1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Üretim ve Meleklerin eşleşmeleri ile ilgili 1-2 soru

Başlığı 'Amerikan ve Piranha Balıkları' kategorisinde Mehnur tarafından 19 Şubat 2009 başlatılmıştır.

  1. Mehnur

    Mehnur

    Mesajlar:
    5
    İsim:
    MehnurAKGÜL
    Merhaba rkadaşlar elimde 4 adet yetişkin melek var bunların 3ü erkek 1 i dişi. 1kaç yere sordum meleklerde erkek dişiyi seçiyormuş genelde ama dişi melek bile seçim yapmaya kalksa sanırım 3 erkekten 1ini seçebilecektir. Peki bu melekler 4 tane olduğu için ilk andaki eşleşmeden problem doğurabilirlermi sorun cıkarmı? Yada 2tane daha dişi almam gerekebilir mi?


    :bilmem: huh: :bilmem:

    "Beyaz DİŞİ"
    [​IMG]

    "Erkek Melekler"
    [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]
     
  2. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Kendi eşlerini grup içerisinden seçerler, bu yüzden melek balıklarında rast gele çift almak bazı sorunlar çıkarır. Yumurtalara bakılmaz ve kavgalar görülür genede. Bu yüzden en güzeli 9'lu grup halinde genç balıklardan oluşan balıkları beslemektir. Akvaryum hacmi 200 litre üstü tutulursa iyi olur. Zamanla oluşan çiftlerin sürekli beraber dolaştıklarını görebilirsiniz, yanlarına sokulan diğer balıkları istemedikleri görülür. Bu açıdan üretim hedefliyorsanız bu şekilde hareket etmenizi öneririm.

    Saygılar...
     
  3. Mehnur

    Mehnur

    Mesajlar:
    5
    İsim:
    MehnurAKGÜL
    Benim amacım üretim yapıp o hazzı duymak değil balıkların sağlıklı ve ürerlerse de doğal yaşamları icabı üremeleri ve çiftleşmeleri istediğimden. yeni bir akvaryum alıcam dediklerinizi uygulayacağım.
     
  4. RuPTuR

    RuPTuR

    Mesajlar:
    1.483
    İsim:
    Cem
    Bana fotoğraftan sanki dişi,erkeklere göre biraz küçük geldi.Akvaryuma dişi eklemenizde yarar görüyorum aksi halde erkekler arasında yaralayıcı tepişmeler olacaktır...
     
  5. Mehnur

    Mehnur

    Mesajlar:
    5
    İsim:
    MehnurAKGÜL
    Evet dişi biraz küçük ama son günlerde fiziki olarak gelişme gösterdi bulabildiğim tek dişi. Hep yavru melek var ve yetşkin getirilmiyormuş.
     
  6. YIKIKTEMO

    YIKIKTEMO

    Mesajlar:
    30.098
    Yer:
    İstanbul
    İsim:
    Temel Sert
    Üretmeyi hedeflememiş sağlıklı beslemeyi tercih etmiş olmanız gayet doğal. Doğal ortamlarını taklit etmeye çalışmanız ve bu yönde araştırma yapmanız tebrik edilecek bir tutum. Nacizane bir öneri olarak, akvaryumunuzda biraz koyu renk bir fon olmalıdır. Zira beyaz perde tamamen akvaryuma yansımaktadır. Doğal ortamlarında kahverengi suyu ve loş ışık altında koyu kütükler arasında gezinirler. Beyaz perdenin ve arka fon olmayışının balıklar açısından rahatsız edici olduğunu söyleyebilirim.

    Saygılar...
     
  7. Mehnur

    Mehnur

    Mesajlar:
    5
    İsim:
    MehnurAKGÜL
    Kütük dediğiniz şu mambo köklerinden alıp koysam uygun olurmu ve kütüklerin yoğun bulunması yararlımıdır. Arka fonuda koyu tutacağım. düzenlemelerimi en yakın zamanda fotoğraf ile yayınlayacağım.
     
  8. rcall

    rcall

    Mesajlar:
    28
    Merhabalar,
    En az 150-200 litre hacim ve 40 cm yükseklik öneriyorum akvaryumda. 8-10 adet yetişkin melek ve akvaryumun mangrow kökleri ile dekor edilmesi melekler açısından faydalı. Akvaryumda optik bölgeler oluşturmak gerekli. Zaman içinde çıkacak eşlerin bölge belirlemelerine yardımcı olmak için, bazı meteryaller kullanmak gerekli. Mesela pvc boru, seramik fayans, yada yumurtlama konisi. Bunları akvaryumun bir köşesinde bulundurun, çok yakında bir çiftiniz mutlaka çıkar. Daha sonra üretim tankına ayırırsınız.
    Saygılar...
     

Sayfayı Paylaş