1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sarı Prenses....

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde lordnelsono6 tarafından 13 Eylül 2010 başlatılmıştır.

  1. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    İyi günler arkadaşlar.
    120 litrede baya bir süre japon baktıntan sonra yine bu litrede tür değişimine gidip 1e4d ya da 1e3d sarıprenses bakmak istiyorum.Ama kum konusunda kararsız kaldım çünkü benim musluk suyumun ph ı 7 sarı prensesler 7.7-8.5 ph istiyorlar.Bunun için kum seçimi çok önemli.Midye kırığı koymak istemiyorum açıkçası.Hem görünümünü sevmiyorum hem de arasında çok pislik kalıyor.Kuvars kum çok hoşuma gitti ama onu da koysam ph a bir etkisi olmayacak.Açıkçası çok karasız kaldım.Acaba en alta 2-3 cm midye kırığı üzerine de 5-6 cm kalınlığında kuvars kum koysam olur mu?Ph ı dengeler mi?Araştırdığım kadarıyla sarı prensesler kumu kazıyormuş.Bu durumda da midye kırığı ile kuvars kum birbirine karışacak ve görüntü pek hoş olmayacaktır.Taban konusunda yardımlarınızı esirgememeyiniz lütfen...İlginiz için tşk...
     
  2. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Emre bey taban için quarts veya silis kunlanabilirsiniz.Sarı prenssesler şebeke suyuna alışkınlardır yani sizin su değeri olan ph 7'de rahatlıkla yaşayabilirler.
     
  3. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    Tetratec ex 700 ün içerisine file içinde midye kırığı kumundan koysam ph a katkısı olur mu?
     
  4. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Katkısı aman aman olmaz neden diyeceksin 120 lt'relik bir akvaryuma ufak file içine konulan midye kırığından çok fazla bir katkı bekleyemeyiz konulan midye kırığı mevcut miktarda tamponlama görevi yapar.Sen ph olayına fazla takılma önemli olan konu su değerlerinin mümkün olduğunca sabit kalması ben tropheus besliyorum normalde tropheuslar için istenilen su değeri 7,5 ile 8,5'dir.Benim su değeri 7,6 ve gayet mutlular.
     
  5. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    Ben bu ph olayına taktım:) 7 ph bana çok az gibi geliyor.7 nerde 8.5 nerde?http://www.otuz.com/natural-color-temiz-mercan-kumu-001mm-poet-p-31031.html bu adresteki kumu beğerndim.Ama kuvarsın yerini tutar mı mercan kırığı?Görsel açıdan ve balıklar açısından...
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ph konusuna takmış olmanızı anlamak mümkün elbette çünkü doğal su ph değerlerini yakalamak istiyorsunuz. Her ne kadar ülke suyunun genel ph değerine doğumdan itibaren uzun yıllardır adapte olmuş olsalar da kademeli olarak yukarı çekilecek olan Ph değeri balıklar üzerinde bazı olumlu etkiler gösterebilir. Renklerde canlılık, üreme kalitesi, karakteristik değişim görülebilir.

    Ancak istediğiniz Ph değerini almayı düşündüğünüz kum ile sağlamanız pek mümkün değildir, çünkü Ph değerini yükseltecek salınım ancak Ph değeri aşağılara düştüğünde mümkündür ve bu Ph değerine sizin akvaryumunuz gelmez. Bu tarz kumlar belli oranda tamponlama görevi görebilir ve Ph değerinin genel olarak yukarı çekilmesi Oksijen miktarının artması, sump sistemi kullanılması, dekordaki kayaların seçimi ve taban kumu da dahil olarak bir bütün yapıda mümkünken tüm bunlar yanında ana unsur gerekir yani alkanite yüksekliği. Bunun içinde düzenli su değişimleri gerekir.
     
  7. Yunus Yıldırım

    Yunus Yıldırım

    Mesajlar:
    29
    İsim:
    Yunus İlkay Yıldırım
    Midye kırığı koyacağına denizden topladığın midyeleri ve deniz kabuklarını koy tabi midyenin içini açıp içini temizle yoksa leş gibi koku yapıyor.
     
  8. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Yunus kardeşim midye kırığı derken kumundan bahsediyor.Ayrıca tavsiye ettiğin deniz kabukları vs akvaryum içindeki balıkların kavgalarında yaralanmaya sebep olabilir.
     
  9. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    Sanırım tabana 20 -25 kilo kadar silis ya da kuvars kum koyacağım.Zaten balıklar malavi gölünde gelmeyecek akvaryumcudan gelecek aynı şebekenin suyunu kullanıyoruz ve ph onun da 7 balıklarda bir soruna yol açmaz sanırım...
     

Sayfayı Paylaş