1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Cüce vatozlarım yavru yapmış (FOTOĞRAFLI)

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde Onur G. HİTİT tarafından 17 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    240'lık paludaryumdaki cüce vatozlarım yumurtlamışlar, yavrulamışlar, yavrular yumurtadan çıkmışlar, serbest serbest dolaşmaya başlamışlar, ben yeni fark ettim. ;D

    Az önce dışarıdan geldim. Akvaryuma bakayım dedim, yem verdim balıklara. Sirkülasyon yapsın diye koyduğum minik filtrenin altında bir karartı gördüm, "Ne çabuk çöplendi len bu filtre!" diyordum ki yakından bakınca yaklaşık 1 cm boyunda cüze yavru vatozları fark ettim. İki tane saydım, eşim de bakınca üç tane olduklarını gördük. Paludaryumun içi tamamen bitkilerle kaplı olduğu için cüce vatozların yuvalandığı kayalık bölgeyi ve mağaraları göremiyoruz şu anda. Tahminimce daha yavru vardır.

    Bunlar ilk cüce yavrularım olunca heyecanlandım, heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. Daha önce yumurtladıklarını görmüştüm, ama su eklerken yumurtaları dağıtmıştım yanlışlıkla.

    Fotoğraflar bunlar, biraz dandik bir çekim oldu, idare edin:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Doğa faliyette Hoca'm. Maşallah zahmetsiz üreme akvaryumda uğraşlardan birine engel olsa da bence bazı türlere çok yakışıyor. Sağlıkla büyüsünler ve yenileri yaşama katılsın inşallah. :nazar:
     
  3. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Sağolasın hocam. :) Bundan birkaç sene önce mantar gibi üreyen melek balıklarım yüzünden çevremde melek balığı enflasyonu yaşanmıştı. :) Bunlar da çok ürerlerse eşe dosta dağıtacağım. :D
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Dağıt Hoca'm elbette. Bu türlerin üretim konuları forumlarda sarı prenses kadar yoktur. Akvaryumda üreyen yavruların akvaryumlardaki nesillerini devam ettirmeleri çok daha kolaydır.

    Bir zamanlar o dediğini Leleupi türü için yapmıştım ben. Esnaf tanesine fiyat olarak komedileri oynayınca dağıttım ve dükkanın önünde dağıtırım diye tedit bile etmiştim.

    Neyseki kalanları 6 liradan almıştı o zaman. :F
     
  5. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    :)

    Daha önce anlatmışımdır. Bundan seneler önce akvaryumlarımda bitki, balık ve elma salyangozu üretiyordum. Bunları akvaryumcuya götürüyordum ayda bir, yemle veya başka malzemelerle takas ediyordum. Bazen de para alıyordum, 3-5 lira. Mesela, ürettiğim platilerden 40 tanesini götürüp 25-30 lira alıyordum. Tayinim Samsun'a çıktı. Aynı akvaryumcuya gittim. 200 küsür lepistes, bir o kadar plati, çöpçü, yüzlerce kök bitki (Hygrophila, Vallisneria, Cryptocoryne vesaire), en az 300 tane elma salyangozuna ne kadar vereceğini sordum (taşınma nedeniyle akvaryumları boşaltacaktım). 40-50 platiye 20-30 lira veren adam, tayinimin çıktığını anlayınca -akvaryumları boşaltmak zorunda olduğumu öğrenince- tamamına 10 lira (yanlış okumadınız, "ON" lira) önerdi. O sinirle ben de eşe dosta haber saldım, "BATAN GEMİNİN MALLARI" deyip elimdeki canlıların tamamını tanıdıklara dağıtıvermiştim. ;D
     
  6. ogiler

    ogiler

    Mesajlar:
    535
    İsim:
    OĞUZ URALER
    Artik o eski esnaflar kalmadi sayilir hepsi nasil adam soyarim derdine dusmus elbette hala namuslu durust esnaflarda var.
     

Sayfayı Paylaş