1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

Başlığı 'Diğer Evcil Dostlar Forumu' kategorisinde suret tarafından 29 Mart 2012 başlatılmıştır.

  1. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Pet shop'lardan evcil hayvan almak mı ?

    Pet shop'lardan evcil hayvan almazsak bu ticaretin ve bu vahşetin de önüne geçmiş olacağız. Aşağıdaki videoda Türkiye'de var. Tüfekle ateş edilen bir köpek, çöp kamyonuna atılan başka bir köpek daha.. Pet shop'larda 1500 liraya alıcı bulan köpekler, kediler oraya gelmeden önce neler mi yaşıyor? Nerelerde mi bakılıyor?

    bundan sonrası alıntıdır, arkadaşın elelrine sağlık :

    [video=youtube;5hkHF68RngA]http://www.youtube.com/watch?v=5hkHF68RngA&feature=youtu.be[/video]

    video'yu izledikten sonra;
    1-petshoplara ve üretim çiftliklerinden aldığınız evciller bu hallerde üretiliyor siz o sektöre para kazandırmak istiyor musunuz bir kere daha düşünün?
    2-aldığınız evcil hayvanı bir gün terketmek zorunda kalırsanız onun bu acıları sizin yüzünüzden çekebileceğine göze alabiliyor musunuz?
    3-petshopların çoğu bunu inkar etsede hepsi bu çiftliklerden hayvan alıyorlar.

    sorular gelir:
    -petshopdan ,üretim çiftliklerinden almayalımda nerden alalım?
    sokaklar ama illaki cins olsun diyorsanız yani cins severseniz barınaklar sonuna kadar kapılarını size açmış bekliyorlar onalrca sokağa atılmış cins kedi köpek orlarda sizi bekliyor.barınakta olmasın diyorsanız internet üzerinde sahiplendirme platformları var((-ilgilenenler bana mesaj atsın iletirim)),oda mı olmasın bari aileden alın bari.
    -barınaklarda sokaklarda hayvanlar hırçınlaşıyor davranışları değişiyor ?
    bunlar sizin ona verdiğiniz sevgi ile düzelecektir.şahsen kendi kedimi sokakdan aldım ve sözümden çıkmıyor,neyse.

    beni petshopdan çiftlikten almak konusunda hala fikrim değişmedi diyorsan bu fotoğraflara bir bak derim.
    bide o hayvanların ne ortamlarda üretildiklerinin başka bir videosu var tamamen fotoğraflardan oluşmuştur.
    oda şu :


    [video=youtube;nwL4G_SZNN0]http://www.youtube.com/watch?v=nwL4G_SZNN0&feature=youtu.be[/video]
     
  2. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Cevap: Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

    Kedi / köpek satışının Türkiyede bu tarz çiftlikler aracılığıyla temin edildiğine inanmıyorum. Ülkemizde satılan kedi / köpek yavru satışları daha çok ev ortamında üretilmiş kedi / köpek yavruları ile olmakta. Tabi eskiden daha çok olan şimdi ise eskiye oranla azalmış olan kaçak hayvan ticareti ile olmakta.

    Olayı sadece kedi / köpek olarak değilde diğer hayvanlar açısından da değerlendirmek lazım. Mesala kaplumbağalar . . . Bu hayvanlar büyüdüklerinde nerelere salınıyor ? Göl vs' ye salınması ekosistemi ne kadar etkiliyor ? Bence bu konuda insanlar bilinçlendirilmeli . . .

    Ayrıca çiftlik açmak son yasalar ile beraber hiç de kolay birşey değil. Tarım Köy İşleri Bakanlığının şartları yeterince ağır. Köpek eğitim çiftlikleri zaten bu konuyla da pek alakalı değil. Çünkü sahibinin isteğiyle hayvan burada eğitime tabi tutuluyor.

    Hayvanların kısırlaştırmasını da açıkçası çok da doğru bulmuyorum. Bir hayvanın üreme hakkını almak insanoğluna düşmez. Bu yaradanın takdiridir.

    Hangi hayvan beslenirse beslensin , besleyen kişinin bilinçli ve duyarlı olması en büyük temennim. Tabi bu da egodan vsden dolayı beslemek için değil içinde HAYVAN SEVGİSİ olduğu için beslemeden geçer.
     
  3. suret

    suret

    Mesajlar:
    2.115
    Yer:
    istanbul
    İsim:
    Burak N
    Cevap: Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

    Bu akşam bir hayvan barınağında gönüllü çalışan biriyle biraz dertleştik. Malesef bu bahis konusu olan olaylar Türkiye şartlarında da geçerli. Videoyu izlediyseniz bu görüntüyü de yakalayabilirsiniz. Saçma sapan bahanelerle petshop'lara bir kaç günlüğüne bırakılan ve geri alınmayan, sokağa atılan hayvanlar olduğunu söylüyor. Kadlı ki bu işler Türkiyede yapılmıyor olsa da pet shop'larda sadece van ve ankara kedisi veya sivas kangal satılmıyor. dünya kadar iran (fabrikasyon/ laboratuvar üretimi) bengay, himalayan, goldfish, saray siyamı gibi cins kediler satılıyor. Bunlar da ülkemie yurtdışındaki bu üretim çiftliklerinden başka nereden geliyor olabilir? Bir kısmını sahipleri getirdi diyelim, tüm ülkeyi mi kalkındırıyor bu sahipler?

    Pet shop'lardan 1500 liraya kedi almaya karşıyım. Hayvanların kısırlaştırılması da göreceli bir konu. Sahibi eğer bakabilecek durumdaysa doğursun hayvancağız bir batında en az 4 tane yavru. Hepsine baksın hayvansever kişi. Eğer bakamayacaksa da kısırlaştırsın aksi takdirde sahiplendiremezse ya sokağa atacak ya da gene pet shop'a..

    Ülkemizde yaşayan bunca güzel hayvan varken yurtdışından gelen ve ne şartlarda geldiği belli olmayan hayvanları almaya da karşıyım. O hayvanların o travmayı atlatabileceğini sanmıyorum.
     
  4. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    Cevap: Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

    Türkiye'de olmayan bir türün ülkemize bir şekilde gelmesi ve daha sonra bunların ülkemizde üremesini de unutmamak gerekir. Haliyle bir kedinin 5-6 , bir köpeğin de 7-8 yavru verdiğini düşünürsek , bu yavrularında eşe dosta hediye vs ile verilip çoğaldığını düşünürsek ülkemizde de ciddi bir şekilde yayılması gayet normaldir.

    Dediğim gibi kedi-köpeğin dışında genel olarak canlılar ve insan ilişkisini değerlendirmek gerekiyor. Buna kuş,balık,kaplumbağayı da eklemek gerekir. Bence önemli olan niyettir. Kişi , aldığı hayvanı ne için besliyor ? Ego mu hayvan sevgisi mi ? Ülkemizde ya da dünya da olan kötü şeyleri genellemek pek de doğru birşey değil. Bu sefer bu işi gönül işi saymış hayvanseverlere haksızlık yapmış oluruz.
     
  5. berkan

    berkan

    Mesajlar:
    405
    İsim:
    berkan yıldız
    Cevap: Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

    Bence hepsi onu o şekilde yetiştirenlerin vicdanına kalmış.Unutmayalım ki hesap günü gelecek.

    Bende bu aralar köpek almak istiyordum ve biraz incelemelerimden sonra pet shopta çok yüksek fiyattaki köpekler bile sahiplendirme sitelerinde ücretsiz olarak hediye edilebiliyor.Ben alacağım köpeği sahiplenme sitelerinden ücretsiz olarak alıcağım ve köpek,kedi alacaklarında önce bu sitelere bakmalarını öneririm çünkü hem hayvanın sokağa atılmasını önlenir ve hayvana vericeğimiz parayla hayvana daha iyi mamalar vs. alabiliriz.
     
  6. Lake Tanganyika

    Lake Tanganyika

    Mesajlar:
    1.888
    Yer:
    İstanbul/Tepekent
    İsim:
    Yavuz Kaçar
    Cevap: Pet shop'lardan hayvan almak mı ?

    Bir Hayvan Hakları Aktivistleri (HAYVİST) Üyesi olarak SATIN ALMAYIN EVLAT EDİNİN, ücretsiz sahiplendirme siteleri yerine bir barınak'tan can kurtarmak daha iyi, Petshoptan alınan her hayvan 2-3 ay sonra sokaklar da bulunuyor ne yazık ki.. Barınaklardaki hayvanlar Petshoptaki hayvanlardan daha sağlıklıdır emin olun..

    Saygılar...
     

Sayfayı Paylaş