1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Başımız Kel mi - Makalelerin İzinsiz Alınması

Başlığı 'Etkinlik-Duyuru-Haber Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 22 Eylül 2010 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Zaman zaman içeriğimize sahip çıkmak adına forumları tarıyoruz yönetici arkadaşlarla. En eski akvaryum siteleri dahil kopyalanmış yapıştırılmış makalelerimizi kabul etmekle kalmamış fotoğrafların üzerinde site adı olanları çıkarıp bazılarınında üstüne kendi site adlarını yazmışlar. Siteleri suçlamak saçma aslında çünkü üyeler aktarım yapıyor ama kontrol edilmesi atlanıyor veya görmezden geliniyor. Çalınanları buraya eklesek inanın nutkunuz durur. Forum üyelerimizden bazı artkadaşlarımız buna konular altında alıntı olduğunu, kaynak olmadığını yazmış ama beyhude mesajlar olarak kalmışlar.

    Bana da bu gibi uyarılarımda üyelerimiz özgürce paylaşım yapıyor diyorlar ve makalelerimiz 'Alıntı' ibaresi veya sadece makale hırsızlarına mal edilerek tebrikler elarak paylaşıma açık olmaya devam ediyor. Tamamen yeni tedavi açılımlarıyla dolu olan ve bu ülkede ilk kez burada benim tarafımdan önerilen ve yine büyük fayda sağlanan bezelye, tere, kırmızı biber,sıvı yağ vb açılımlar üstünden pirim yapmaktalar.

    Bugün en son bir tanesini gördük ve şahsen yemin ederim çalınan makaleleri buraya eklemeye kaksam şaşırır kalırsınız.

    Son örnek bu örnek acı olanlardan sadece biri çünkü fotoğraf üzerinde yazı olanları çıkarıp makaleyi linç etmekle kalmayıp silip paylaştıkları sitenin adını bile yazmışlar.

    Türker uyarmış ama oralı olan dahi olmamış. Bu sadece birinden örnek.

    http://www.akvaryum..../Forum/bloat_ve_tropheus!_k371127.asp?PID=2138129#2138129

    Orjinali;

    http://www.akvaryumportali.com/threads/534-bloat-ve-tropheus

    Yazık olan ise bu makale adını arama motoruna yazdığınızda bizden yukarda çıkıyorlar, yani arayan insanlar emek veren yere değil kopyalayan yere gidiyor, çok yazık.

    Alıntı paylaşmak portalda yasak ve bu yüzden bu gibi konuları arşive taşıyıp silmekten helak olurken, paylaşım yapan insanları da küstürdük bu yüzden. Acaba yanlış mı yapıyoruz ?

    Alınsın paylaşılsın mı demeliyiz, madem öyle gel böyle mi olmalı ?

    Siz olsanız ne yaparsınız. ?
     
    METİN SUVAR, grafikdelisi, Muzikopat ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  2. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Tamamen katılıyorum abi sana. Biz burada alıntı yasak deyip, paylaşım yapan insanların heveslerini kırarken oralarda neler oluyor.. Üstelik yüze yakın makele alınmış biliyorum. Nutku tutuluyor insanın. Bilgi görgü tecrübe ile yazılan güzelim makaleler gitmiş nerelere... Tamamen haklısın. :an:
     
  3. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Konuyu kaldırmışlar abi...

    Söylenecek söz yok.Emek hırsızları ne denebilir ki :motz:
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kaldırdırmışlar evet birkaç orada özel üye olan arkadaş özel mesajla uyardı. Birtek bu değil ki hangisyle baş edeceksin. Verelim biz de ayarı diyoruz konu açılımı anlamında, nerde biraz işe yarar makale var paylaşalım gitsin, baksana millet öyle de paylaşana yaşa varol diyor böyle de.

    Şaka değil inanın serbest yapalım ve kaynak olarak link yasak, bazılarına alıntı yazarız olur biter.
     
  5. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Bence portal çizgisini bozmasın abi,elimizden geldiğince diğer sitelerde buradaki emeğin hakkını koruyalım.Şahsım adına bundan sonra daha dikkatli olacağıma söz verebilirim :ay:
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  6. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Kesinlikle böyle birşeye katılmıyorum şahsi olarak Temel abi. Birebir senin, Murat abinin, Olcay Abinin, İsmail abinin ve nice üstad üyelerimizin bilgilerinden paylaşmayı yeğlerim. Zaten öyle olmasaydı günlerimizi gecelerimize katıp burası için çabalayıp durmazdık.
     
    METİN SUVAR, reis, cirol ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  7. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    İlgili forum yönetimine tarafımdan mesaj atılmıştır.

    Mesaj;

    Hemen gelen cevap ise;


     
    reis, cirol, turqer ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  8. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Makalelerimizin çalınmaması için aklımda bir öneri var.

    Makaleyi resim üerine yazı gibi yazın. Paint bile bu işi çok rahatlıkla halledebilir. Resim üstüne yazı gibi düşünün fakat tamamen koca beyaz sayfaya makale yazılacak fotoğraf varsa eklenecek. Son olarak büyükçene ve şeffaf AkvaryumPortalı yazılacak. Daha sonradan portala yüklenecek. Sizce nasıl olur ?

    Örnek verecek olursak hızlıca yaptığım bir örnek;

    [​IMG]
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Güzel fikir Fatif uygulanabilir. Deneyeceğim bir tane.
     
  10. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Bir dene abi. İşe yarayacak gibi duruyor. Mesela 1 sayfa yetmezse 2. bir resim oluşturularak altına eklenebilir ve alıntı yapılması halinde akvaryumportalı yazısını kaldırmaları çok zor...
     
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Tabi sorun fotoğrafların nasıl makaleye ekleneceği. Parça parça yapılacak sanırım ve her parçada dediğin gölge yazı olacak. Bilmiyorum bakalım artık.
     
  12. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Fotoğrafları makaleye eklemek çok kolay benim kullandığım programda abi. '' PhotoSpace '' kullandığım programın adı. Programda resim üzerine yazı yazmak - resimleri birleştirmek vb. özellikle çok kolay yapılabiliyor. Mesela yazı yazıyorsun. Sonra istediğin fotoğrafı seçip boyutunu ayarlayıp ekliyorsun. Altına yeniden yazıya devam ediyorsun. Şuan kapatıyorum pc'yi yarın daha detaylı bir örnek hazırlarım ve fotoğrafta eklerim. Yani 1 parça resimde hem resim hemde makale yazmak çok kolay.
     
  13. Warden

    Warden

    Mesajlar:
    585
    İsim:
    Güven Gökdere
    Geldiğimiz noktaya bak hey Allahım,hırsızlardan emeğimizi korumak için makaleler artık nasıl olacak.Nasıl bir ortam oluşturuldu anlamak mümkün değil :sopa:

    Abi siz zaten denetliyormuşsunuz ancak bence hem portalımıza hemde diğer sitelere üye olan arkadaşlara özelden görevler verin,onlar kontrol etsinler.Sonuçta bir elin nesi var iki elin sesi var.Fatih'in fikri güzel ancak zor... saat:gif
     
    cirol ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  14. myillar

    myillar Marmara Tuzlucu Üstad Üye

    Mesajlar:
    1.189
    Yer:
    istanbul-pendik
    İsim:
    Mesut YILLAR
    Varsın başımız kel kalsın hocam anlımız açık olsun gerisi teferruat er yada geç googldan o sayfaya ulaşanlar doğruyada birgün ulaşırlar.
     
    Erman Pehlivan bunu beğendi.
  15. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Temel abi mahaleleri bu resim şeklinde yazmak için benden faydalanmanızı istiyorum :) Word'de yazılan makaleleri bana yollayın bende resim şeklinde yapıp size yollıyayım. Sizde portala yüklersiniz ?
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  16. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Dün akşam adı geçen formda ziyaretçi olarak yem satışlarına bakarken bu konu dikkatimi çekti.Konuyu incelemeye başladığımda bu kadar olmaz dedim makalenin resimleri bile farklı kişi tarafında düzenlenmiş mühtemelen moderatör tarafından, özellikle bir üyenin konuya yazdığı cevap'ta gülmeye başladım ve bizim ne kadar önde olduğumuzu farkettim.Mesaj'da tropheuslara bezelye veriliyormu?ben sadece malawilere veriyorum yazıyordu,kendi kendime ooo biz erik yemeye alıştırdık millet bezelyeyi konuşuyor dedim kendi kendime.Biz burda hep şunu dedik ve savunduk alıntı yerine kendi tecrübelerimiz neden'mi? alıntı yapılan makalede konu hakkında soru iletiliyor yani uygulasam olurmu tarzında cevap ne olacak belli ben bu makaleyi yazmadım istersen yazanın adını vereyim özel mesajla soru sor vs ne kadar anlamsız.Tabi işin farklı tarafı formlar alıntılara izin verip emek hırsızlığı yapıyor böyleyece google amcada ön plana çıkmak için ,ister amcaları olsun ister dayıları biz emin adımlarla ve kaliteli üyelerimizle yolumuza devam edeceğiz.Gerekirse daha çok araştırıp izinsiz paylaşan sitelere tavrımızı koyacağız.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  17. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Abi neler görüyorum ben... Adam (Ç)alıntı bu konu demiş, öbürü de demişki, olsun onu o kadar arayıp bulup bizimle paylaşıyorsun bu da bi emek sayılır... :F
     
  18. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Temel abi yasal haklarımız varsa konuyla ilgili kullanalım derim. Kapansın gitsin o çöp yığını site. Bir tek adam gibi paylaşım bulamazsın orada. Bizi biz yapan da budur. Varsın bize kelaynak desinler. Kelin ilacı olsa başına sürer abi.
     
  19. ZeRo-x7

    ZeRo-x7

    Mesajlar:
    932
    Yer:
    İstanbul/ Beykoz
    İsim:
    Murat Sarıoğlu
    Cevap: Başımız Kel mi ? Artık Bıktık

    Sonuna kadar ben söylenenlere katılıyorum. Temel abi sendende allah razı olsun böyle güzel makaleler çıkardığın için, fakat emek veriyosun ama başkaları çalıyo dediğin gibi başka sitelerde makaleler gezip duruyo. Hani İnsanlarda azda saygı olcak ya ben bunu alıyorum siteye koyucam hiç yoksa makele sayibinin isminide yazıyım yazda izin alıyım öyle alıyım demeleri gerekir. Makaleyi yazanın ismi olucağı yerde ne yazıkki çalan kişi bunu yazmış gibi kendi ismini yazar nerde emeğe saygı?. Fatih kardeşim güzel fikir vermiş aslında ama , bizim insanlarımız almak istedikden sonra onada çözüm bulurlar fatih kardeşim, güzel makale için bilgilendirme için teşekkürler abi..
     
  20. penqun

    penqun

    Mesajlar:
    646
    İsim:
    Haktan KAYACAN
    Cevap: Başımız Kel mi ? Artık Bıktık

    Emek hırsızlığına hayır!
     

Sayfayı Paylaş