1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Paludaryum Yapımı hazırlıkları

Başlığı 'Paludaryum ve Amfibyum' kategorisinde vedat tarafından 8 Eylül 2011 başlatılmıştır.

  1. vedat

    vedat

    Mesajlar:
    275
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    vedat
    Paludaryum yapımı hazırlıklarına başlamak istiyorum. Tatlı su akvaryumumu paludaryuma cevirmeyi düşünüyorum bu konuda iki sorum olucak?

    Paludaryum Yapımı Sorularım

    İlk olarak paludaryum yapımı işinde aldığım staraforu düşündüğüm şekilde kesicem. 25cm kalınlığında tek parca bir strafor bunun üstünü kaplıycam bircok kişi derz dolgusu kulanmış ve birkişide straforu ağac tutkalı yardımı ile torf ile kaplamış sizin tavsiyeniz ne olur? İkinci sorum ise paludaryumda bonsai bitkisi uygun olur mu daha önce böyle bir tecrübesi olan var mı? Bana paludaryum yapımı işinde başarılar dileyin arkadaşlar.
     
    A.P Bot Yazı düzenlemesini kaydetti.: 14 Mayıs 2016
    lades bunu beğendi.
  2. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    Cevap: Paludaryum hazırlıkları,birkac soru?

    Vedat bey Merhaba.
    Size tavsiyem köpük ve derz dolgusu kullanmanız olacaktır fakat illa öyle olacak diye bir kural yok sizin hayal gücünüze bakar, yani kütük olabilir taş olabilir veya başka bir materyal olabilir, strafora ağaç tutkalı ile torf yapıştıran benim sanırım :) forumda konusu mevcut, ben bunu bir deneme olarak yapmıştım ama tavsiye etmiyorum köpük zamanla eğilip büküldü torf dökülüp suya karıştı vs.
    İkinci sorunuza gelince, öncelikle bonsai bir bitki türü değil bir bitki yetiştirme ve süsleme tekniği yanii birçok ağaçtan bonsai yapılır fakat bonsai uzun zaman ve çok emek isteyen sabır gerektiren zahmetli bir iş, paludaryum ise nemli bir ortam doğru bitki seçmek gerekir, paludaryumun içinde bonsai çok zor olacaktır kanaatindeyim çünkü yeri geldiğinde bonsainizi söküp kök budaması vs yapmak zorundasınız böyle bir durum ise paludaryumunuzun kirlenmesine neden olabilir, fakat geçici olarak söğüt gibi suyu çok seven ağaççıklardan bişeyler yapılabilir ben söğüt ağacını paludaryumda kullanmıştım.
    Paludaryum kurmak keyifli bir iş fakat iyi araştırın çok düşünün bir kere yapın ve resimlerini paylaşmayıda unutmayın bizlerede bakıp hayran olmak kalsın.
    Bu arada Syngonium bitkisini bulabilirseniz çok şık duracaktır.
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş