1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Mersin Yağını Yeme Emdirmek

Başlığı 'Akvaryum Yemi Araştırma Portalı' kategorisinde YIKIKTEMO tarafından 2 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Bilimsel açıklaması; Uçurur, şişirir, patlatır.

    [IZLESENE]2952601[/IZLESENE]

    Faydaları : İç parazit önleme, mukoza koruması, yara ve enfeksiyonlar üzerinde haricen kullanım, kan dolaşımını düzenleme, idrar yollarının açılması, nefes açıcı, stres önleyici etkili. Hemoroit tedavisinde ve şekere hastalığına karşı etkilidir.Mikrop öldürücü ve yatıştırıcı etkileri nedeni ile verem,bronşit ve bel soğukluğunda kullanılmaktadır.Mide ağrılarını giderir.Gerginlik ve uykusuzluğu gidermede yardımcı olur.
     
    lepistes, Heliak, berkan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. murer

    murer Kıdemli Üye

    Mesajlar:
    4.111
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Murat ERCAN
    Balıklarda ne işe yarar hoca, bu Mersin yağı?
     
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    İç parazit önleme, mukoza koruması, yara ve enfeksiyonlar üzerinde haricen kullanım, kan dolaşımını düzenleme, idrar yollarının açılması, nefes açıcı, stres önleyici etkisi olduğunu düşünmekteyim. Bu faydalar insanlar üzerinde zaten bilimsel olarak aynen geçerlidir.

    Labaratuvarı kurunca tam net olarak balıklar üzerindeki etkisini yazarım, şimdilik gözlem ve tecrübe var.:)
     
    murer bunu beğendi.
  4. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Tatlı suda kullanabiliriz değil mi Temel abi?
     
  5. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kullanılabilir ve kullandığınızda gözlemlerinizi ekleyin lütfen. Video eniştem şarkısıyla karşınızda olabilir ama içeriği gırgır şarkıdan ötedir. 10-15 günde bir verilebilir.
     
  6. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Deneyeceğim ;) Teşekkürler.
     
  7. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Abi nefaydalı bir yağmış bu. Balıklardan önce kendim kullanayım.:)
     
  8. FB07.

    FB07.

    Mesajlar:
    28
    İsim:
    selin polat
    Temel abi çok güzel bir konuya deginmişsin teşekkür ederim. İnsanlar içinde çok faydalı olan alternatif tıp balıklar içinde eminimki faydalıdır. Herzaman dogallıktan organiklikten yanayım bu konuda çok bilgim var eger isterseniz yardımcı olabilirim ama insanlar için etkilerini biliyorum.

    MERSİN YAĞI

    Yağlı, tahriş olmuş ve iltihaplı ciltler için kullanılır. hemoroide ve şeker hastalıgına karşı etkilidir. nefes acıcı özellige sahiptir. gerginlige ve uykusuzluga iyi gelir. adale kuvvetlendirici olarak spor sakatlıklarında kullanılır. astımlı hastalarda haricen infüsyon şeklinde faydalıdır.

    kullanılışı: dahilen günde 1 fincan suya 5 damla damlatılarak içilir. haricen cilde masaj yapılarak uygulanır.

    not: mersin uçucu yag oldugu için mutlaka seyreltilmelidir.
     
    reis ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  9. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Teşekkürler çok sağol. Bunlar ancak gözlem ve uzun tecrübeler sonrası balıklar üzerindeki etkileri hakkında fikir verecek uygulamalar. Balıklara faydalarının dokunacağından benim şüphem zaten yok ancak genelin kabul etmesi kolay değil. Tabi pekte önemi yok açıkcası, ben yaklaşık olarak 2 aydır 10 günde bir veriyorum balıklara yeme emdirerek.

    Bu gibi uygulamaların sonuçlarını sağlıklı balıkların bulunduğu akvaryumda anlamak güçtür çünkü zaten belli bir sağlık söz konusudur ama çıkacak olan olumsuzluklarda balıklar bağışıklık sistemlerinin gücünü dayanma süreleri ve atlatma şekilleri ile ortaya koyacaklardır. Bunun dışında faydasını anlamak için benek paraziti bulunan balıklara uygulayarak atlatma sürelerini baz almak mümkündür.
     
  10. berkan

    berkan

    Mesajlar:
    405
    İsim:
    berkan yıldız
    Abi biz bu mersin yağını nerden bulabiliriz?
     
  11. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Aktarlardan kolaylıkla temin edilebilir. Fiyatı 7 Liradır. Basite alınacak bir ürün değildir ve her yeme emdirişimde Protein skimmeri 4 saat devre dışı bırakarak bertaraf etmektedir. Akvaryuma dökmemek ve balık yemine emdirerek balık odaklı vermek en güzeli. Ancak buradan yazmış olayım ilk kez bu ürün beyaz benek hastalığında devrim yaratabilir. Bunu en kısa zamanda açığa çıkaracağım. Her nekadar birçok hobiye giren uygulamamız gibi bununda nerden çıktığı unutulacak olsa da.:)
     
  12. reis

    reis

    Mesajlar:
    5.928
    İsim:
    Olcay Aksu
    Abi gene patlatacaksın bombayı gibime geliyor?saat:gif Bak demedi deme.Yurt genelinde birçok esnaf peşine düştü. Vallahi furacaklar.:F
     
  13. görkemtemel

    görkemtemel

    Mesajlar:
    400
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Mersin yağının ciddi bir ölçüde yakıcı etkisi bulunmaktadır , mikrobal ve enfeksiyonlu hastalıklarda veya yaralarda büyük etkisi var ... Temel abi şimdi şöyle 3 durum var bu işte ;
    1) Mersin yağı ciddi oranda bakteri öldürücü özelliği olduğu için sistemindeki yararlı bakterileride yok edebilir .Tabi sen yemi emdirerek verdiğin için suya karışmadan balıklar mideye indiriyo :)
    2)Antiseptik özelliği ile beyaz benek ve türevi enfeksiyonlu hastalıkların bakterilerini kolayca yok edebilir .Bunu deneyip gözlemlemek lazım.
    3)Doğuracak veya yumurta dökecek balıklara bence verilmemeli .
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  14. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Merhaba Gorkem,

    Sen bir veterinersin! Bizim buyuk avantajimizsin burada olmakla ve katki yapmakla. Bu hobide bir suru sansar olmasindan artik midem bulandi. Bazi sitelerde adini da yazayim Akvanusya sitesinde fazladan uyelik alip mesaj yazmasina goz yumulan biri tuzlu suyu goruntude one cekmek isteyen arkadaslardan biri sunu yazmis;

    Bu yenilikler ve acilimlarin bazilari yabanci sitelerde varmis vs vs. Link ver yok, kaynak goster yok...o zaman size musade eden basit yapida yazip durun ne diyelim.


    Acik ve net yaziyorum........

    Bircok yeni acilimimiz gibi bu yenilige ait birtek kaynak, daha evvel yazisildigina ait birtek link gostereni sirtimda tasirim. Akvaryum portali basit kisilerin elindeki bir yer degildir . Marmara deniz suyu hakkinda endiseyi anlatacagim diye 1968 yilina ait yani protein skimmerin bile icat edilmedigi doneme ait bir yazi arkasina siginan basit zihneyette olanlarin yeri hic degildir. Kaldi ki alintilarla kendini anlatanlarin, bir yere gelmek isteyenlerin yeri hic degildir...

    Bu basit kisilerin burada yazdiklarimizi okumasini, ogrenmesini ve tabi sizler gibi isin ehli olanlardan faydalanmasini Allah var istemiyorum. Mersin yagi Dunya akvaryum siteleri icinde ilk kez portalda ortaya cikmistir ve zarariyla ve yine faydasiyla ne oldugu ancak burada anlasilir.

    Alintiyla ilerleyenlerin ve yeni bir sey uretmek bir yana uretilene camur atanlar kumda daha cok top oynayacak. Mersin yagini yeme emdiriyoruz evet Gorkem ama suya eklenmesinde de bir sakinca gormuyorum, fakat zekice hareket edecegiz.

    Ic parazite madem faydali o zaman yemle veririz. Eger akvaryumda sorun yoksa niye suya dokelim ki yemle verir baliklari guclu tutariz gerektiginde.

    Akvaryumda sorun varsa da benek gibi hastaliklarda kullanilan bircok ilac zaten bakir icerikli degil mi ? Bunlarda biyolojik yasama darbe vurmuyor mu ? O halda sorun derecesine gore bu da olabilir ve kullanilabilir. Yazisarak, tecrube ederek bulacagiz dogrusunu.

    Cep mesaj...
     
  15. görkemtemel

    görkemtemel

    Mesajlar:
    400
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Temel abi başka siteleri bilmiyorumda bu sitede insanlar denemeden ve sonuçu görmeden yargılı mesajlar yazmıyor ... Sonuç iyi veya kötü ne olursa olsun hobici hobicinin yanında duruyor.Bu çok önemli bir konu insan kendini evinde gibi hissidiyor :)

    Mersin yağına gelince ;
    Abi yakıcı etkisi olduğu için suya direk dökülürse önüne gelen bakteriyi yakıcaktır veya zarar vericektir,tabi bu suya atılan miktarla doğru orantılı, yani yemin ememediği durumlarda suya karışan bir mersin yağı suda çok büyük bir etki yapmıycaktır.Tabi yinede tedbirli olmak lazım ,küçük oranlarda bile ps yi 3-4 saat çalışmaz hale getiren bir madde sonuçta.
    Doğrudan balıkların sindirmeside ,mikrobal ve bakteriyal enfeksiyon taşıyan iç ve dış parazitleri yok eder . Ama yine oran çok önemli bunuda deneyerek görmek lazım .
    Evet çoğu ilaç bakır içerikli abi ama ilaçların içeriğine bakmak gerekiyo ,bazı ilaçlarda etkisi çok az ve sistemden atılabilcek düzeyde bakır , elimizde deney yapabileceğimiz bir laboratuvar yok ,yine aynı sonuca çıkıyoruz deneme yanılmayla sistem üzerindeki etkisine bakabiliriz mersin yağının.
    Birde mersin bitkisinin yaprağı zaten çoğu ilacın içinde bulunan bir madde.Milyon dolarlık ilaç şirketleride heralde birşey biliyordur :) :) Oranını ayarladıktan sonra bence tedavide büyük etki gösterebilir.

    Sitedeki herkes çok şanslı bence ,sana teşekkür etmemiz lazım Temel abi :) Hep önden gidip mayın varmı yokmu sen bakıyosun :D
    :aha:
     
    zgrkaralar ve YIKIKTEMO bunu beğendi.
  16. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Buna bayıldım Görkem. :F Hiç aklıma gelmemişti bu ve üstelik galiba bunu biraz pahalı bir yapıda yapıyorum her ne kadar canlı konusunda maddiyatın önemi olmasa da. Süperdi çok sevdim.:)

    Devam tabi Görkem, sonuç olarak düşünce ve kuruluş olarak yıllardır bir birinden gördükleri yapıyla ilerleyen ve kalıplaşmış aynı makale ve konuların yer aldığı bir site yapısına başından beri direniyoruz biz. Bu her alanda görülebilir, övgü vs değil derdim ama görünen köy klavuz istemez derler.

    Aynen belirttiğin gibi en küçük yem verirken dahi suya teması 2-3 saat ps iptali anlamına geliyor. Gerçi bunu ben bazı vitamin ve katkılarda da görüyorum. Sonuç olarak bu oluşumu sadece Mersin yağı yapmıyor ama faydası eğer düşünüldüğü kadar varsa göze alınabilir. sağlıklı bir yapıda deniyorum bunları tabi işin aslı. Sorun olan akvaryumda ve balıklarda yapılacak gözlem çok daha iyi tecrübe fikirleri verecektir mutlaka.
     
    görkemtemel bunu beğendi.
  17. LostRua

    LostRua

    Mesajlar:
    3.518
    Yer:
    Konya
    İsim:
    Doğuş ARISOY
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Şimdiye kadar balıklarımın yemine emdirdiğim tek şey hazır vitaminler olmuştur. Onlarıda üzerindeki talimata göre. Hiç aklıma mersin yağı dökeyim diye bir düşünce gelmedi. Bende anlamadım hocam nereden geliyor bu mersin yağı olsun, paslanmış çivi olsun bu fikirler nereden doğuyor. :) :(
     
  18. görkemtemel

    görkemtemel

    Mesajlar:
    400
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Tankında sıkıntı olan arkadaşlar bence deneyerek birşey kaybetmezler ... Benim akvaryumu tekrar kurmam yakındır ,bol bol hastalığım olur denerim hepsini sırayla , notlarımıda paylaşırım :F
     
  19. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Nereden doğacak Doğuş, artık akvaryum kişiler için balık beslemek keyfi yanında sorunları en kolay ve başarılı yoldan ortadan kaldırmak veya veya bu sorunlardan mümkün olduğunca uzak durmak için yeni bakış açıları yaratmak isteyen benim gibi delilerden çıkıyor.

    Unutmayalım ki ; Bir hastalıkla mücadelenin en iyi yolu hastalığa izin vermemektir. Bu yüzden sen yemle vitamin vermende ne amaçlıyorsan Mersin yağı da buna ilave olarak artı anti bağırsak parazit etkisini katıyor. Cildi güzelleştirir, karın ağrılarını alır, sindirimi kolaylaştırır gibi yan faydaları da benden olsun.

    Fakat bir gerçek var ki tecrübe düşünceleri yaygın olarak konularda bu açılımlar üzerine yazılmazsa kabulü uzun sürer ve bilinmezliği veya çekimserliği baki kalır.
     
  20. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    Cevap: Mersin Yağını Yeme Emdirmek

    Gözlemlerim sonucunda mersin yağının sarıprenseslerde dış parazite çok iyi geldiğini söyleyebilirim...
    Artık 10 günde bir yeme emdirmek suretiyle veriyorum kapış kapışa yiyorlar:)
     

Sayfayı Paylaş