1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Sonunda yavrularım oldu !!

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde Bjkolik tarafından 14 Ocak 2011 başlatılmıştır.

  1. Bjkolik

    Bjkolik

    Mesajlar:
    250
    İsim:
    Tolgahan
    Arkadaşlar az önce 15-30 dk önce mutfaktaki akvaryuma bakayım dedim.Birde ne göreyim yavrular. :):) Ama sadece 3 tane yavru vardı şaşırdım sonra bir iki arkadaşla sordum,onlarda kustur yavruları yutar felan bir şeyler söylediler.Sonra ablamın arkadaşına sordum birde oda kustur deyince kusturmak zorunda kaldım balık zarar gördü diye çok korkuyorum. :( Balığı kusturduk ve yavruları aldık yaklaşık 35 40 yavru var tam emin değilim,filtreye de kadın çorabı koyduk ama kusturduk tan sonra ben anneyi hemen ana tanka koydum ve yem atmaya başladım ama malesef anne yem yemedi. :( ben bir şey oldu diye korkuyorum.Şuan bir köşede duruyor ve erkek onu görünce tekrar kur yapmaya başladı hemen.Şimdi benim asıl sorum şunlar;

    1.Ben yavrularıma ne yem vereceğim?

    2.Balıklarım hep taban da yan yan duruyor ama yüzdüğü zaman düzeliyor?

    3.Balıklarım tabanda yan durunca ben öldü sanıyorum ve 10-20 sn sonra tekrar yüzmeye başlıyor.

    4.Son olarak ben ek olarak ne yapmalıyım?

    Buda resimler buyrun; http://img15.imageshack.us/g/14012011618.jpg/

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kusturdun da ne zaman dişi yumurta tutu ? Acele neydi anlamadım. Dişi balığın yerinde ben de olsam yem yemem.

    O bir iki arkadaşına yukarda sorduğun soruları da sorsaydın keşke. Bir işlemi yaptıktan sonra değil yapmadan evvel sorulması en güzelidir.

    Yumurtalara mı yem vereceksin ben anlamadım, fotoğrafta yumurta görüyorum ben.
     
  3. Bjkolik

    Bjkolik

    Mesajlar:
    250
    İsim:
    Tolgahan

    Dişi balık zaten 3 tane yavru çıkarmıştı, kusturmadan önce.
    Zaten kusturmadan önce sorduk.,balık üreticisi bi abimizden bilgi aldık, yavru görünce telaşa kapıldık nede olsa ilk yavrumuz....
    Fotoğraflarda yumurta yok, balıkların karın bölgesinde yapışık minicik yumurtalar var. Siz yumurta sanmışsınızdır, çünkü hareket edip yüzüyorlar.Fotoğraf makinesinin kalitesi düşük olduğundan öyle görmüş olabilirsiniz.
     
  4. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Yumurtalar tam kaybolmadan yem yemezler. Oksijen ile bulundukları ortamı hareketlendirmen lazım. Yumurta keseleri kaybolunca normal yemlerini ezip toz haline getirip yavrulara verebilirsin.
     
  5. cirol

    cirol

    Mesajlar:
    4.008
    Yer:
    Avcılar-İSTANBUL
    İsim:
    İsmail ATEŞ
    İlk denemesi ise teşke kusturmasaydınız.Tecrübe kazanması açısından daha sağlıklı olurdu.Farklı düşünceler var kusturma işlemi için ama ben kusturmaya karşı olan taraftayım.Yazdıkların hakkında çok fazla bir şey anlayamadım kusura bakma.Balık kaç gündür yumurta tutuyordu?
     
  6. Bjkolik

    Bjkolik

    Mesajlar:
    250
    İsim:
    Tolgahan
    Ya bende yaptığımı iyi bir şey olarak söylemiyorum.Akvaryuma baktığımda 3 yavru vardı ve telaşa kapıldım ve sonunda da kusturdum.Şimdi kendi kendime kızıp keşke kusturmasaydım diyorum.Balığım artık yem yiyor.Ama ben çok pişmanım kusturduğuma ama bir de benim açımdan düşünün ilk yavru alışımdı ve çok telaşa kapıldım ve birilerini ayırınca onlarda kustur deyince hemen kusturdum ben de, :( keşke yapmasaydım ama yaptım zamanı malesef geri alamıyorum.
     
  7. Green

    Green

    Mesajlar:
    1
    İsim:
    Yavuz ULAŞ
    Cevap: Sonunda yavrularım oldu !!

    Yavrulara katı yumurtanın sarısından verebilirsin. Benım de Lepistes yavrularım var ben de yumurta sarısı veriyorum...
     
  8. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    Cevap: Sonunda yavrularım oldu !!

    Bu balık galiba sarı prenses (bununla ilgili bilgi verilmediği için emin değilim). Benim tasiyem de ilk önce yavru yemi geliştiklernde ise tetramin veya artemia verebilirsin. Ayrıca Yavuz Bey balıklar aynı tür olmadığı için yumurta sarısı vermek sakıncalı olabilir
     
  9. cihan

    cihan

    Mesajlar:
    12
    İsim:
    cihan yalın
    Cevap: Sonunda yavrularım oldu !!

    Selam kardeşim,

    Her zaman derim ilk denemelerde böle şeyler ola biliyor. İlk denemen olduğu için sana hatalısın falan diye seni incitmek istemiyorum. Zaten bizler beşeriz hata yaparız önemli olan tekrar olmaması değil mi kardeşim ? Olsun bu sana tecrübe oldu sanırım bir daha kine daha sabırlı olursun sanırım. Benim de arkadaşım gece saatb 3te beni arayıp da Cihan abi ya kusura bakma benim balık ya yavruları yutarsa şimdi yatıyo gizli rahatsız etmeden alıp kustursam olurmu diye aradığın da deli olmuştum. Artık ilk kez yavru almanın heycanı bu şimdi sana 10 yıllık tecrübeme dayanaraktan şöyle diye bilirim ki bende daha tecrübeli kardeşlerim varken yaptığım ayıp olabilir affola şimdiden. Bence Artemia verirsen çok daha iyi olur derim. Akvaryumcularda kabuksuz hazır artemia yemleri var akvaryumun suyundan biraz çay bardağına alıyosun az bişey çok az çay kaşığının ucu kadar artemiayı al, suya dök, bekle 5 dakka dibe çokeceklerdir, sonra dök yesinler ben yıllardır bu şekilde yapıyom çok da sağlıklı oluyolar.

    Saygılarımla...
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş