1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

125x50x65h Duboisi Masva Akvaryumu

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde uozgul tarafından 10 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Ölçüler:125x50x65h plastik kapaklı akvaryum
    Zemin ve Dekor:20 kilo beyaz quwarts kum yarısı deniz yarısı göl kayası
    Ekipman:2212 astro filitre Resun Lp40 dan gelen havayı aktaran 50cm havataşı 2adet 30watt florasan
    Bitkiler: 5 kök Tilki Kuyruğu ve su mercimeği
    Canlılar: 17 Duboisi Masva 2 Erkek albino cüce vatoz
    Kullanılan yemler: Sera flora ve bitkisel gronül yemi ayrıca haftada 2 gün 1/4 salatalık

    Kurulum:

    Önce akvaryumuzu yıkayarak başladık işe

    [​IMG]

    Daha sonra kumumuzu yıkadık 4 saat kadar yaklaşık 1.5 ton su harcadık sanırım ama hala su bulanıyordu.

    [​IMG]

    Sonrasında ise akvaryumu kurup içine suyu doldurup filitresini çalıştırıp 30 sefer yıkamış olmamıza rağmen suyu bulandırmaya devam eden Beyaz quwarts kumumuzun çökmesini beklemeye başladık

    [​IMG]

    su yaklaşık 4 saat sonra normale döndükten sonra balıklarımızdan öncelikle duboisileri akvaryuma dahil ettik.

    [​IMG]
    Filtremizin su çıkışı borusunu akvaryumun üst kuşağına plastik hortum kelepçesi ile sabitleyip üstten yağmurlama yapmasını sağladık.

    Buda 5 kök tilki kuyruğu ve su mercimeği ekledikten sonraki genel görüntüsü...
    [​IMG]

    Albino cüce vatozlar pek ortalığa çıkmıyorlar...

    Buda akvaryumumdan genel görüntü salatalık tırtıklarken kaydetmiştim. Balıklar birbirlerine üstünlük sağlamak için titreyip baskın olmaya çalışan erkekler ise bölgelerinde kum temizliyorlar

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=461937989690&oid=144458675597303
     
    lepistes, YIKIKTEMO, murer ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit bey bu aralar tropheus olayında yanlız kaldığımı hissederken güzel bir tanıtım oldu ilaç gibi geldi diyebilirim.Müsadenizli akvaryum hakkında bir kaç ekleme yapmak istiyorum .Öncelikle tabanda kum biraz yetersiz kalmış görünüyor teşke biraz daha kum eklemesi yapsaydınız.Dekorda orta kısımda duran çanağı bence çıkarın derim tabi kara sizin. Bitki olarak tercih ettiğiniz türleri çok yakın zamanda balıklarınız hakkından gelecek gibi çevrenizde bulma imkanınız varsa bir kaç kök anubias hem ayrı bir hava katar hemde sert yapraklı olduğu için diğer bitkilere göre daha dayanıklıdır.Akvaryum'un arka kısmını düz fon mavi olabilir çok güzel durur.Son olarak verdiğiniz yemleri çok fazla tavsiye etmiyorum sera flora artık tropheus türü besleyen kişilerin buna bende dahil vermiyoruz nedeni ise balıklarda yağlanma yapıyor ,diğer kullandığınız yem granur green ise bu yemide vermeden önce ayrı bir kapta bir kaç dakika bekletip balıklara verin nedeni ise bu yem suda şişme yapıyor dediğim gibi ayrı bir kapta bekletim vermediğiniz zaman balıklarınız bu yemi yediğinde yem şişme yaptığı için balık sisdirimde sıkıntı çekiyor.Bir kaç şey yazayım derken baya yazmışım umarım söylediklerimden dolayı beni yanlış anlamazsınız.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ellerinize saglik Umit Bey. Gayet duru ve guzel gorunuyor akvaryum. Bitki secimini Ismail'in dedigi gibi yaparsaniz daha iyi olur.

    Bir miktar deniz kayasi demissiniz fotograflari cep telefonundan tam goremiyorum ama canli kaya tabir ettigimiz kayalar yanlis anlamadiysam. Eger oyleyse uzun zaman once dekoru tamamen Tpropheus akvaryumunda onlarla kurmustum. Fakat pek dlillendirmemistim cunku zaten tuzlu su akvaryumlari icin yeterince toplaniyorlar. Fakat basarili olacak bir gozenekli yapisi vardir. Tabi dedigim gibi deniz kayasindan kasit canli kaya ise.

    Tebrikler ve tanitim icin tesekkurler...

    Cep mesaj.
     
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Kurulumdan 4 saat sonra balık eklemek kısmında takıldım ben açıkçası.. Sizin bu balıklara bişey olmuyor mu yeni tank kurulumlarında ??
     
  5. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Sondan Başlayarak cevap vereyim:

    "volkantr34
    Kurulumdan 4 saat sonra balık eklemek kısmında takıldım ben açıkçası.. Sizin bu balıklara bişey olmuyor mu yeni tank kurulumlarında ??"

    tank için şimdi de boşta ne olur ne olmaz diye beklettiğim içinde 1 hava taşı ve bir iç filitrenin 24 saat çalıştığı boş bir akvaryum suyu 150 litre ve 200 litre hazır dinlenmiş sudan ayrıca duboisilerimin 1.5 aydır içinde oldukları akvaryumun suyundan koyarak hazırladığım su ile doldurdum ve Allaha şükür sıkıntı yok oldukça neşeliler.
    Diğer tanklarda ise %50 çeşme suyu direk tanka %50 de dinlenmiş su ile doldurup balıklarımı koyuyorum bazen hatta 450 litrelik 200x50x45h olan yavru boylandırmayı %80 taze su %20 dinlenmiş su ile doldurup aquanıc1600 ü 3 saat çalıştırıp yavruları attım.
    Not: hava motorunun horumu çıkmasından ötürü 1 defa 130 kadar yunus yavrusu öldü akvaryumlarımda onun harici hiç problem yaşamadım. Ayda 500 yunus 150 ila 200 kadarda sarı prenses yavrusu alıyorum yeni aldığım diğer malavilerden henüz yavru almaya başlamadım.

    "
    Ellerinize saglik Umit Bey. Gayet duru ve guzel gorunuyor akvaryum. Bitki secimini Ismail'in dedigi gibi yaparsaniz daha iyi olur.

    Bir miktar deniz kayasi demissiniz fotograflari cep telefonundan tam goremiyorum ama canli kaya tabir ettigimiz kayalar yanlis anlamadiysam. Eger oyleyse uzun zaman once dekoru tamamen Tpropheus akvaryumunda onlarla kurmustum. Fakat pek dlillendirmemistim cunku zaten tuzlu su akvaryumlari icin yeterince toplaniyorlar. Fakat basarili olacak bir gozenekli yapisi vardir. Tabi dedigim gibi deniz kayasindan kasit canli kaya ise.

    Tebrikler ve tanitim icin tesekkurler..."

    Balıklarımın bitkilerimi yemesi benim için sorun değil ama diğer tür bitkiler için araştırma yapacağım ve temin edeceğim. Deniz kayalarım delikli canlı kayalardan.

    "cirol
    Ümit bey bu aralar tropheus olayında yanlız kaldığımı hissederken güzel bir tanıtım oldu ilaç gibi geldi diyebilirim.Müsadenizli akvaryum hakkında bir kaç ekleme yapmak istiyorum .Öncelikle tabanda kum biraz yetersiz kalmış görünüyor teşke biraz daha kum eklemesi yapsaydınız.Dekorda orta kısımda duran çanağı bence çıkarın derim tabi kara sizin. Bitki olarak tercih ettiğiniz türleri çok yakın zamanda balıklarınız hakkından gelecek gibi çevrenizde bulma imkanınız varsa bir kaç kök anubias hem ayrı bir hava katar hemde sert yapraklı olduğu için diğer bitkilere göre daha dayanıklıdır.Akvaryum'un arka kısmını düz fon mavi olabilir çok güzel durur.Son olarak verdiğiniz yemleri çok fazla tavsiye etmiyorum sera flora artık tropheus türü besleyen kişilerin buna bende dahil vermiyoruz nedeni ise balıklarda yağlanma yapıyor ,diğer kullandığınız yem granur green ise bu yemide vermeden önce ayrı bir kapta bir kaç dakika bekletip balıklara verin nedeni ise bu yem suda şişme yapıyor dediğim gibi ayrı bir kapta bekletim vermediğiniz zaman balıklarınız bu yemi yediğinde yem şişme yaptığı için balık sisdirimde sıkıntı çekiyor.Bir kaç şey yazayım derken baya yazmışım umarım söylediklerimden dolayı beni yanlış anlamazsınız. "

    Kum az gibi görünsede alta da 5 cm yüksekliğinde plastik kapak takımının alt kısmı olduğundan az gibi görünüyor.Ama erkeklerimden 2 tanesi şimdiden kayaların altında harfiyat yapıp kumu cama kadar temizlemeye başladılar. O yüzden onların düzenini bozmak istemiyorum.
    Çanağı tünel gibi kullanıyor erkekler sağdaki Deniz kayalarının arasındaki mağaralara geçerken alıştılar ama düz zeminli göl kayaları geldiğinde sağdaki dekoru komple değiştirmeyi düşünüyorum.
    Bitkileri zaten canları istediklerinde balıklarımın yemesi için koydum. O yüzden yemelerinde sakınca yok ama ankaradan Bayram Çakır ismindeki abimizin "Bitkili Tropheus Akvaryumu olmaz diyenlere İnat Bitkili Tropheus Akvaryumu" Projesini gören birisi olarak Bende Bitkilerimin sağlıklı kalacaklarını düşünüyorum.
    Yem konusuna gelince ben florayı balıkları aldığımda 9 aylık olmalarına rağmen renklerinin oturmamış olması yüzünden başladım ve şimdilik renk konusunda istediğim gibi olmaya başladıkları için şikayetim yok ama tavsiye edeceğiz Yem markası varsa alıp deneyebilirim.
    Not: Ben malavilerime haftada 5 gün bioaqua Alabalık yavru yemi veriyorum ve elimde 4dişi 1 erkek ayda 500 yavru veren bir kolonim var 3 yaşındalar ve yavrulara alabalık yemi verirsen kısırlaştırırsın diyenlere damızlık yunuslarımın kusturma videosunu izletiyorum onlar haftanın 7 günü alabalık yemi yiyorlar.
     
    volkantr34 ve cirol bunu beğendi.
  6. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit bey yem olarak ne kadar çeşit yem olursa o kadar iyi olur.Tavsiye edeceğim yemlerdem bir kaçını yazayım Tropical super spırulına forte pul yem,new life spectrum çiklet formülü(bu yemi haftada 3 kere tek öğün olarak verebilirsin),tetra pro vegetable bu verdiğim yemleri listenize ekleyebilirsiniz.Ben ortalama 8 çeşit yem kullanıyorum çeşiti arttırmak tabi size kalmış.

    Sağlıklı bol yavrular dilerim.
     
    uozgul bunu beğendi.
  7. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Teşekkürler az önce duboisilerimden ikisi çiftleşti. dişinin Ağzında yumurta var :) Ama başka bir dişide yem atınca ağzındaki yumurtayı tükürdü 5 tane alayım kuluçkaya koyayım demeden başka 2 balık yumurtaları afiyetle yediler. Bir dişinin de tüpü oldukça belirgin bir şekilde çıkmış. Mutlaka yakında tumurtayı tutmayı öğrenecekler henüz 11 aylıklar nede olsa bu 2. yumurta alışları bazılarının bazılarınsa ilk yumurtaları idi.
     
  8. aktassa

    aktassa

    Mesajlar:
    43
    İsim:
    Sait AKTAŞ
    Çok güzel bir akvaryum olmuş.
    Size o kadar zahmet vermesine rağmen sonucunu alırsınız inşallah diyor iyi hobiler diliyorum.
     
    uozgul bunu beğendi.
  9. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit hocam varmı yeni gelişmeler yumurta alan varmı?
     
  10. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Balıklarımın cinsiyetlerini tespit ettik 10 dişi 7 erkek olduğuna karar verdik erkekleri ayırdık önce ve dişiler 1 gün yanlız kaldılar sonrasında 2 baskın erkek ve 1 küçük erkeği ana tanka aldık ve dişiler ertesi gün erkeklerin kurlarına cevap verdiler ve 1 tanesi gözümün önünde yumurta aldı ama sanırım yine ağzında yumurta tutamadı hepsi yeme geliyor balıklarımın. Sormak istediğim dişiler ağzına yumurta aldıktan kaç gün sonra yumurtalar tamamen döllenmiş olur ? ve yumurta alan dişileri aynı akvaryum içinde büyük bir tül yavruluğa ayırsam ve gününü beklesem olur mu yoksa balıkları 4. yada 5. gün kusturmalımıyım ?

    Bu arada artık tilki kuyrukları kalmadı afiyetle yediler :)
     
  11. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit bey dişilerin ilk tecrübeleri ise 4 ile 5'ci denemelerinde yumurta tutmayı öğreneceklerdir.Benim tavsiyem bırakın tecrübe kazansınlar tabi karar sizin.Kusturma günü olarak 15. günü devirmeleri gerekiyor.Tabi 7 ile 8 gününde kusturanlarda var ama 15 günü beklemedik daha sağlıklı olacaktır.Akvaryum içinde kayalık dekor fazla ise dişi'yi ayırmayın .
     
  12. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Sanırım dişilerden yumurta alanlar 2. sefer bilemedin 3 sefer almıştır. kayalıklar var kayaları iki köşe yerine ortaya aldım genel olarak bakalım bekleyecez artık herşey hazır onlar için
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Ümit Bey inşallah siziden de hayırlısıyla bol bol Tropheus yavru fotoğrafları görmek isteriz. İsmail'in dediği gibi sabır daha iyi bu süreçte. Birçok dişinin üremeyi kestiğine dahi şahit oluyoruz ilk tecrübelerde kusturulduğundan dolayı.
     
  14. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit hocam sabır bu türde olmazsa olmazı,ben bu türle ilk tanıştığımda 2,5 cm'diler şimdi damızlık oldular ve düzenli yavru alıyorum.İnan çok bekledim konularda herkez yavru aldığını yazdığında beni çok zorluyordu.Ben şunu dedim başaracaksam sabırla beklemem gerek şimdi portalımızda yavru konuları olunca akla ilk gelen kişiyim buda ödülü olsa gerek.Bu nedenle biraz daha bekle hiç beklemediğin bir anda sana süpriz yaparlar.
     
  15. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Bugün dayanasmayıp aldığı yumurtaları ağzında tutamayan dişilerden birisini aynı akvaryum içinde tül yavruluğa ayırdım 10 dakika sonra ağzından yumurtaları attı yavruluğun dibine kum serdiğim için alttan rahatsız etmeleri için onun arasından 3 tane yumurta aldım ve kuluçka makinasının içine koydum ve bekleyeceğiz artık bakalım çıkabilecekler mi ?
     
  16. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Döllenmiş yumurta iseler çıkabilirler. İnşallah sizi üzmezler.
     
  17. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    İnşallah Temel abi bakalım ama dişilerin ağzında yumurta tutamaması beni baya üzdü 3 4 sefer yumurta aldı hemen hepsi eskiden erkek çoktu bakalım şimdi 9 dişi 3 erkek.
     
  18. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Türün genel üretim şikayeti bildiğin gibi bu. İsmail'de başta şikayet ediyordu ama sonradan işler değişti. Dişi sayısının çok olması her türlü avantaj. Zaten çok hareketli ve agresif balıklar. Yumurta tutan dişiler aşırı kovalanmaya devam edildiğinde atıyor. Bu sayı çokluğu bu yönden de çok iyi.

    Bu tür beni az kandırmamıştır dişiler olarak. Ağızlarına kum alıp ağzı dolu numarası bile yaparlar erkek balığı sakinleştirip bölgelerine girmek için. Sabırlı olmak lazım inşallah üzülmekten kurtulursun.
     
    uozgul bunu beğendi.
  19. uozgul

    uozgul

    Mesajlar:
    90
    Yer:
    Afyon
    İsim:
    ÜMİT ÖZGÜL
    Son durumdan haberdar edeyim yumurtalar mantarlaştı ve attım dün 2d1 erkek red çimba ve 2d1e kasanga geldi bir arkadaşımdan bu sebeple bu tankı onlara bırakıp 200x50x45h olan yavru boylanndırma akvaryumunu duboisilere ayırmaya karar verdim. zemin için kum tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? Arkadaşlar mercan kırığı yada kalsiumlu kumlardan almamı söylediler ama birde sizlere sorayım 1 haftaya kadar kumunu kayalarını ayarlayıp balıkları oraya alacağım
     
  20. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    Ümit hocam sağlık olsun ,dişilerle yumurta tutmaya başlamışlar ve tecrübe kazanıyorlar.Kum olarak ben quartz 0,5 mm kullanıyorum ,silis kum'da olur 0,5 mm
     

Sayfayı Paylaş