1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

45*35*30h Yavrular İçin 47 Lt Akvaryum Yapımı

Başlığı 'Akvaryum ve Dekor Yapımı' kategorisinde cakcagan tarafından 11 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    100*30*40h Ana Akvaryumun Haricinde 35*17*30h Yavrular İçin Akvaryumun Bulunuyor. Başka Bir Iceman Daha Agzına Yumurta Alınca Onu Ayırmak Gerekti. Bende Binamızda Bulunan Camı Degerlendirip Akvaryum Dolabımın Alt Gözüne Sıgacak Büyüklükte Bi Akvaryum Yapmaya Karar Verdim. Buda 45 Uzunluk - 35 En - 30 Yükseklik' ti. Hemen İşi Koyuldum. Isıcam Olan Camı Önce Parçaladım. Daha Sonra Üzerindeki Silikonları Permatik Yardımı İle Temizledim ve Güzelce Yıkadım. Daha Sonra Yakın Bir Camcıya İstedigim Ölçürde Camı Kestirdim. 5 TL Aldı. Ondan Sonra Ki İş Siyah Akvaryum Silikonu Almak İdi. Ama Siyah Kalmadıgından Mecbur Şeffaf Almak Durumunda Kaldım. Sista Akvaryum Silikonu 5 TL. Eve Geldikten Sonra Camlara Silikon Bulaşmaması İçin Kenarlarına Kagıt Bant Çektim. Şimdi Sıra Akvaryumu Silikonlama İşine. Bunun İçin Evde Bulunan Atıl Durumdaki Dolap Kapaklarından Akyaryum Silikonlama yardımcı Olması İçin Bir Sehba İdi. Onuda Gönyeli Bir Şekilde Vidaladıktan Sonra Silikonlama İşine Başladım. ve Resimlerle Devam Edelim.


    1 [​IMG]
    2 [​IMG]
    3 [​IMG]
    4 [​IMG]
    5 [​IMG]
    6 [​IMG]
    7 [​IMG]
    8 [​IMG]
    9 [​IMG]

    Şimdilik Kurumaya Bıraktım. Daha Sonra Su İle Doldurup Test Ettikten Sonra Kenarları Aliminyum L Profil İle Hem Güzel Görükmesi Hemde Cama Destek Olması İçin Kanarlık Dolanacagım.
     
    grafikdelisi, sconat ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel ve temiş işcilik olmuş kutlarım. Akvaryum silikonlama sehbası çok pratik ve işlevsel gerçekten. Akvaryum yapımında kolaylık sağladığına şüphe yok. Yaptığınız akvaryumda sağlıklı yavrular büyütürsünüz inşallah.
     
  3. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Gerçekten güzel işçilik olmuş. Ellerinize sağlık. Yavrularınızda sağlıklı büyürler inşallah...
     
  4. sconat

    sconat

    Mesajlar:
    453
    İsim:
    Ozan Sıdal
    İşcilik sahiden çok temiz,sehba olayı bitirmiş bence.Kutlarım sizi.
     
  5. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Bugun Akvaryuma 45 lt Su Koydum. Bide Baktım Su Kaçırıyor. Cama Bant Çekerken Bantın Birini İçerden Yapmışım Onu Kavlatırken Maket Bıçagı İle Silikona Zarar Vermişiz. Ondan Dolayı Kaçırmış. Suyu Boşalttım Kurmasını Bekledim Ve Tekrardan Zayıf Görünen Yerlere Silikon Çektim. Yarın Bir Daha Denicem İşallah Bu Sefer Kaçırmaz. İlk Kez Yaptıgım Bi Akvaryum İdi Buna Şükür Diyelim...
     
  6. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    İlk sefer akvaryum yapımı için pekte hafife alınamayacak bir işçilik olmuş tebrik ederim.em34:

    Ve eldeki atıl bir malzemeyi,kullanılabilir lazım olan bir ihtiyaç malzemesi olarak geri dönüşümünü sağlamakta ayrıca tebrik edilecek bir davranış.:helalolsun:
     
  7. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Bugun suyu doldurdum allaha şükür akıtma felan yok.1 gün bekleyecegim su dolu halde. ama kafamı karıştıran bir olay gözlemledim. 45 litre su koydum ve ön ve arka camlarda az bi esneme oldu. gerçi kenarlara aliminyum L profil dönecem. bi sıkıntı yaşarmıyım ilede. sista akvaryum silikonu kullandım. tutma özelligi baya iyi imiş.
    [​IMG]
     
  8. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    cam kalınlığınız kaç cm ? sanıyorum 4 - 5 mm. Eğer öyleyse esneme yapabilir diye düşünüyorum. Akvaryum slikonu, balıklara zarar veren toxit madde içermediğinden kullanılır, sizin dediğiniz gibi daha fazla yapışma özelliği varmıdır bilmem. :) Ellerinize sağlık sızdırmazlık testinden ikincide geçmişsiniz. ;)
     
  9. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    cam kalınlıgını yazmayı unutmuşum. 3mm
     
  10. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel olmuş ellerinize sağlık. Su içinde biraz kalsın iyice emin olmak için. Çünkü kaçırmıyor diyerek kurulan akvaryumların 2 gün sonra yanlardan ve tabandan kaçırdığına çok şahit olduk.
     
  11. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Su dolu olarak kalsın bu arada da tuzda at bende akvaryum slikonu kullandım. Fakat zehirlenmeler oldu yinede. Kaya tuzu veya normal tuzdan bolca atın...

    Bir an önce L profili yapıştırınız. 3 mm kayıtsız kuşraksız sıkıntı yaratabilir...
     
  12. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Isıcamlar 4 mm dir. Yanlış ölçmüş olabilirmisiniz ? :smiley33:

    Camda aşırı esneme yoksa önemli değil. Ancak epey bir esneme varsa akvaryumun tam ortasından ( üstten) bir kayıt atarsanız sorun ortadan kalkacaktır.:ay:
     
  13. Toprak Akalın

    Toprak Akalın

    Mesajlar:
    840
    Yer:
    MERSİN
    İsim:
    Toprak Akalın
    Ben aşırı kaçmışım 20 lt akvaryuma 6 mm cam. :D Ayrıca oralara bant çekmen çok iyi olmuş silikon her yere bulaşıyor. :S
     
  14. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Normalde 4mm dir Ama Mütayit İşi Oldugu İçin 3mm Yapmışlar. Masraftan Kaçmak İçin
     
  15. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Elimde bulunan aliminyum L profili 5'er cmlik parçalara bölerek bütün köşelere ve üst bitimlere destek olması için yapıştırdım.Kuruduktan sonra Tuzlu su ile yıkadım ve durladıktan sonra akvaryumı yerleştirdim.
    11 [​IMG]
    Dinlenmiş su koyarak akvaryumu kullanıma hazırladım.
    12 [​IMG]
    Burda ise akvaryumların genel görünümü
    13 [​IMG]

    Akvaryuma yavrulardan 6 tane koydum. test için. işallah birşey olmadan yavrularımın hepsini koyabilirim. ama akvaryum içinde azda olsa silikon kokusu vardı. bu koku bi yanetki saglarmı? bunu sabah görecegiz. işallah bi etkisi olmaz.
     
  16. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Silikon kurumamış ise yan etkisi olur tabi ama kokudan anlamak zor. Akvaryum silikonu kullanılmış ise risk daha az. Güzel olmuş ve yeri tam yavru akvaryumuna uygun. Teşekkürler...
     
  17. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Silikona 3 gün oldu. 2 gün normal suda bekledi. bugun ise tuzlu su ile iyice ovalayarak yıkadım. sistnın akvaryum silikonunu kullandım. koku beni huylandırdı açıkcası. işallah bişi olmaz
     
  18. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    bişey olacağını düşünmüyorum. İlk akvaryumumu arkadaşımdan almıştım. 20 litrelik arka camı boydan boya taban camına yakın bi yerek kırıktı. Kendim normal slikonla slikonlamıştım. 1 gün kuruttum, ikinci günü su sızdırmadığını anlayınca iyice yıkadığıma emin olduktan sora canlı doğuranlarımı içine koymuştum. Birşey olmadı çok şükür. Ama öyle çok koku falan yoktu. Hatta hiç kokmuyordu slikonlar.. Bilmem siziki aradan 3 gün geçmesine rağmen neden hala kokuyor? :smiley33:
     
  19. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Vay üçkağıtçılar.:D

    Slikonun kuruma süresi fazlasıyla dolmuş hiç korkma evvelallah hiçbirşey olmaz. Ben sabah camları yapıştırıp akşama içine balık attığım çok akvaryum yaptım. :ay: Kaldiki sen akvaryum slikonu kullanmışsın. Herşey iyi güzelde,o köşebentlerden biraz daha yokmuydu elinde ? Keşke köşebentleri parça parça değilde bütün koysaydın. O şekilde çok daha güzel dururdu.
     
  20. cakcagan

    cakcagan

    Mesajlar:
    52
    İsim:
    Yusuf Davaz
    Yavrularımın Bir Kısmını Dün Akşam Koydum Öglene Kadar Bişi Olmamıştı. Bende Ögleden Sonra Tüm Yavruları Koydum İşallah Bişi Olmaz. Köşebent ler İse 1'e 1cm Köşebent. Devamını Almaya Gittigimde Her Dükkanda 2.5 cm liklerden Vardı. Oda Çok Kalın Duracaktı. Haftaya Gelir Dediler Ama Ben Parça Parça Keserek Az da Olsa Güvenligi Elden Bırakmayım Dedim. Böylede iiii Oldu Hiç Yoktan Yine iyidir.Zaten Tek Ön Taraf Görünüyor. Diger Taraflar Dolabın İçinde Kalıyor. Bu Arada Yapmış Oldugun Bütün Yorumlar İçin Teşekkür Ederim Saol
     

Sayfayı Paylaş