1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumu kurduktan kaç gün sonra ilk canlınızı koydunuz ?

Başlığı 'Genel Tuzlu Su Konuları ve Tartışmalar' kategorisinde lcturkey tarafından 5 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. lcturkey

    lcturkey

    Mesajlar:
    855
    İsim:
    Levent Cepdibi
    Bildiğiniz gibi akvaryumumu yeniden yapılandırarak yeni bir kurulum yaptım.Boşta geçen süre içinde balıklarım ve birkaç parça mercan ve bubble anemonu arkadaşımın tankta kaldı fakat arkadaşın akvaryumu satması sebebi ile canlıları çok kısa bir sürede akvaryuma koymak zorunda kaldım.

    Akvaryumun suyu dolduruldu tuz iyice karıştırıldı ölü kayalar ile dizayn yapıldı ve 1 kg kadar aşılama için canlı kaya arkadaşın akvaryumdan benim tanka eklendi.Akvaryumda su dönmeye başladıktan 1 hafta sonra canlıların hepsi sisteme eklendi.Eklene canlılar aşağıdır.

    Fire goby - 2 adet
    yellow tang
    bicolour blenny - akvaryumdan atlayarak mefta oldu..
    pink skunk clown-2 adet
    leather coral-2 adet
    true black percula - 2 adet
    true percula
    bubble anemon
    polipler ve ufak tefek bazı mercanlar.

    Şuanda hiçbir canlımda en ufak bir problem yok.Anemon gayet sağlıklı bir şekilde duruyor.

    Tartışmak istediğim konu neden döngünün bitmesi beklenmeli.Döngü başlamadan veya bitmeden canlı eklenmesi neden tavsiye edilmez ? Hatta anemon koymak için neden en az 6-7 ay zaman geçmesi gerekir derler ?
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Sorularının cevabı hem çok basit hem de çok zor. Döngü oluşmasını beklemenin sebebi bana göre suyun oturması yani tuzlu su tatlı su gibi değil suyun bir kararlılık kazanması gerekiyor oksijen ile çevrilerek. Tabi döngü kavramı içine biz genelde biyolojik yapıyı katarız. Biyolojik yapının beklenme sebebi ise sıfır suda balıklara yemleme yaptığında amonyak oluşması korkusudur. Aslında bu korku gereğinden fazladır çünkü yemleme yapma miktarına veya hobicinin akıllı hareket etmesine bağlıdır birazda. Anemonların eski suyu yani 6-7 ay süre geçmesini beklemesi ise suyun yüzen alg yapısının oluşması ve akvaryumun biyolojik döngüsünün oturmuş olması ki karides vb beslenebilsin gibi nedenlerdir.

    Sabır iyidir Levent bu aşamalarda ama gereğinden fazla korkulduğununda doğru olduğu bir gerçektir.
     
  3. U.Uçar

    U.Uçar

    Mesajlar:
    216
    İsim:
    Ufuk UÇAR
    Ben öncelikle temizlik ekibini (conch, snail, karides vs.) akvaryumu kurduktan 2 -3 hafta sonra koydum, ardından bir ay içerisinde kuru yemle beslenen balıkları ilave ettim.Canlı yemle beslenen mandarin, kardinal fish gibi balıkları ise 6 yada 12 ay sonra koydum.Mercanları ise ilk aydan sonra kademeli olarak artırarak koydum.Canlı eklemede sabrın önemli olduğunu söyleyebilirim, eğer uzun vadeli akvaryum canlılarını yaşatmak istiyorsak.
     
  4. ruzgar-rr

    ruzgar-rr

    Mesajlar:
    29
    İsim:
    baris aydogan
    Herkese selamlar..Arkadaslar ben suyu hazır bakterili olarak alıcam. 20 litrelik bidonlarda satılıyor. Benim sorum bende balıkları koymak için uzun süre beklemeli miyim???
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Açıkcası ben olsam satın almam böyle bir suyu. Nasıl bakterili tam anlamadım ama su ithal mi acaba ? Değilse akvaryumdan çıkma mı ve değerleri nedir gibi soruların yanıtları lazım.

    Akvaryumlarda oluşturmaya çalıştığımız bakteriler suda yüzer halde mi yaşar yoksa kum, kaya gibi gözenekli malzemelerin içinde yerleşik olarak mı ? Suyun canlılığı da önemlidir ama asli olan yerleşik bakterilerdir.

    Bence bu şekilde alınacak suya ne zaman balık ekleneceği konusunda kimse yanıt yazamaz ve yazılsa da güvenilir mesajlar olmaz Barış Bey.
     

Sayfayı Paylaş