1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

En yakın arkadaşım :)

Başlığı 'Diğer Evcil Dostlar Forumu' kategorisinde aqua_boy tarafından 15 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

  1. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Sizlerle minik papağanımı tanıtmak istiyorum. Kendisi bir anda gelip hayatımın büyük bir parçası olmuştur. Yaklaşık 5-6 aylık minik erkek lutino sultan papağanım :cekingen::nazar::nazar: Yeni yeni konuşmaya başladı bizim kereta. Kafesinin içinde eğer müdahale etmeye kalkarsanız bayağı bir asabileşiyor, gagasıda sert bayağı :) Ama kafes dışında melek gibi, çabuk alıştı bize. Sabahları hariç hiç ötmüyor, ilgi isterse gagasıyla kafese vuruyor. Çokta güzel bülbül ve kanarya taklidi yapıyor. Ötüşü gerçekten çok güzel :ay::nazar:

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Kızıldeniz Akvaryum ve james_34 bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Maşallah maşallah. :nazar: Bir ara jako papağan aldım bin pişman oldum ama seninki sakin anladığım kadarıyla. Sağlıkla büyüsün inşallah. Bizi toptan gömer zaten uzun ömürleri ile. :F
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  3. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Temel abi,seni jako papağan ile evin içinde görmek isterdim.Onun kadar lanet bi hayvan görmedim ben.Geçen sene amca kızına aldılar.Amcam 2 hafta dayanabildi:D:D:an:
    Cenk maşallah sağlıklı görünüyor,inşallah jakolar gibi olmaz.
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Çok tatlı görünüyor Cenk valla.. :) Muhabbet kuşları gibi oyuncu ise bende isterim açıkçası..
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  5. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Sağolasın Abi, bu keretalar görünüş itibari ile papağan/muhabbet kuşu kırması gibi. Huy iribari ile kakaduları andırıyor. Zaten cüce bir kakadu türüymüş. Ötmez, pisletmez ve çok insancıl bir tür. Tek problemi yanlız kalmayı sevmemesi tatillerde problem olabilir diye korkuyorum, aşırı ilgi ve sevilmek istiyor. Ötmemesi ayrı bir avantaj, öttüğü zamanda gerçekten çok güzel ötüyor başlarda düz ötüyordu, dişiler düz ötermiş. Bizde dişi sanıyorduk, bu türün dişileri konuşamamakta. Zamanla kursağı iyice açıldı ve benimde ona sürekli kanarya sesleri vs. dinletmemden dolayı artık papağan görünümünde bir kanaryam var :D Birde yazları hergün yıkanma ihtiyacı olan bir tür, çok sucul bir papağan. Artık bu gidişle akvaryuma atacağım :) 15-20 yıl kadar yaşıyorlarmış, erkekleri ise güzel ses tekrarı yapıp 25 kelime kadar konuşuyormuş, birde kısa cümlecikler :)
     
  6. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Özgür Abi, teşekkürler. Kesinlikle jako gibi olmaz :yazik: Çok cici hayvanlar :D

    Volkan Abi teşekkürler. Muhabbet kuşlarından çok çok üstünler bence. Gerçekten çok çok oyuncular, ilgi istediği zaman yaptığı numalararı görmeniz lazım. Bir gün videoya çekeceğim. Çekirdek yemesini izlemekte ayrı bir keyif :) Kesinlikle öneririm. 7-8 farklı renk varyasyonu var, benim favorim bu renkteki Lutinolar. Dişi erkek ayrımı ötüşlerden ayrılıyor bu türde. Bizim paşaya ileride güzel bir eş alacağım :)
     
  7. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Bu tür çok güzel bir tür. Maşallahı da var papağanın Cenk.

    Muhabbet besleneceğine bu tür beslenmeli. Acayip akıllı ve taklitçi bir kuştur...
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  8. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Aynen öyle Can Abi,muhabbet severler alınmasın ama bence daha güzel bu sultancıklar. Cennet papağanlarıda çok güzel ama gerçekten onları sesleri çok kötü ve sürekli ötüyor. Sultan papağanların fiyatlarından bahsedersek türüne, yaşına göre 75-160 lira arası değişiyor. Ben 90 liraya almıştım sanırım, 80'de olabilir emin değilim tam. Kafes olarak ise 30*30*30 bir kafes yeterli oluyor. Benim kafes 40*30*40 sanırım. Kesinlikle yuvarlak kafeslerde beslenmemesi gerekir. Birde kafes tellerinin yatay olmasında fayda var. Çünkü doğası gereği sürekli tırmanan bir tür. Zaten evde saldığınız zaman hemen perdeye gidip perdenin en aşağısından en yukarısına kadar koşa koşa tırmanıyor :)
     
  9. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Genelde kuşlar konuştuğunda ''b''c''ş''s'' ile başlayan kelimeli daha rahat söylüyorlar.Bende 12 yıl muhabbet kuşu besledim,genelde dediğim harfle başlayan kelimeleri söylüyorlar.
    Yaklaşık bir kelimeyi 1 hafta boyunca tekrarlardım,1 hafta sonunda o kelimeyi söylüyordu.Yanlış hatırlamıyorsam 32 kelime vardı söylediği.Kyfi yerine gelince hepsini söylerdi.

    Tabiki alt komşumunun ingiliz cinsi muhabbet kuşunu anlatmadan geçemiyecem.yeni taşınmışlardı.Annem anlatırdı,inanmazdım.Karşıklı muhabbet kuşu ile konuşabiliyordunuz.Ben ilk gördüğümde hayretler içinde kalmıştım.Kuşun içinde sanki bi insan vardı.Aile fertlerine anne,baba,abi ve abla diyordu.
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  10. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Teşekkürler yorumunuz için Özgür Bey. Benim kereta hafif hafif cicikuş ve cenk demeye başladı gibi. Cenk'i tam söyleyemiyor ama idare eder. Günde en az 2 saat rock/metal müzik dinletiyorum. Gerçekten müzik ritmini oldukça farkettirdi bu uygulama. İnşallah internette gördüğüm papağanlar gibi Headbang yapmayı öğrenir :) Birkaç denemesi oldu ama sadece birkaç denemeden ibaret :) Gelişmeleri anlatırım, yakında videoda koyacağım :)
     
  11. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Cenk,o müziğe kafa yapısıda uygun.Kafasını salladıkça tüylerde hareket eder:D:D:D:D
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  12. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Aynen öyle Özgür Abi :) Günlük 2 seat Heavy seanslarımıza bütün papağanları bekleriz :D
     
  13. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Maşallah Cenk çok güzel sultan papağanı sağlıklı bir şekilde büyütürsün inşallah, gerçekten çok tatlı bende 1 çift vardı yavrulayan 2002 senelerinde sonra verdik. :D Tekrardan maşallah..
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  14. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Teşekkürler Yavuz..
     
  15. turqer

    turqer

    Mesajlar:
    1.083
    İsim:
    Türker Sezgin
    Maşallah Cenk. Çok sağlıklı, bir o kadar da yakışıklı bir sultan papağanı. Bende kendime bir kanarya aldım, erkek malinua. İlerleyen günlerde bende tanıtayım kendisini, senin ki kadar olmasada yakışıklı bizim keratada...
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  16. lepistes

    lepistes

    Mesajlar:
    961
    İsim:
    Muhammed Ali Tavur
    Çok güzel konuşmaya başlamışsa kıymetini bil. Volkan abi muhabbetkuşu alacağına bunu al derim.
     
    aqua_boy bunu beğendi.
  17. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Teşekkürler Türker Abi, beğendiğine sevindim. Kanarya bir ara bende çok düşündüm ama bu kanarya işi Akvaryum gibi bir sararsa bırakmaz dediler vazgeçtim :) İyide yapmışım, benim minikle mutluyuz :) Senin kanaryayıda bekliyoruz Abi ..

    Muhammed Ali Bey beğendiğinize sevindim. Konuşması daha çok net değil dediğim gibi yarım yamalak mıırldanıyor daha ..
     
  18. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Ya nişanlım da evlenince bi tane papağanımız olsun istiyor. :) Böyle çok fena çığlık atanlar var bu papağanlar arasında. :D Öyle olsun istemiyorum. Ötsün tabi de, ne bileyim, çok bağırmasın yahu :D

    Bu arada papağanın çok şirinmiş. Senin bu tür, ilerde tutturursa benim hatun, alabileceğim türler arasında olacak sanırım ;)
     
  19. ORGO

    ORGO

    Mesajlar:
    387
    İsim:
    Orhan Özdemir
    Hayırlı uğurlu olsun Cenk kardeşim.Bunlardan bende almayı düşündüm ama akvaryum dolayısıyla vazgeçtim daha dogrusu aile fertlerim tarafımdan geçirttirildim:DBende muhabbet kuşu aldım,seninkinden iyi olmasın çok tatlı birşey kerata 5 güne aileden biri gibi oldu,bu arada konuşturmayıda başaracağım gibi net olmasada cicikuş diyor:)İnşallah sultanınla bir ömür birlikte olursunuz:)
     
  20. aqua_boy

    aqua_boy

    Mesajlar:
    312
    İsim:
    Cenk Sinor
    Erman Abi bu sultanları öneririm, gerçekten çok insancıl harika bir yaratık.

    Sağol Orhan, beğenmene sevindim.
     

Sayfayı Paylaş