1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

aCiLL Frontosa Yardımı aCiLL

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde kado buhara tarafından 22 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

  1. kado buhara

    kado buhara

    Mesajlar:
    166
    İsim:
    kado buhara
    Öncelikle S.a. herkeze.Frontosalarım bir tanesi ile ilgili bir problemim var.Önceden aldığı bir darbe vardı.Yara gibi olmuştu.Bugün baktığımda o darbeli kısmın üstü komple bembeyaz olmuştu.Sanki pamuk konmuş gibi o kısmın üzerine.Nasıl bir tedavi uygulamam lazım.:hasta:
     
  2. hasanacar

    hasanacar

    Mesajlar:
    784
    İsim:
    Hasan Acar
  3. kado buhara

    kado buhara

    Mesajlar:
    166
    İsim:
    kado buhara
    Evet meyan kökünü denedim aynen dendiği gibi yaptım benim akvaryum 250 lt olduğu için 1,5 çay bardağı meyan kökü özütünü demleyip suyla karıştırıp ekledim ve 5 adet anaç frontosamdan sadece bu sabah 2 tane kaldığını gördüm bilgiler için tşk ederim 2,5 yıllık balıklarım öldüüüüüüüüüüüüüüüüüüü.........
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tek balık hasta diye belirtilmiş konuda ama sanırım balıklar kaybedilmiş. Genel bir sorun değil yaralanma olarak sorun var gibi görülüyordu. Sağlık olsun üzüldüm balıklarına. Toplu bir sorun varsa yani bilemiyorum şu anda kaç balık var ama acil şekilde yüksek oranda damacana içme suyu ile su değişimi yapsan iyi olur.
     
  5. kado buhara

    kado buhara

    Mesajlar:
    166
    İsim:
    kado buhara
    Abi 5 balık vardı kaldı 2 balık. Ayrıca iştah açıcı diyordu bende ekledim meyan kökünden ama durum farklı oldu. Akvaryumu ilk kurduğum günden bir hafta sonra 2 yavru balık attım içine deneme amaçlı suda herhangi bir problem varmı yokmu diye. Yavru balıklar 10 gün yaşadıktan sonra onları alıp anaçları koydum tanka. Sonra erkek olanın yem yemediğini gözlemledim ayrıca o yaralı balık içinde bir çare arıyordum ve burada okuduğumu denedim ikisinede iyi gelir diye düşündüm ama olmadı.
     
  6. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Sanırım ölümleri meyan köküne bağlamışsın anladığım kadarı ile. Bence söylediklerine bakılırsa akvaryuma eklediğim meyan kökü ile ilgisi yok?
     
  7. kado buhara

    kado buhara

    Mesajlar:
    166
    İsim:
    kado buhara
    Biri yem yemiyor diye öldü diyelim diğerinede yaralıydı iyileşemedi diye öldü desek,peki üçüncü sağlam olan balık birden bire neden ölmüş olabilir ki?
     
  8. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Genel su değerleri başka sebeb aramaya gerek yok. Gerçi aslında aşağıdaki alıntıda düşüncem bu ve türevi maddeler için nettir ama sorun kaynağı olmadığını bilmeni isterim.

    Zaten bir frontozanın yeme isteksiz olması veya diğerinin yaralar ve mantarlaşma çıkarması su kaynaklıdır. Eğer zaten iyi olmayan su değerlerine bu tarz maddeler ekleyerekte durumu ağırlaştırman olsıdır ancak bu bir sebeb olarak ortaya koyulmamalıdır.

    Damacana içme suyu ile %60-70 su değişimi yapman iyi olur. Balıklarının yemini sarımsak suyuna batır ve öyle ver. Düzelirler inşallah. Bu arada taban malzemeden nedir ve yemleme şeklin nedir bunları yaz lütfen. Burada da bir hata olabilir.
     
  9. kado buhara

    kado buhara

    Mesajlar:
    166
    İsim:
    kado buhara
    Taban malzemem siyah hagen kum.Yemlemede seranın yeminden kullanıyorum.
     

Sayfayı Paylaş