1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

75 tane Iceman Yavrusu Bakımı Nasıl Olacak ???

Başlığı 'Tatlı Su Üretme ve Yetiştirme' kategorisinde cakcagan tarafından 2 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    2 tane Iceman dan çıkan 11-12 günlük 75 tane yavrulara nasıl bakmam gerekiyor. suyu , yemlemesi , havası vs. vs. şimdi küçük akvaryumdalar 7 litre kadar su koydum , içinde 20 cm lik bir hava taşıyla hava ihtiyaçlarını karşılıyorum. yem olarak akvaryumcudan almış oldugum yavru yemi ve normal olarak kullandıgım 2 çeşit yemi kırıp karıştırdım ve bunu vermeyi düşünüyorum. su degişimini ne kadar sürede yapmalıyım. günlük olarak kaç sefer yem vermeliyim. ilk aldıgım 40 kadar yavrum ayrı bir akvaryum olmadıgı için yavrulukta yavaş yavaş ölmüşlerdi. bunlarda onun gibi olmasını istemiyorum.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sağlıkla büyültün inşallah yavruları. İlk yavruların yavaş yavaş ölmesi ilginç ve aslında biraz da hatalardan kaybedilmiş olmalı. Yavrularda yumurta kesesi yoksa yani keseleri kaybolmuşsa yemlemeye başlayabilirsiniz elbette. Yemleme sayısı biraz da hobicinin imkanına bağlı oluyor. Ayırabildiğiniz zamana bağlı olarak aza miktarlarda günde 4-5 sefer beslenmeleri iyi olur.

    Su değişimlerine yemlemeye başladığınız gün itibari ile başlamak doğru olur ve günlük %20 su değişimi gelişimlerini hızlandırır. Hacim oldukça küçük bulundukları akvaryumda. Önceki yavruları bu sebebten kaybetmiş olmanız muhtemeldir çünkü bu hacimlerde ve üstelik biyolojik desteğin sıfır olduğu bu tarz akvaryumlarda yemleme sonrası gelen yük yakıcı toksik olarak gelebilir. Bu yüzden suyu tamamlayın akvaryumun ve günlük su değişimi yapın. Elbette bunun anlamı oksijen verilerek bekletilen her an hazır su olması demektir bir kenarda.
     
  3. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Akvaryum tam olarak 17 litre alıyor. ben yem yemelerinde bir sıkıntı olmaması için 7 litre kadar koydum. eger sıkıntı olacaksa suyu tam olarak doldurabilirim. birde hergün su degişimi söylemişiniz bu degişimi beklemiş su ile degiştirerek mi yoksa ana tanktan aldıgım su ile mi yapıyım.( hergün yeni su balıklara bir zararı olmazmı % 50 de olsa)zaten normal tanka 2 - 3 günde bir dip çekimi yapıyorum malum yaz ayrı havalar sıcak hem suyu tazelemek hemde sıcaklıgı bi nevze düşürmek amacıyla. yem işini ise azar azar mı yoksa fazla atıyım. fazla attıgım yem dibe çöktügü zman balılar o yemi yermi.
     
  4. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Dibe çökmemesi lazım dibe çökenler ölüme yol açabilir kalan yemler biyolojik döngününde sıfır olması yüzünden etkilenir. Onun için ilk başta bir pipo filtre remin edin şahsen kısa bir biyolojik döngü oluşturulabilir. Su değişimlerinin zararı değil yararı olur taze su her zaman için hastalıklardan koruyacaktır. Büyümeleride hızlanır ne kadar büyük hacim o kadar hızlı büyüme. O yüzden siz elinizde büyük akvaryum varsa büyütün. Yada ana tankınızın bir kenarına yan sump gibi bir yer yapnı yavruların geçemeyeceği ama suların geçiş yapacagı delikler açın. O zaman daha sağlıklı olacaklarını düşünüyorum. Hemde daha hızlı büyüyeceklerdir. 17 litrelik akvaryumuda rahat rahat karantina akvaryumu yaparsınız. Ama gerçekten yanda bir yavruluk çok güzel olacaktır. Biraz göz zevkinizi bozabilir. Ama bence sağlıkları için buna değer.
     
  5. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Peki yavruların oldugu akvaryuma kum koysam bi sıkıntı olurmu. hava taşı çok ses yapıyor o yüzden. ama pipo filtre aklıma yattı ondan almayı düşünüyorum.
     
  6. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Zaten pipo filtre hava pompası ile çalışacak kum koymazsanız rahat edersiniz dip çekimi sırasında. Yavru akvaryumlarında kum tercih edilmez ama zaten pipo filtreyi hiç yıkamanıza gerek yok orada bakteriler oluşacaktır zaten o kadar su değişimiylede nitrattan eser kalmaz. Siz sadece ihmal etmeyin az az yemleyin ve düzenli su değişimi... Mutlu balıklar dilerim.
     
  7. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    teşekküer ederim yorumlarınız için
     
  8. hasanacar

    hasanacar

    Mesajlar:
    784
    İsim:
    Hasan Acar
    Su değişimi yaparken sıcaklık değerlerinin aynı olmasına dikkat etmelisiniz. Önceki yavrular amonyak zehirlenmesi yaşamış olabilirler. (Biyolojik döngüsü olmayan sularda amonyak birikir nitrata çevrilmez ve zehirleme yapar.)
     
  9. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Bügün Akvaryumcudan En Küçük Filtreli Motor Aldım(300 Lt Devirdayimli) Bunu Kullanıyorum. Hem Balıklar İçin Hemde Benim İçin İyi oldu( hava taşı kum olmadıgı için baya bi ses yapıyodu) Şimdi Motor Hem Filtrasyon Hemde Hava İhtiyacını Karşılıyor. Şimdi Benim Yapmam Gereken İse Su Degişimlerini Ve Yemlemeyi Düzenli Olarak Yapmam Gerekiyor Heralde. Başka Yapmam Gereken Bişi Varsa Beni Bilgilendirirseniz Sevinirim...
     

Sayfayı Paylaş