1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Ben ve bitkili karma akvaryumum.

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde OLODesign tarafından 8 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Herkese merhaba,
    Dün gece itibariyle siteye üye oldum.İçeriğe biraz göz gezdirdim ve güzel emeklerinizle çok güzel paylaşımlarda bulunduğunuzu gördüm.Ben de kendimi ve tankımın tanıtımını yaparak paylaşımlarımda ki ilk adımı atmak istedim.Ben Endüstri Ürünleri Tasarımcısıyım.Mesleğim gereği tasarladığım ürünlerin maket ve prototiplerini yapmak durumdayım, bu durumda hobimiz açısından beni sürekli dıy proje fikirlerine itmektedir.Gerçi geçtiğimiz zamanlarda yoğun olmamdan dolayı hayata geçirebildiğim 1 adet vortex reaktör geliştrime projem var henüz ama yakın zamanda kafamdakileri de sizlerle paylaşacağım.Bu hobiye babamın beni aşılaması sonucu başladım.Ben doğmadan evvel babam çok ilgileniyormuş.Evin bir odasını 30-35 tanktan oluşan bir hobihane'ye çevirmiş.Ablam ve benim doğmam üstüne malesef hobiyi bırakmış.Ben 13 yaşlarındayken 50x50x50 ölçülerinde şelale filtreli bir tank alarak ve banada bazı sorumluluklar yükleyerek bana bu hobi sevgisini aşıladı.2 yıl falan sonra tank'ı bozduk gerçi ama yıllarca içimde yeniden akvaryum kurma isteyi vardı.En sonunda 1 sene evvel kendime 85x40x50(h) ebatlarında bir tank alarak hobiye adım attım.Fazla uzatmadan tankımın tanıtımına geçiğim en iyisi.Şuan elimde son halinin resmi yok ama paylaşıcağım resimlerde ki son durum dekor açısından aynı sadece balık eksilmeleri ve artmaları oldu.

    Tank ölçüsü: 85x40x50(h)

    Kapasite (litre): 170lt. mevcut su 148 lt.

    Canlılar: 5 Tetrazon, 2 Kılıçkuyruk, 6 beyaz 1 siyah moli, 2 Mavi Gurami, 4 Sae, 9 Lepistes, 1 Cüce Albino Vatoz.

    Malzemeler: LifeTech 838 1200lt/h 4 Sepet Dış Filtre, Alman 300w Isıtıcı, Atman At-A7500, tabanda 7 cm derinliğinde Aquaclay, taban altında 1 cm kadar Hindistan cevizi torfu.

    Akvaryum Bakımı: Haftada bir %20 dip çekimi ve su değişimi, iki ayda bir dış filtre bakımı.

    Şimdi paylaşacağım resimler tank'ın ilk kurlumundan.Tankın 3 tarafından seyredilebilmesini istediğim için konum olarak resimlerde ki gibi olmasını istedim.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]


    Bu ilk kurulumumda tabanda torf yoktu.Torf koymaya karar verdim ve madem tank'ı boşaltıcaktım iyice bir temizlik yapıp birde yerini değiştirim dedim :) Arkaya da siyah fon eklemeyi unutmadım.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Tankımın son hali (dekor açısından) bu şekildedir.Güncel resimleri çok kısa zamanda göndereceğim.Herkese sağlıklı balıkalar.
     
    Efebru, lepistes, YIKIKTEMO ve diğer 5 kişi bunu beğendi.
  2. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Tekrar hoşgeldin Ömer :)

    Dıy projelerini de bekleriz , burda en azından birlikten kuvvet doğuyor.

    Discuslu tankıda yakın zamanda bekliyoruz :)
     
  3. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    İnşallah işte öteki tankta sana bahsettiğim genç lepistesler var onları elimden çıkarim kum ve dış filtre alarak discus akvaryumunu kurucam.
     
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Tank gayet güzel görünüyor.Özellikle kütük çok güzel.. Maşallah akvaryumda cam gibi :) Hobinizi ne kadar titiz yaptığınız tankınızın detaylarında belli oluyor. Tebrik ederim ve aramıza hoşgeldiniz..
     
    OLODesign bunu beğendi.
  5. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Yorumunuz için teşekkür ederim Volkan bey.Elimden geldiğinice hakkını vermeye canlılarımıda rahat ettirmeye çalışıyorum
     
  6. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Maaşallah, :nazar: tankın detayları göze hoş görünüyor, tebrik ederim.em34:
     
  7. mustafa karaeli

    mustafa karaeli

    Mesajlar:
    201
    İsim:
    MUSTAFA KARAELİ
    Ömer bey tekrar hoşgeldiniz.Çok hoş ve sağlıklı bir akvaryumunuz var tebrik ederim.Ayrıca size bu hobiyi babanızın sevdirmesi beni çok sevindirdi.Bence aileler çocuklarına böyle yararlı hobileri ve aktiviteleri sevdirmeli ve aşılamalı.Dıy bölümüne yapacağınız katkılarıda merakla bekliyoruz.
     
  8. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ömer bey maşallah tankınız çok güzel görünüyor ,su cam gibi hobiye verdiğiniz önemve değer gözden kaçmıyor:nazar: emeğinize sağlık.
     
  9. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Ömer bey de benim gibi titiz :) Maşallah :nazar: diyelim de tankınıza nazar değmesin ;) Aramıza hoşgeldiniz. İyi bir akvaristsiniz, tebrik ederim. toka:gif
     
  10. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Tankım hakkında ki yorumlarınız beni gururlandırdı arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Ancak, suyun cam gibi olmasında benim fazla bir katkım yok :) Sadece çok fazla yemleme yapmamaya ve filitremin iki ayda bir periyodik bakımını aksatmamaya çalışıyorum.Gerisini filitrem hallediyor.174lt.'lik bir tanka saatte 1200 litre filitreleme yapabilen bir cihaz takarsanız sonu böyle oluyor:).Tabi buradan saygı değer aktif karbona da katkılarından dolayı teşekkür etmeyi bir borç bilirim.

    Teşekkürler, saygılar...
     
  11. mertx07

    mertx07

    Mesajlar:
    32
    İsim:
    Mert Muslu
    Elinize sağlık gerçekten çok hoş görünüyor.İnsanın bitkiliye dönesi geliyor :)
     
  12. kerem11

    kerem11

    Mesajlar:
    874
    İsim:
    Kerem Ürütürk
    Tankınız süper olmuş !

    Bitkilerin isimlerini ve maliyetini yazarmısınız ?

    Kum olarak ne kullanıyorsunuz ?

    Co2 Gübre falan varmı tankta ?

    Yardımcı olurmusunuz ?
     
  13. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Kerem bey merhaba,
    öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.Tankım da ilk kurduğum günden bu yana bitki açısında çok değişiklik olduç.Şuan bulunan bitkiler umbrossum,subulata ve lyrata'dır.Maliyet konusunda çok fazla yardımcı olamıyacam çünkü hem fiyatları hatırlamıyorum hem de şuan gördüğünüz sayıda almıyorum hiç bir zaman bitkileri.Az sayıda alıp kendim üretiyorum.Kum olarak 50kg kadar Aquaclay kullanıyorum.Bunun yanı sıra sık olmamak koşulu ile zaman zaman sıvı gübre kullanıyorum.İlk kurduğum zamanlarda, zemin de misket gübre ve sera tablet gübre kullanmıştım ama şuan zeminde gübre yok.Onun yerine En alt katmansa 1 cm yükseklik oluşturacak şekilde Hindistancevizi Torfu kullanıyorum.1 senedir bu hobiyle uğraşıyorum.yaklaşık ilk 4 ay co2 kullandım ancak, gözlemlerim sonucunda buna ihtiyaç duymadığımı fark ettim.Umerım yardımcı olabilmişimdir.Sormak istediğiniz başka bir soru varsa seve seve yardımcı olurum.

    Saygılar...
     
  14. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Eğer bitkilerinizde co2nin işe yaramadığını düşünüyorsanız eksik noktalar var demektir. Besin eksikliği ışık eksikliği olabilir zaten co2 düşük teknolojili akvaryumlarda işe yaramayacaktır. O yüzden hiç gerek yok boşuna uğraşmaya. sadece yüksek teknolojili tanklarda kullanılırsa işe yarayacaktır.
     
  15. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Doğuş bey işe yaramadığını söylemedim ki, ben sadece kullanmaya gerek görmediğimi söyledim.Co2 bitkinin hızlı ve sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlıyor.Tankta yeteri kadar ışık, fotosentezden dolayı ve balıklardan dolayı oluşmuş co2, yeterli besin varsa bitki zaten sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişimini yapıyor.Ben bu koşulları sağlayabildiğim için çok daha hızlı gelişmesine gerek duymadım.
     
  16. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Peki ben balıkları hiç hesaba katmadım. Ama yinede balıkları o kadar co2 sağlayabilecek güçte değillerdir. Tam oranını bilmiyorum akvaryumunuzun ama eğer balıklarınız ile co2 sağlayacaksınız akvaryumdaki balık oranları fazladır diyebiliriz. Yok insanlar 250- 300 milyona co2 tüpü alacaklarına biraz paraya balık doldurmayı tercih edebilirlerdi.
     
  17. OLODesign

    OLODesign

    Mesajlar:
    167
    İsim:
    Ömer
    Doğuş bey, yazılarımı tam olarak okuyormusunuz acaba bunu giderek merak etmeye başladım? Balıklardan ve bitkilerin yaptığı fotosentezden bahsetmiştim ben.Bu durumda siz co2 desteği vermeden bitkilerin sağlıklı bir şekilde yetişemiyeceğine inanıyorsunuz diyebilirim öyle mi?
     
  18. kerem11

    kerem11

    Mesajlar:
    874
    İsim:
    Kerem Ürütürk
    Kum olarak silis kum üstüne misket gübreyle herşeyin biteceğini sanıyordum . :(
     
  19. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Şuna dikkat çekmek isterim fotosentez demişsiniz. Ama fotosentez co2 olmadan olamaz ? Sonundada diyorsunuz ki ben co2 değil fotosentezden bahsettim. Ve yukarıdada dediğiniz gibi balıklarınızın co2 sağladığından da bahsetmiştiniz. Bende ona karşı dedim ki neden o kadar sisteme para vereceklerine balık almıyorlar ? Bunu açıklamanız yeterli sadece.
     
  20. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Misket gübre toprağın altına eklenir ve orada çözünmeye başlar çözündükçe toprağın altına yayılır ve bu sayede köklerden yeteri kadar besin çekilir. Topraktan sızması durumunda yosun vb... sonuçlara sebebiyet verir.
     

Sayfayı Paylaş