1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Astronot Biotope Kurulumu.

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde Lake Tanganyika tarafından 14 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Merhaba,

    Astronot veya America Biotop kurmak istiyorum ama öncelik Astronot için bir Biotope kurucam kısmetse Annemle bir anlaşma yaptım Evimdeki 4 akvaryumdan Calvus akvaryumu hariç Diğer akvaryumları çıkarcam ve bir tane 115*50*60h 345 Litrelik bir Astronot Biotopu yapıcam inşallah. Astronot türü olarak elimde 1 adet 4 cm'lik Yavru Red Orange Astronot var ve bu türden beslicem adet olarak 2 adet koyucam tabii eş çıkarmı bilmiyorum ama yavru koyacağım için ilk olarak 4-6 adet koymayı düşünüyorum ve aralarından 1 çift çıkarcam sizce uygun mu?.. Akvaryumları elimden çıkarır çıkarmaz direk 115*50*60h'lık bir akvaryum eklicem hacim uygun heralde 1 çift astronot için. Önemli görüşlerinizi ve Astronot Biotope hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... Herkese Sağlıklı Balıklar Bol Yavrular...

    Saygılar...
     
  2. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Yavuz,merhaba.

    Bende amerikan balıklarına karşı ilgiliyimdir.Şu zamana kadar kısmet olmadı.Astronotlarda cinsiyet ayrımı çok zordur.Çok severek besleyeceğin canlılarlardır.300 litrelik akvaryuma komşuma 3 adet red tiger ve pengasius almıştık.Balıkları elden yem yemeye alıştırmıştım.

    Sana tavsiyem,diğer tanklarını elinden çıkaracakmıssın.Hacimi daha yüksek tutarak Amerikan **** akvaryumu yapmanını öneririm.
     
  3. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Amerikan erkekleri ne kadar uysal olsalar bile yer tutacaktır. Amerikan gösteri akvaryumu kurulacaksa cüce olarak kurulması daha doğru olur. Cüceler ile kurulabilir. Ama bir astronot erkeği için 300 litre lazım. Bunuda hesaba katmak lazım.
     
  4. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Doğuş,konuyu açabilirmisin birazdaha.Cüceler ile kurulmalı demissin?
    Uygun ortam sağlandıktan sonra neden olmasın.Doğadaki olan olaylar tabiki tanktada olacak.
    Canlı ölümleri bu hobideki en can sıkıcı olan olaylardandır.Bu hobide canlı ölümü,yumurtaların mantarlaşması vs olan olaylar bu hobinin tadı tuzu.Dahada farklı düşünenler olabilir.
     
  5. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Yavuz, bence en güzel yönlendirmeyi sana Cenk yapar.


    Çift oluşturmak istiyorsan bence 7-8 adet kadar al. Daha sonra bu tür hakkında iyice bilgi edindiğinde e-d oranına göre ayarlama çekersin.

    Ama dekor konusunda bence Cenk'in önerilerine uy derim :)

    Benim fikrim ise , bol kütüklü ve de kalın gövdeli bitkiler...Anubias vs.
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hakikaten müthiş bir dekor yaratmış Cenk. Bayıldım desem hatta gördüğüm en güzel doğal ortamı yansıtan görüntü desem yeridir. Akvaryum dekoru sanat başlı başına ve tabi hayal gücünün sınırları ile alakalı.


    Cenk'i bir kez daha kutluyorum bu görüntü için. toka:gif Akvaryumun tamamını görüntülemesi daha iyi fikir verecektir.

    [​IMG]
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  7. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Amerikan biotopu kurulacaksa güney amerikadaki cüceler ile kurulursa bol bol balık çeşidi olabilir demek istemiştim. Bir erkek astronot için 300 litre ihtiyaç. Böyle düşünürsek cüceler ile 300 litre ile çok çeşit olabilir. Bunu söylemek istemiştim. Ama astronot iyidir. Astronot için ne olacaktır. Bol bol kütük. Bol bol karışık karışı kumlar hep aynı kum değil çünkü nehir yataklarında kalıyorlar bölge olarak nehir yataklarında akıma göre taban olduğundan dolayı değişken olması güzel olacaktır. En iyiside bol bol kütük ve sazları aralara yerleştir alt tamamiyle saz olabilir. Arkalara doğru önde seyirlik bölge kalır arka kısımlar saz ile doldurulur.
     
  8. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Geldim, geldim, geldim saygılar:gif Öncelikle Temel Abi ve Can Abi çok teşekkür ederim.

    Yavuz yeni kararın hayırlı olsun, başarılı olacağından eminim. Gelelim Astronotların bulunduğu habitata. Öncelikle şunu söylemeliyimki Orange varyete astronot ile biyotop olmaz, olamaz. Eğer Biyotop istiyorsak canlılarında doğala en yakın varyetelerini almamız gerekir. Yani turuncu benekleri çok çok az bulunan, genel anlamda siyah/gri astronotları tercih etmelisin. Şunu söylemeliyimki 35*40 cm büyüyen bir balığın Biyotopu için verdiğin hacim gerçekten çok az ama tabi yavruyken olabilir. Ayrıca tek tür yapma derim, sonuçta Astronotlarda doğada tek değil. Astronotlar bildiğin gibi Amazon Nehrinde bulunuyor. Amazon Nehrinde ise genelde Kuzeyde ve güneyde olduğunu okuyorum. Mesela Astronotların bulunduğu Fransız Guyanasından Rio Essequibo bölgesini yapabilirsin. Başka tür ile zamanında buranın Biyotopunu yapmıştım. Aşağıya kendi tankımdan bir iki fotoğraf ekleyeceğim. Bu bölge black water denilen suya sahip, su şartlarından bahsedersek çok düşük bir iletkenlik, kh, gh ve 6,4-6,8 civarında bir pH değeri. Dekor olarak ise bol bol kütük eklemelisin bunu nasıl ekleyeceğini tabiki anlatamam tamamen kendi hayal gücün ve becerin. Kalın köklerin yanında ince dallar ihmal edilmemeli. Dibe ise oldukça fazla meşe yaprağı koymalısın, bu bölgede bu olay gerçekten çok fazla var. Meşe yaprakları doğal bir görüntü verirken, saldığı tanen ile hastalık riskini indirip, suyu amazon kıvamına getirecektir. Şuna dikkat etmelisin, eğer çok fazla sayıda kullanıyorsan kesinlikle kaynat yoksa tanen zehirlenmesinden balıkları kaybedersin. Ayrıca Astronotlar doğada yavruyken grup halinde dolaşmakta. Büyüyünce ise dişiler gruplar halinde gezerken erkekler tek olarak dolaşıyor. Sana tür tavsiyem 4 adet dediğim gibi az turunculu, siyah/gri astronot, bir iki keyhole ve 4-6 adet silver/zebra melek. İstersen birkaç tetra seçeneğide bulunmakta. Bunlar dediğim gibi Rio Essequiboda bulunan cichlid türleri.

    Kendi kurduğum Rio Essequibo Biyotopundan örnek birkaç foto yolluyorum;

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Bu atmosferde gerçekten Astronotları izlemek harika olacaktır. Aklına takılan sorular olursa, ben burdayım :ay:
     
    murer, cirol, Lake Tanganyika ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  9. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Gerçi diğer rahmetli astronotlarım şansıma 1 e 1 d çıktı. :F Ama ölmeselerdi şuan kaç cmlerde allah bilirdi. :( Astronotlar ve diğer amerika türlerinde bilgim var allaha şükür. :) E-D Oranı inşallah uygun çıkarırım olmadı anüs vent kontrolü yaparım. :D

    Cenk'ten yardım alacağım kesin çünkü american cichlidleri konusunda baya bir bilgisi var.

    Bende öyle düşünüyorum abi bol kütük, dal vs Anubias, Java Fern Filan koyucam, birde kumun üstüne meşe yaprağı filan koyucam tam doğal olsun diye. :D Malum göllerde suyun dibinde yapraklar filan var. :F

    Bu arada Yorum yazan herkese teşekkürler. Cüce amerikanlar genelde hoşuma gitmiyor ''Kakadu, Ramirezi.'' :) Ben Sadece Büyük akvaryumda Büyük balığa bakmayı severim büyük akvaryum küçük balığı nasıl bulim akvaryumda. :D :D
     
  10. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Yavuz, Anubias, Fern vs. koyarsan Biyotop ne olacak ? :smiley33:
     
    murer ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  11. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Teşekkürler Cenk, yardımın için sağol şu dediğin astronotların fotosunu koysa bi bakim ben. :) Ayrıca gelip yardım edersin artık Biotope kurulumuna :D :D Dediğin Rio Essequibo bölgesini bi iyice araştırayım Cenk, senin yaptığın gibi ise o bölgeyi taklit etmeye çalışırım. :) Anubias filan koymam o zaman o bölgeye ait bitki filan koyarım. Sen şimdi Melek, bir kaç tür Tetra koy diğiyorsunda astronot napcak bunları lüpletcek çatır çatır hele Tetraları. :D :D Tekrar sağol Cenk... Yardımın çok lazım bana. :)
     
  12. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    http://www.sydneycichlid.com/oscar-fish.htm

    Bu linkteki 4. fotoğraftaki balık gibi mesela.

    Gelirim gelmesinede Yavuz, çok uzaksın Beylikdüzüydü sanırım. Ben Beykozdayım. Rio Essequibo hakkında internette çok az bilgi var malesef. Ben Heiko Bleher seminerinde not ettiklerimi paylaştım, birde birkaç kez kendisine mail atıp bilgi almıştım. O bölgede malesef bitki yok, anca su üstüne mercimek, pistia stratoides vs. koyabilirsin. Eğer birazcık kuralları bozalım dersen Echinodorus Bleheri olabilir. Merak etme Astronot yavruyken hiçbirşey yapmaz, melekle beraber büyüdüğünde üreme dönemi harici geniş bir tankta yine birşey yapmaz. Tetralarda zaten dither olacak mesela Silver Dolar bu bölgede bulunuyor, tek kelimeyle harika bir tür. Koyabilirsin bence 4-6 adet. Zaten doğru kurulmuş Biyotoplarda Heiko Bleherin dediğine göre balıklar yeri ve rütbesini biliyormuş. Hiyerarşi ve tank oturduktan sonra problem yaşanmıyormuş. Kendisi Xingu Biyotopunda karma akvaryumda Piranha besliyordu. Yavru severumlarla vs. Sen tankı kurup bizle paylaş. Sonra yönlendirmelerde bulunuruz.
     
    Lake Tanganyika, emmi_06, murer ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

Sayfayı Paylaş