zaman tartışalım dilerseniz. Fakat gerek yok üye bazındaki işlemleri forumlara mal etmek olur bu çünkü.

    Bu mesajı okuyan yeni üye ve ziyaretçi anlamaz ne demek istediğimizi işin içinde olmadan Erman. Bizzat şahit olan üye arkadaşlar anlar.
     
    Erman Pehlivan bunu beğendi.
  6. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Ben farklı bişey mi yazmışım anlamadım? Konu kapanmıştır benim açımdan. :ay:
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  7. emreinan61

    emreinan61

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    emre inan
    Her konuya mesajmı yazalım?:der: Bekleyelim yani.
     
  8. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Her konuya cevap yazmakta tabiki özgürsünüz, yanlız cevabını verebileceğimiz konulara cevap yazmak, kaliteli paylaşımı getirir.

    Maksadımız, emek anlamındaki bazı paylaşımları koruyarak ve foruma gerçek manada paylaşım olarak katılan üyelerimize açmaktır.

    Keyif almanız dileği ile.............
     
    fth-94 bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    61 İbaresini nickte görünce dayanamadım. Murat arkadaşımıza bir cümle de ben ilave edeyim dedim. Emre öncelikle bir konuyu belirleyelim. Şartlar yerine geldiğinde senin de emeklerini koruyacak o bölümler.

    Tüm katagoriler ziyeretçilere açık. Ancak beden ve fikir emeklerimizi hayata geçirdiğimiz bölümü korumak istemenin altında birçok haklı neden var. Bunu en basit örneği ile beden gücü değil ama beyin gücü olan ve günler alan bir makalen kopyalanıp bir yere yapıştırıldığında ve malesef altına güzel yazı tebrikler, teşekkürler yazılarını sana değil de emek hırsızına yapıldığını gördüğünde daha iyi anlayacaksın.

    Portalın iyi yönetildiğini düşünüyoruz. Hoşgeldin konularına yazılacak mesajlarla 'Müdavim Üye ' olunması mümkün değildir.

    Şartlar yerine getirilmiş ise yeni üye ibaresi 50 mesajda otomatik kalkar. ( Kişiye Onay verilirse )
     
    murer bunu beğendi.
  10. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Bence bu konu bu kadar tepki görmemeli.Sonuçta yapılan mantıklı bir işlem.Forumdaki üyelerin emeklerini koruma adına yapılan bir çalışma.Eğer siz zaten bu siteye kalıcı olmak için üye oluyorsanız sorun yok ;)

    Ben portalın yönetimde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum bu benim şahsi fikrim. :emt:
     
    murer ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  11. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Aslında mesajımı dikkatli yazmak istiyorum ama o özeni gösteremeyeceğim sanırım...

    Forumlar paylaşım ve tartışma ortamlarıdır. Elbetteki herkesin var olan bilgiye ulaşması istenir. AkvaryumPortalı yönetiminde bulunan değerli büyüklerimin ve arkadaşlarımında tek istediği budur. Hobimizle ilgili başka yerde görmediğim-göremediğim-göremeyeceğim çok şeyi burda gördüm ben. Belki sadece okudum ama AkvaryumPortalı'nın farklı olduğunu anlamama yetti. Kaldı ki bahsi geçen alt forumların içeriklerine bakıldığında bu uygulamadaki haklılık ortaya çıkıyor, bence...Bir çoğumuz biliyoruz sanal dünyada ilk olarak bu forumda paylaşılan bir çok bilginin destursuz olarak nasıl başka ortamlara taşındığını...Boş konuşmuyorum gerekirse belge niteliğinde linkte veririm hani...

    Durum böyleyken emeğe az biraz saygı duyulmasını zorakide olsa bu şekilde sağlamak gerekiyor bencede...

    Ayrıca başka ortamların 'hit'ini yükselten bazı bölümlerin kapatılmasından ziayade bilgi içeren bölümlerin geçici olarak ve haklı olarak kapatılmasınıda doğru bulduğumu eklemek istiyorum...

    Saygılar.
     
    murer ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  12. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güncellemedir;

    Özel mesaj ile ' DIY Tuzlu Su ve DIY Filtre ' katagorilerindeki konuları göremediklerini belirten yeni üye arkadaşlarımız var. Konuyu günceleyerek bilgilendirmek istedik. Uygulamaya aynen devam etmek niyetindeyiz. Hatta ' yeni üye ' statüsünden ' müdavim üye ' statüsüne geçiş için gereken mesaj sayısı artırılmıştır ve bu üyelerin konulara katkı sağlamayan kısa mesajlarının sorgusuz silinmesi kararı alınmıştır.

    Keyifli paylaşımlar...
     
    cirol bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş