1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Albino Corydoras'ımın Dibe İnememe Problemi ????

Başlığı 'Tatlı Su Hastalık Tedavi Portalı' kategorisinde volkantr34 tarafından 13 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Herkese Merhaba Arkadaşlar

    Tankımda 3 adet corydoras türü dip balığım var. (çöpçü balığı) 2'si albino , 1'i komando.. Tanka baktığım zamanlarda albinolarımdan birinin sürekli su üstünde gezindiğini hava alıp indiğini daha doğrusu inmeye çalıştığını fakat yarı yoldan dönüp hava kabarcığı çıkartıp tekrar su üstüne yöneldiğini farkettim ve bunu saatlerce yapıyor yorulmadan.. huh: Hemen akla acaba dipte bir problem mi var gibi geliyor ama diğer corydoras'lar , vatozlar , karidesler ve diğer canlı doğuranlarım dipte rahat rahat geziniyorlar..

    Dibe inememesinin , sürekli yüzeyden nefes alması, yüzeyde yüzmesi ve sürekli baloncuk çıkarmasının sebebi sizce ne olabilir ? Ve neler yapmamı önerirsiniz ?

    Sevgiler , saygılar :)
     
  2. Muzikopat

    Muzikopat

    Mesajlar:
    2.586
    İsim:
    Hüseyin ÇELİK
    Abi şimdi bütün balıklar için sudaki oksijen yeterlidir diye bir kural yok. Bazı corydoraslar özellikle Corydoras Sterbai gibi nadir bulunan türler oksijene diğer Corydoras türlerine oranla daha da fazla ihtiyaç duyarlar. Bu durum aynı tür içindeki Corydoraslar için de geçerlidir. Tıpkı senin balıklarında olduğu gibi. Özellikle Albino Cory'ler bir yaşlarında bahsettiğin gibi oksijen alma olayını sık sık gerçekleştirirler. Gelişmekte olan her balık oksijene daha fazla ihtiyaç duyar. Sonra bu ihtiyaç 1. yaşa göre azalır. Senin balık da tahmin edersem henüz genç bir balık. Bu yüzden akvaryumdaki oksijen ona yeterli gelmiyor. Eğer diğer albinolarınla yaşıtsa ve diğer albinolar havaya çıkıp oksijen almıyorlarsa o zaman dediğim diğer ihtimal kalıyor ki bu da akvaryumdaki sabit oksijenin senin o balığına yeterli gelmediğidir. Bunun sebebi balığın vücut yapısı da olabilir.

    Saygılar.
     
  3. DuncaN

    DuncaN

    Mesajlar:
    211
    Coryler sürü balığıdır en az 6 lı grup beslenmesi sağlıkları ve strese girmemeleri açısından uygun olur.Coryler sık sık hava keselerini doldurma ihtiyacında balıklardır kese ile ilgili bir sıkıntıları olabilir ama benim kanaatim strestir.
     
  4. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkür ederim arkadaşlar , evet diğer albinomla bu sorunlu balık aynı fiziksel özelliklere sahipler.. Yaş durumunu bilemiyorum ama daha ufaklar.. Suda ki oksijenin yetersiz gelme olayı zannetmiyorum ama ya 50-60 tane balık var , bitkileriminde sağladığı oksijenin yetersiz olduğunu düşündüğümden tavsiye üzerinede hava motorunuda çalıştırıyorum.. Hiçbir balıkta diğer albino dahil böyle bir hareket sergilemiyor hiç anlamadım yani neden bunu yapıyor.. Hiç yorulmadıda , gün boyu aynı şekilde devam ediyor.. :hink:

    Stres olayı için ise doğru olabilir ama gel görki tankımda 6 corydoras'ı bir arada çok sınırlı bir süre yaşatabildim.. Sanki tankımın kaldırabilceği corydoras sayısı hep 3 gibi geliyor.. Fazlalar durup dururken ölüyorlar.. Değişik corydoras türleri arıyorum ama Bakırköy'de komando ve albino dışında bulamıyorum gelde sinir olma.. Olmadı yarın takviye yaparım artık.. Albinom ölmesinde başka birşey istemiyorum..

    Teşekkürler arkadaşlar
     
  5. DuncaN

    DuncaN

    Mesajlar:
    211
    Birde cory'ler serin su balığıdır bu yüzden ısıdan kötü etkileniyorda olabilirler.yaşatmak konusunda haklısın bu güne dek alıpta ölmeden yetişen sadece komandolar oldu diğerleri hep fireli ama 515 lt 25, 240 lt 25 cory bakıyorum ve gözlemlerim bu kadar değişiklerin yaşam şartlarıda değişik oluyor sanırım pek yaşamıyorlar.
     
  6. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Benim tank 25-26 derecede hep.. Eski balıkları mumla arıyorum valla çok can alıcı bişey yapmadıkça hiçbirşey olmazdı..Üzerlerine titreyerek sanırım bazen kötülük ediyoruz hayvancıklara sanırım.. Oluruna bırakmak lazım birazda.. Yan tarafımızdaki tanıdıklarında komando corydorasları var hem kocamanlar hemde yumurta alıyorlar ama kesinlikle ilgi alaka yok ekstra birşey yok tamamen kendi hallerindeler..
     
  7. Neverlander

    Neverlander

    Mesajlar:
    2.908
    İsim:
    Abdullah Üüzümcü
    Geçmiş olsun Volaknacığım... Ben de Ufuk'un ilk yorumuna yani hava depoladıkları kesede bir sorun olduğu fikrine katılıyorum... Benim bir komandıo çöpçümde bu sorun olmuştu... Hayvan 3-4 ay böyle yaşadıktan sonra öldü... Ama ölüm nedeni başka birşeymiş gibi geldi bana ama tabii bilemiyorum...

    Bu arada ben Corydoras'ların sosyal balıklar olduğuna katılmakla birlikte illa da 6 sayısının sağlanması gerektiğine inanmıyorum... Zaten sosyolojide de "toplum" oluşturacak minimal sayı olarak iki gösterilir... Ben de buna uygun olarak her zaman aynı türden 2 Corydoras bulundurdum... Şu anda transfer olmayı bekleyen 35 lt'lik akvaryumumda 2 adet komando çöpçü var... Aylardır oradalar... Birisini yukarıda bahsettiğim ölen Corydoras ile birlikte almıştım... Diğeri de ölenin yerine geldi... İkisi de gayet mutlu ve sağlıklı... naz: Bu altı sayısının ise bir akvaryum efsanesi olduğunu düşünüyorum...
     
  8. james_34

    james_34 Üstad Üye...

    Mesajlar:
    1.103
    İsim:
    can candaş
    +1
     
  9. Emrah Ece

    Emrah Ece

    Mesajlar:
    2.320
    Yer:
    İSTANBUL
    İsim:
    emrah ece
    En az 6 tane olması söylenr hep bende 3 tane var ama akvaryum camından yumurta eksik olmuyor(yavru almaya uğraşmasamda)
     
  10. volkantr34

    volkantr34

    Mesajlar:
    3.301
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Volkan
    Teşekkür ederim yorumlarınız için arkadaşlar.. Banada hava kesesi gibi gelmişti ama japonlarda ki hava kesesi problemi gibi olabileceğini düşünüp döner möner diye düşünmüştüm demek ki öylede olmayabiliyormuş.. 5-6 olayına gelince hem akvaryum hemde ticari efsane olabilir.. Tankım el verse 15-20 tane seve seve bakarımda işte olmuyor bir türlü.. Eğer öyle bir son bekliyorsa rahat ettirelim ufaklığı... Keşke hepsi ters yüzen çöpçüler gibi sağlam olsa.. 15 günde 2 cm boy atmış ufacık yavru :)
     
  11. emmi_06

    emmi_06

    Mesajlar:
    1.090
    İsim:
    Özgür ABAY
    Volkan abi,ne yalan söyleyim fikrim yok.Bende yaşamadım bunları.Ters yüzeni tek geçerim.
    6 sayısıda bana göre akvaryum efsanesi.Abdullah abi'ninde söylediği gibi 2 sayısı idael.
    Ben mesala makrakanta ve labio besliyorum.6'şar adet alsam 12 tane balık.Makrakantalar yaşar ama labiolar birbirlerini yerler.Makrakanta max. boy 40 cm :D :D Labio max. boy 12_15 cm huh: huh:
     
  12. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Ben de kaç gündür sorsam mı acaba diye bekliyordum hayvanın düzelmesini ama düzeleceği yok.Erkek komando çöpçüm ilk aldığım günden beri ölü gibi su seviyesinede duruyor.Karnından parmağımla itince aşağı doğru kaçıyor,yem aramaya başlıyor ama bir süre sonra yine aynı şekilde yukarı çıkıp hareketsiz duruyor.Aynı tankta bir de dişi var ama onda herhangi bir sorun göremedim.Erkeğin sağ tarafında,solungaçları ile karnının birleştiği yerde küçük bir kesik gibi kırmızılık var.Bir yere çarpmış herhalde diye düşündüm.Geç sormamın sebebi de yaranın(sadece kırmızılık da olabilir) geçmesini beklemem.Yemi değiştirdim.Şu anda mikro pellet kullanıyorum.Dibe batıyor ve melekler-yavrular-anaç lepistesler-vatos-çöpçüler hersi iştahla yemekte.
     

Sayfayı Paylaş