1. Hoş geldiniz, Akvaryum Portalı ailesine katılım için kendinizi hazır hissediyorsanız üye olun.
    Yardım sayfasından forum kullanım desteği alın.

Bir deve merhaba demeye hazırlık

Başlığı 'Tatlı Su Akvaryum Tanıtım Portalı' kategorisinde SelimMertBalım tarafından 19 Nisan 2015 başlatılmıştır.

  1. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Merhaba akvarist abiler kardeşler, yeni bir akvaryum aldım gelmesini bekliyorum kurulum felan 2 haftayı bulcak sanırım 35 adet brikardilerim için bir dev geliyor. :) 235x50x50 hem yavrular hızlı boylanması için yükseklik fazla yok hemde ferah ferah yüzsünler bir uçtan bir uca yorulsunlar olimpikte hissetsinler diye uzunluk var :) Bunun filtrelemesini tepe filtre 1800L/h+ tetra ex2400 ile yapmayı düşünüyorum yeterli gelirmi acaba? Brikardiler için uygunmudur. Apartmana giriş aşamasından itibaren fotoğraflayıp paylaşacağım sizlerle heycanla bekliyorum :)
    Tabanada ultra ince slis beyaz kum koymayı düşünüyorum, en önemli sorumda bu akvaryumun ışıklandırması nasıl olacak ? mobilyalı akvaryum ışıklandırmayı nasıl yapabilceğim hakkında bilgi verebilirmisiniz. Gördüğüm bu tarz akvaryumda dalgıçlambaları kayıtlara vantuzlamışlar öyle yapıyorlardı bende mi böyle yapayım :)
     
    cenking, MESUT_KERİM, Alparslan ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Akvaryumun alt cam 10mm + kuşaklar+10mm cam daha koyulmuş kayalık yaptığımda düşerse felan direk kırmasın diye güvenlik amaçlı ön ve yan camlar 5mmx2 cam arası filimli bankalarda kullanılan kırılmaz camlardan olduğu söylendi. Kalan işlemler ise fon yapılcak parlament mavisi, ve şeffaf hortumun içine 16 renk yanan ledden koyulup hava almıcak şekilde slikonla kapatılcak sağlıklı olur ledler için umarım 5 metre led kullanılacak Akvaryumun alt köşe ve kenarlara ise beyaz folyo şerit geçilcek kötü görüntünün kapanması için. Sonra zorlu an taşıma anı :) Teşekürler ilgilendiğiniz için
    IMG_1669.JPG IMG_1670.JPG
     
    YIKIKTEMO, ilker kapucu, nhtkmn ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  3. Alparslan

    Alparslan

    Mesajlar:
    19.505
    Yer:
    Kartal-İst
    İsim:
    Alparslan İşken
    Devasa...:nazar:
     
  4. osman 26

    osman 26

    Mesajlar:
    55
    İsim:
    osman DEĞİRMENCİ
    Gerçekten de dev hayalımdekı akvaryum devamını beklıyoruz kolay gelsın
     
  5. MESUT_KERİM

    MESUT_KERİM

    Mesajlar:
    8.880
    Yer:
    ANKARA
    İsim:
    Mesut Arıkan
    Hayırlı olsun. Bu akvaryum nasıl dolacak hep birlikte izleyelim :))
     
  6. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Teşekürler ilgileriniz için. Bende heycanla bekliyorum yarın fonu yapılcak sonra 6 kişi ile taşıcaz kaç saatde dolcak nasıl dolcak ısıtıcılar felan nasıl olcak hiç bir fikrim yok dış filtrenin hortumlar felanda yetmiyor nasıl olcağını tamamen doğaçlama görcem bende :) son saatleri kurulmasına
     
  7. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    sahi bu akvaryumu nasıl taşıyacağız? aldığım yerdeki adam camlara vantuz alırım dedi vantuzlardan kaldırırız merdivenlerde battaniye felan olur dikeriz dik çıkarırız gibi şeyler dedi acaba vantuzlardan tutunca slikonlar felan açılırmı? bayaa ağır cam var çünki. 4 cam 10 mm kayıtlar kuşaklar 10mm taban cam 2x 10mmm
     
  8. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    akvaryumun suyunuda çeşmeden doldurucam son kalan 50 litre suyuda kaynatarak koycam
    1 gün dinlenincede balıkları koycam nasıl fikir olurmu sizce ?
     
  9. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Akvaryumum geldi fotoğraf çekemedim taşırken 7 kişi bayaa zorlandık fırsat olmadı ama doldurmaya geçtim yarında çerçeveler yapılcak slikonları kapatmaya kum gelcek 2 çuval kayalar gelecek bayaa iş var daha MAŞALLAH

    IMG_1683.JPG IMG_1684.JPG
     
    MESUT_KERİM bunu beğendi.
  10. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    suyu doğalgazdan dolduruyorum bu arada hortumun ucuna ek taktırdım onuda duş başlığını söküp o hortuma vidaladım öyle doluyor ılık bir şekilde ilgilerinizden dolayı teşekürler
    IMG_1686.JPG
     
    YIKIKTEMO bunu beğendi.
  11. farukzafer

    farukzafer

    Mesajlar:
    21
    İsim:
    Faruk Zafer
    Gercektenmi demek istiyorum ama eve kurmuşsunuz bile valla tebrikler inşallah balık tercihinizi nadir türlerden seçersiniz.
     
  12. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
  13. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    balık seçimini brikardiden yana yaptım. Yavrularına bakıyorlar diye akvaryumu doldursunuz analı babalı yüzsünler diye düşündüm. Nadirlik konusunda buda nadir sayılır. Çorumda yaşıyorum 13 petshopun sadece 1 tanesinde var :)

    Aynen ben yanlış kelime seçmişim. :) Maksat eve su basmadan mudahele imkanı vermesi :)
     
    veysel bunu beğendi.
  14. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Akvaryumda 35 adet brikardi 3 adet senegal bişiri 2 adet cüce vatoz var şuan. Senegalleri bugun ekledim ilk başta brikardiler vursada artık ilgilenmiyorlar.
    Cüce vatozlar çok küçük 3 cm 1 haftadır yaşamlarına devam ediyorlar haftayada yaşamlarına devam ederlerse eğer 5 adet daha almayı düşünüyorum.
    Senegaller sıkıntı olursa eğer çıkaracağım denemek amaçlı koydum 2 hafta izleyeceğim.
    Leleupiler ve Black calvus siparişinide verdim. Güzel bir karma tangaika yapmayı düşünüyorum tabi brikardileri azaltarak yapıcam bunu brikardiyi 10 a indirmeyi düşünüyorum farklı türler eklemeyi düşünüyorum. Hayırlısıyla bu işin üstesinden gelicem inşallah
     
  15. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Selim Bey konuyu okuyunca yazmadan duramadım. Ben öyle zannediyorum ki siz brikardilerden sıkıldınız ve Senegal bişirlerini brikardilerinizi canlı yem niyetine yesinler diyerek aldınız. Senegal bişirleri son derece avcı balıklardır. Ağızlarına girebilen her türlü balığı avlarlar. En uygun akvaryum arkadaşları yine kendileridir. Tek olarak beslenmek istenmiyorsa diğer polypterus türleri, bıçak balıkları, büyük Çtenopoma türleri, Datnoides türleri, Synodondis türleriyle beslenebilir. Bu balıkların beslendikleri akvaryumun üzeri muhakkak kapatılmalıdır. Sudan dışarı zıplayabilirler. Atmosferden hava aldıkları için derileri ıslak kaldığı süre akvaryum dışında da yaşayabilirler.
    [​IMG]
     
  16. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    Hüseyin bey gözlemlediklerimle göre şuan senegaller baskı altında. Aksi durum gözlemlediğim an çıkaracağım ama ben daha çok brikardilerin senegallere saldırısından korkuyorum. Tüm balıkların kuyruklarına, yaralarına varmı felan diye bakıyorum şuan hepsi sorunsuz duruyor. Senegaller alt tarafa inemiyorlar ama genelde üst kısımda yüzüyolar indiklerinde popolarından ısırık alan brikardiler oluyor şimdi yavaş yavaş yüzmeye başladılar beraber ama. Bakalım sorun olursa senegalleri çıkaracağım. Brikardilerle devam edeceğim hacmin büyük olmasından yana avantajım olabilir diye koydum senegalleri. Şuan alışmış gibiler beraber yüzüyorlar.
     
  17. H.Kaya.Gemlik.

    H.Kaya.Gemlik.

    Mesajlar:
    876
    Yer:
    Gemlik-BURSA
    İsim:
    Hüseyin KAYA
    Selim Bey ben bu anlattıklarınızı bişirlerin akvaryuma alışma süreci olarak değerlendiriyorum. Bu anlatılanlar balıkların doğasına aykırı, ancak umarım bir istisna olur da, siz haklı çıkarsınız. Konunuzun takipçisiyim, sağlıklı balıklar dilerim.
     
  18. SelimMertBalım

    SelimMertBalım

    Mesajlar:
    77
    İsim:
    Selim Mert Balım
    takip ve ilgilendiğiniz için teşekür ederim. Şimdide inceledim tekrardan hiç bir balığın kuyrukda yırtılma, vicutta taşa sürtmeyle oluşcak şekilde bir çizik bile yok. Bakalım böyle giderse çok hoş oldu akvaryum. 1 hafta daha takipdeyim. Sıkıntı çıkarırlarsa eğer Senegaller portala hediyemdir.
     

Sayfayı Paylaş