1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Artemi çıkarma hakkında?

Başlığı 'Malawi Cichlid Forumu' kategorisinde nahre25 tarafından 16 Aralık 2010 başlatılmıştır.

  1. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    Arkadaşlar Meç marka artemia seti aldım ve omega marka artemia yumurtalarını katarak hava motoruyla birlikte çalıştırmaya başladım. Sorum şux artemiaların yumurtadan çıkması için gün ışığı yeterlimidir. Yoksa akvaryum ışığını sürekli yakmam gerekirmi. Akvaryum ışığını yakmam gerekiyorsa ne kadar süre yakacam yani 24 saatmi yakmam gerekiyor?
     
  2. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Bende kullanıyorum o seti geceleri kapatıyorum bır sorun yok yumurtadan cıkıyorlar.
     
  3. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    Yani bu, geceleri kapatıyorum ama bütün gündüz açıyorum mu demek? Bide açılmayan yumurtalarda yukarıya çıkıyormu. Bana nasıl yaptığını biraz anlatabilir misin?
     
  4. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Acılmayan yumurtaları ayırmak için hava motorunu durdur zaten hepsi yukarı cıkıyor yumurtaları ayır öyle gerisi artemia zaten veya havayı durdurduktan sonra şiringa yardımı ilede çekebilirsiniz. Ben geçenlerde suyu cizgiye kadar doldurup omega mix var bende 18 gr onlardan birini tamamen boşalttım bu şekildede yapabilirsin bazende bir kaşık atıyorum ancak açılma oranı azalıyor bu şekilde.

    Saygılar
     
  5. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Gözlemlerim sonucu şöyle bir şey fark ettim. Artemia yumurtaları kalite kalite malumunuz. Fakat forumlarda yazanın aksine yumurtaların tamamı 24 saat sonra açılmıyor. 24 saat sonra açılmaya başlıyor! Aciliyetiniz yoksa minimum 36 saat içinde süzme işlemini geçmelisiniz.

    Meç marka artemia seti bende de var ve memnunum. Önemli bir nokta ise asla ama asla havayı çok fazla açmayın. Mümkünse vana kullanarak saniyede 2-3 kabarcık çıkacak şekilde hava verin. Isı 26 - 28 derece arası olmalı.

    Ben tariflenenin aksine süzmüyorum. Havayı kestikten 15 - 20 dk sonra meç artemia senin alt kısmındaki şeffaf bölüme 10 dk kadar kuvvetli ışık tutuyorum. (5 ledli küçük el feneri, bir odayı aydınlatacak kadar güçlü) Sonra bildiğimiz içecek pipetini daldırıyorum en dibe kadar. Sonra arka kısmına parmağımla bastırıp çekip yavruları yemliyorum. 2-3 kere bunu yaptıktan sonra yine havayı açıyorum. Ama dikkat, artemia'lar yemleme yapılmazsa (bkz: artemia büyütme) en fazla 4 gün içinde ölüyor. Bu süre zarfında artemia'ları balıklarınıza verip bitirin.
     
    zgrkaralar bunu beğendi.
  6. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    Bunedir ve ne için arkadaşlar biri anlatabilirmi acaba ilk defa duydumda yapılmasındaki amaç nedir
     
  7. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    Arkadaşlar sonuçta yaklaşık yüzde 60 kadar açılma oldu. Artemi setine yarım litre su koydum ve bir buçuk kaşık yumurta attım. Birinci sorum: Açılmanın az olmasının sebebi yumurtayı az attığım için suyu dahamı az eklemeliydim? İkinci sorum: açılmamış yumurtalarda canlılarla birlikte dibe çöküşyor, bun nedenle süzdüğümde canlılarla açılmamış yumurtalar süzgeçte kalıyor. Açılmış yumurtalar zaten suyun üstünde kalıyor onda problem yok. Ama açılmayan yumurtalarla açılan canlıları nasıl birbirinden ayırt edeceğiz? Bunları beraber balıklara vermekte bir sakınca olurmu? Cevaplarsanız çok yardımcı olursunuz.

    --- Ekleme; ---

    Serdal abi bu tuzlu göllerde yaşayan eklem bacaklı bir canlı türü. Yüksek proteinli özellikle balık yavruları için anne sütü değerinde. Yavruların kısa sürede büyümelerini sağlıyor. Tabi büyük balıklar içinde yüksek vitamin değeridir.
     
    zgrkaralar ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. Bademdereli51

    Bademdereli51

    Mesajlar:
    47
    İsim:
    Serdal KARACA
    bilgi için teşekkür ederim kardeşim
     
  9. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    hımmm.tamam teşekkürler...
     
  10. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Açılmama nedenı ortantısız tuzdan olabilir ben 1 paketi boşalttığım zaman gördüm yüzde 95 açılmayı geri kalanında senın gördüğün gibi yüzde 60in üstüne cıkamadım ilk gün ama ilerleyen günlerde açılmalar oluyor birde ekstradan tuz ekleyerek deneyebilirsin.
     
  11. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    Yine artemia yumurtalarının yüzde 30'u kadarı açılmadı. Sanırım çamaşır suyu yöntemini deneyeceğim. Sizce işe yararmı??
     
  12. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    çamaşur suyunu denemedım hiç ama önermemde yanı daha çok uğraş gerektiren bir iş birde
     
  13. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Hangi tuz kullanıldı yumurtaların ilave edildiği su içinde ? Çamaşır suyundan beklenti nedir merak ettim ?
     
  14. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    OMEGA marka artemia yumurtaları kullandım. Paketin içinde zaten tuz karışımı var. Ama sizin bildiğiniz bir yöntem varsa açıklamanız yararlı olur. Yani açılmayan yumurtalarla canlıları nasıl ayıracağım hakkında. Teşekkürler
     
  15. sconat

    sconat

    Mesajlar:
    453
    İsim:
    Ozan Sıdal
    Kendi tuzunun ölçüsünü ayarlamak lazım.Isı çıkan yumurta sayısını etkiliyo birde.Çıkan artmiaları süzüp tabanda kalan yumurta kabuklarını tekrar kabarcılı suda bekletince açılmayanlardan açılanlar oluyor.
     
  16. seyyaHH

    seyyaHH

    Mesajlar:
    129
    Yer:
    Ankara
    İsim:
    KÖKSAL YILDIRIM
    Açılmayan yumurtaları ayırmak yerine, canlılarla birlikte verebilirsiniz bi faydası olurmu bilmem ama bi zararı olmadığını biliyorum balıklar açılmayanlarıda tüketiyor tüketmedikleride filitre aracılığı ile zaten temizleniyor. Amaç yumurta açılım verimini artırmaksa arkadaşlarında dediği gibi tuz oranında bi sorun olabilir. Çamaşır suyu bayağa bi uğraş gerektiriyor ayrıca tamanının açılması yine söz konusu olmaz.
    saygılar.
     
  17. nahre25

    nahre25

    Mesajlar:
    85
    İsim:
    Erhan Balıkçı
    Cevaplarınız için sağolun arkadaşlar. Şimdilik çamaşır suyu yöntemini erteliyorum. Bu anlattığım deneme OMEGA marka yumurtaları içindi. Şimdi SERA marka artemia yumurtası deneyeceğim bakalım markalar arası açılma oranı ne kadar değişiyor. Denememin sonucunu yine burada paylaşacağım. Görüşmek üzere
     
  18. zgrkaralar

    zgrkaralar

    Mesajlar:
    556
    İsim:
    Özgür KARALAR
    Tuzsuz artemialar var tuzu sen ekliyorsun deneye deneye onlarlada yapabilirsin daha güzel bir yöntem bulursun kendin için.:)
     

Sayfayı Paylaş