1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

Başlığı 'Tatlı Su Hobiye Başlangıç Portalı' kategorisinde The_ReligiouS tarafından 22 Şubat 2011 başlatılmıştır.

  1. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Merhaba arkadaslar gelen telkinler ve forum da yaptıgım araştırmalar sonucu akvaryumu büyültmeye karar verdim. Kullanacağım malzemelerde tavsiye verirseniz sevinirim karma bir akvaryum düşünüyorum 250 lt de sarı prenses yunus ve iceman düşünüyorum sarı imparator nasıl olur ve uyumlu olurmu yorumlarsanız sevinirim bu 4 türden 1 er koloni için ufak olur mu tesekkurler
     
  2. hasanaytekin

    hasanaytekin

    Mesajlar:
    882
    İsim:
    Hasan Aytekin
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Hayırlı olsun Bekir bey. Fakat yunus türü en az 400 LT'lik bir akvaryumda bakılması gerekmektedir. Aksi taktirde balıklarınız yanık kalacak ve büyüyemeyecektir. Yerinizde olsam tek tür üzerine giderdim. Karma tür bir süre sonra sıkıyor insanı. Tek tür olursa yavru alma ihtimaliniz oldukça yükselecek ve kavgalar daha az olacaktır.
     
  3. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Teşekkür Ederim Hasan Bey. Biraz Renklendirmek Adına 2 Tür Beslemek istesem hangi türleri öneririsiniz akvaryumu 300 lt çıkartabilirim sanırım daha yukarısı maddi olarak zorlayabilir. birde ekipman konusunda öneride bulunabilirseniz. forumda baktım ama gözden kaçıyor sürekli sanırım sump sisteminin detaylı bir anlatımı varmı açıkçası gözümü korkutuyor biraz sump sistemi.
     
  4. serdarkocer

    serdarkocer

    Mesajlar:
    15
    İsim:
    serdar
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Hasan beyin söyledikleri doğru karma tür şu şekilde canını sıkıyor insanın birbiriyle uyuşmadığını görüyorsun geçimsiz hale geliyor terör esiyor akvaryumun içinde 1 parti arkadaşlara dağıttım hala tek türe indiremedim tavsiyem şu olabilir kayadan filitreye filitreden kuma kumdan yeme iyi bir seçim yaparsanız başarılı şeyler ortaya çıkabilir saygılarımı sunuyorum...
     
  5. fth-94

    fth-94

    Mesajlar:
    5.167
    Yer:
    Türkiye
    İsim:
    Fatih BAŞBAĞ
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Sump sistemli 300 litre birakvaryum işinizi çok rahat görür. Hatta yandan sump yaparsanız sıze maaliyeti 50-60 lira olur...


    Yunuslar için 250 litre işinizi görür. Ama ne kadar büyük tutarsanız o kadar iyi.

    300 litre akvaryumda 6d 2e yunus ve yanına 9d 3e sarı prenseste eklenebilir. Bu hacimde balıklar rahat rahat geçinir...
     
  6. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Peki Seçim Yaparken Kullanacağım malzemeler ve özellikleri hakkında kısa bilgi geçebilirmisiniz?

    Sarı imparator nasıl bir türdür bilginiz var mı birde yunuslarla beslemek istesem 2 tür uyumluluğu nasıl olur renk olması açısından 300 lt bir akvaryumda teşekkürler
     
  7. Erman Pehlivan

    Erman Pehlivan

    Mesajlar:
    2.787
    Yer:
    İzmir / Torbalı
    İsim:
    Erman PEHLİVAN
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Birde ben yorum yapayım, iki türden 4 türe çıkan biri olarak :)

    İki tür balıklarım vardı. Mpanga ve Polit. Bir süre sonra hareket ve renk isteniyor akvaryumda. Neon spot ve Afra white top aldım koydum tanka... 4 tür oldu. Bol kaya dizaynım sayesinde hiç dertsiz tasasız geçiniyor balıklarım. Afralar, Mpangalar ve Politler düzenli yavru veriyorlar. Hatta yetişemiyorum diyebilirim. Neonspotlar damızlık değiller ancak, işin sırrı bol kaya dizaynı. Baktığım balıklar hepsi otçul ve sadece hemcinslerine karşı biraz agresifler.

    Örnek olarak verecek olursam; Mpangalardan biri, bir mağarayı sahiplendi ise, o kısma Mpanga sokmuyor ancak afra, neon veya politlerden biri girdiğinde hiç birşey yapmıyor. Erkek - dişi oranı tuttumu, geçim sağlanabilir.

    Gelelim sizin beslemek istediğiniz türlere; Yunus için belki arkadaşlar haklı olabilirler, ancak 140 litrede 17 cm yunus gördüğümde oldu. Bu biraz balığın psikolojisi ile mi ilgili bilemem ancak, istisnalar kaideyi hiç bir zaman bozmazlar. Genel, geçerdir. ;) :ay:

    Size tavsiyem; maddiyatınız sıkışık ise, tankı ikinci el alabilirsiniz. Ama dış filtreyi ikinci el tercih etmeyiniz. Ben şimdiye kadar 2 adet ikinci el, 1 adet sıfır dış filtre aldım, kesinlikle ikinci ellerde debi sorunu yaşanıyor. Bunun kanısına vardım yıllandıkça filtre, debisi düşüyor sanırım. Ama tankını, ikinci el ve mümkünse gidip görebileceğin bir yerden alabilirsin. Ankara'da oturuyorsun sahibinden 'de araştır ikinci el tankları. İlla ki denk gelecektir..

    Ben 100 x 50 x 50 tankı 40 TL gibi komik bir rakama almıştım. Bir tane çizik yoktu bile tankta. 10 mm cam ve makine rodajlı, alttan kayıtlı kuşaklı idi. Hala kullanıyorum, gayette memnunum. Tank genç ve temiz ise, neden ikinci el olmasın? Sonuçta hacim aman aman bir hacim değil.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  8. BEATLE

    BEATLE

    Mesajlar:
    23
    İsim:
    Sadettin Emre ARICI
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Arkadaşlar sohbetinizi böldüm kusura bakmayın...Bir soru soracağım..135 Litre akvaryumda damizlik 3 dİŞİ 1 erkek aysmen ve damizlik 5 dİŞİ 1 erkek sari prenses uygun olur mu? Baliklarin yavrulamasinda bİr sorun oluŞturur mu?
     
  9. The_ReligiouS

    The_ReligiouS

    Mesajlar:
    1.163
    İsim:
    Bekir YÜCEL
    Cevap: Akvaryumu büyütme moduna girdim :(

    Verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim Erman kardeşimbu yüzden uykularım kaçtı diyebilirim 2 gündür balık cinsi sayısı içine ne koyulacak yeni başlayan için kabus gibi ama karşısına geçip keyifle izleyeceğim gün yakındır
     
    Erman Pehlivan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş