1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Baraj gölüne atılan Japon

Başlığı 'Hayata Dair Her şey' kategorisinde mad max tarafından 28 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. mad max

    mad max

    Mesajlar:
    95
    Baraj gölüne atılan Japon süs balığı tüm ekolojik dengeyi bozdu. Ortaya vücudu sazan, kafası Japon olan tür çıktı
    Anadolu Bölgesi'nin en kurak şehirlerinden Yozgat'ta balıkçılık yöre halkının geçim kaynağı oldu! İl genelindeki 3 sulama barajı ile 29 gölet ve karada kurulan 4 balık tesisinde balıkçılık faaliyetinde bulunuluyor. Toplam yıllık kapasitesi 129 ton sazan, kefal, gümüş, alabalık, in balığı ve 15 ton kerevit olan bu sulardan çıkarılan balıklar iç pazarda satışa sunulurken, kerevit ihraç ediliyor. Ancak bunların yanında bir balık var ki, görenleri şaşırtıyor. Gelingüllü Sulama Barajı sularına 2001 yılında amatör balıkçı tarafından bırakılan 'Japon' ismi verilen süs balıkları, baraj sularında yaşayan pullu sazanlarla uyum sağladı.
    Bu uyumun sonunda ortaya vücudu pullu sazan balığı, kafası ise Japon süs balığı olan yeni bir tür çıktı. Su ürünleri mühendisleri, süs balığı ile sazanın bir arada bulunmasının yeni bir türün oluşmasına zemin hazırlamasının mümkün olmadığını belirtti. Ancak bölgede balıkçılık yapan Coşkun Binici, ağlara takılan yeni tür balıkları gösterdi. Binici, "Balıkçı arkadaşımız tarafından atılan süs balıkları burada aşırı derecede bir üreme yaptı. Bunlar kışın tam açığa çıkıyor, akıntıya geliyorlar. Bu balıklar pek tutulmuyor, çok kılçıklı olduğu için'' diye konuştu
     

    Ekli Dosyalar:

  2. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    Ülkenin ekolojik dengesini bozabilcek birşey olduğundan neredeyse suçtur bu.
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bu konuyu okuduğumda baya üzüldüm açıkcası. Neredeyse suçtur değil bu hareket bir suç zaten kanun olarak. Fakat malesef ki bunun önüne geçmek pek mümkün değil. Bilinçsizce bir anlık akvaryum kuranlar ve balık satın alanlar buna benzer hareketleri her zaman yapıyor. Aslında ilk olarak akvaryumcuya balıkları götürenler de var. Mesela Piranha türünde, dev gurami, astronot balıkları örnektir ama esnaf büyüyen bu tür balıkları büyük boyda almıyor ve bu yüzden bu sulak alanlara bırakanlar var.
     
  4. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Temel abi bilirsin Kartalda eski otopazarının arkasında bulunan iki adet gölettede japon balıkları varZamanında rtık kim salmışsa o balıkları oraya bilemem ama artık kocaman kocam olmuşlar. Hatta çocuklar ordan oltayla yakaladıkları japonları akvaryumculara satıyor.:hasta:
     
  5. Onur G. HİTİT

    Onur G. HİTİT

    Mesajlar:
    855
    Yer:
    İlkadım/SAMSUN
    İsim:
    Onur G. HİTİT
    Şaşırmadım. Bizim burada bir gölete de salmışlardı zamanında. Bir defasında oltama kocaman bir Japon vurmuştu hatta.
     
  6. berkan

    berkan

    Mesajlar:
    405
    İsim:
    berkan yıldız
    Bunu yapanın bulunması lazım.
     
  7. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Yuh diyorum sadece! Yuh ki ne yuh! Böyle bir mantık var mı yahu? Haline bak şu balığın... Çok üzüldüm gerçekten :smile19:
     
  8. serdar ali

    serdar ali

    Mesajlar:
    6
    İsim:
    serdar ali tunc
    Merhaba arkadaşlar bend e yeni üyeyim.Aranıza yeni katıldım.Bu konu ile ilgili şöyle bir yorum yapabilirim.Bence arkadaşlar o bir kişinin bir veya bir kaçtane japon balığını atmasıyla oluşmamıştır.

    Galiba bu yeni olan bir şey.Bunun tek örneği Hatay'da olduğu gibi dışardan kaçak girip birileri tarafından ihbar edilince göle veya göletlere dökülmesi gibi olabilir.Hem de binlerce...(arkadaşlar şunuda söyleyim.O yöreden duyduğum şeyler. İşin aslını bilmiyorum ama inanırsınız ama inanmazssınız.) Yani demek istediğim ancak olsa da böyle olur bir anda ekolojik dengeyi bozar mı bilmem ama çok aç gözlü olduklarını bilirim bu japonların.
     
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hoşgeldiniz öncelikle Serdar Bey.

    Evet bu şekilde olma ihtimali de yüksek bence de. Çok mantıklı geliyor bu olasılık da bana.
     

Sayfayı Paylaş