1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Nostalji Akvaryum Kurulumu

Başlığı 'Akvaryum Kahvesi' kategorisinde KGEYGS tarafından 15 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Portaldan bir kaç kurulumdan alıntılar yaptım. Aslında kafamda özetlerini çıkartmak vardı. Baktım ki çok uzun olacak genelde 50.sayfaları baz alarak nostalji yaşatayım sizlere istedim. Bu kurulumları daha önce hatim ettim. Her şey değişiyor; akvaryumlar,sumplar,motorlar,borular,kayalar,kumlar,katkılar,balıklar. Değişmeyenler ise Paylaşım,yardımlaşma,dostluk. Kaç kere teşekkür ettim ama bu son olmayacak bu da açık. Bazı üstadların kurulumlarını koyamadım, çünkü 1.sayfada atmış balığı içine:D yaptım oldu.
    İşte size portal ailesi kurlumlarından bir kaç örnek...
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Üye : Hasan1980 (Tolga HAS)

    İzmir'den Yeni Tuzlu Su Kurulum (50.SAYFA)



    -2 adet palyaco baligi eklendi sanirim diatom basliyor. Kumun uzerinde hafif sarimsi yesilimsi biseyler var.


    -Maşallah...yalnız keşke canlıları diatom sona erdikten sonra ekleseydiniz....Kayıpsız akvaryum dilerim

    -Tolga iyi günlerde besle canlılarını. Kumda gördüklerin diatom. Kaç gün oldu başlayalı.?

    -Maşallah balıklar güzel güzel inşallah sağlıkla kayıpsız büyütürsün abi. Diatom için temizlik ekibi ekleyebilirsin.

    -Herkeze tesekkurler.3 gun once basladi kumda Bulent abi. Bolumler halinde var. 1tl. buyuklugunde kisim kisim.Acaba gecmi basladi anlamadim. Suyu koyali 15 gun oldu.Halil yerli deniz canlilari koydum 1-2 gun once fakat sicaklik 31 bazen 32 yapmaya basladi.

    -Arkadaslar psnin toplamasi iyimi acaba bazen su seviyesi yukseldigi icin arada sulu toplamis.

    -Biraz sulu tolga. Su seviyesi normal iken ayarı iyi ise dokunma. Normal su seviyesinde de böyle topluyorsa kıs biraz. Su seviyesi neden yükselmiş peki.

    -Balik pleksinin icine kacmis onu alirken durso borulari ile oynadim. Bizim Halil ile yaptimiz samandira sistemi su seviyesini alcakta gormus siemens logoda basmis suyu

    -Arkadaslar sanirim diatom basladi resimler altta. Ters giden birsey varsa yorumlari bekliyorum. Sadece su ekleme yapiyorum eksilen suyu. Ps calisiyor isiklar gunde 5.5 saat yaniyor.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Üye : YMR-AY (Yağmur ŞAHİN)

    Deniz Akvaryumu Sarayına 90*50*50 cm ile Taşınıyorum

    (50.SAYFA)

    -Bence evdekilere kulak verin yağmur hanım, 4 adet aldınız sonuç; hüsran.. Yapmayın derim..


    -Birileri bu balıkları illaki yaşatmayı beceriyor hep ölmüyorlar ya.İnsan beğenmediği sevemediği canlıları sırf dayanıklılar ehh benimde bir akvaryumum var alıp koyayım içine diye edinemezki.

    -Yagmur hanim o canlilari geldiginden beri goruyorum yem almalarinda bir sikinti yok zaten o tankinda sadece sizin canlilar kaldi sanirim.hatta siz aradiginizda ben oradaydim
    İnsallah bu sefer saglikla buyultursunuz


    -Angeli hala çok beğeniyorumki :) ben napayım edepsiz çıkıp saldırmasaydı.Allahtan diğer tank varda oraya koyabildik.Ama alışacaklar birbirlerine ya birlikte yaşayacaklar yada birlikte yaşayacaklar o kadar.Olay pabucunu dama atmak değildi.Garibanlar zaten yem almıyor birde can güvenlikleri yoktu.
    Barbaros bey bazı arkadaşlarımın şimdilik hakkındaki olumsuz düşüncelerine rağmen ben Caner beyin bannerlele ilgili öngörüsüne güveniyorum.Bunca üzüntü üzerine tekrardan yem almayacak balığı bana vermez vazgeçin başka tür vereyim derdi.


    -Purple tang türdaşları içinde nadir bölgelerden toplanan kıymetli bir türdür çok severim. Lacivert gövdesi, sarı kirpikleri, yüzgeçleri ve kuyruğu ile deniz kızına benzer.

    -Bana göre bizlerin yazın sıcağında ortalıkta canlı ithalatı falan yokken baskın yapıp onları gafil avlamamızdan kaynaklanıyor.Ağustos ayında nereyi gezdimse bir felaketti.Hepsinde örümcek ağı gibi bişeyler,kapkara sular.yosunlar.. saymakla bitmez.Onlarında bir sezonu var muhtemelen.Balık gelişlerini hobicilerde takip ettiği için o zamanlarda ortalığı derleyip topluyorlardır.

    -Yağmur tuzlu su tankı dediğin, bahar temizliğini yap tak çalıştır herşey hazır değil ki. Görüyorsun bir tankı hazır hale getirmek için aylarca uğraşıyoruz.
    Esnaf tankları aldığımız canlıların misafir evleri. Bizim tanklarımızdan daha iyi durumda olacak ki esnaf tankları, adaptasyon süreci kayıpsız atlatılsın. Hepimizde ölen canlıların ölümlerinde bozuk esnaf tanklarının payı büyük. Her şeyden önce canlılara yazık.
    Acıma gibi insani duygularını kaybetmiş hepsi. Yazıklar olsun diyorum, başka birşey demiyorum.


    -Yağmur gel dinle beni o iki ayrı türü çıkart onun yerine kendine aynı tür al 2 tane Özdemir abiye aldık geçen pazar süper tatlıydılar. Özdemir abi fotoğraf koyarmısın.


    -Onlar gidici Halil.Evden çıkamıyorum pek o yüzden gitmeleri gecikti.7-8 tane aynı tür alacağım ilk fırsatta

    -Bende 4 tane vardı kavga ediyorlar bir süre sonra.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Üye : Movacıklı (Mustafa OVACIKLI)

    120x70xh55 Deniz Akvaryumu (44.SAYFA)

    (50.sayfayı göremediğinden 44.syf baz alınmıştır)


    -Sohal Tang'im bu sabahdan ihtibaren artık yok. Beyaz benek oldu ve yaklaşık 2 haftalık süreçten sonra balığı kaybettim. Dün Yelow Tang'in gözleri hafif puslu gibiydi, hemen su sıcaklığını 28 derecelere çıkartıp bolca sarımsaklı yem verdim. Bu gün neyseki onun gözü düzelmiş. Palyaçonun sol yan tarafında hafiften pamuklanma kalmış o da iyi sayılır. Temel abi artık şu beyaz benek tedavisi için ilacını piyasaya sür derim.

    -Geçmiş olsun mustafa, beyaz benek, mantar vb.tepkiler ilk eklendiğinde olur. Senin tankında,balığı kaybedecek kadar ilerlemesi garip. Son durum nasıl, bir video koyar mısın. Yolunda gitmeyen birşeyler olmasın. Yellow sağlam balıktır, gözü puslandıysa birşeyler yanlış.

    -Mustafa abi geçmiş olsun nerden çıktı bu beyaz benek sende yeni canlı girişi falan yaptın mı yoksa ?

    -Yok yapmadım Halil nereden geldi anlamadım. Balık 2 haftadır beneklenmişti bir türlü atamadı ve gitti. Bıktım bu iştende Halil yine tatlı suya dönebilirim her an çünkü boşa kürek çektiğimi düşünmeye başaladım ümidim yavaş yavaş kırılmaya başladı. Bukadar ekipman aldık dünyanın parasını verdik bir halt yok coraline alg bile yok.

    -Yellow bugün iyi abi gözündeki puslanma gitmiş keyfi yerinde. Fakat dişi olan palyaço nun durmunu pek beğenmiyorum.

    -Mustafa Bey öncelikle çok geçmiş olsun Bin nasihat ve bir nusubet hesabı...
    Bence umarım yaşadığınız son nusubet olur ve bu hobinin zevkli taraflarına nail olursunuz.Lütfen yaptığınız hatalar yüzünden bu hobiden soğumayı değil ders almayı seçin ve bizlere görsel şöleni sunun artık...


    -1) tek başına kh girmenin faydasız olduğunu, toplam alkaliniteyi yükseltmek için sadece reef builder girmen gerektiğini beş kere konuştuk ???
    2) reef builder reçetesi haftada 2 kere bir çay kaşığı idi. Dozu hangi mantıkla artırdın bilemedim? Birilerinden doz aşımı bulaştı galiba
    3) akvaryum da ısıtıcı olmadığını söyleme sakın.
    4) bu kadar aksiliğe rağmen hatalarını görmüşsün, tebrik ederim. [​IMG]
    Konuştuğumuz gibi parmak girmeden, sıfır katkı ile haftalık su değişimi, bir ay sonra sen bile şaşıracaksın.


    -Olmuş artık yapacak bir şey yok, geçmiş olsun.
    KH blend denilen herhalde **********, oldukça yoğun Balling için dizayn edilmiş sıvı ve gene aynı şekilde seachem reef builder. Bunun sorumluluğu birazda bu kutuların içlerinde ne olduğunu açıklamayan üreticiler ama internette tüm içerik hakkında yazılar var. (büyük ihtimal bikarbonat değil karbonat içeriyorlar!!!!!!!). Evet aslında bu tür örnekler attıkça KH kullanımında yavaş dozlamanın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.Keşke birini kullanmasaydınız.

    -Ama bu süreç içinde mercanlarda sorun yaşamadıysanız balıklarda da sorun yaşamamalıydınız. Mercanlar bence KH'ya çok daha hassas,ölmeseler de kapanma, solma bir şeyler yaşamanız lazımdı.

    -Konunuz içinde geriye dönünce gördüğüm tek şey bence o ps konusunda yaşadığınız problem ile balıkların immun sisteminde çöküş ve bir şekilde akvaryuma tanışık olmadıkları yeni bir parazit etkenin girişi. KH oynaması işin tuzu biberi olmuştur.


    -Evet özdemir bey sizin söylediğiniz neden de olabilir. Mercanlarda hiç bir sorun gözlemlemedim aksine daha bir güzel açtılar coştular ama balıklarda aynı tepki olmadı. Bakalım Bülent abinin dedğini yapalım 1 ay kadar hiç bir katkı girmeden sadece ve sadece haftalık %10 değişimlerle yoluma devam edeceğim fakat bu süre zarfında akvaryuma en küçük canlı girişi yapmayacağım. 1 aylık dönemden sonra reef builder ve reef advantage calsiyum a Bülent abi ile beraber karar vereceğiz.

    -Mustafa abi geçmiş olsun, bu kayıplar insanın canını bir hayli sıkıyor.. Bende kh testi yaptığımda 5 seviyelerinde çıkmıştı, yükseltme çalışmalarına başladığımda hızlı gittim ve yüzgeçlerde vs beneklenme sıkıntısı olmaya başladı. Yavaşladık şimdi hiç bir sıkıntı yok, 2 haftada bir aksatmadan su değişimi yapıyorum 100 litre. İnşallah diğer canlılarınız da toparlar kendini bir an önce..

    -Isıtıcı varmı abi senin tankta ?

    -Halil ev lojman olduğu için kaloriferler çok fena yanıyor o yüzden ısıtıcı olark 100w bir ısıtıcı bağlamıştım yeterli geliyordu. 25 C de kullanıyordum doğru dürüst devreye bile girmiyordu. Pimapenler takılınca mübarek ev kuzey kutbu gibi soğudu.

    -Mustafa bey üzülmeyin. "Tecrübeyle sabittir" olarak kalır sizde en azından...

    -Aynen öyle Yusuf bey fazla kafaya takmayıp olanlardan ders çıkarmak önemli olanç Giden gitti, çok fazla dert edip kendime zarar vermenin bir anlamı yok. Daha önce tatlı su akvaryumunda ısı kontrol cihazını denemiştim fakat ısı sensörü metal olduğu için tatlı suda paslanma yapmıştı. Şimdi sistem tuzluya döndü bu sensörü takarsam yine paslanacak bildiğiniz plastik Pt100 yada k tipi ısı sensörleri var mı arkadaşlar.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     
    Tokitoksar bunu beğendi.
  2. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Devamı...

    Üye : Erdem… (Erdem)

    Daha Yolun Başında Deniz Akvaryumu Kurulumu 190x90x50..

    (50.sayfayı göremediğinden 23-24.syf baz alınmıştır)



    -Erdem MASALLAH super gidiyor, her gecen gun dahada guzellesiyor[​IMG]



    -Teşekkür ederim Eyüp Hayri ;) Senin nasıl gidiyor?
    Tank bitti Erdem deneme suyu koydum tasirmadan ufak bi kacak vardi onu hallettim simdi tekrar su koyup bakacagım fakat su aralar cok yogunum ama yakın zamanda denemeyi yapıp halledicem[​IMG]


    -Erdem ellerine sağlık, kuyruklarda gördüğün beyazlıkları takibe devam. Gün vereyim, perşembe günü görmek istemiyoruz onları ona göre.



    -Temel abi, kuyruklarda ki beyazlık hepsinden gitti Allah'a şükür [​IMG]Ama tabii gözleme devam ;)

    -İnsallah Erdem, sizin tanklari gordukce sabırsızlanıyorum[​IMG]



    -Erdem Maşallah, emin adımlarla gidiyorsun kutlarım. Bu tankı altı ay sonra hayal bile edemiyorum.

    [​IMG]-[​IMG] Teşekkür ederim Murat abi, zamanla olan sınavlardan en büyüğü sabırın büyük kısmını atlattık [​IMG]

    -Valla arkadaşlar haklı ne diyelim okuyup geçince de olmuyor takip edilmiyor zannediyor insan Şahsen benim kendi konumda ben öyle hissediyorum.


    -Erdem bence şu aydınlatma işini bir an önce çöz.

    -Doğan yapma Allah aşkına, "daha yolun başında" başlıkta da yazdığı gibi Sende artık şenlendirmeye başlasan yavaş yavaş fena olmaz, kurulum olalı zaman oldu vitesi biraz biraz arttırmaya başla ;)

    Valla halilim bende bazen öyle düşünmüyo değilim. Hele üstadlar, sizler yazmayıncaAydınlatma konusunda evet doğru söylüyosun, yakın zamanda çözülcek inşallah.



    -Allah tepenizden baksın, konuların en azı 23, en fazlası 101sayfa ve ağlıyorsunuz. Size kem küm malum yerler lazım, iyi yaptın, sanyo ile fotoğraf çekin, balığa ingiliz havyarı verin diyip 2 sayfada bıraksınlar görürsünüz. :)
    Yahu, her şeyi kurulum konunuzda sormayı bırakın, aydınlatma önerilerine, canlı ilavelerine, aldığınız mercana vs ayrı konu açın biraz. Bu da nedir. :)

    -Temel abi böyle düşündürdüysem üzülürüm, özür dilerimPortalı tek geçerimmm!! ;);)

    -Keyfinize bakın ama gerçekten her unsuru kurulum konusuna sığdırıyoruz, kurulum bitmiş ve chelmon alınmış, ne bileyim balık forumuma ne yer içer, ph mesela size küsmüş, hangi çiçekle af ettirsek vs konular bölümlerine açılsa güzel olur. [​IMG]
    Güldürdün beni Erdem ne üzülelim, siz olmasanız portal olmaz.




    YIKIKTEMO dedi:
    Keyfinize bakın ama gerçekten her unsuru kurulum konusuna sığdırıyoruz, kurulum bitmiş ve chelmon alınmış, ne bileyim balık forumuma ne yer içer, ph mesela size küsmüş, hangi çiçekle af ettirsek vs konular bölümlerine açılsa güzel olur. :)

    Güldürdün beni Erdem ne üzülelim, siz olmasanız portal olmaz.

    Haklısın abi, kurulumdan gidiyoruz hepimiz ama öyle bir kuralda yok dediğin gibiAbi sen öyle yazınca bende o an ne düşünüp, hissettiysem ifade ettim.Değer verdiğim, sevdiğim bir büyüğümsün. ;)

    -Özdemir bey, Kurulum akvaristlerin ilk konuyu açtığı, dertlerine çare bulduğu, tabiri caizse evleri gibi insanların. Doğrusu tabiki doğru başlıklar altında olacaktır. Bu bağlamda insanlar kendi konularını terketmek, eskitmek istemiyor. Ben şahsen konuma girdimi huzur buluyorum [​IMG] Alakasız konuları farklı başlıklarda açabiliyoruz. Kurulumun getirdiği sorunları veya güzellikleri aynı sayfada devam ettiriryoruz. Yönetim mutlaka basit bir çözüm bulacaktır. Her konuya ayrı başlık açmak ekstra bir kontrol getirir mi bilmiyorum. Nasıl öngörülürse elimizden geleni yaparız.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Üye : Barbs (Barboros) (51.sayfa)

    90*70*65 Durso Sump Sistem Deniz Akvaryumu Kurulumu


    -Abi korka korka açıp izledim Allah tan gizli bir şey yoktu.Her şey on üzerinden on müzikte öyle emeğine sağlık.Maşallah..

    -Demekki garibim balık daha önce açmış şimdi gayet sakin davranıyor.Maşallah Barbaros bey zor günler geçmiş

    -Suyu nereye döktün barbs, balıklar havada mı yüzüyor [​IMG]

    -Ben yazacaktım Bülent yazmış. Teoman abi görmesin nerede bunun suyu diye sorardı sana şimdi. Balıklarda huzur var, artık garanti yok, sigorta yaptırdık.[​IMG]

    -Abi çok tuttum bu lafı hemen imzama koyuyorumAynen Öyle dimi hepinize bana sabrından dolayı teşekkür ederim gerçekten çok huzurluyum hem burda olmaktan,hem sizi tanımaktan Teoman abi [​IMG]

    -O değil de bir şey soracağım sana. Yıkıkzeo kullanıyorsun di mi, yıkıkepar da kulanıyorsun, eee katkı almayacak mısın, oldu olacak yıkıkpicken ve yıkıkbikarbonat kullan tam olsun anasını satayım
    -Aaa evet abi tam Bülent Abiye yıkıkzeo nun eseri bu berraklık yazıyodum senin mesajına sevindirik olup unuttum
    tamamı ile tankımın içi yıkık abi bu yıkık yıkmaz yıkılanı ayağa kaldırır o kadar...!!!!


    -Aslında uzun bir makale tarzında yazı yazmayı becerirsem ilk mesajın sizin tarafınızdan editlenmesini rica edicem abi ilerliyen günlerde.Bu arada, katkı almayacak mısın diye sormuşsun ya abi, artık akvayumcuları sevmiyim ben

    KGEYGS dedi:
    Ben ilk defa denedim seyredebildim. Çok güzel. Bir de Powder olsatemo11
    taakaa dedi: Yusuf Bey Yusuf Bey Ayağım frende rampa iniyorum Manisa rampasında bi uyarı vardır bilirmisiniz hangi vitesle indiysen onla çık diye sevindirik vaziyetteyim frenden çektirtmeyin ayağımı alırım o gazı [​IMG]


    Dibimizdeyken alamıyor olmamız canımı sıkmıyor değil:olmadı:

    AaaA sende yokmu ne banel hııhhhh


    Yok o gazı ben sizden yedim. Sizin konuyu okurken aldım tuzlu su kararını. Çılgınlık galiba, ben de powder sevenler kulübündeyim. Bugun Panora avm.ye yolum düştü. Orada 3-4 Ton olduğunu düşündüğüm karşılıklı 2 akvaryum yapmışlar. Fotoğraf yasak diye duydum. İmkan olursa fotoğraflarım. Gözüme de ilk takılan Powder
    Dibimizdeyken alamıyor olmamız canımı sıkmıyor değil:olmadı:
    Doğan, bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Sonuç olarak bunu madem tanıttık yapacak bir şey yok isteyen alsın. İstanbul içinden de temini olacak Manisa dolaylarından da. Sonuç olarak başka imkanımız yok şimdilik.
    barbs dedi:
    Aslında uzun bir makale tarzında yazı yazmayı becerirsem ilk mesajın sizin tarafınızdan editlenmesini rica edicem abi ilerliyen günlerde. Bu arada, katkı almayacak mısın diye sormuşsun ya abi, artık akvayumcuları sevmiyim ben
    Katkıları sevin, test kitlerini kullanın, çocuklarınızı sorunların nedenlerini bulmaya teşfik edin, balık ölü yenisini alalım aynı renk demek yerine, çocuğum bulalım bakalım neden ölmüş ki bir daha ölmesin diyin, bilimsel olalım...hobiyi bilimsel yapalım lütfen. Ayıptır bu kadar da olmaz canım.
    Editlenen mesajlarını ben bilmem bot peşinde, gene forum, morum diye başlama da gerisini bilmem.[​IMG]


    -Benim konumu okuyup tuzlu su kararı aldı iseniz Arkadaşlar aramıza bir çılgın daha geldi :D latifesi bir yana Üstadların dediği o zamanlar şu ilk olur olur olmasına ama benimki kadar erken değil tabiki yazarken 5 harf ama inanın çok önemli 'SABIR'' Bunu başarabilirseniz bu portalda zaten sırtınız yere gelmez size düşen sadece o 5 harfli kelime ye uymak
    İnanın attığınız her adım tecrübe oluyor size ve sizi her günkü gelişme mutlu ediyor hani derlerya bir müsubet bin nasihattan iyidir diye aynen öyle zaman kaybettim,para kaybettim sinirlerim laçka oldu öyle bir noktaya geldim ki fişi çekip keserle girişiyordum tanka ama buradaki dayanışma paylaşım Üstadların bilgisi ve bir o kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmalarına rağmen mütevazi olmaları sayesinde tekrar tutundum dışarıdan yapılan yanlışlar benim tarafımdan yapılmış olarak gözükse de doğru esnaf ve kişilerle tanışamadım bu portal dışında ama dediğim gibi attığınız her adım tecrübe oluyor artık akvaryumcu geziyorum hangi esnaf iyi vs kavramış durumdayım geçende beğendiğim bir anemon vardı izlemeye aldım cumartesi günü almaya niyetlendim gittiğimde gördüğümden daha kötü durumdaydı bölünmüş vs almadan çıktım çıktıktan sonra pis pis sırıttım kendi kendime hani yumruğunuzu sıkıp yessss dersiniz ya içimden onu yaptım kendi kendime

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     
    YMR_AY ve Tokitoksar bunu beğendi.
  3. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Bitmedi:)

    Üye : Taakaa (Doğan aydın) (50.sayfa)

    Deniz Akvaryumu Kurulumunu Başlatıyorum


    -YIKIKTEMO dedi:
    Dekor çok güzel görünüyor. Ben de seramik kayayı ilginç bir hale getirdim. Star polip kayasını anemon feci hırpaladı. Açması zaman alır ama açar.
    Sağol Temel abi bir şeyler yapmaya çalıştık parmakları pert ettik ama değdi gibi sanki
    Bugün farkettim kayaların üzerinde kahverengileşme olmuş kum hareketli olduğu için onda olmadığını düşünüyorum şimdi bekleme moduna mı geçeyim yoksa canlı arayışına başlayabilir miyiz?


    -Diatom mercanlara zarar vermeyecek mi? Bekleme devam ediyor o zaman değil mi yanlış hareket etmeyeyim

    -Deniz Akvaryumu Diatom sürecinde biraz sabırlı ol, iyidir sabır az hata yaptırır.

    -Biliyorum zaten de mercan falan koyduk o yüzden sordum tamamdır beklemedeyim.

    -Birşey olmaz merak etme, koyarken okudum üfledim Sabretmeye devam.

    -Gayet güzel bir kaya dizaynı ve hoş bir tank olmuş Doğan. Ellerine sağlık...

    -Çok sağol ,şu kum sorununu da halledince tank oturacak tam olarak.
    Şimdi yeni bir proje ile karşınızdayım ,dönüş borularında dönen bir aparat var hani ismi Vertex Mocean diye geçiyor ve kime sorduysam ilk cümle çok pahalı oluyor:) He işte ondan yapıyorum 2 tane .Soruma gelince ,Bülent abi'nin de farkettiği yüzey akıntım da bazı yerler ölü kalıyor .Dönüşleri 2 değil de 4'e mı çıkarsam ?


    -iki tane yeter. Fazla bile, bende tek mesela.Senin sorunun geri dönüşü yüzeye verememen.

    -O zaman deliği iptal ediyorum ,boruyu üstten getirerek yaptığım zımbırtıyı takarım

    -Tek tür var, ışık almayan yerleri kahverengi, alan yerler yeşil olmuştur. Güzel bir yeşili var, zamanla çıkar görürsün. O kaya görünmeyecek açtıklarında.

    -Diatom çok hızlı ilerliyor bugün dışarı çıktım geldim ortadaki beyaz kayanın büyük kısmı kahverengi olmuş umarım bir sıkıntı yaratmaz da bu hızla açmaya başlar canlı.

    -Olmaz sıkıntı, birkaç conch-snail ilave et uygun zamanda.

    -Onları unuttuk ya ,o kadar da gittik dükkanlara hiç aklıma gelmedi .Yarın gideyim kumu da alayım

    -Ampül falan anlamam, led ciyim ben. :) Ayrıcana bende tüm dinlerin duaları var. Seninkini budizm usulünde yaptık.

    -Doğan haftasonu yoğunduk konulara dahil olamadım Tank güzel görünüyor. Yeni canlıların hayırlı olsun Temel abiye daha önce söyledim unuttu madem star polip senin eline geçti yanına ufak bir taş parçası koyarmısın üzerine zıplayınca frag alırım senden.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ben diatom beklemekteyim. Tansel arkadaşımız da mobilya bekliyor. Bu konu unutulduğu zaman onlar da eklenecektir:)
    Biraz uzun oldu ama bazen geriye dönüp bakmakta fayda var...
     
    YIKIKTEMO, YMR_AY, Tokitoksar ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  4. Tokitoksar

    Tokitoksar

    Mesajlar:
    663
    Yer:
    Nevsehir
    İsim:
    Tansel Okşar
    Mukemmel bir paylasim olmus..alkis..
     
    KGEYGS bunu beğendi.
  5. murat parin

    murat parin

    Mesajlar:
    2.168
    Yer:
    pendik/istanbul
    İsim:
    murat
    çok güzel olmuş temo19
     
  6. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Yusuf abi tebrikler güzel olmuş...:)
     
  7. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Supriiiz. Sana ait konu bulamadım ama. Yazı ayarları da bayağı ugrastirdi


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    temo25 Kurulumlar içinde benim aklımda kalanda Doğanın tankı eve sokabilmek için pimapeni söküşü ve ps yi tankın içinde altına leğen koyarak çalıştırmasıydı.
     
  9. barbs

    barbs

    Mesajlar:
    992
    Yer:
    İstanbul
    Hey Allahım :D
     
  10. YMR_AY

    YMR_AY

    Mesajlar:
    9.981
    Yer:
    İstanbul
    Neee hey allahım.Portal tarihine altın harflerle siz geçtiniz.Dakika 1 kurulum, dakika 2 çok heyecanlıyım,dakika 3 3 powder tankta temo17
     
    cimlikaya bunu beğendi.
  11. KGEYGS

    KGEYGS

    Mesajlar:
    4.468
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Yusuf Şahin
    Benim aklımda barborosun 4 powder tanka atmasının ardından kopan infial kaldi. Müthiş bir denemeydi


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Ona da gülmezsek ötekilere ayıp olur...temo25
     
  13. barbs

    barbs

    Mesajlar:
    992
    Yer:
    İstanbul
    Ne yapsam olay yahu
     
    Alparslan bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş