1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryum ve Babam...

Başlığı 'Tatlısu Genel Konular Portalı' kategorisinde lordnelsono6 tarafından 18 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    İyi akşamlar arkadaşlar...

    Akvaryum konusunda babamla sürekli sürtüşmelerimiz oluyor.Bu durum beni sinirlendiriyor ve babama ben artık ilgilenmiyorum tüm sorumluluk sende diyorum ama 2 gün sabredemiyorum.Genelde bana bağırıyor çok müdehale ediyorsun,çok oynuyorsun falan diye.

    Az önce olan olayı aktarmak isterim...

    Az önce haftalık dip çekimini yapıyordum.Bana çok oynuyorsun,suyunu çok değiştiriyorsun dedi.Ben de bozulan su kimyasını sürekli canlı tutmak için gerekli birşey olduğunu söyledim.O sırada sarı prenseslerimden biri suyun üzerine çıkıp zıpladı ve olanlar oldu.Babam bana bağırdı ,işte çok oynuyorsun hayvan ölecekti falan filan diye.Ben de kapağı açmadan dipçekimi yapılmayacağını söyledim.Kızarak bana 3 ayda 1 kere su değiştirsen yeter,çok bile dedi.Hani cahil biri olsa anlayışla karşılayacağım da adam üstelik öğretmen:(

    İnternetten açıyım oku diyorum ona da yanaşmıyor.Bu hal ve hareketleri beni hobiden soğutmaya başladı.Artık o evdeyken çekiniyorum akvaryumla ilgilenmeye acaba yine kızacak mı diye düşünüp vazgeçiyorum.Okulda olduğu zaman keyifle bakımını yapıyorum akvaryumun.Pazartesi günü fakültem açılıyor artık o okuldayken ben de fakültede olacağım yani iyice sürtüşmelerimiz artacak:(Bu durum haftalık dip çekimlerine de yansıdı.Tepki ile karşılaşacağım diye dip çekimlerini aksatıyorum.Bu da tankı tehlikeye sokuyor.Bakıyorum başkaları annelerinden şikayetçi benim annem hiç bir şey demiyor ama babam her akvaryum bakımında bana bağırıyor.Ben de işi alel acele bitirip odama çekiliyorum.

    Çok kötü bir psikoloji içerisindeyim şu an.Bu konuyu aydınlığa kavuşturmak için neler yapılabilir?Teşekkürler...:(

    D.N: Devrik cümle falan olduysa kusura bakmayın şu an çok kötü durumdayım...
     
    serdarkocer bunu beğendi.
  2. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Babanla biraz kızışmıssın ama böyle şeyler olur... Ona biraz sorumluluk ver... Aklı başına gelir herhalde...
     
    lordnelsono6 bunu beğendi.
  3. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Babana selam söyle, oralarda ahkam kesmesin sana, gelsin burda yazsın. :F
     
    lordnelsono6 bunu beğendi.
  4. Bjkolik

    Bjkolik

    Mesajlar:
    250
    İsim:
    Tolgahan
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Banada dış filtre aldığımda adam 3 ayda bir değiştir dedi ve bende değiştirmiyorum şuan yanlış mı yapıyorum bende bilmiyorum.Benim ilk başlarda hem babam hem annem kızıyordu hatta bir kere giz gizli akvaryum almaya çalıştım.Sonra babamla iddiaya girdim kazandım ve akvaryumu kurdum.Sonra babama 5cm lik balık alcaz dedim.Babam gitti en büyük balıkları aldı.Ahli-Zebra-Yunus-Sarı prenses karışık karışık kocaman balıkları aldı.O gün bek çok ağlamıştım.Sonra babamdan gizli gizli balıkları vermeye çalıştım ama beceremedim en sonunda.Babama dedimki gel baba sana bir şey gösterecem.Babama siteyi açtım ve bu balıkların çok karışık olduğunu ve yakında öleceklerini söyledim ve zarla zorla ikna ettim ve verdim balıkları şimdi bildiğiniz üzere sarı prenses ve mavi prenses var akvaryumda.Benim babamda bana çok karışıyor sabah kalkıyor kafasına göre yem atıyor.Bana diyorki bu balıkları açlıktan ölecek diyor.Bir hapaz yem atıyor nerdeyse.Artık yemleri saklıyorum.:D.Bana en son dediği şey balığımın hamile kaldığı zaman yumurtaları ağzında çevirmesine dediği şey bu yavruları yutacak siz bunu kusturun olum diyor.Kendi kendine bir şey yapacak diye korkuyorum.Yani ona ne kadar karışma desemde sürekli karışıyor bu durumu hiç bir zaman düzeltemedim.Bir yol bulursanız banada söyleyin bende uygulayım.:)
     
  5. lordnelsono6

    lordnelsono6

    Mesajlar:
    247
    Yer:
    Avusturya-Klagenfurt(Orta Avrupa:))
    İsim:
    Yunus Emre Tiryaki
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Sanırım babalarımızın yapısı birbirine çok benziyor.Bir kere babamın akvaryuma 1 avuç dolusu yem attığına şahit oldum.Öyleydi ki japonlarım artık doymuşlar yemlere bakmıyorlardı bile.Hemen fazla yemleri topladım sonra kesin bir tavırla artık sen yem atma dedim.Deyiş o deyiş patladı gitti:) Yemi şimdi sadece ben atıyorum ama bu sefer de dip eçkimlerine karışıyor.Dip çekimlerini 3 ayda bir yap diyor ya var mı böyle bir şey.Dedimi de anlamıyor.Artık ondan gizli yapacağım.Başka çarem de yok sanırım...

    İyi günler sağlıklı balıklar...
     
  6. berkan

    berkan

    Mesajlar:
    405
    İsim:
    berkan yıldız
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Bizim evde tam tersi akvaryumun motorunu temizliyorum annem diyoki yeter artık her yeri ıslatıyosun (sadece bikaç damla yere dökülüyo).Ama babam tam tersi hiç kızmıyor etmiyor zaten babam sayesinde akvaryum aldım.
     
  7. Görkem ÇAKIR

    Görkem ÇAKIR

    Mesajlar:
    1.177
    İsim:
    Görkem ÇAKIR
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    O zaman en şanslı benim herhalde. Babam ilk başta bakabileceksen al dedi. onun dışında bir şey demedi. Allah kolaylık versin sizlere. :)
     
  8. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Peder bey 1 sene önce evi terk etti :F O yüzden sorun yok. Olsaydı da karışamazdı ya, neyse :)
     
  9. barisy

    barisy

    Mesajlar:
    576
    İsim:
    Barış Yıldırım
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Yok Görkem ben daha şanslıyım... Babam bütün akvaryum ihtiyaçlarını karşıladı :F... Akvaryum+balık+donanım...
     
  10. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Babalardan gitmiş konu. :) Konu açıp babanızı yazın desek, bu kadar yanaşmaz kimse. :D Sanane babamdan diyen bile çıkar. :D

    Yunus Emre kardeşim, bu birey olarak baban'ın senin bir akvaryuma bakamayacağını sanması ile akvaryumu, (belkide ettiği masrafları) göz önüne alıp herşeyin snin elinden çıkacak bir kaza ile mahvolmasından korkuyor..

    Ben olsam; babama hissettiklerimi aynen söylerdim. Bazen insanlar arasındaki iletişim o kadar kopuk oluyor ki, direkt olarak söylesek, sorun çözülecekken hep karşı taraftan bekliyoruz adımları yada dolaylı yollar bize daha basit geliyor. Çık babanın karşısına deki, baba ben akvaryumumu seviyorum, onlara nasıl bakılacağını da internetten sürekli okuyup öğreniyorum. Binlerce akvaryum sahibinin bilgilerini paylaştıkları yerler var, herkes deneyim ve tecrübesini paylaşıyor.. Bir gün bakmak istersen nasıl yerler birikte bakarız.. Ama sen evde olduğunda, inan bana akvaryumun yanına sokulmak istemiyorum çünkü bağırıp çağırıyorsun. Bu benim hobim ve hobisi olan bir evlat sahibi olduğun için mutlu olmalısın. Ben akvaryumla ilgilenirken lütfen beni akvaryumumla 1 saatliğine başbaşa bırak, emin ol ikimizde daha mutlu olacağız. Bana akvaryumum için bağırıp çağırdığında soğuyorum bu hobiden..

    Diyebilirisin mesela.. Umarım yardımcı olmak adına yazdığım hususi görüşleri kisme sanamı kaldı gibi anlamaz..
    Saygılar.
     
    lordnelsono6 ve Heliak bunu beğendi.
  11. Heliak

    Heliak

    Mesajlar:
    912
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Benim babamdan örnek verirsek. Gelen elektrik parasına kızıyor fakat bu akvaryumdan kaynaklandığını biliyor bilgisayara bağlıyor :) Hoş evde zaten akşamları oluyorum :D Yani aslında akvaryumdan kaynaklanıyor oda sevdiği için birşey demiyor. Bu konuda şanslılardan biride benim galiba.
    Hasan abi bence tam can alıcı noktadan vurmuş. Aynen katılıyorum. Düşündüklerini söylersen belki sana yardımcı bile olabilir. Akvaryumun insan sağlığı üzerindeki faydalarınıda anlatabilirsin hem anlatımın süslenir hemde daha ilgi çekici olabilir diye düşünüyorum.
     
  12. Muhammet Bekci

    Muhammet Bekci

    Mesajlar:
    89
    İsim:
    Muhammet Bekci
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Yalnız değilsin... :)
    Suyun bulaşık suyu gibi sıcak olduğunu idda edip, ısıtıcı ile oynayan bir anne de iyi sayılmaz hani...
    Beyaz benek falan olacaklar diye korkuyorum, kademeyi uhulamayı falan düşünüyorum. :der:
     
  13. Disturbed

    Disturbed

    Mesajlar:
    42
    İsim:
    Furkan
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Karışanlara Allah kolaylık versin.Bizimkiler hiç bir şeye karışmazlar.Bu konuda rahatım yani aliye:gif
     
  14. SantiMunez

    SantiMunez

    Mesajlar:
    192
    Yer:
    Samsun
    İsim:
    MUSTAFA CAN ÖMEROĞLU
    Cevap: Akvaryum ve Babam...

    Babam sağolsun. :)

    Babam bana çok yardım etti gerek temizlik gerek kurulum gerek balıkların maliyeti filtrelerin maliyeti. Hepsini karşıladı. Yaptırdığım akvaryum Ankara'dan geldi gittik gece 11 de otogardan aldık.
    Şimdi de balıkları çok seviyor. Yem vermeye bayılıyor. Yavruların yemlerini o veriyor büyüklerin yemlerini ben veriyorum.
    Çok zevkli. Siz de biraz babanıza sorumluluk verin, zevk almasını sağlayın...
     
    lordnelsono6 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş